Αγαπητοί συνομιλητές πολύ φοβάμαι πως θα συμφωνήσω με την άποψη του solfez. Είναι ακραία κατά τη γνώμη μου αλλά και πάλι κρύβει μεγάλο ποσοστό αλήθειας. Να τονίσω αρχικά ότι δε θέλω να αποτρέψω τον οποιονδήποτε από το να χρησιμοποιεί προφυλακτικό ( δεν το παίζω γενναίος-ηλίθιος, κι εγώ χρησιμοποιώ) γι’αυτό όποιος συμφωνήσει μαζί μου παρακαλώ να μην αλλάξει συνήθειες κι αρχίσει να ορμάει στην αρένα με ξεσκούφωτη τσουτσού. Αρκετές μαλακίες έχω κάνει στη ζωή μου δε θέλω να με κυνηγούν και κατάρες από άτυχους και άτυχες που παρερμήνευσαν τα λεγόμενα μου.
Έχοντας την πολυτέλεια να έχω γνωστό μου έναν ομοφυλόφιλο ο οποίος γενικά έχει πολύ μεγάλη φοβία με το θέμα ΣΜΝ κι έχει γυρίσει τους μισούς γιατρούς της Αθήνας για εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, μπορώ να πω ότι γνωρίζω πέντε πράγματα επάνω στο θέμα HIV. Δεν το παίζω ο μάγκας ή ο παντογνώστης της παρέας απλούστατα γιατί δεν είμαι. Σίγουρα πολλοί γνωρίζουν περισσότερα και παρακαλώ να με διαφωτίσουν αν κάπου κάνω λάθος. Από αυτά που γνωρίζω λοιπόν έχω διαπιστώσει ότι το θέμα ΣΜΝ και ειδικότερα HIV έχει εμπλουτιστεί με ένα κάρο μύθους. Τονίζω και πάλι!!! Δεν είπα ότι εγώ δεν έχω πάντα πρόχειρα τρία σκουφάκια στο πορτοφόλι μου για ώρα ανάγκης. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας. Κάποιοι από αυτούς τους μύθους βασίζονται ως συνήθως στην Ελληνική αλλά και γενικότερη ίσως νοοτροπία που προστάζει «φύλαγε τα ρούχα σου για να’χεις τα μισά». Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Έχει σκεφτεί όμως κανείς τα προβλήματα τα ψυχολογικά αλλά και σωματικά που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον ο οποίος παίρνει τοις μετρητοίς τα όσα ακούει και δεν ανήκει στην κατηγορία των υποψιασμένων οι οποίοι όπως πάντα ακούνε δέκα και κρατάνε πέντε οπότε παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις αλλά τίποτα παραπάνω? Τι μπάχαλο να επικρατεί άραγε στην ψυχή κάποιου νέου 17 χρονών ο οποίος μεγαλώνει σε ένα κόσμο που του προτείνει καπότα στο μαμήσι, καπότα στο στοματικό, κι αφού κολλάει αν έχεις και πληγή στο στόμα, καπότα και στο φιλί? Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμα είναι ότι κολλάει και με το χούφτωμα οπότε να φοράμε καπότες και στα δάχτυλα. Ας ξεχωρίσουμε για μια φορά τις περιπτώσεις τάνα της Σόλωνος και παρθένα θεούσα. Υπάρχουν και οι «νορμάλ» περιπτώσεις μίας κλασσικής κοπέλας που οι ερωτικοί της σύντροφοι δε γεμίζουν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά το παρελθόν του συντρόφου του οπότε ο καθένας παίρνει τα δικά του ρίσκα για το αν θα προφυλαχθεί ή όχι και το βαθμό στον οποίο θα το κάνει αυτό. Αυτό που έχω να προτείνω εγώ είναι να σταματήσει η προπαγάνδα και να αρχίσει η ενημέρωση. Να υπολογίζουμε τις συμβουλές μας και να μην πνίγουμε κανέναν τρομάζοντας τον ότι ο HIV είναι χασμουρητό και κολλάει με το κοίταγμα. Κι όχι γιατί έχω γραφείο κηδειών και ψάχνω για πελάτες. Απλούστατα γιατί νέος είμαι και πολύ αγχωτικός μάλιστα και το πώς δεν έχω πάθει ακόμα έλκος, καρκίνο ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά την τόση αγωνία που είχα μετά από κάθε «στοματική επιδρομή» από και στην κοπέλα μου ούτε εγώ δεν το ξέρω.
Οι αριθμοί και οι μελέτες λένε πως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κολλάει και με το φιλί. Οι αριθμοί και οι μελέτες επίσης λένε πως είναι πολύ πιθανό να τρακάρεις στους δρόμους της Αθήνας. Κι όμως πολύ από εμάς συνεχίζουμε να οδηγούμε. Προσοχή και προφύλαξη πρέπει πάντα να υπάρχει. Τα πλαίσια του λογικού όμως απέχουν συχνά πολύ από αυτά του παραλόγου και καλό θα είναι να λέμε όσα χρειάζεται και κάτι παραπάνω αλλά όχι τόσο παραπάνω που να κάνουμε τον κάθε νέο/α να φοβάται την επαφή λες και είναι η πρίζα του δωματίου του που όταν ήταν μκρός η μαμά του έλεγε «μακριά, τζιιιιιζζζ». Κατ’εμέ λοιπόν φλερτάρετε, φιλάτε και πηδάτε κατά βούληση και ανάλογα την περίπτωση λάβετε και ανάλογη προστασία. Κι όσων αφορά την ενημέρωση, όπως είπε κι ο κύριος personanongrata, υπάρχει και το google και άλλες πολύ καλύτερες πηγές για να γνωρίσουμε όλοι τις αλήθειες και τα ψέματα περί ΣΜΝ. Συγνώμη αν σας κούρασα ή σας ενόχλησα. Αν παραείναι μεγάλο το post μου ας το διαγράψουν οι υπεύθυνοι. Ευχαριστώ για το χρόνο και το βήμα που προσφέρετε. Καλό βράδυ.