Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Έκαστος στο είδος του τυπε, και τα γλυφιτζούρια σοβαρή υπόθεση ειναι.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μια γνώμη ρε παιδιά επειδή βλέπω είστε κάποιοι έμπειροι επαγγελματικά και ξέρετε την κατάσταση..

Όπως προανέφερα βλέπω 90% από τις σοβαρές εταιρίες στο Management και Marketing να ζητούν μεταπτυχιακό..Εγώ έχω μόνο πτυχίο αλλά από καλό πανεπιστήμιο στο Management και κάνω το ACCA.Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να κάνω Master του χρόνου;Θα βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές μου;

Δεν ειναι οι καταλληλοι να σου απαντησουν εδω μεσα.
Οπως ηδη θα καταλαβες ειναι αρνητικα προκατειλλημμενοι με τα πτυχια.
Και θεωρουν οτι οι καθηγητες που στο εδωσαν ειναι μπουρδολογοι και αρλουμπιστες.

Καλυτερα να ρωτησεις αλλου  :P εδω μεσα ειναι για αλλες συμβουλες  :P

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Διαροή "εγκεφάλων" λοιπόν ... Έχεις αναρωτηθεί το τί ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι "εγκέφαλοι" την πρό ύφεσης περίοδο ΕΝΤΟΣ χώρας?

Να σου πώ εγώ ...

Μπουρδολογίες επί αμφιθεάτρων ... Συμβουλευτικές υπηρεσίες του κώλου σε σχετιζόμενους με το δημόσιο οργανισμούς ... Πάρτυ με ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα (κοίτα την αναλογία επιστημονικών δημοσιεύσεων πρός πατέντες σε Ελλάδα και πχ Ολλανδία και θα καταλάβεις) ... Και σύσταση/λειτουργία ΜΚΟ και επιδοτούμενων πολύχρωμων "ερευνητικών" ιδρυμάτων "να 'χαμε να λεγαμε" ...
δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό είναι άλλοστε και το χαρ/κο των ελληνικών σχολών.
σε ιδιωτικό επίπεδο όμως δεν δικαιολογείται να έχουμε μετρημένες στα δάχτυλα τις επιχειρήσεις που ξεφεύγουν από το μονότονο web-development.
εμένα δεν με πειράζει να πάω να δουλέψω πάνω σε .net ή sql/php ή να γίνω java monkey εφόσον μου προσφέρει λεφτά και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσω τις γνώσεις μου πάνω σε σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων σε μια εταιρία όπως η άλμα, ή γιατί να μην υπάρχουν άλλες 5-10 εταιρίες σαν την alma και σαν την mls ενώ να υπάρχουν 500 που φτιάχνουν ιστοσελίδες;
η απάντηση είναι ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν αυτές τις δουλειές έχουν μονόπλευρη γνώση και μηδενική επιχειρηματικότητα και δημιουργούν ένα είδος αγοράς στην ελλάδα και επίσης το κεφάλαιο για μια τέτοια επιχείρηση είναι 0 €. ανοίγουν καφετέριες με 100 και 200 χήνες € αλλά σε μια επιχείρηση της προκοπής δεν τα δίνουν.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Μια γνώμη ρε παιδιά επειδή βλέπω είστε κάποιοι έμπειροι επαγγελματικά και ξέρετε την κατάσταση..
Όπως προανέφερα βλέπω 90% από τις σοβαρές εταιρίες στο Management και Marketing να ζητούν μεταπτυχιακό..Εγώ έχω μόνο πτυχίο αλλά από καλό πανεπιστήμιο στο Management και κάνω το ACCA.Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να κάνω Master του χρόνου;Θα βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές μου;

Κράτα τα λεφτά σου ....

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο ;)
οι προγραμματιστές που βγαίνουν από συγκεκριμένα 2-3 πανεπιστήμια αντιμετοπίζονται το ίδιο όπως και αυτοί των άλλων μεγάλων ξένων σχολών.
έχω στον κύκλο μου πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω τα τελευταία 4+ χρόνια σε διάφορα data modeling προτζεκτς με SAP (NetWeaver BW - OLAP & OLTP απευθείας με την SAP AG) σε πληροφορώ ότι πλέον ΔΕΝ παίζει το συγκεκριμένο ... Το να γράψεις "Greek" στο βιογραφικό σου αρκεί για να σε θέσει σε μειονεκτική θέση παρόλο που "οι ξένοι" εξακολουθούν να μας αναγνωρίζουν ώς "bright minds" σε επίπεδο στερεοτύπου.

Επισκέπτης
Το ξέρεις ότι παίζει να υπάρχουν στο φόρουμ άνθρωποι που ενώ μπορούσαν να γίνουν καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επέλεξαν - για τους δικούς τους λόγους - την ελεύθερη αγορά ως καταλληλότερο επαγγελματικό στίβο αντί για το προστατευτικό κουκούλι της μονίμως αρλουμπολογούσας - στο 99% των περιπτώσεων - "ακαδημαϊκής κοινότητας"? ;)
:tooth:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό είναι άλλοστε και το χαρ/κο των ελληνικών σχολών.
σε ιδιωτικό επίπεδο όμως δεν δικαιολογείται να έχουμε μετρημένες στα δάχτυλα τις επιχειρήσεις που ξεφεύγουν από το μονότονο web-development.
εμένα δεν με πειράζει να πάω να δουλέψω πάνω σε .net ή sql/php ή να γίνω java monkey εφόσον μου προσφέρει λεφτά και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσω τις γνώσεις μου πάνω σε σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων σε μια εταιρία όπως η άλμα, ή γιατί να μην υπάρχουν άλλες 5-10 εταιρίες σαν την alma και σαν την mls ενώ να υπάρχουν 500 που φτιάχνουν ιστοσελίδες;
η απάντηση είναι ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν αυτές τις δουλειές έχουν μονόπλευρη γνώση και μηδενική επιχειρηματικότητα και δημιουργούν ένα είδος αγοράς στην ελλάδα και επίσης το κεφάλαιο για μια τέτοια επιχείρηση είναι 0 €. ανοίγουν καφετέριες με 100 και 200 χήνες € αλλά σε μια επιχείρηση της προκοπής δεν τα δίνουν.

Γιατι ρε φιλε.... οι ιστοσελιδες ειναι ετοιματζιδικη δουλεια. Ειδικα αμα ασχοληθει καποιος με το wordpress.... δεν ειναι C ή αρχιτεκτονικες ή οτιδηποτε low level ωστε αν ο αλλος δεν εχει υποβαθρο σοβαρο να μπορεσει να σταθει.

Λιγο καταφερτζης να εισαι στις ιστοσελιδες και να εχεις ασχοληθει και λιγο αρχιζεις και βγαζεις.
Εννοειται δουλεια χωρις προγραμματισμο κ παλι.

Εγω παντως μια χαρα διαφωνω σε αυτα που λες και εσυ για τους καθηγητες
επειδη ησουν αυτοδιδακτος δεν σημαινει οτι οι αλλοι δεν σε βοηθησαν....μην εισαι εγωιστης

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μην τρελαθουμε τελειως τωρα... δεν ειναι ενας καθηγητης που εβγαλε το πολυτεχνειο με 9 αρλουμπιστας
και ειναι ο Centrino γνωστης που δουλευει το SAP στα Ubuntu  :grin:

Αυτα τις εγκαταστασεις και τις παραμετροποιησεις τις εκανα οταν ημουν 17 χρονων.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ως που θα πάει αυτή η ανεργία;

Πολύ μακριά ακόμα.

Δεν έχετε δει τίποτα. Ο πάτος είναι πολύ πιο κάτω. Αν δεν γίνει ρησέτ δεν θα αλλάξει τίποτα.

Όσο επιμένουν να ταίζουν 1 εκατομμύριο Δ.Υ και να κλείνουν επιχειρησεις μην περιμένετε τίποτα....

Επισκέπτης
Επειδη εδω περα γραφουν πιτσιρικαδες,και λογικο ειναι,να πω ενα πραμα...η συζητηση θα καταληξει σε φαση"ειστε ανεργοι γιατι ειστε μαλακες"και τα λοιπα...καρατσεκαρισμενα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Επειδή τυχαίνει να δουλεύω τα τελευταία 4+ χρόνια σε διάφορα data modeling προτζεκτς με SAP (NetWeaver BW - OLAP & OLTP απευθείας με την SAP AG) σε πληροφορώ ότι πλέον ΔΕΝ παίζει το συγκεκριμένο ... Το να γράψεις "Greek" στο βιογραφικό σου αρκεί για να σε θέσει σε μειονεκτική θέση παρόλο που "οι ξένοι" εξακολουθούν να μας αναγνωρίζουν ώς "bright minds" σε επίπεδο στερεοτύπου.

ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά SAP στον χώρο του ERP ???

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εγώ έχω γνωστούς και φίλους οι οποίοι ήταν και συμφοιτητές από τη σχολή μου στην mentor graphics(η οποία απασχολεί αρκετούς έλληνες) και στην toyota και μου έχουν πει ότι από τις 3 καλύτερες σχολές της πληροφορικής στην ελλάδα παίρνουν αβέρτα άτομα.
ο ένας είναι κιόλας υπεύθυνος για τις αιτήσεις από την ελλάδα.
επίσης μην ξεχνάς ότι για την κατασκευή κέντρου επεξεργασίας φωνής της toshiba στην αγγλία ζητήσανε έλληνα(μαζί με την ερευνητική ομάδα του), ο οποίος μου έκανε μάθημα(μαθηματικά για μηχανικούς και επεξεργασία σήματος)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φιλε τι να πει ο Fourier και ο Laplace.....

αρλουμπιστες !!!!!! Αλλα αμα ο καθηγητης που φτιαχνει το διαγραμμα ακτινοβολιας

για τις κεραιες κανει ενα λαθος να δω μετα ποσοι απο αυτους θα έχουν πραγματικη επικοινωνια και QoS.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Επειδη εδω περα γραφουν πιτσιρικαδες,και λογικο ειναι,να πω ενα πραμα...η συζητηση θα καταληξει σε φαση"ειστε ανεργοι γιατι ειστε μαλακες"και τα λοιπα...καρατσεκαρισμενα...
ετσι

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
βρε την ξέρω πολύ καλά την SAP AG... τα αρχικά σε ρώτησα τι σημαίνουν...  ;)

και για να σε βοηθήσω στον χώρο των ERP professionals  SAP=S(uffer)A(nd)P(ay)  :grin:

Ειχα μαθημα στην σχολη για τα πληροφοριακα συστηματα και ειχα παρει εργασια στο ERP  :S

Τιγκα στην θεωρια... απο κωδικα και πληροφορικη 0... βαρεθηκα γρηγορα  :S απλα εγραφα στο Word διχως κανενα νοημα... θεωριες.

Με το ζορι μου εβαλε 6 επειδη ηταν με απαλακτικη και εφυγε το μαθημα.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
εγώ έχω γνωστούς και φίλους οι οποίοι ήταν και συμφοιτητές από τη σχολή μου στην mentor graphics(η οποία απασχολεί αρκετούς έλληνες) και στην toyota και μου έχουν πει ότι από τις 3 καλύτερες σχολές της πληροφορικής στην ελλάδα παίρνουν αβέρτα άτομα.
ο ένας είναι κιόλας υπεύθυνος για τις αιτήσεις από την ελλάδα.
επίσης μην ξεχνάς ότι για την κατασκευή κέντρου επεξεργασίας φωνής της toshiba στην αγγλία ζητήσανε έλληνα(μαζί με την ερευνητική ομάδα του), ο οποίος μου έκανε μάθημα(μαθηματικά για μηχανικούς και επεξεργασία σήματος)

Δεν έγραψα ότι έπαψαν να προσλαμβάνουν Έλληνες λόγω εθνικής προέλευσης, έγραψα ότι μας έχουν θέσει σε παραπλήσιο καθεστώς με τους Ινδούς, εννοώντας ότι έχουμε χάσει πλέον το συγκριτικό πλεονέκτημα μας ως "ομόλογο" δυτικό προηγμένο κράτος κάτι που τους καθιστά πολλαπλάσια επιφυλακτικούς - με μια κουβέντα το country risk της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του καθενός μας πλέον.

Δυστυχώς οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ...
Για μένα πάντως η έξοδος στο εξωτερικό είναι μονόδρομος για κάποιον που δεν βρίσκεται ήδη εντός Ελλαδικού IT κυκλώματος (βεβαιωμένη επαγγελματική εμπειρία + τεχνικές δεξιότητες + διασυνδέσεις) και δεν είναι πρόθυμος να δουλέψει 12ώρα με πολύ μικρή αμοιβή ...

alfreewind

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2012
Κριτικές
32
Like
220
Πόντοι
616
Κουραγιο αδερφια

Stories