Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αφού το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο ...

Το ξέρεις ότι παίζει να υπάρχουν στο φόρουμ άνθρωποι που ενώ μπορούσαν να γίνουν καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επέλεξαν - για τους δικούς τους λόγους - την ελεύθερη αγορά ως καταλληλότερο επαγγελματικό στίβο αντί για το προστατευτικό κουκούλι της μονίμως αρλουμπολογούσας - στο 99% των περιπτώσεων - "ακαδημαϊκής κοινότητας"? ;)

Δικοι μου καθηγητες απο εδω μεσα?  :2funny: :2funny: :2funny:

Οσες φορες ανοιγω κουβεντα για πληροφορικη μονο ο Τσολιας μπορει να σταθει σε αυτην
με δουλευεις?

Κοιτα δεν σε παρεξηγω γιατι δεν μιλας εσυ... μιλαει το μενος σου για τους πτυχιουχους
και τους καθηγητες πανεπιστημιου. Εγω σε καταλαβα εξαρχης για αυτο και εκοψα την κουβεντα.

Δεν ξερεις τι λες και τι σου γινεται. Η ακαδημαικη κοινοτητα την οποια δεν μπορεις να κρινεις
ειναι εξαιρετικη και αρκετα διαβασμενη. Σιγα μην ειναι ολοι οι αρλουμπιστες και εσυ ο μαγκας.

Ολα τα αλλα που λες τα ακουμε βερεσε.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν μπορεις να κρινεις ανθρωπους που ειναι διεθνως αναγνωρισμενοι με ερευνες και δημοσιευσεις μονο και μονο επειδη δεν θα ερθουν στο δικο σου περιπτερο να ανεβασουν τον τζιρο που κανεις απο τα γλειφιτζουρια.

Μιληστε σοβαρα επιτελους ορισμενοι... ελεος

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Ευχαριστουμε και εγω και ο Τσολιας για το "ενδιαφερον" σας και ειμαστε αρκετα εξυπνοι και με καλες σπουδες ωστε να την βρουμε την ακρη μονοι μας.

Το τι ξερουμε , τι μαθαμε κ τι οχι σταματαει εδω μιας και αν καποιος δεν εχει τα αναγκαια προσοντα και δεν ειναι σχετικος ΔΕΝ μπορει να μας κρινει ουτε στο ελαχιστο.

Πιάστον αγκαζέ κι αποχωρήστε με ψηλά το κεφάλι

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Το ότι "κάποιος" αποφάσισε να ενσωματώσει στο πρόγραμμα σπουδών σου θεματολογία παντελώς άσχετη με τις ανάγκες της αγοράς ΔΕΝ σημαίνει ότι "εγώ" - ως εργοδότης σου - θα πρέπει να σε πληρώσω γι αυτό ... βλέπεις οι  σπουδές "κλασσικής κιθάρας" μικρή σημασία έχουν αν προσληφθείς ως εκδοροσφαγέας ...
σκοπός της ανάρτησής μου ήταν να θίξω την μονόπλευρη άνθιση κάποιου τομέα.
η ουσία είναι ότι αντί να εξάγουμε τεχνολογία ή προϊόντα, εξάγουμε επιστήμονες.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τους επιστημονες ομως μια χαρα τους ψαχνουν
αμα αρχισει και ποναει το πουλακι...

"Γιατρε.... μηπως έπαθα μολυνση?"

"Τι εχω γιατρε..."

κατα τα αλλα αρλουμπιστες.  :P

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δικοι μου καθηγητες απο εδω μεσα?  :2funny: :2funny: :2funny:

Οσες φορες ανοιγω κουβεντα για πληροφορικη μονο ο Τσολιας μπορει να σταθει σε αυτην
με δουλευεις?

Κοιτα δεν σε παρεξηγω γιατι δεν μιλας εσυ... μιλαει το μενος σου για τους πτυχιουχους
και τους καθηγητες πανεπιστημιου. Εγω σε καταλαβα εξαρχης για αυτο και εκοψα την κουβεντα.

Δεν ξερεις τι λες και τι σου γινεται. Η ακαδημαικη κοινοτητα την οποια δεν μπορεις να κρινεις
ειναι εξαιρετικη και αρκετα διαβασμενη. Σιγα μην ειναι ολοι οι αρλουμπιστες και εσυ ο μαγκας.

Ολα τα αλλα που λες τα ακουμε βερεσε.

Πίστεψε με ... οι δήθεν τεχνικές κουβέντες που διάβασα στο συγκεκριμένο θρέντ (πέραν της επαγγελματικής ανασφάλειας και επιστημονικής αφέλειας που αποκαλύπτουν) ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με το 95% τον διαθέσιμων θέσεων εργασίας στο IT εντός Ελλάδας ... όσο για τα εκτός χώρας εκεί οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πλέον αντιστοίχως με τους Ινδούς ...

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Πιάστον αγκαζέ κι αποχωρήστε με ψηλά το κεφάλι

μπολντεμορτης-τσουγκρανοχωριατης

img_2764.jpg

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Πίστεψε με ... οι δήθεν τεχνικές κουβέντες που διάβασα στο συγκεκριμένο θρέντ (πέραν της επαγγελματικής ανασφάλειας και επιστημονικής αφέλειας που αποκαλύπτουν) ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με το 95% τον διαθέσιμων θέσεων εργασίας στο IT εντός Ελλάδας ... όσο για τα εκτός χώρας εκεί οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πλέον αντιστοίχως με τους Ινδούς ...

Δεν εχεις καμια επαφη με τον προγραμματισμο φιλε. Αστο....δεν μπορεις να κρινεις οπως σου ειπα και πριν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν υπηρξε επιστημονικο θεμα συζητησης αλλωστε γυρω απο την πληροφορικη.

Φαντασου ουτε να διακρινεις δεν ξερεις.... απο γνωσεις 0 κατα τα αλλα
οι καθηγητες πανεπιστημιου ειναι ασχετοι και μονο κριτικες ξερουμε να κανουμε.  :P

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
σκοπός της ανάρτησής μου ήταν να θίξω την μονόπλευρη άνθιση κάποιου τομέα.
η ουσία είναι ότι αντί να εξάγουμε τεχνολογία ή προϊόντα, εξάγουμε επιστήμονες.

Διαρροή "εγκεφάλων" λοιπόν ... Έχεις αναρωτηθεί το τί ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι "εγκέφαλοι" την πρό ύφεσης περίοδο ΕΝΤΟΣ χώρας?

Να σου πώ εγώ ...

Μπουρδολογίες επί αμφιθεάτρων ... Συμβουλευτικές υπηρεσίες του κώλου σε σχετιζόμενους με το δημόσιο οργανισμούς ... Πάρτυ με ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα (κοίτα την αναλογία επιστημονικών δημοσιεύσεων πρός πατέντες σε Ελλάδα και πχ Ολλανδία και θα καταλάβεις) ... Και σύσταση/λειτουργία ΜΚΟ και επιδοτούμενων πολύχρωμων "ερευνητικών" ιδρυμάτων "να 'χαμε να λεγαμε" ...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
όσο για τα εκτός χώρας εκεί οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πλέον αντιστοίχως με τους Ινδούς ...
στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο ;)
οι προγραμματιστές που βγαίνουν από συγκεκριμένα 2-3 πανεπιστήμια αντιμετοπίζονται το ίδιο όπως και αυτοί των άλλων μεγάλων ξένων σχολών.
έχω στον κύκλο μου πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Τι ειχες μαθει δηλαδη?

Για να μη μπούμε σε βαρετές λεπτομέρειες γενικά ό,τι χρειάζεται για να φτιάχνω site τύπου e-shop σε LAMP stack με σωστό κώδικα (design patterns) και σωστή σχεδίαση (usability, accessibility). Το πρόβλημα ήταν ότι για κάθε θέση εργασίας υπήρχαν 10 υποψήφιοι που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς, στην πλειοψηφία τους νεότεροι από μένα και με πτυχία. Ποιόν να πρωτοπροσλάβει ο εργοδότης; Και μιλάμε για εποχή προ κρίσης...

Yπαρχει τρελη δουλεια για εργασιες πρωτοετων στην C

Μακάρι να υπήρχε να έβγαζα κάνα εξτραδάκι. Για να λες πρωτοετείς φαντάζομαι θα τους βάζουν quicksort και τέτοιες μαλακιούλες.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τσολια κοιτα να σου πω εγω τι παιζει με τον centrino...

ζηλευει... ειναι ο κλασσικος τυπος που μολις δει πτυχιουχο νομιζει οτι
ειναι μπουρδολογος αλλα δεν εχει το υποβαθρο να μπορεσει να κρινει ουτε μαθηματα του α εξαμηνου

και εσυ καθεσαι και του απαντας και σοβαρα  :2funny: :2funny:

οι περισσοτερες εταιρειες απο αυτες που λεει ειναι της πλακας... στην Ελλαδα...
το δικτυο τους σερνεται και για να ανοιξεις εναν εξπλορερ θα μεσημεριασει  :2funny:

μερικα σχολιαροπαιδα κατεβαζαν σαιτ του υπουργειου για την πλακα επειδη αυτοι που τα αναλαμβαναν νοιαζοντουσαν μονο για το κερδος φυσικα και το τι θελει η αγορα  :grin:

αστο ας μην ανοιξουμε αυτη την συζητηση τωρα... τους εχουν αναλαβει οι 15χρονοι τους μεγαλους ΙΤ του χωρου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Νομίζω τα έγραψα πρίν σε πόστ .
Πρέπει να περιοριστεί η ανεργία ( όχι απολύσεις , ούτε κάν δημοσίων υπαλλήλων)
και να λάβουν καποιο μέτρο , όχι οικονομικής ενίσχυσης αλλά τουλάχιστον να μην έχει κάποιος ένα κυκεώνα μπροστά του να ανοίξει ένα μαγαζί .
Η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι απαράδεκτη .
Φαίνεται οτι στοχος τους είναι εκατομμύρια άνεργοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί

Μαλιστα. Δηλαδη λες οχι απολυσεις δημοσιων υπαλληλων αλλα οχι φορολογια κλπ.
Δε το καταλαβαινεις πως αυτα ειναι αντιφατικα μεταξυ τους?

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Διαρροή "εγκεφάλων" λοιπόν ... Έχεις αναρωτηθεί το τί ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι "εγκέφαλοι" την πρό ύφεσης περίοδο ΕΝΤΟΣ χώρας?
Να σου πώ εγώ ...
Μπουρδολογίες επί αμφιθεάτρων ... Συμβουλευτικές υπηρεσίες του κώλου σε σχετιζόμενους με το δημόσιο οργανισμούς ... Πάρτυ με ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα (κοίτα την αναλογία επιστημονικών δημοσιεύσεων πρός πατέντες σε Ελλάδα και πχ Ολλανδία και θα καταλάβεις) ... Και σύσταση/λειτουργία ΜΚΟ και επιδοτούμενων πολύχρωμων "ερευνητικών" ιδρυμάτων "να 'χαμε να λεγαμε" ...

Δυστυχώς δεν  είσαι πουθενά λάθος ....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Για να μη μπούμε σε βαρετές λεπτομέρειες γενικά ό,τι χρειάζεται για να φτιάχνω site τύπου e-shop σε LAMP stack με σωστό κώδικα (design patterns) και σωστή σχεδίαση (usability, accessibility). Το πρόβλημα ήταν ότι για κάθε θέση εργασίας υπήρχαν 10 υποψήφιοι που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς, στην πλειοψηφία τους νεότεροι από μένα και με πτυχία. Ποιόν να πρωτοπροσλάβει ο εργοδότης; Και μιλάμε για εποχή προ κρίσης...

Μακάρι να υπήρχε να έβγαζα κάνα εξτραδάκι. Για να λες πρωτοετείς φαντάζομαι θα τους βάζουν quicksort και τέτοιες μαλακιούλες.

Εγω θελω να ερθει καποιος να σου δωσει οντως εργασια πανω στον Quicksort η οποια θα βαζει τον φραγμο οτι πρεπει να τον υλοποιησεις με βελτιστο τροπο χρησιμοποιώντας το καλυτερο pivot. Και επισης να μην κρασαρει το προγραμμα για οποιαδηποτε εισοδο. Εκει θα δουμε τι μαλακιουλα ακριβως ειναι  :grin:

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Μια γνώμη ρε παιδιά επειδή βλέπω είστε κάποιοι έμπειροι επαγγελματικά και ξέρετε την κατάσταση..

Όπως προανέφερα βλέπω 90% από τις σοβαρές εταιρίες στο Management και Marketing να ζητούν μεταπτυχιακό..Εγώ έχω μόνο πτυχίο αλλά από καλό πανεπιστήμιο στο Management και κάνω το ACCA.Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να κάνω Master του χρόνου;Θα βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές μου;

Επισκέπτης

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom