ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.480
- Πόντοι
- 2.356
Πολύ σωστό σε βρίσκω. Ναι ακριβώς αυτό που είπες εννοώ με το RIR. Είσαι αξιοθαύμαστος αν καταφέρνεις κάθε σετ να φτάνεις στην αποτυχία.Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λες. Υποθέτω ότι με το RIR αναφέρεσαι σε Reps in Reserve. Αν ναι, τότε το RIR πρέπει να είναι σε ένα εύρος 1-4 ανάλογα το στόχο που έχεις. Εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στην αποτυχία με στόχο δύναμη και υπερτροφία. Σε όλα τα σετ προσπαθώ να κάνω 8-10 επαναλήψεις. Ενίοτε κάνω κι ένα σετ με υπερβολικά κιλά για τα δεδομένα μου με στόχο τις 4 επαναλήψεις ή την αποτυχία, ό,τι έρθει πρώτο. Μασάζ δεν έχω χρειαστεί λόγώ γυμναστηρίου, αλλά υπάρχει ένα θέμα με έναν σπόνδυλο (αποτέλεσμα οικοδομής) το οποίο κάποια στιγμή θα μου χτυπήσει ξανά την πόρτα!
Ξέχασα να πω, όταν γυμνάζω πόδια, κάνω ελάχιστο 12 επαναλήψεις και μέγιστο 20.
Εγώ δεν φορτώνω πολλά κιλά γιατί όταν το κάνω εκτελώ λάθος την άσκηση κάνοντας μομέντουμ ή η λεγόμενη "τραμπάλα" - που βλέπω μερικούς που κάνουν δικέφαλους και κουνιούνται ολόκληροι από τη μέση και πάνω...
Δεν είναι λάθος η ταλάντωση αλλά είναι για πολύ γνώστες και έμπειρους αθλούμενους. Δεν ανήκω σε αυτούς.
Εμένα με έχει βοηθήσει να προσθέσω, πολύ η κρεατίνη ως συμπλήρωμα και η συνέπεια στη διατροφή μου το νερό και κυρίως τον ύπνο. Δεν επιδιώκω την τελειότητα σε τίποτα. Κάποιες φορές παίρνω και πρωτεϊνη σε σκόνη - αν και τις περισσότερες φορές τα γεύματά μου έχουν πρωτεΐνες.
Δεν φτάνω στα άκρα ποτέ με διατροφές. Ωστόσο δεν είμαι τύπος που τρώει junk, ούτε στο ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο (δεν έχω καπνίσει ποτέ)
Παλεύω με την προπόνηση μέχρι "αποτυχία" αλλά όπως ανέφερα "φοβάμαι" το ορθοπεδικό θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που προσέχω. Στα σετ μου κινούμαι στις 16 επαναλήψεις μέχρι την αποτυχία.
Κάνω 4 σετ.
Στα 3 πρώτα κάνω μέχρι αποτυχία περίπου 16 επαναλήψεις. Με διαλείμματα 3 λεπτών μεταξύ των σετ!
Στο τελευταίο σετ το σπάω σε μικρά σετ (2-3): κάνω επαναλήψεις μέχρι καψίματος αλλά με διάλειμμα 15 sec.
Κάνω 3 ή 4 φορές τη βδομάδα κυκλικό. Κάποιες βδομάδες μου βγαίνουν μόνο 2 φορές (ανάλογα με τη δουλειά μου) Κάνω 3 ασκήσεις περίπου για κάθε μυϊκή ομάδα.
Αερόβιο κάνω περίπου 10-15 χιλιάδες βήματα λόγω του ότι πάω με τα πόδια στη δουλειά και στις δουλειές, σουπερμάρκετ κ.λπ. Επίσης δεν έχω αμάξι, ούτε μηχανή, οπότε για το οτιδήποτε κινούμαι με πόδια ή με τα ΜΜΜ. (δεν τρέχω, παλιά έτρεχα μέχρι και σε αγώνες)