Νέα

H βεβαιότητα του επικείμενού σου θανάτου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 170
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ποιος φοβάται την αιώνια ανάπαυση

Βρίσκεται πίσω από τη γέννηση της τέχνης και της ιστορίας. Στη φύση συμβάλλει στην πρόοδο. Όμως, για το σύγχρονο άνθρωπο είναι ταμπού.

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε ν' αγνοήσουμε το θάνατο. Είναι όμως αδύνατο, αφού τον συναντάμε παντού γύρω μας. Είναι στενά συνδεδεμένος με τη ζωή της φύσης και του ανθρώπου. Αποτελεί το μέτρο για την αξιολόγηση της καταλληλότητας και της αποτελεσματικότητας κάθε μορφής ζωής. Ήταν και είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για την τέχνη, τη μουσική και την ποίηση. Στις μέρες μας υπάρχει ένας βίαιος και κραυγαλέος τρόπος για την αναπαράσταση του θανάτου, ο οποίος, ενώ ελάχιστα σχετίζεται με τον αληθινό, καθημερινό θάνατο, έχει καταφέρει να εισβάλει στη διαφήμιση, ν' αυξήσει τις πωλήσεις των εφημερίδων, να γεμίσει τις οθόνες των κινηματογράφων και της τηλεόρασης.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ο Σύνδεσμος Θανατολογικών Μελετών του Greenfinld, στη Μασαχουσέτη, υποστηρίζει ότι όσα γνωρίζουμε για το παρελθόν βασίζονται σε επιγραφές και κείμενα που ανακαλύψαμε σε τόπους ταφής. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο ότι ένας τάφος είναι η μαρτυρία της απαρχής της ανθρώπινης ιστορίας. Βρίσκεται στο σπήλαιο του Σανιντάρ, στο Ιράν˙ ο άνθρωπος του Νεάντερταλ είναι θαμμένος πάνω σε ένα στρώμα από κλαδιά και σε στάση εμβρύου, ενώ οι συγγενείς του τον είχαν καλύψει με λουλούδια. Είναι το πρώτο δείγμα μιας τυπικά ανθρώπινης τελετής που όμοιά της δεν υπάρχει ούτε στα πιο εξελιγμένα πρωτεύοντα. Την ιστορία που έπεται μας τη διηγούνται οι τάφοι. Πράγματι, τι θα γνωρίζαμε για τους Αιγυπτίους αν δεν υπήρχαν οι πυραμίδες και η Κοιλάδα των Βασιλέων; Το ίδιο ισχύει για τους Μυκηναίους, τους Ετρούσκους και τους Κινέζους αυτοκράτορες. Η πίστη στη μεταθανάτια ζωή οδηγούσε αυτούς τους αρχαίους πολιτισμούς να ενταφιάζουν όχι μόνο το νεκρό αλλά και τροφές, πιάτα, άρματα μάχης και τα αγαπημένα του αντικείμενα. Όλα αυτά τα ευρήματα μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το επίπεδο ζωής προηγούμενων πολιτισμών.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Η ιδέα μας για το θάνατο δεν ήταν πάντα η ίδια. Από εποχή σε εποχή αλλάζει. Αυτό αποδεικνύουν οι μελέτες του γνωστού ιστορικού Φιλίπ Αριές, συγγραφέα ενός εμβριθούς βιβλίου για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο, από το Μεσαίωνα ως τις μέρες μας. Σύμφωνα με τον Αριές, κατά τον όψιμο Μεσαίωνα ο θάνατος ήταν ένα συμβάν που δεν προκαλούσε φόβο, αλλά αντίθετα ήταν ένα οικείο και δημόσιο γεγονός. Ο μελλοθάνατος δεν πρόβαλε αντίσταση˙ ξάπλωνε στο κρεβάτι και προετοιμαζόταν για το μεταθανάτιο ταξίδι του, εγκαταλείποντας το μέλλον του στη θεία βούληση. Οι συγγενείς και οι φίλοι πήγαιναν συχνά να τον επισκεφτούν και το σπίτι ήταν ανοιχτό σε όλους - έθιμο πολύ διαδεδομένο στον τόπο μας.

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
72
Πόντοι
246
Μπα...Μαλλον απο την εποχη του Καβαφη αλλαξαν τα πραγματα :o

Μπα, τα ίδια είναι...Είμαι παντρεμένος και ξέρω τουλάχιστον αυτό το κομμάτι...Για τον θάνατο δεν ξέρω...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Μπα, τα ίδια είναι...Είμαι παντρεμένος και ξέρω τουλάχιστον αυτό το κομμάτι...Για τον θάνατο δεν ξέρω...

:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:το 19 δε ειναι η ηλικια σου???????

ρε πουστη μου τοσους μηνες στο μπουρδελα.τιβι, τιποτα δεν εμαθα??????????

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Τη ζωή! αυτήν την ασήμαντη!
Στην τύχη, ευκαιρία για ένα άγνωστο άνεργο ηθοποιό, που μέσα σε δέκα λέξεις, μέσα σε δέκα λέξεις, που είναι όλος κι όλος ο ρόλος του, και μόνο για μία!, για μία παράσταση!
Μέσα σε δέκα ανοησίες στριμώχνει, ξεπουλάει όλη του την ψυχή, κι αυτό ήταν: τελείωσε.
Και ο ρόλος και η ψυχή.
Και μένει η ζωή.
Και την ζωή τη ζει, ένας γεννημένος ηλίθιος που χτυπιέται και ουρλιάζει από θυμό, χωρίς να ξέρει με τι, γιατί θύμωσε.
Γουίλιαμ Σαίξπηρ / Μάκβεθ

τώρα που ήπια μισό καφέ μπορώ να το διαβάσω...

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
72
Πόντοι
246
:offtopic:

James το κωλαράκι στο avatar σου είναι ταϋλανδέζικό?

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
72
Πόντοι
246
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:το 19 δε ειναι η ηλικια σου???????

ρε πουστη μου τοσους μηνες στο μπουρδελα.τιβι, τιποτα δεν εμαθα??????????

:cheesy:Όχι ρε φίλε δεν είμαι 19.......Άλλο σημαίνει το 19.... :2funny: :2funny: Συνδύασέ το και με το hard...Ακούτε κορίτσια???? :cool2:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Κατοικίδιος κλώνος

Με δεδομένο την προβληματική σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το θάνατο, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι οι περισσότεροι από μας, για να παρατείνουν την επιβίωσή τους, πρόθυμα θα κλωνοποιούσαν τον εαυτό τους. Σήμερα, ενώ η κλωνοποίηση του ανθρώπου είναι θεωρητικά δυνατή, στην πράξη είναι ανέφικτη. Όμως ακόμα κι αν εφαρμοστεί στο μέλλον, δε θα ήταν ένας τρόπος για να γίνουμε αθάνατοι, αφού ο κλώνος μας θα ήταν ένα διαφορετικό πρόσωπο λόγω της αλλαγής των περιβαλλοντολογικών και ψυχολογικών συνθηκών.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ήδη διάφορες εταιρείες που προτείνουν την κλωνοποίηση των αγαπημένων κατοικίδιων ζώων. Η La Lazaron BioTechnologies στο Λος Άντζελες, η Canine Cryobank στον Άγιο Μάρκο στην Καλιφόρνια, η PerPetuate του Φάρμινγκτον στο Κονέκτικατ και η Genetic Savings and Clone στο Τέξας, ζητούν από τους μελλοντικούς πελάτες τους να αποστείλουν ένα κομματάκι από το δέρμα του αγαπημένου τους κατοικίδιου. Όμως, οι προσπάθειες κλωνοποίησης του DNA που έχει εξαχθεί από τέτοια δείγματα δεν έχουν μέχρι τώρα επιτύχει. Πρόκειται, ωστόσο, για μια πολλά υποσχόμενη νέα αγορά.

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
72
Πόντοι
246
τετοια διαβαζει ο ΠΠ & δεν μπορει χωρις εσενα δροσερο αγορακι..

Όχι μη............Θα το γαμήσει και αυτό το thread...Θα αρχίσει να μας λέει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην μετά θάνατο ζωή........

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
τετοια διαβαζει ο ΠΠ & δεν μπορει χωρις εσενα δροσερο αγορακι..

τζάμπα μάγκας είσαι και συ. γιαλαντζί μπάφους σου δίνουν τόσα χρόνια ρε μόρτη! :2funny:

έτσι πίνουν τον καφέ οι...μερακλήδες! ;)

υ.γ.πούντος ρε μαλάκα! του έχουν κόψει το μισό μεροκάματο στις γιορτές και δεν τον προλαβαίνω! :2funny: :2funny: :2funny:

Όχι μη............Θα το γαμήσει και αυτό το thread...Θα αρχίσει να μας λέει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην μετά θάνατο ζωή........

λάθος κάνεις αγράμματο φασιστάκι! :rolleyes:

αυτή είναι η νοημοσύνη σου ακροδεξιό εθνίκι! :rolleyes:

τα δικαιώματα των νεκρών μέσα στην κάσα και η δυνατότητα φαγώματός τους από σκουλίκια, έντομα και τρωκτικά! :dancing:

αυτή και μόνον αυτή είναι η σωστή θέση!
τα άλλα είναι χιτλερισμοί, χρυσαυγίτη πράκτορα που βλέπεις και στους νεκρούς συνωμοσίες! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

(ό,τι νάναι)! :uglystupid:

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
72
Πόντοι
246
λάθος κάνεις αγράμματο φασιστάκι! :rolleyes:

αυτή είναι η νοημοσύνη σου ακροδεξιό εθνίκι! :rolleyes:

τα δικαιώματα των νεκρών μέσα στην κάσα και η δυνατότητα φαγώματός τους από σκουλίκια, έντομα και τρωκτικά! :dancing:

αυτή και μόνον αυτή είναι η σωστή θέση!
τα άλλα είναι χιτλερισμοί, χρυσαυγίτη πράκτορα που βλέπεις και στους νεκρούς συνωμοσίες! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

(ό,τι νάναι)! :uglystupid:

Σε έχασα....Όλα αυτά είμαι εγώ????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom