Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
για καφέ μπαρδόν
Aπλα κατι δεν μου κολλαγε καλα.
για καφέ μπαρδόν
ε πως!!Απολύθηκα τον Απρίλιο του 2011 απο την δουλειά μου
(τεχνικός Η/Υ με 1400 Ευρώ ) και εκτοτε δεν μπόρεσα να βρώ
αυτό που παλιά αποκαλούσα "σταθερή δουλειά" με μισθό και ένσημα.
Μόνο κάποια μεροκάματα σκόρπια ώς ντελίβερι , σερβιτόρος σε κτήμα γάμων , καμια δουλειά με δίκτυα κλπ και αυτά
μάλιστα σπανίζουν πλέον .
Δυστυχως στην Ελλάδα , δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας , παρά μόνο αυτοί που παίρνουν έργα απο το δημόσιο ( όπως η παλιά μου εταιρεία ) και τωρα που το δημόσιο κατρακυλά , κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο .
Η ανεργία , έχει επηρεάσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την ζωή μου . Ακόμα και οι επισκέψεις σε στούντιο τελείωσαν , ειδικά για εμένα που μου αρέσουν τα αυταρχικά που είναι ακριβά )
Εξωτερικό , δοκίμασα αλλά είτε υπήρχε θέμα ηλικίας ( έως 30 έχεις πιθανότητες ) είτε κανα δυο φορές έπεσα επάνω σε απατεώνες .
Συμπέρασμα .... Πιστεύω για καμία 10ετια θα φυτοζοούμε και κάποια στιγμή ίσως ... ανοίξει μια ευκαιρία στην οικονομία να ανοίξει κανείς κανα μαγαζάκι ,ή καμία μικρή επιχείρηση .
Προς το παρόν .. όλα ψόφια
λογικο!ειχα παρει μαστορα και ειχε φερει το γιο του επειδη εχασε την δουλεια του στα μιντια.30 + χρονων..ε δεν μπορουσε να κανει τπτ και λογικο...
ποιος να παει τωρα σε χειρονακτικες δουλειες οταν εχει σπουδασει μεχρι τα 25?ελεος...
Ως που θα παει η ανεργια????
Η ανεργια τυπε ειναι ακομα στην εφηβια της. 25 ειναι τωρα!
Μεχρι να γερασει στα 100 εχει καιρο ακομα!
Μην αγχωνεσαι!
Aπλα κατι δεν μου κολλαγε καλα.
μου θυμιζεις την παπαρια επαγγελματια αερογαμη του ΣΚΑΙ (που αμοιβεται πλουσιοπαροχα) που ελεγε μαινομενη οτι αν φυγουν οι αλλοδαποι απο την χωρα,ποιος θα κανει την δουλεια-λειτουργημα να καθαριζει τα παμπριζ των αυτοκινητων στα φαναρια.... :S :S :S :S
για Αργετινη δεν ξερω, αλλα την Βουλγαρια Ρουμανια που χρονια τωρα κοροιδευαμε τους ξεπερασαμε!!Πάντως , όσο δεν υπάρχει παραγωγικός ιδιωτικός τομέας
παρά μόνο εμπορικά και καφετέριες , όσο θα μειώνεται ο μισθός των
δημοσίων υπαλλήλων ή απολυθούν και αυτοί , βλέπω νέα λουκέτα να
έρχονται .
Τα εργασιακά ήδη είναι σκατά , ( 400 καθαρά για 6 μέρες και με
χαρτί παραίτησης ήδη υπογεγραμμένο με την πρόσληψη - εκβιασμός )
και δεν βλέπω να γίνεται κάτι παραγωγικό .
Νόμιζω στο τέλος θα γίνουμε χειρότερα απο την Αργεντινή
μου θυμιζεις την παπαρια δημοσιογραφου του ΣΚΑΙ (που αμοιβεται πλουσιοπαροχα) που ελεγε μαινομενη οτι αν φυγουν οι αλλοδαποι απο την χωρα,ποιος θα κανει την δουλεια-λειτουργημα να καθαριζει τα παμπριζ των αυτοκινητων στα φαναρια.... :S :S :S :S
Ουσιαστικα το προβλημα δεν εχει να κανει μονο με την ανυπαρξια εργασιας αλλα ειναι πληθυσμιακο. Δεν γινεται 5εκ. κοσμος να εχει την απαιτηση να δουλευουν ολοι στην Αθηνα. Ουτε πριν γινοταν αυτο. Πρεπει να ανακατανειμουμε τον πληθυσμο μας. Αυτο βεβαια τωρα φανταζει πολυ δυσκολο, αλλα πρεπει να γινει.
Μια καλη λυση θα ηταν επισης ολοι οι οι μεγαλοι δημοσιοι οργανισμοι να φυγουν απο την Αθηνα και να πανε στην επαρχια. Για τον ιδιο λογο.
μην το παρεις στραβα αυτο που θα οσυ πω...
ουτε εχω κατι προσωπικο μαζι σου! αλλα πριν πεταξουμε την παπαρια
καλυτερα ας βουτηξουμε ΛΙΓΟ την γλωσσα στο μυαλο!!!
εκτος οτι πλεον ολλες οι εργατικες-αγροτικες δουλειες εχουν φουλαρει απο ξενους (αλοδαπους) , διοτι οι ελληνες τις σνομπαραμε.....αλλα τωρα ειναι δωρο αδωρο.....
υπαρχει και αλλη μια περιπτωση!!
επειδη δεν ειναι ΕΥΚΟΛΕΣ δουλειες δεν μπορει να τις κανει ο ΚΑΘΕΝΑΣ!
οταν λεω οτι ειναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ δουλειες δεν ενοω κουραστικες....αλλα το να πας σε χωραφια θελει και μια τεχνη....ξερει νεο παιδι απο κομπινα? απο αγροτικη δουλεια με ζωα?
εργατικες δουλειες....οικοδομη?? ας γελασω....γκαραζ-συνεργεια κλπ επισης ας γελασω.........αυτες τις δουλειες τις ξεκινας απο μικρος σαν <μπαλαντερ> (βοηθος) και με τα χρονια μαθαινεις την δουλεια.....
διοτι καποιες απ αυτες θελουν ΤΕΧΝΗ....!
και ως γνωστον η ΤΕΧΝΗ ΚΛΕΒΕΤΑΙ.....ΔΕΝ ΜΑΘΕΝΕΤΑΙ..!
οποτε ενας 25-27-30 αν παει σε μια οικοδομη ή ενα γκαραζ ή σ ενα χωραφι για δουλεια (ανιδεος) εμποδιο θα ναι παρα δουλεια θα βγαζει!!
συμφωνω εν μερη!στην εποχή μας μάλλον θα πρέπει να δουμε λίγο διαφορετικα. όχι τι δουλεια θα κανω, αλλα το τι ικανότητες ( skills ) έχω και τι ικανοτητες μπορω να αναπτυξω για να βρω μια απασχόληση.
δηλαδή γιατι να μην μαθω web design, graphics , animation , article writing ή κατι που εχει ζητηση και να επικεντρωθω εκεί ? ωραια σπουδασα μηχανικός, δικηγόρος οτιδήποτε. αφου δεν έχει δουλειες/υποθεσεις τι να κανω ? να κάθομαι στο γραφειο να κλαιω την μοιρα και να καταριεμαι την κοινωνια την άτιμη ? ή να δω μηπως μπορω να απασχοληθω σε εναν αλλο τομεα ?
και γιατι να μην μαζευτω με δυο τρεις φιλους γνωστους να κανουμε κάτι δικο μας ? όχι φυσικα καφέ-μπουγατσα-γυρος αλλα κάτι να έχει αξια και μέλλον.
και γιατί να μην δοκιμασω τις ικανοτητες μου σε site οπως το odesk ή το elance ?
απλα ισως θα έπρεπε να βγαλουμε το κεφαλι μας απο τα σκατα του τυπου δεν γίνεται και να κοιταξουμε να βρουμε πως γίνεται .
ΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!άρα λέμε το ίδιο, αν στη φράση μου προσθέσω:
...αλλά δεν εκπαιδεύτηκαν/μερίμνησαν/φρόντισαν όλοι για να τις μάθουν, αντ αυτού έψαχναν μπαρμπάδες για να μπουν προισταμενοι σε καμια εφορία
ευρωπαικη επιδοτηση παιζει???Κινδυνεύοντας ίσως να χαρακτηρισθώ τεμπέλης , επειδή αυτή την περίοδο
ψάχνω το θέμα μαγαζιού , τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά .
Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι στο στόχαστρο με υπέρογκη φορολογία
και χαμηλό αριθμό πελατών σε ότι κάνει λόγω περικοπων μισθών και απολύσεων
Το μόνο θετικό είναι ότι μπορεί να βρεθεί χαμηλό νοίκι σε μαγαζί αλλά
κατά τα άλλα όλα είναι εναντίον σε κάποια προσπάθεια
Αν δεν υπάρχει κεφάλαιο και πάει για δανειο κάποιος , ακόμα χειρότερα