Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
ρε αδερφε...ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ λεγεσαι.....
Η καντρικη σου ιδεολογια ειναι συγκρουομενη καθετα με αυτη του μωαμεθανισμου.
Και σε ξαναρωταω αφου σιγουρα ενας απο τους δυο σας λεει ψεμματα ,θεωρεις οτι ειναι καλος παροτι λεει ψεμματα?????
Δηλαδη σε λιγο θα μας πεις οτι ειστε και το ιδιο πραγμα????ελεος μας βλεπουν και μας ακουν....
Αν δεν μπορεις να απαντησεις αστο.....βρες μια προφαση πες με μαλακα και φασιστα και οτι αλλο γουσταρεις και καντην με ελαφρα.....
Μην μας λες τωρα τρελλες για βασικες ιδεες και τετοια.....
Ευθεως μπορεις να απαντησεις????ΝΑΙ η ΟΧΙ?????ΘΡΗΣΚΕΙΕς ΠΟΥ ΛΕΝΕ ψεμματα ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ??????

οχι το νοημα ειναι το ιδιο
και στις 2 υπαρχει ενας θεος που αγαπαει τους πιστους του
αν φερθεις καλα στην τωρινη ζωη σου και ζησεις με τις προσταγες του θα πας στον παραδεισο
αυτο ειναι το βασικο νοημα
τα υπολοιτα ειτε μπηκαν απο πιστους για προσωπικα συμφεροντα ειτε προσαρμοστικαν στις αναγκες της εποχης και του τοπου
και σε ξαναρωτω,πριν ειπες οτι δεν ξερεις πια θρησκεια ειναι καλη η κακη?
για πες μας εσυ την γνωμη σου
ποια ειναι η καλη
και επειδη μας βλεπουν δεν θα αλλαξω τις αποψεις μου για να ευχαριστησω οποιον βλεπει
για πες μας εσυ ποια ειναι η καλη λοιπον και ποια λεει ψεματα
και φυσικα τον λογο που το κανει

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
οχι το νοημα ειναι το ιδιο
και στις 2 υπαρχει ενας θεος που αγαπαει τους πιστους του
αν φερθεις καλα στην τωρινη ζωη σου και ζησεις με τις προσταγες του θα πας στον παραδεισο
αυτο ειναι το βασικο νοημα
τα υπολοιτα ειτε μπηκαν απο πιστους για προσωπικα συμφεροντα ειτε προσαρμοστικαν στις αναγκες της εποχης και του τοπου
και σε ξαναρωτω,πριν ειπες οτι δεν ξερεις πια θρησκεια ειναι καλη η κακη?
για πες μας εσυ την γνωμη σου
ποια ειναι η καλη
και επειδη μας βλεπουν δεν θα αλλαξω τις αποψεις μου για να ευχαριστησω οποιον βλεπει
για πες μας εσυ ποια ειναι η καλη λοιπον και ποια λεει ψεματα
και φυσικα τον λογο που το κανει
καλα αφου ξερεις οτι ειμαι αθεος δεν ειναι λογικο να πιστευω οτι ΟΛΕΣ οι θρησκειες κοροιδευουν και λενε ψεματα????

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
καλα αφου ξερεις οτι ειμαι αθεος δεν ειναι λογικο να πιστευω οτι ΟΛΕΣ οι θρησκειες κοροιδευουν και λενε ψεματα????

αρα ξερεις οχι οτι δεν ξερεις οπως ειπες σε μια στιγμη
απλα ξερεις οτι ολες λενε ψεματα
ε οκ δεν νομιζω να πειραζει κανεναν οτι δεν πιστευεις η δεν σε αναγκασε κανεις να πιστεψεις οπως εσυ βλεπεις σωστο τον αθεισμο ετσι καποιος αλλος βλεπει το ισλαμ η καποια αλλη θρησκεια
ισως ναχεις και δικιο ισως αδικο
αυτο θα το μαθει ο καθενας οταν φυγει απο αυτον τον κοσμο

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
αρα ξερεις οχι οτι δεν ξερεις οπως ειπες σε μια στιγμη
απλα ξερεις οτι ολες λενε ψεματα
ε οκ δεν νομιζω να πειραζει κανεναν οτι δεν πιστευεις η δεν σε αναγκασε κανεις να πιστεψεις οπως εσυ βλεπεις σωστο τον αθεισμο ετσι καποιος αλλος βλεπει το ισλαμ η καποια αλλη θρησκεια
ισως ναχεις και δικιο ισως αδικο
αυτο θα το μαθει ο καθενας οταν φυγει απο αυτον τον κοσμο
συμφωνοι....αν ομως σου πω στα καλα καθουμενα οτι ο ηλιος βγαινει απο τη δυση θα πεις το ιδιο η θα μου ζητησεις να στο αποδειξω για να σε πεισω?????

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
συμφωνοι....αν ομως σου πω στα καλα καθουμενα οτι ο ηλιος βγαινει απο τη δυση θα πεις το ιδιο η θα μου ζητησεις να στο αποδειξω για να σε πεισω?????

χμ
γιατι δηλαδη εσυ μπορεις να αποδειξεις αν υπαρχει θεος η οχι?

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
χμ
γιατι δηλαδη εσυ μπορεις να αποδειξεις αν υπαρχει θεος η οχι?
αυτο σου λεω .εσυ λες οτι κατι (που δεν το βλεπουμε)υπαρχει και νομιζω οτι ΕΣΥ πρεπει να το αποδειξεις....εγω λεω οτι υπαρχουν δεντρα,βουνα ,ζωα,λογγοι,χαραδρεςκλπ....

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
αυτο σου λεω .εσυ λες οτι κατι (που δεν το βλεπουμε)υπαρχει και νομιζω οτι ΕΣΥ πρεπει να το αποδειξεις....εγω λεω οτι υπαρχουν δεντρα,βουνα ,ζωα,λογγοι,χαραδρεςκλπ....

οχι δεν καταλαβες
το αν υπαρχει η οχι ειναι θεμα που καθενος να κρινει
αφου στο γραψα πιο πανω
το αν υπαρχει η οχι θα το δει ο καθενας οταν φυγει απο την ζωη
δες πιο πανω το λεω
ο καθενας απο δικες του εμπειριες η μελετη αποφασιζει αν πιστεψει η οχι και που
δεν ειναι αξιωμα
αν ηταν δεν θα το συζητουσαμε θα λεγαμε υπαρχει η δεν υπαρχει θεος
αυτη η συζητηση γινεται απο την αρχη του κοσμου

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
θα χαρω να την συνεχισουμε την κουβεντα αλλη φορα
θα βγω τωρα γιατι δουλευω αυριο
καλο βραδυ σε ολους

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Άμα βγάλεις άκρη , ενημέρωσέ με ...
αν θελει και τον ενδιαφερει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να βγαλει ακρη ,και αν εχει σαν μοναδικο του γνωμονα την αναζητηση της αληθειας κατι θα καταφερει.... ;) ;) ;) ;) ;)

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
ωστε οπαδος του θρυλου χρηστιδη βλεπω...α ρε ψευταρε :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom: :bottom:

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Πιστεύω εις ένα Θεόν,Πατέρα,  παντοκράτορα,  ποιητήν  ουρανού  και  γης,  ορατών  τε  πάντων  και αοράτων.Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν τον Θεού τον μονογενή,τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.
ως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, 
ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. 
Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ
των ουρανών και  σαρκωθέντα  εκ  Πνεύματος  Αγίου  και  Μαρίας  της  Παρθένου  και
ενανθρωπήσαντα. 
Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα. 
Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς.
Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. 
Και  πάλιν  ερχόμενον  μετά  δόξης  κρίναι  ζώντας  και  νεκρούς,  ου  της
βασιλείας ουκ έσται τέλος. 
Και  εις  το  Πνεύμα  το  Άγιον,  το  κύριον,  το  ζωοποιόν,  το  εκ  του  Πατρός
εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον  και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν
δια των προφητών. 
Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και άποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

No_Guts_No_Sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Θα ήταν εντυπωσιακό να παρακολουθήσει κανείς πώς διαμορφώθηκε το παραπάνω κείμενο... πόσο αίμα "αιρετικών" (Αρειανιστών, Μονοφυσιτών, Νεστοριανών, Μονοθελητιστών κ.ά....) χρειάσθηκε να χυθεί και πόσοι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες αναμίχθηκαν ενεργά ή και παρενέβησαν για να το "καλουπώσουν" με βάση πολιτικά κριτήρια και σκοπιμότητες (όπως άλλωστε ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ για τους ίδιους λόγους το χριστιανισμό δια πυρός και σιδήρου, προβαίνοντας σε άπειρες σφαγές, δηώσεις, λεηλασίες και εξαγοράζοντας από πολύ νωρίς το χριστιανικό ιερατείο...).

Δεν μυρίζουν πολλή "θεοπνευστία" (=ότι υπαγορεύτηκαν με την επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος) όλα αυτά...

Άλλο ενδιαφέρον θα ήταν να μελετήσει κανείς τις ιστορίες της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης (όπως π.χ. εκείνη του προφήτη Ηλία -αν θυμάμαι καλά- που ο Γιάχβε τον διατάζει να φάει σκατά για να αποδείξει την πίστη του, ή τις φαλλοκρατικές και δουλοκρατικές ηθικές προσταγές του Απ.Παύλου...), τη μισαλλοδοξία, τον ανθελληνισμό και το μισογυνισμό των Αγιοπατερικών κειμένων... και να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Αν ήταν όλα αυτά πιο γνωστά στο ευρύ κοινό και το βάπτισμα δεν επιβάλλονταν εξαρχής, αλλά μόνο μετά τα 18, όπου θα αποτελούσε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ατομική επιλογή, η κοινή λογική θα έλεγε ότι οι Χ.Ο. θα ήταν πολύ λιγότεροι (αλλά και πολύ αυθεντικότεροι...). Η Εκκλησία όμως, που δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει ότι σέβεται την ελευθερία επιλογής του ανθρώπου, ταυτόχρονα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το βάπτισμα από βρεφικής ηλικίας με το επιχείρημα ότι... είναι κρίσιμο για τη σωτηρία της Ψυχής... γιατί άραγε;... ;)

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Κάνεις λάθος, εγώ δεν το έγραψα ποτέ αυτό.

Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον.

Ψάξε και δες το.

Γι αυτό είπα: Ξεπερασμένο, όχι.
Δυστυχώς.
Έχει (ακόμα) πολύ έρεισμα.
Άβουλα και τρομαγμένα, ναι.
Το έχω αναπτύξει παλιότερα (περί φόβου).

Πάω για ύπνο.

Χαίρετε.

Αν εννοούσες κάτι άλλο σορρυ.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Γι αυτό είπα:
......
Αν εννοούσες κάτι άλλο σορρυ.

Δεν τα βάζεις όλα, όμως!

Δεν ήταν δικιά μου η έκφραση.

Ήταν του μαρούλια, με την οποία (εν μέρει) συμφώνησα.

Η εκκλησία είναι ένα ξεπερασμένο πολιτικό όργανο!!! Πριν από πολλούς αιώνες ήταν χρήσιμη στους βασιλιάδες για να περνούν τις αποφάσεις τους. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για να μπορεί να κρατάει τα πλήθη των πιστών άβουλα, τρομαγμένα και εφησυχασμένα.
Ξεπερασμένο, όχι.
Δυστυχώς.
Έχει (ακόμα) πολύ έρεισμα.
Άβουλα και τρομαγμένα, ναι.
Το έχω αναπτύξει παλιότερα (περί φόβου).

Η έννοια "φόβος" (για την οποία μπορείς να διαβάσεις τι έχω γράψει σε σχέση με τη θρησκεία, αν θέλεις μπορώ να σου δώσω τα link) είναι κάπως σχετική με την έννοια "τρομαγμένος", αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο.
Επιβεβαίωσα (εν μέρει, το ξαναλέω) αυτό που είπε ο μαρούλιας, αλλά δεν το τοποθέτησα εγώ με αυτές τις λέξεις.

Επομένως (για να καταλήξω) το:
...εσύ είπες οτι οι πιστοί ειναι "Άβουλα και τρομαγμένα".
δεν ισχύει, εγώ το επανέλαβα, αλλά ακριβώς ένα post πιο πριν το είπε άλλος.
Αυτό μόνο.

Επισκέπτης
Θα ήταν εντυπωσιακό να παρακολουθήσει κανείς πώς διαμορφώθηκε το παραπάνω κείμενο... πόσο αίμα "αιρετικών" (Αρειανιστών, Μονοφυσιτών, Νεστοριανών, Μονοθελητιστών κ.ά....) χρειάσθηκε να χυθεί και πόσοι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες αναμίχθηκαν ενεργά ή και παρενέβησαν για να το "καλουπώσουν" με βάση πολιτικά κριτήρια και σκοπιμότητες (όπως άλλωστε ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ για τους ίδιους λόγους το χριστιανισμό δια πυρός και σιδήρου, προβαίνοντας σε άπειρες σφαγές, δηώσεις, λεηλασίες και εξαγοράζοντας από πολύ νωρίς το χριστιανικό ιερατείο...).

Δεν μυρίζουν πολλή "θεοπνευστία" (=ότι υπαγορεύτηκαν με την επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος) όλα αυτά...

Άλλο ενδιαφέρον θα ήταν να μελετήσει κανείς τις ιστορίες της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης (όπως π.χ. εκείνη του προφήτη Ηλία -αν θυμάμαι καλά- που ο Γιάχβε τον διατάζει να φάει σκατά για να αποδείξει την πίστη του, ή τις φαλλοκρατικές και δουλοκρατικές ηθικές προσταγές του Απ.Παύλου...), τη μισαλλοδοξία, τον ανθελληνισμό και το μισογυνισμό των Αγιοπατερικών κειμένων... και να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Αν ήταν όλα αυτά πιο γνωστά στο ευρύ κοινό και το βάπτισμα δεν επιβάλλονταν εξαρχής, αλλά μόνο μετά τα 18, όπου θα αποτελούσε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ατομική επιλογή, η κοινή λογική θα έλεγε ότι οι Χ.Ο. θα ήταν πολύ λιγότεροι (αλλά και πολύ αυθεντικότεροι...). Η Εκκλησία όμως, που δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει ότι σέβεται την ελευθερία επιλογής του ανθρώπου, ταυτόχρονα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το βάπτισμα από βρεφικής ηλικίας με το επιχείρημα ότι... είναι κρίσιμο για τη σωτηρία της Ψυχής... γιατί άραγε;... ;)

Kαθηγητές Πανεπιστημίου ... και δε μπορούν να διδάξουν επαρκώς την Ιστορική Δογματική Θεολογία ... και θα μας τη διδάξεις εσυ ?
Έλεοοοοοοοοοοοοος !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Kαθηγητές Πανεπιστημίου ... και δε μπορούν να διδάξουν επαρκώς την Ιστορική Δογματική Θεολογία ... και θα μας τη διδάξεις εσυ ?
Dimitrie,

Σου διαφεύγει όμως ίσως το γεγονός ότι οι "καθηγητές πανεπιστημίου" είναι μέρος του συστήματος...
Του ίδιου συστήματος που ξεκινώντας από την παραδοχή περί ύπαρξης θεού (καλά, αυτό δε το συζητάμε! - είναι δεδομένο!), καταλήγει στις βαπτίσεις βρεφών!

Οπότε το να υποστηρίζεις (εσύ ή όποιος άλλος) το ότι "αυτοί ξέρουν" (ενώ ο κάθε άλλος θνητός δεν ξέρει) έχει την αξία που έχει και το "το είπε η τηλεόραση".

Η διαπλοκή της εκκλησίας με το "σύστημα" να είσαι σίγουρος ότι φτάνει και μέχρι τον επηρεασμό στην εκλογή των σχετικών καθηγητών...

Εδώ φάνηκε ότι είχαν τρόπο να επιρεάζουν αποφάσεις δικαστηρίων, στις εκλογές καθηγητών Ιστορικής Δογματικής Θεολογίας θα κόλλαγαν?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Και μια που το φερε η κουβέντα (για τις σπουδές, τους καθηγητές και τα πανεπιστήμια), ΠΟΙΟΣ τα πληρώνει όλα αυτά?

Δεν είναι δημόσια δωρεάν η εκπαίδευση?
Δεν πληρώνω επομένως ΕΓΩ από την τσέπη μου (απ' τους φόρους μου εννοώ) τα έξοδα λειτουργίας αυτών των σχολών?

Γιατί θα πρέπει ΟΛΟΙ οι πολίτες, ασχέτως αν πιστεύουν σε αυτό ή σε τίποτα, ή σε κάτι άλλο, να πληρώνουν για να μεταδίδεται "η γνώση" (αν μπορεί να λέγεται έτσι η προπαγάνδα του παπαδαριού) της θρησκείας του χριστιανισμού?

Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ που θα πρέπει να αλλάξουν, Dimitrie, αν πραγματικά πρόκειται να γίνει "ο χωρισμός εκκλησίας και πολιτείας", τόσα, που ούτε καν τα φαντάζεσαι.

Γιατί έχεις μάθει να ζεις μέσα σε αυτά, και να τα θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Δυστυχώς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom