Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ΕΙναι σαν να λες οτι εχω διπλωμα αρα ξερω να οδηγω....

και πατας φρενο στις στροφες αντι να κατεβαζεις ταχυτητα (κακη χρηση της οδηγησης)

αλλαζεις λωριδες χωρις να βγαζεις φλας.... κολλας πισω απο αλλους και αρα γινεσαι επικινδυνος.

Με λιγα λογια γραφεις στα αρχιδια σου την ασφαλεια και την αποδοτικη οδηγηση ακομη και αν εχεις διπλωμα οδηγησης ή εχεις μαθει να κινεις το αμαξι.
ρε μορτη εσεις τα "προγραμματιστακια¨" δεν το λεω ειρωνικα,στην ελλαδα ,που εφαρμοζετε την τεχνη σας?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τώρα θα πεσετε να με φατε , αλλα μια αξιοπρεπη σελιδα στο ιντερνετ αν θες να φτιαξεις είναι λιιιιιιγο πιο ευκολο και το εκανα χωρις να γραψω ουτε μια γραμμη κωδικα.

είναι κατι που το θελουν πολλοί και ο πελατης δεν νοιαζετε αν χρησιμοποιείς 25 γλωσσες ή αν το κανεις σε wordpress.  ;)

μιλαμε για basic skills .

Δεν ειπα οτι νοιαζεται ο πελατης... στα αρχιδια του. Ετοιμο προιον θελει να δει και καλα κανει.
Και σε wordpress και σε Drupal. Με αυτη την λογικη ομως που παρουσιαζεις ειναι σαν να με στελνεις απευθειας σε αυτον που μου δινει και domain και μαζι καμποσα ετοιμα templates για να έχω στην σελιδα μου.

Παρολαυτα δεν εχω ασχοληθει με το Web οπως εχω πει και στο παρελθον. Να φανταστεις μια φορα εγκατεστησα το Drupal... εφτιαξα και μια ΒΔ και απο τοτε τελος.

Να ξερεις παντως πως σοβαρος Web Developer δεν νοειται χωρις προγραμματισμο.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Nαι. Στο Πανεπιστημιο θα σου μαθουν ΜΟΝΟ τα βασικα.
Θα σου κανουν ενα περασμα δειχνοντας σου το συντακτικο , το λεξιλογιο
και τα χαρακτηριστικα της καθε γλωσσας. Πχ Inheritance , Encapsulation , Classes , Objects , Constructors αν μιλαμε για οοp JAVA / C++ .

Σκεψου ομως οτι δεν σου μαθαινουν πως να προγραμματιζεις οχι γιατι δεν ξερουν αλλα γιατι δεν υπάρχει ο χρονος μεσα σε ενα εξαμηνο + οτι πρεπει να ασχοληθεις και μονος σου. Αμερικανοι προγραμματιστες λενε "Compile does not mean Works" και έχουν απολυτο δικιο. Ακομη και αν ξερεις να φτιαχνεις προγραμματα που δεν κτυπανε στον μεταγλωτιστη μπορει να έχουν λογικα λάθη (bugs) επισης μπορει να ειναι περιπλοκα ... δυσαναγνωστα και να κανουν κακη χρηση των χαρακτηριστικων κτλπ. Πχ εμαθες τις global ... στο Α εξαμηνο. Ειναι κακη πρακτικη ομως να τις χρησιμοποιεις.
οι περισσότερες σχολές που διδάσκουν προγραμματισμό στην ελλάδα μαθαίνουν στα παιδιά προγραμματισμό μέσω slides.
εγώ σαν απόφοιτος από το τ.ε.υ. έχω γράψει 3 project από 4 έως 7 χιλιάδες γραμμές κώδικα σε μεγάλα project(compiler+virtual machine, aes-rsa-sha και δημιουργία ενός ασφαλούς πρωτοκόλλου επικοινωνίας και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με την χρήση της allegro graphics library, το bomberman συγκεκριμένα)
και άπειρες μικρές εφαρμογές(500-1000 γραμμών) σε posix socket/thread,syscalls σε minix κ.ο.κ. 1-2 χιλιάδες γραμμές σε matlab, ίδιο μέγεθος σε assembly mips και γύρω στις 4-5 χιλιάδες γραμμές verilog μαζί με εφαρμογή σε fpga σε project όπως 7 segment diplay controller,uart,vga controller και lcd controller.
όλα αυτά χωρίς να βάζω μέσα γνώσεις πάνω σε ψηφιακή επεξεργασία σήματος, ψηφιακή επεξεργασία εικόνων και αρχιτεκτονική επεξεργαστών(vector processors,tomasulo και άλλα ωραία τέτοια πράγματα πάνω στο pipelining/branch prediction e.t.c.)
ανάλογα τη σχολή πάει και η εμπειρία που θα αποκτήσεις.

σε μια συνάντηση που είχαμε πρόσφατα κάποιοι απόφοιτητοι με έναν συνάδελφο που δουλεύει στην γαλλία, μας ανέφερε ότι βαθμό πτυχίου κτλ μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, αλλά μετράει πάρα πολύ η σχολή που τελείωσες και ζητάνε αναλυτική με τα μαθήματα που έχεις περάσει. ακόμα και η τελευταία εταιρία που θα πάρει βιογραφικά στο εξωτερικό από κάποιον έλληνα ξέρει τι φρούτα βγάζει στην ελλάδα το κάθε πανεπιστήμιο ή τει

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε μορτη εσεις τα "προγραμματιστακια¨" δεν το λεω ειρωνικα,στην ελλαδα ,που εφαρμοζετε την τεχνη σας?

Εχω δουλεψει σε φροντιστηριο καθηγητης και εχω φτιαξει και 2 προτζεκτ ως τωρα σαν ελευθερος επαγγελματιας. Ενα ηταν απο το oDesk και ενα αλλο ηταν σε εναν γνωστο που ηθελε μια εφαρμογη για τα Windows . Eκει επαιξα με Visual Basic.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
οι περισσότερες σχολές που διδάσκουν προγραμματισμό στην ελλάδα μαθαίνουν στα παιδιά προγραμματισμό μέσω slides.
εγώ σαν απόφοιτος από το τ.ε.υ. έχω γράψει 3 project από 4 έως 7 χιλιάδες γραμμές κώδικα σε μεγάλα project(compiler+virtual machine, aes-rsa-sha και δημιουργία ενός ασφαλούς πρωτοκόλλου επικοινωνίας και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με την χρήση της allegro graphics library, το bomberman συγκεκριμένα)
και άπειρες μικρές εφαρμογές(500-1000 γραμμών) σε posix socket/thread,syscalls σε minix κ.ο.κ. 1-2 χιλιάδες γραμμές σε matlab, ίδιο μέγεθος σε assembly mips και γύρω στις 4-5 χιλιάδες γραμμές verilog μαζί με εφαρμογή σε fpga σε project όπως 7 segment diplay controller,uart,vga controller και lcd controller.
όλα αυτά χωρίς να βάζω μέσα γνώσεις πάνω σε ψηφιακή επεξεργασία σήματος, ψηφιακή επεξεργασία εικόνων και αρχιτεκτονική επεξεργαστών(vector processors,tomasulo και άλλα ωραία τέτοια πράγματα πάνω στο pipelining/branch prediction e.t.c.)

σε μια συνάντηση που είχαμε πρόσφατα κάποιοι απόφοιτητοι με έναν συνάδελφο που δουλεύει στην γαλλία, μας ανέφερε ότι βαθμό πτυχίου κτλ μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, αλλά μετράει πάρα πολύ η σχολή που τελείωσες και ζητάνε αναλυτική με τα μαθήματα που έχεις περάσει. ακόμα και η τελευταία εταιρία που θα πάρει βιογραφικά στο εξωτερικό από κάποιον έλληνα ξέρει τι φρούτα βγάζει στην ελλάδα το κάθε πανεπιστήμιο ή τει

Ωραια. Γιατι Δομες Δεδομενων ειχα 9 και κρυπτογραφια ειχα 10!  :grin:

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Εχω δουλεψει σε φροντιστηριο καθηγητης και εχω φτιαξει και 2 προτζεκτ ως τωρα σαν ελευθερος επαγγελματιας. Ενα ηταν απο το oDesk και ενα αλλο ηταν σε εναν γνωστο που ηθελε μια εφαρμογη για τα Windows . Eκει επαιξα με Visual Basic.
ακου να σου πω...και εγω αν σου μιλησω με την ορολογια της δουλειας μου δεν θα καταλαβεις γρι.
Πες μου που πουλας το προιον σου

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τσολια Ψωλια εισαι λινουξάκιας και επαιξες σε Matlab? Ντροπη  :P

Επρεπε να παρεις Octave που έχει GNU GPL.

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δεν ειπα οτι νοιαζεται ο πελατης... στα αρχιδια του. Ετοιμο προιον θελει να δει και καλα κανει.
Και σε wordpress και σε Drupal. Με αυτη την λογικη ομως που παρουσιαζεις ειναι σαν να με στελνεις απευθειας σε αυτον που μου δινει και domain και μαζι καμποσα ετοιμα templates για να έχω στην σελιδα μου.

Παρολαυτα δεν εχω ασχοληθει με το Web οπως εχω πει και στο παρελθον. Να φανταστεις μια φορα εγκατεστησα το Drupal... εφτιαξα και μια ΒΔ και απο τοτε τελος.

Να ξερεις παντως πως σοβαρος Web Developer δεν νοειται χωρις προγραμματισμο.

απο το σοβαρος web developer προτιμω να είμαι επικερδης .

εγω απλα ενα τρόπο σκεψης ηθελα να πω ... ότι καμια φορα τα πραματα είναι πιο απλα αποσο νομίζουμε.
αρκεί να θελησουμε να μπουμε στον χορό.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
πάρε μια ιδέα από ελληνική εταιρία.
usb3 controllers
jpeg2000
h.264 decoders όλα σε verilog
τα μισα απο οσα ειπες εχουν ενδιαφερον για εμενα...που τα εφαρμοζεις?γραφικες τεχνες? vfx σε μουλτιμιντια? παιχνιδια?εξειδικευμενος προγραμματισμος αναλογα με της αναγκες του πελατη?μηχανοργανωση?

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66

καλη κ η πιπα σου κ εσενα

διπλα στην αναλυτικη βαθμολογια να εχουν κ ποιο χαντςφρι κ μλπουτουθ χρησιμοποιησαν να αντιγραψουν
κομματικη παραταξη που τους εσπρωξε
γλειψιμο στον πουτανας γιο καθηγητη
μελανι στον εκτυπωτη για τα σκονακια

αν νομιζεις οτι δεν τα ξετρουν αυτα οι ξενοι εισαι για λυπηση

δεν λενε τυχαια τα πτυχια απο ελλαδα κωλοχαρτα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

διπλα στην αναλυτικη βαθμολογια να εχουν κ ποιο χαντςφρι κ μλπουτουθ χρησιμοποιησαν να αντιγραψουν

Αυτοι που λες δεν θα μπουν καν στην διαδικασια να περασουν απο συνεντευξη σε σοβαρη ιδιωτικη επιχειρηση ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο.... τωρα αν τους παρουν σε καμια ρουσφετοθεση έχει καλως  :P

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Ωραια. Γιατι Δομες Δεδομενων ειχα 9 και κρυπτογραφια ειχα 10!  :grin:
το αστείο είναι ότι ψάχνεις για δουλειά και το 90% θέλουν php,html5,c#,.net κ.ο.κ. , δηλαδή με ένα χρόνο ασχολίας σε αυτά τα πράγματα έχεις καλύψει το 90% των διαθέσιμων δουλειών στην ελλάδα.
αντιθέτως κάνεις 4 χρόνια σπουδές σε πιο δύσκολα πράγματα και στο τέλος σου βγάζουν την πίστη μέχρι να σε προσλάβουν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
απο το σοβαρος web developer προτιμω να είμαι επικερδης .

εγω απλα ενα τρόπο σκεψης ηθελα να πω ... ότι καμια φορα τα πραματα είναι πιο απλα αποσο νομίζουμε.
αρκεί να θελησουμε να μπουμε στον χορό.

Ενταξει. Για εμας ειναι και χομπι η δουλεια δεν ειναι μονο δουλεια.
Αμα ηθελα να ειμαι 100% επικερδης και ντε και καλα θα πηγαινα να ανοιξω ενα μαγαζακι
που φτιαχνει τσουρεκακια και θα εβαζα απο πανω και μια ταμπελα ειλικρινειας....

Since 1986  :2funny: :2funny: :2funny:

εκει να δεις τι κερδος θα ειχα.

Κατι σαν το Frozen Yogurt.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το αστείο είναι ότι ψάχνεις για δουλειά και το 90% θέλουν php,html5,c#,.net κ.ο.κ. , δηλαδή με ένα χρόνο ασχολίας σε αυτά τα πράγματα έχεις καλύψει το 90% των διαθέσιμων δουλειών στην ελλάδα.
αντιθέτως κάνεις 4 χρόνια σπουδές σε πιο δύσκολα πράγματα και στο τέλος σου βγάζουν την πίστη μέχρι να σε προσλάβουν.

Στην Ελλαδα.

Κοιτα ειναι λογικο να μην τους ενδιαφερει η C στην Ελλαδα πχ. Σκεψου τι τεχνολογια έχουμε ?
δεν έχουμε  :2funny: :2funny:

Κινουνται βαση του τουρισμου.... οποτε τους νοιαζει η διαφημιση οποτε ιντερνετ οποτε ιστοσελιδες.

Εμενα δεν με συγκινει το Web να σου πω την αληθεια.
Ναι η php ειναι ευκολη αμα ηδη γνωριζεις C και ειδικα εχεις κανει και assembly .

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τα μισα απο οσα ειπες εχουν ενδιαφερον για εμενα...που τα εφαρμοζεις?γραφικες τεχνες? vfx σε μουλτιμιντια? παιχνιδια?εξειδικευμενος προγραμματισμος αναλογα με της αναγκες του πελατη?μηχανοργανωση?
αν εννοείς αυτά που προσφέρει η εταιρία, το jpeg2000 χρησιμοποιείται σε ότι έχει να κάνει με λήψη φωτογραφιών, από κινητά μέχρι δορυφόρους.
το h.264 είναι οι κλασσικοί encoder/decoder οι οποίοι βρίσκονται σε cpu/soc
ενώ οι usb3 ελεγκτές είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο σαν το κυρίαρχο μέσω σύνδεσης συσκευών και όλοι ψάχνουν για φθηνά και γρήγορα κυκλώματα. κάλλιστα αν κάποιος σχεδιάσει έναν τέτοιο ελεγκτή μπορεί άνετα να τον πουλήσει μαζικά σε εταιρίες(κώδικα verilog)

αυτά φαίνονται στην συνέντευξη, την πρώτη κλήση μπορεί να την πάρεις λόγω σχολής, αν δεν ανταπεξέλθεις στο βιογραφικό σου δεν σε ξανακαλούν.

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
λοιπον σαν πληροφορικαριος εχω να πω
Η πληροφορικη ειναι για τον πουτσο.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
αν εννοείς αυτά που προσφέρει η εταιρία, το jpeg2000 χρησιμοποιείται σε ότι έχει να κάνει με λήψη φωτογραφιών, από κινητά μέχρι δορυφόρους.
το h.264 είναι οι κλασσικοί encoder/decoder οι οποίοι βρίσκονται σε cpu/soc
ενώ οι usb3 ελεγκτές είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο σαν το κυρίαρχο μέσω σύνδεσης συσκευών και όλοι ψάχνουν για φθηνά και γρήγορα κυκλώματα. κάλλιστα αν κάποιος σχεδιάσει έναν τέτοιο ελεγκτή μπορεί άνετα να τον πουλήσει μαζικά σε εταιρίες(κώδικα verilog)

αυτά φαίνονται στην συνέντευξη, την πρώτη κλήση μπορεί να την πάρεις λόγω σχολής, αν δεν ανταπεξέλθεις στο βιογραφικό σου δεν σε ξανακαλούν.
jpeg2000 χρησιμοποιουν και τα σινεμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom