Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
αυτά φαίνονται στην συνέντευξη, την πρώτη κλήση μπορεί να την πάρεις λόγω σχολής, αν δεν ανταπεξέλθεις στο βιογραφικό σου δεν σε ξανακαλούν.

δεν λεω μονο για προγραμματισμο

αν καποιος εχει τελειωσεις μαρκετινγκ σε ασσοε παντει παπει κλπ νομιζεις οτι μπορει να γινει καλος πωλητης?
οι σπουδες δεν εχουν καμια σχεση τις περισσοτερες φορες με την δουλεια
μια μαλακια κ μιση ειναι

γνωση σε επιστημη ερχεται κ με προσωπικο διαβασμα αν σου αρεσει δεν χρειαζεται αυτο το μπουρδελο που το λενε συστημα παιδειας

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Το ειχα προτεινει και εγω παλια το oDesk εδω μεσα.... Το web development θελει να στρωσεις κωλο να μαθεις κάμποσες γλωσσες προγραμματισμου. Αν εισαι αρχαριος τελειως και δεν εχεις γραψει ουτε μια γραμμη κωδικα ποτε στην ζωη σου , δινω 1.5 χρονο με δεδομενη την καθημερινη εξασκηση , τα καλα βιβλια και ενα φορουμ προγραμματισμου που θα σου απανταει σε αποριες.

Με καθοδηγηση καθηγητου δινω μεχρι 10 μηνες. Ο Προγραμματισμος δεν ειναι ευκολη υποθεση , θελει χρονο και απαιτει εξασκηση. Αν θες να εισαι σοβαρος επαγγελματιας και οχι αρπακολατζης.

Δεν ξέρω τι είναι odesk, αλλά τα άλλα που λες τα είχα μάθει μια εποχή (4 μήνες θέλει) αλλά από δουλειά τζίφος. Μόνο δουλειές του ποδαριού υπάρχουν ή αν έχεις κάνα γνωστό να δουλέψεις σε κάνα φούρνο,  σε κάνα σούπερ μάρκετ. Για τους νέους με πτυχία βέβαια ήταν αλλιώς τα πράγματα μέχρι πριν λίγα χρόνια, τώρα μάλλον κι αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Δεν ξέρω τι είναι odesk, αλλά τα άλλα που λες τα είχα μάθει μια εποχή (4 μήνες θέλει) αλλά από δουλειά τζίφος. Μόνο δουλειές του ποδαριού υπάρχουν ή αν έχεις κάνα γνωστό να δουλέψεις σε κάνα φούρνο,  σε κάνα σούπερ μάρκετ. Για τους νέους με πτυχία βέβαια ήταν αλλιώς τα πράγματα μέχρι πριν λίγα χρόνια, τώρα μάλλον κι αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.

προφανως για εξωτερικο λεμε μενιο νιωσε λιγο
η ελλαδα πεθανε
την κηδεψαμε
κ της χεσαμε κ τον ταφο  :sunglasses:

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Αφήστε ρε παιδιά και έχω τρελαθεί ρε γαμώτο!!Έχω πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από καλό αγγλικό πανεπιστήμιο,κάνω το ACCA, τον καλύτερο τίτλο πάνω στη Λογιστική και δεν μπορώ να βρώ τίποτα μα τίποτα ούτε έτσι ρε παιδί μου σε μια λογιστική εταιρία, ένα λογιστικό γραφείο..Κ΄νω αιτήσεις για θέσεις πάνω στο Management και μου κόβουν τα γόνατα που βλέπω για δουλειά που απευθύνεται σε άτομο με μηδέν εμπειρία ζητούν μεταπτυχιακό!Τέλειωσα στρατό το Μάη,έκανα 2 μήνες πρακτική σε ναυτιλιακή στο λογιστήριο αυτής αμισθοί έτσι να βοηθήσω λίγο την κατάσταση και πάλι νέκρα!!Έκανα αιτήσεις σε ελεγκτικές εταιρίες και η PWC με κάλεσε για τεστ στα οποία όπως με πληροφόρησαν πήγα καλά..Έλα όμως που λέει χάσαν σημαντικύς πελάτες εταιρίες και αποφασισαν αντί για 20 άτομα να πάρουν 10 και εγώ που πήγα καλά δεν με κάλεσαν έστω για τα ματια για συνέντευξη...Πλεόν έχω οικονομικό πρόβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω...

Οι γονείς μου μου λένε να κάνω το Intrnational MBA της ΑΣΟΕΕ επειδή οι πιο πολλές εταιρίες θέλουν μεταπτυχιακό αλλά ξέρω ότι και πάλι θα με απορρίπτουν.Να δώσω δηλαδή 12000 ευρώ δίδακτρα χωρίς να ξέρω τι μου ξημερώνει.Γιατί Θεε μου με εγκατέλειψες..

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
δεν λεω μονο για προγραμματισμο

αν καποιος εχει τελειωσεις μαρκετινγκ σε ασσοε παντει παπει κλπ νομιζεις οτι μπορει να γινει καλος πωλητης?
οι σπουδες δεν εχουν καμια σχεση τις περισσοτερες φορες με την δουλεια
μια μαλακια κ μιση ειναι

γνωση σε επιστημη ερχεται κ με προσωπικο διαβασμα αν σου αρεσει δεν χρειαζεται αυτο το μπουρδελο που το λενε συστημα παιδειας
μαρκετινγκ μακρα πιο ανουσια σχολη ,αφου εγω πηρα ενα μαθημα απο εκει και νομιζω οτι ειναι για πικπα.

το χρημα εχει αμεση σχεση με το ποσο καλος εισαι κοινωνικα ,κατι που το μαθαινεις στο δρομο

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
28
Πόντοι
6
Πολυ ωραιο ερωτημα .Ας ξεκινησουμε απο σενα λοιπον. Εσυ που ρωτας, τι προτεινεις? Παντα ετσι να ξεκινας τα ερωτηματα σου, προσπαθωντας να δοσεις μονος σου την απαντηση

Νομίζω τα έγραψα πρίν σε πόστ .
Πρέπει να περιοριστεί η ανεργία ( όχι απολύσεις , ούτε κάν δημοσίων υπαλλήλων)
και να λάβουν καποιο μέτρο , όχι οικονομικής ενίσχυσης αλλά τουλάχιστον να μην έχει κάποιος ένα κυκεώνα μπροστά του να ανοίξει ένα μαγαζί .
Η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι απαράδεκτη .
Φαίνεται οτι στοχος τους είναι εκατομμύρια άνεργοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γυρίσουμε στη δραχμή και να πάει ο κόσμος να δουλέψει στον τουρισμό. Φτάσαμε να θέλεις μέσο μόνο και μόνο για να έχεις μια (οποιαδήποτε) σταθερή δουλειά.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Πρέπει να περιοριστεί η ανεργία ( όχι απολύσεις , ούτε κάν δημοσίων υπαλλήλων)

Δεν γίνεται , είναι μέσα στους όρους του μνημονίου , θα απολυθούν πολλοί από το Δημόσιο και θα προστεθούν στους ήδη ανέργους .

και να λάβουν καποιο μέτρο , όχι οικονομικής ενίσχυσης αλλά τουλάχιστον να μην έχει κάποιος ένα κυκεώνα μπροστά του να ανοίξει ένα μαγαζί .

Μα έγινε πλέον πιο δύσκολο να ανοίξεις δική σου δουλειά !!

Η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι απαράδεκτη .

Μόλις πρόσφατα αυξήθηκε κι άλλο.

Φαίνεται οτι στοχος τους είναι εκατομμύρια άνεργοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί

Να δουλέψουν που ? 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τσολια ΨΩλια αστους να λενε και ελα να ανοιξουμε μια εταιρεια για C  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Yπαρχει τρελη δουλεια για εργασιες πρωτοετων στην C αλλα μας τρωνε ασχημα τα φορα
που τους βοηθανε και χαλανε την πιατσα !!!!!

Σε καποιο απο αυτα υπαρχει παντα ενας καυλωμενος χομπιστας
που παιζει να τους την λυσει και μετα απο μια ωρα... χωρις πληρωμη

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γυρίσουμε στη δραχμή και να πάει ο κόσμος να δουλέψει στον τουρισμό. Φτάσαμε να θέλεις μέσο μόνο και μόνο για να έχεις μια (οποιαδήποτε) σταθερή δουλειά.

Για να γίνεις ανταγωνιστικός σε τουρισμό/εφοπλισμό/αγροτική παραγωγή με την νέα δραχμή θα πρέπει το κόστος παραγωγής σου σε δολλάρια να είναι συγκρίσιμο αυτού των κύριων ανταγωνιστών σου - μιλάμε δηλαδή για μια πτώση του βιοτικού σου επιπέδου κατά 60-80% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα ... Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ - τα υπόλοιπα είναι απλώς παρεπόμενα.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
το αστείο είναι ότι ψάχνεις για δουλειά και το 90% θέλουν php,html5,c#,.net κ.ο.κ. , δηλαδή με ένα χρόνο ασχολίας σε αυτά τα πράγματα έχεις καλύψει το 90% των διαθέσιμων δουλειών στην ελλάδα.
αντιθέτως κάνεις 4 χρόνια σπουδές σε πιο δύσκολα πράγματα και στο τέλος σου βγάζουν την πίστη μέχρι να σε προσλάβουν.

Το ότι "κάποιος" αποφάσισε να ενσωματώσει στο πρόγραμμα σπουδών σου θεματολογία παντελώς άσχετη με τις ανάγκες της αγοράς ΔΕΝ σημαίνει ότι "εγώ" - ως εργοδότης σου - θα πρέπει να σε πληρώσω γι αυτό ... βλέπεις οι  σπουδές "κλασσικής κιθάρας" μικρή σημασία έχουν αν προσληφθείς ως εκδοροσφαγέας ...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Τι ειχες μαθει δηλαδη? Κοιτα φιλε και εγω μπορω να κανω τον μανατζερ χωρις να εχω πτυχιο ετσι οικονομικης σχολης ετσι :P
ειναι λογικο σε καθε κλαδο να υπαρχουν και τετοιοι.

Εμενα μ αρεσε αυτο που σπουδασα και αν γυρνουσα το χρονο πισω οχι μονο θα το ΞΑΝΑσπουδαζα
αλλα θα διαβαζα καθε μερα και απο την 1η μέρα. Ωστε τωρα να εχω περισσοτερες γνωσεις και να μπορω να διεκδικησω μια καλυτερη δουλεια στο εξωτερικο .

Εκανα και κατι μαλακιες ενω δουλευα σαν σερβιτορος 3 χρονια δεν μαζεψα χρηματα ωστε να μπορω να μεταναστευσω.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Το ότι "κάποιος" αποφάσισε να ενσωματώσει στο πρόγραμμα σπουδών σου θεματολογία παντελώς άσχετη με τις ανάγκες της αγοράς ΔΕΝ σημαίνει ότι "εγώ" - ως εργοδότης σου - θα πρέπει να σε πληρώσω γι αυτό ... βλέπεις οι  σπουδές "κλασσικής κιθάρας" μικρή σημασία έχουν αν προσληφθείς ως εκδοροσφαγέας ...

Κοιτα επειδη μπηκατε τωρα 4-5 κομπλεξικοι και αρχιζετε να επιτιθεστε στον Τσολιας για τις γνωσεις του θα πρεπει να πουμε μερικα πραγματα γιατι δεν τα εχετε καταλαβει καλα ορισμενοι.

Δεν μπορεις να κρινεις εσυ το δικο μου προγραμμα σπουδων επειδη ετυχε ο μπαμπας σου να εχει λεφτα και να χεις ανοιξει μια επιχειρηση πληροφορικης χωρις να ξερεις απο πληροφορικη. Αυτο το κομπλεξ να μην υπηρχε θα ηταν ολα καλυτερα.

Μπορεις να με αποριψεις αν δεις οτι δεν σου κανω... συζητησεις περαιτερω για τις δικες μου σπουδες
δεν εισαι ικανος.... υπηρξαν καθηγητες πανεπιστημιου που με αξιολογησαν .

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
αλλα θα διαβαζα καθε μερα και απο την 1η μέρα. Ωστε τωρα να εχω περισσοτερες γνωσεις και να μπορω να διεκδικησω μια καλυτερη δουλεια στο εξωτερικο .
Εκανα και κατι μαλακιες ενω δουλευα σαν σερβιτορος 3 χρονια δεν μαζεψα χρηματα ωστε να μπορω να μεταναστευσω.

Αν θυμάμαι καλά εσύ δεν έλεγες στο πρόσφατο παρελθόν ότι δουλειές υπάρχουν  αρκεί να μην είσαι τεμπέλης κτλ... Τώρα θα μεταναστεύσεις ?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ευχαριστουμε και εγω και ο Τσολιας για το "ενδιαφερον" σας και ειμαστε αρκετα εξυπνοι και με καλες σπουδες ωστε να την βρουμε την ακρη μονοι μας.

Το τι ξερουμε , τι μαθαμε κ τι οχι σταματαει εδω μιας και αν καποιος δεν εχει τα αναγκαια προσοντα και δεν ειναι σχετικος ΔΕΝ μπορει να μας κρινει ουτε στο ελαχιστο.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αντιθέτως εσεις έχετε το ελεύθερο να κρίνετε τους πάντες και τα πάντα!!!  :2funny:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Κοιτα επειδη μπηκατε τωρα 4-5 κομπλεξικοι και αρχιζετε να επιτιθεστε στον Τσολιας για τις γνωσεις του θα πρεπει να πουμε μερικα πραγματα γιατι δεν τα εχετε καταλαβει καλα ορισμενοι.

Δεν μπορεις να κρινεις εσυ το δικο μου προγραμμα σπουδων επειδη ετυχε ο μπαμπας σου να εχει λεφτα και να χεις ανοιξει μια επιχειρηση πληροφορικης χωρις να ξερεις απο πληροφορικη. Αυτο το κομπλεξ να μην υπηρχε θα ηταν ολα καλυτερα.

Μπορεις να με αποριψεις αν δεις οτι δεν σου κανω... συζητησεις περαιτερω για τις δικες μου σπουδες
δεν εισαι ικανος.... υπηρξαν καθηγητες πανεπιστημιου που με αξιολογησαν .

Αφού το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο ...

Το ξέρεις ότι παίζει να υπάρχουν στο φόρουμ άνθρωποι που ενώ μπορούσαν να γίνουν καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επέλεξαν - για τους δικούς τους λόγους - την ελεύθερη αγορά ως καταλληλότερο επαγγελματικό στίβο αντί για το προστατευτικό κουκούλι της μονίμως αρλουμπολογούσας - στο 99% των περιπτώσεων - "ακαδημαϊκής κοινότητας"? ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom