enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Έκαστος στο είδος του τυπε, και τα γλυφιτζούρια σοβαρή υπόθεση ειναι.
Μια γνώμη ρε παιδιά επειδή βλέπω είστε κάποιοι έμπειροι επαγγελματικά και ξέρετε την κατάσταση..
Όπως προανέφερα βλέπω 90% από τις σοβαρές εταιρίες στο Management και Marketing να ζητούν μεταπτυχιακό..Εγώ έχω μόνο πτυχίο αλλά από καλό πανεπιστήμιο στο Management και κάνω το ACCA.Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να κάνω Master του χρόνου;Θα βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές μου;
δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό είναι άλλοστε και το χαρ/κο των ελληνικών σχολών.Διαροή "εγκεφάλων" λοιπόν ... Έχεις αναρωτηθεί το τί ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι "εγκέφαλοι" την πρό ύφεσης περίοδο ΕΝΤΟΣ χώρας?
Να σου πώ εγώ ...
Μπουρδολογίες επί αμφιθεάτρων ... Συμβουλευτικές υπηρεσίες του κώλου σε σχετιζόμενους με το δημόσιο οργανισμούς ... Πάρτυ με ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα (κοίτα την αναλογία επιστημονικών δημοσιεύσεων πρός πατέντες σε Ελλάδα και πχ Ολλανδία και θα καταλάβεις) ... Και σύσταση/λειτουργία ΜΚΟ και επιδοτούμενων πολύχρωμων "ερευνητικών" ιδρυμάτων "να 'χαμε να λεγαμε" ...
Μια γνώμη ρε παιδιά επειδή βλέπω είστε κάποιοι έμπειροι επαγγελματικά και ξέρετε την κατάσταση..
Όπως προανέφερα βλέπω 90% από τις σοβαρές εταιρίες στο Management και Marketing να ζητούν μεταπτυχιακό..Εγώ έχω μόνο πτυχίο αλλά από καλό πανεπιστήμιο στο Management και κάνω το ACCA.Αξίζει να πάρω το ρίσκο και να κάνω Master του χρόνου;Θα βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές μου;
στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο ;)
οι προγραμματιστές που βγαίνουν από συγκεκριμένα 2-3 πανεπιστήμια αντιμετοπίζονται το ίδιο όπως και αυτοί των άλλων μεγάλων ξένων σχολών.
έχω στον κύκλο μου πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Το ξέρεις ότι παίζει να υπάρχουν στο φόρουμ άνθρωποι που ενώ μπορούσαν να γίνουν καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο επέλεξαν - για τους δικούς τους λόγους - την ελεύθερη αγορά ως καταλληλότερο επαγγελματικό στίβο αντί για το προστατευτικό κουκούλι της μονίμως αρλουμπολογούσας - στο 99% των περιπτώσεων - "ακαδημαϊκής κοινότητας"? ;)
δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό είναι άλλοστε και το χαρ/κο των ελληνικών σχολών.
σε ιδιωτικό επίπεδο όμως δεν δικαιολογείται να έχουμε μετρημένες στα δάχτυλα τις επιχειρήσεις που ξεφεύγουν από το μονότονο web-development.
εμένα δεν με πειράζει να πάω να δουλέψω πάνω σε .net ή sql/php ή να γίνω java monkey εφόσον μου προσφέρει λεφτά και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσω τις γνώσεις μου πάνω σε σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων σε μια εταιρία όπως η άλμα, ή γιατί να μην υπάρχουν άλλες 5-10 εταιρίες σαν την alma και σαν την mls ενώ να υπάρχουν 500 που φτιάχνουν ιστοσελίδες;
η απάντηση είναι ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν αυτές τις δουλειές έχουν μονόπλευρη γνώση και μηδενική επιχειρηματικότητα και δημιουργούν ένα είδος αγοράς στην ελλάδα και επίσης το κεφάλαιο για μια τέτοια επιχείρηση είναι 0 €. ανοίγουν καφετέριες με 100 και 200 χήνες € αλλά σε μια επιχείρηση της προκοπής δεν τα δίνουν.
Επειδή τυχαίνει να δουλεύω τα τελευταία 4+ χρόνια σε διάφορα data modeling προτζεκτς με SAP (NetWeaver BW - OLAP & OLTP απευθείας με την SAP AG) σε πληροφορώ ότι πλέον ΔΕΝ παίζει το συγκεκριμένο ... Το να γράψεις "Greek" στο βιογραφικό σου αρκεί για να σε θέσει σε μειονεκτική θέση παρόλο που "οι ξένοι" εξακολουθούν να μας αναγνωρίζουν ώς "bright minds" σε επίπεδο στερεοτύπου.
εγώ έχω γνωστούς και φίλους οι οποίοι ήταν και συμφοιτητές από τη σχολή μου στην mentor graphics(η οποία απασχολεί αρκετούς έλληνες) και στην toyota και μου έχουν πει ότι από τις 3 καλύτερες σχολές της πληροφορικής στην ελλάδα παίρνουν αβέρτα άτομα.Επειδή τυχαίνει να δουλεύω τα τελευταία 4+ χρόνια σε διάφορα data modeling προτζεκτς με SAP (NetWeaver BW - OLAP & OLTP απευθείας με την SAP AG) σε πληροφορώ ότι πλέον ΔΕΝ παίζει το συγκεκριμένο ... Το να γράψεις "Greek" στο βιογραφικό σου αρκεί για να σε θέσει σε μειονεκτική θέση παρόλο που "οι ξένοι" εξακολουθούν να μας αναγνωρίζουν ώς "bright minds" σε επίπεδο στερεοτύπου.
ετσιΕπειδη εδω περα γραφουν πιτσιρικαδες,και λογικο ειναι,να πω ενα πραμα...η συζητηση θα καταληξει σε φαση"ειστε ανεργοι γιατι ειστε μαλακες"και τα λοιπα...καρατσεκαρισμενα...
ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά SAP στον χώρο του ERP ???
βρε την ξέρω πολύ καλά την SAP AG... τα αρχικά σε ρώτησα τι σημαίνουν... ;)
και για να σε βοηθήσω στον χώρο των ERP professionals SAP=S(uffer)A(nd)P(ay)
εγώ έχω γνωστούς και φίλους οι οποίοι ήταν και συμφοιτητές από τη σχολή μου στην mentor graphics(η οποία απασχολεί αρκετούς έλληνες) και στην toyota και μου έχουν πει ότι από τις 3 καλύτερες σχολές της πληροφορικής στην ελλάδα παίρνουν αβέρτα άτομα.
ο ένας είναι κιόλας υπεύθυνος για τις αιτήσεις από την ελλάδα.
επίσης μην ξεχνάς ότι για την κατασκευή κέντρου επεξεργασίας φωνής της toshiba στην αγγλία ζητήσανε έλληνα(μαζί με την ερευνητική ομάδα του), ο οποίος μου έκανε μάθημα(μαθηματικά για μηχανικούς και επεξεργασία σήματος)