Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    45

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λες. Υποθέτω ότι με το RIR αναφέρεσαι σε Reps in Reserve. Αν ναι, τότε το RIR πρέπει να είναι σε ένα εύρος 1-4 ανάλογα το στόχο που έχεις. Εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στην αποτυχία με στόχο δύναμη και υπερτροφία. Σε όλα τα σετ προσπαθώ να κάνω 8-10 επαναλήψεις. Ενίοτε κάνω κι ένα σετ με υπερβολικά κιλά για τα δεδομένα μου με στόχο τις 4 επαναλήψεις ή την αποτυχία, ό,τι έρθει πρώτο. Μασάζ δεν έχω χρειαστεί λόγώ γυμναστηρίου, αλλά υπάρχει ένα θέμα με έναν σπόνδυλο (αποτέλεσμα οικοδομής) το οποίο κάποια στιγμή θα μου χτυπήσει ξανά την πόρτα!
Ξέχασα να πω, όταν γυμνάζω πόδια, κάνω ελάχιστο 12 επαναλήψεις και μέγιστο 20.
Πολύ σωστό σε βρίσκω. Ναι ακριβώς αυτό που είπες εννοώ με το RIR. Είσαι αξιοθαύμαστος αν καταφέρνεις κάθε σετ να φτάνεις στην αποτυχία.
Εγώ δεν φορτώνω πολλά κιλά γιατί όταν το κάνω εκτελώ λάθος την άσκηση κάνοντας μομέντουμ ή η λεγόμενη "τραμπάλα" - που βλέπω μερικούς που κάνουν δικέφαλους και κουνιούνται ολόκληροι από τη μέση και πάνω...
Δεν είναι λάθος η ταλάντωση αλλά είναι για πολύ γνώστες και έμπειρους αθλούμενους. Δεν ανήκω σε αυτούς.

Εμένα με έχει βοηθήσει να προσθέσω, πολύ η κρεατίνη ως συμπλήρωμα και η συνέπεια στη διατροφή μου το νερό και κυρίως τον ύπνο. Δεν επιδιώκω την τελειότητα σε τίποτα. Κάποιες φορές παίρνω και πρωτεϊνη σε σκόνη - αν και τις περισσότερες φορές τα γεύματά μου έχουν πρωτεΐνες.

Δεν φτάνω στα άκρα ποτέ με διατροφές. Ωστόσο δεν είμαι τύπος που τρώει junk, ούτε στο ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο (δεν έχω καπνίσει ποτέ)

Παλεύω με την προπόνηση μέχρι "αποτυχία" αλλά όπως ανέφερα "φοβάμαι" το ορθοπεδικό θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που προσέχω. Στα σετ μου κινούμαι στις 16 επαναλήψεις μέχρι την αποτυχία.

Κάνω 4 σετ.
Στα 3 πρώτα κάνω μέχρι αποτυχία περίπου 16 επαναλήψεις. Με διαλείμματα 3 λεπτών μεταξύ των σετ!
Στο τελευταίο σετ το σπάω σε μικρά σετ (2-3): κάνω επαναλήψεις μέχρι καψίματος αλλά με διάλειμμα 15 sec.

Κάνω 3 ή 4 φορές τη βδομάδα κυκλικό. Κάποιες βδομάδες μου βγαίνουν μόνο 2 φορές (ανάλογα με τη δουλειά μου) Κάνω 3 ασκήσεις περίπου για κάθε μυϊκή ομάδα.

Αερόβιο κάνω περίπου 10-15 χιλιάδες βήματα λόγω του ότι πάω με τα πόδια στη δουλειά και στις δουλειές, σουπερμάρκετ κ.λπ. Επίσης δεν έχω αμάξι, ούτε μηχανή, οπότε για το οτιδήποτε κινούμαι με πόδια ή με τα ΜΜΜ. (δεν τρέχω, παλιά έτρεχα μέχρι και σε αγώνες)

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
882
Πόντοι
361
Πολύ σωστό σε βρίσκω. Ναι ακριβώς αυτό που είπες εννοώ με το RIR. Είσαι αξιοθαύμαστος αν καταφέρνεις κάθε σετ να φτάνεις στην αποτυχία.
Εγώ δεν φορτώνω πολλά κιλά γιατί όταν το κάνω εκτελώ λάθος την άσκηση κάνοντας μομέντουμ ή η λεγόμενη "τραμπάλα" - που βλέπω μερικούς που κάνουν δικέφαλους και κουνιούνται ολόκληροι από τη μέση και πάνω...
Δεν είναι λάθος η ταλάντωση αλλά είναι για πολύ γνώστες και έμπειρους αθλούμενους. Δεν ανήκω σε αυτούς.

Εμένα με έχει βοηθήσει να προσθέσω, πολύ η κρεατίνη ως συμπλήρωμα και η συνέπεια στη διατροφή μου το νερό και κυρίως τον ύπνο. Δεν επιδιώκω την τελειότητα σε τίποτα. Κάποιες φορές παίρνω και πρωτεϊνη σε σκόνη - αν και τις περισσότερες φορές τα γεύματά μου έχουν πρωτεΐνες.

Δεν φτάνω στα άκρα ποτέ με διατροφές. Ωστόσο δεν είμαι τύπος που τρώει junk, ούτε στο ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο (δεν έχω καπνίσει ποτέ)

Παλεύω με την προπόνηση μέχρι "αποτυχία" αλλά όπως ανέφερα "φοβάμαι" το ορθοπεδικό θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που προσέχω. Στα σετ μου κινούμαι στις 16 επαναλήψεις μέχρι την αποτυχία.

Κάνω 4 σετ.
Στα 3 πρώτα κάνω μέχρι αποτυχία περίπου 16 επαναλήψεις. Με διαλείμματα 3 λεπτών μεταξύ των σετ!
Στο τελευταίο σετ το σπάω σε μικρά σετ (2-3): κάνω επαναλήψεις μέχρι καψίματος αλλά με διάλειμμα 15 sec.

Κάνω 3 ή 4 φορές τη βδομάδα κυκλικό. Κάποιες βδομάδες μου βγαίνουν μόνο 2 φορές (ανάλογα με τη δουλειά μου) Κάνω 3 ασκήσεις περίπου για κάθε μυϊκή ομάδα.

Αερόβιο κάνω περίπου 10-15 χιλιάδες βήματα λόγω του ότι πάω με τα πόδια στη δουλειά και στις δουλειές, σουπερμάρκετ κ.λπ. Επίσης δεν έχω αμάξι, ούτε μηχανή, οπότε για το οτιδήποτε κινούμαι με πόδια ή με τα ΜΜΜ. (δεν τρέχω, παλιά έτρεχα μέχρι και σε αγώνες)
Αυτό που περιγράφεις περίπου ήμουν εγώ το 2023, από άποψη γυμναστικής, το οποίο είναι πολύ καλό! Μην κοιτάμε μόνο το καλύτερο, να κοιτάμε και το χειρότερο (πολλοί δεν περνούν ούτε έξω από το γυμναστήριο!!!).
Έχω καταλήξει ότι το μυαλό είναι το καλύτερο αναβολικό! Και το λέω με πλήρη επίγνωση των γραφόμενών μου. Σε πρόσφατη συζήτηση με φίλκους τους έλεγα ακριβώς αυτά που μου περιγράφεις και πώς το ξεπέρασα. Στην περίπτωσή μου, με επηρέαζαν πολύ διάφορα βίντεο από το (γαμω)instagram με τραυματισμούς. Στα 17-18 μου τραυμάτισα πολύ σοβαρά τον ώμο μου στο γυμναστήριο κάνοντας πιέσεις ώμων και συνέχισα την προπόνηση κανονικά..(άλλα/καθόλου μυαλά τότε)
Τον τελευταίο καιρό όμως η κάθε προπόνηση "τρέχει" πρώτα στο κεφάλι μου, κάνω και στον αέρα μια προσομοίωση της κίνησης (για να σκεφτώ πιο καθαρά τι θέλω να γυμνάσω και πώς πρέπει να στήσω το κορμί μου). Πέραν αυτού σκέφτομαι ότι αφού κάνεις χ κιλά για ψ επαναλήψεις, γιατί να μην πιεστείς να κάνεις χ και κάτι παραπάνω, έστω για λιγότερες επαναλήψεις αλλά διατηρώντας τη στάση σου. Και την ώρα που κάνω τις επαναλήψεις απλά ταπεινώνω τον εαυτό μου και τον αναγκάζω για παραπάνω επαναλήψεις.
Επίσης, για να μην μπαίνω σε διάφορους πειρασμούς ποζαρίσματος, πλέον γυμνάζομαι φορώντας ένα πουλόβερ που κρύβει τα πάντα και δεν κοιτάω καθόλου καθρέφτη! Θεωρώ το κορμί μου άσχημο για αυτό που στοχεύω και πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση!

Θα ήθελα να μοιραστώ μια μικρή εμπειρία μου από την χθεσινή μου προπόνηση, η οποία είχε ώμους και χέρια (δικέφαλα και τρικέφαλα). Κατάφερα να είμαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος οπότε μπόρεσα να πιέσω ακόμη παραπάνω! Αυτό που μου προξένησε εντύπωση πέραν των κιλών που χρησιμοποιούσα είναι ότι έφτανα μετά από κάθε σετ σε τέτοιο βαθμό αποτυχίας που έπεφτα στα γόνατα για να μπορέσω να επανέλθω..

Άρα επανέρχομαι σε αυτό που προείπα, το μυαλό μας είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας!

Το αερόβιό μου καθημερινά κυμαίνεται στα 7500 βήματα και τα σαββατοκύριακα είναι αποκλειστικά γρήγορο περπάτημα/jogging για περίπου 10 χιλιόμετρα.

Valkanios Poutsaras

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
5.561
Πόντοι
1.056
Κατάφερα να είμαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος οπότε μπόρεσα να πιέσω ακόμη παραπάνω! Αυτό που μου προξένησε εντύπωση πέραν των κιλών που χρησιμοποιούσα είναι ότι έφτανα μετά από κάθε σετ σε τέτοιο βαθμό αποτυχίας που έπεφτα στα γόνατα για να μπορέσω να επανέλθω..

Άρα επανέρχομαι σε αυτό που προείπα, το μυαλό μας είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας!

Μιας και ετοιμάζομαι να πάω γυμναστήριο,θα γράψω κάτι περί συγκέντρωσης.

Σε όλες τις ασκήσεις,πλην των αερόβιων,είναι απαραίτητο να είμαστε συγκεντρωμένοι,να κάνουμε συνειδητά τις κινήσεις,να προσπαθήσουμε να απομονώνουμε τους εκάστοτε μύες

Αν δε γυμνάζεσαι συγκεντρωμένα και με σύστημα, δε θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις ή χειρότερα μπορείς να τραυματιστείς

Εγώ στους αρχάριους προτείνω όταν κάθονται στα μηχανήματα,να βλέπουν τις οδηγίες/εικόνες αναφορικά με ποιους μύες έχει να κάνει η κάθε άσκηση.
Πολύ θα εκπλαγούν ..

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
882
Πόντοι
361
Μιας και ετοιμάζομαι να πάω γυμναστήριο,θα γράψω κάτι περί συγκέντρωσης.

Σε όλες τις ασκήσεις,πλην των αερόβιων,είναι απαραίτητο να είμαστε συγκεντρωμένοι,να κάνουμε συνειδητά τις κινήσεις,να προσπαθήσουμε να απομονώνουμε τους εκάστοτε μύες

Αν δε γυμνάζεσαι συγκεντρωμένα και με σύστημα, δε θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις ή χειρότερα μπορείς να τραυματιστείς

Εγώ στους αρχάριους προτείνω όταν κάθονται στα μηχανήματα,να βλέπουν τις οδηγίες/εικόνες αναφορικά με ποιους μύες έχει να κάνει η κάθε άσκηση.
Πολύ θα εκπλαγούν ..
Συμφωνώ! Κάνω και καμιά δοκιμή με κλίσεις, στάσεις, γωνίες σε διάφορες ασκήσεις και προσπαθώ να καταλαβαίνω ποια μυική ομάδα χρησιμοποιώ και κατά πόσο καλά τη χρησιμοποιώ και κάνω μικροδιορθώσεις. Για να μην παρεξηγηθώ, ακολουθώ τη γενική οδηγία των ασκήσεων..

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
Συμφωνώ στις επισημάνσεις σας με όλους σας, και με τον @johnm650 και με τον @Valkanios Poutsaras .
Απλά να επισημάνω ότι και εγώ σε μεγάλο βαθμό προσπαθώ να εφαρμόζω αυτά που γράφετε εδώ και μοιράζεστε. Πολλές φορές δεν τα καταφέρνω καθώς είτε έχω την κούραση του σώματος και του οργανισμού (εργάζομαι σε βάρδιες και σε μεγάλο βαθμό "διαταράσσεται" το βιολογικό ρολόι ενώ ταυτόχρονα έχω και "μηχανικό" πρόβλημα στη πλάτη με πόνους τους οποίους αντιμετωπίζω με συστηματικές μαλάξεις και ανατάξεις.

Σε μεγάλο βαθμό όμως εφαρμόζω τις βασικές αρχές στις οποίες όλοι σας, εύστοχα αναφέρεστε: Δηλαδή σταθερότητα στις προπονήσεις, συνέπεια, διατροφή, νερό, ύπνος, συγκέντρωση στην άσκηση - και να προσθέσω ότι ακούω το σώμα μου - όταν "προαισθάνομαι" επερχόμενη "ζημιά" αποφεύγω την ένταση γιατί αν γίνει η ζημιά πάω απευθείας 10 μέρες πίσω...

Ποτέ μου δεν έχω πάρει χημεία (δεν την κατηγορώ όμως φυσικά) παρά μόνο κρεατίνη παίρνω και κάπου κάπου πρωτεΐνες.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.313
Πόντοι
7.046
Το παρακάτω βίδεο δείχνει την σωστή τεχνική του καθίσματος. Αν πάτε σε τέτοιο γυμναστήριο, σίγουρα θα έχετε μεγάλες στύσεις.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
Καλησπέρα.

Εάν δουλεύεις βράδια, σε πάει πολύ πίσω και καλό είναι αν μπορείς να το αποφεύγεις (λογικά δουλεύεις σεκιούριτι άρα χλωμό).

Σε ότι αφορά την γυμναστική, το παν είναι ο κορμός, η λεκάνη και μετά ο αυχένας. Αυτά πρέπει να γυμναζονται σωστά και ως προτεραιότητα, τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα. Το σώμα δεν γνωρίζει από βάρος και επαναλήψεις εξάλλου, και αν μπορείς να κάνεις το λιγότερο δυνατό βάρος για την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, κερδίζεις. Γι' αυτό τα μηχανήματα κατατροπώνουν τα ελεύθερα βάρη, γι' αυτό και οι πολύ αργές επαναλήψεις κατατροπώνουν το momentum, γι' αυτό και το time under tension κατατροπώνει το pump.

Σύντομα ανοίγει το Ultraflex στο Περιστέρι, αν και δεν θα είναι κάτι συγκλονιστικο, παρόλα αυτά θα είναι από τα πιο εξοπλισμένα γυμναστήρια της Ελλάδας.

Την κρεατινη αστην αν αγαπάς τα νεφρά σου (και τα μαλλιά σου).
Καλημέρα.

Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Θα σου το αναλύσω λίγο. Χωρίς να κουράσω.

Εντελώς λανθασμένη συμβουλή από κάθε άποψη - για την κρεατίνη. Καμία σχέση δεν έχει η κρεατίνη με νεφρά και μαλλιά. Εντελώς παιδαριώδης, "παλιακή" και φοβική ακόμα και ως σκέψη. Προσωπικά το αποδεικνύω με συστηματικές αιματολογικές εξετάσεις εδώ και κάμποσο καιρό αλλά το αποδεικνύουν δεκάδες έρευνες που μπορείς να βρεις σε επιστημονικά περιοδικά στα αγγλικά.

Επίσης λάθος είναι αυτά περί κορμού και τα υπόλοιπα όχι. Μα είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα; Με οποιονδήποτε ιατρό και αν μιλήσεις, αθλίατρο θα σου πει πως όλο το σώμα είναι σημαντικό και τα πόδια και οι γοφοί και τα γόνατα γιατί μας στηρίζουν.

Χίλια συγνώμη, με κάθε σεβασμό έχεις σοβαρή ημίμαθεια πάνω στο θέμα της άσκησης, δεν ξέρω πόσο καιρό γυμνάζεσαι ή τι κάνεις - ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΜΑΙΟΣ στη ζωή σου αλλά έλεος - Αν δεν είχες ημιμάθεια δεν θα έγραφες όλα αυτά. Φυσικά και εγώ, το παραδέχομαι, είμαι ο άσχετος του άσχετου - αλλά τουλάχιστον δεν γράφω τέτοια πράγματα τόσο κραυγαλέα λανθασμένα.

Δεν κάνω στην εργασία μου συχνά νύχτες. Ναι έχεις δίκιο - σε τσακίζουν οι νύχτες. Βασικά δεν τσακίζουν οι νύχτες αλλά η ωρολογιακή βιολογική απορρύθμιση. Περίπου 3-5 το πολύ νύχτες κάνω. Και πάντα κοιμάμαι 8-9 ώρες με βαθύ ύπνο. Πιο πολύ βασίζομαι στο πρόγραμμα και στη συνέπεια. Ακούω το σώμα μου. Δεν πίνω ποτέ αλκοολ δεν ξενυχτάω (πέραν εργασίας) και πίνω νερό και τρέφομαι με όλα εκτός από junk.

Στο μόνο που έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο είναι αυτό: "Το σώμα δεν γνωρίζει από βάρος και επαναλήψεις εξάλλου, και αν μπορείς να κάνεις το λιγότερο δυνατό βάρος για την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, κερδίζεις. " Πράγματι είναι έτσι.

Όσο αφορά το momentum και σε αυτό έχεις δίκιο. Ποτέ μου δεν κάνω κανενός είδους ταλαντώσεις όταν γυμνάζω κάποια μυϊκή ομάδα.

Και όσο αφορά το failure και το RIR συνηθίζω να κινούμαι στα πλαίσια που δείχνω στην εικόνα.

Όχι, δεν είναι ίδια η κάθε μέρα. Υπάρχουν μέρες που τα βάρη πετάνε και που έχω απόδοση και άλλες όχι.
Στην εργασία μου έχω ψιλοσταθεροποιήσει το πρόγραμμά να εργάζομαι κυρίως απογεύματα και έτσι πηγαίνω γυμναστήριο μόνο πρωινά ή κυρίως πρωινά.

Γενικά δεν έχω καθόλου στρεςς ή άγχος και δεν αφήνω τον εαυτό μου να παίρνω τίποτα προσωπικά γιατί αυτό σε φθείρει σε κάθε τομέα στη ζωή σου. Σε μεγάλο βαθμό το έχω καταφέρει πιστεύω. Θέλω ακόμα δουλειά ωστόσο.

Για το γυμναστήριο στο Περιστέρι δεν γνωρίζω και δεν με αφορά. Μένω αρκετά μακριά από το Περιστέρι και δεν με βολεύει. Ούτε είναι η εργασία μου εκεί κοντά για να πηγαίνω μετά ή πριν.

Το γυμναστήριο που πηγαίνω είναι 4 λεπτά με τα πόδια από σπίτι μου. Και έχει καταπληκτικά μηχανήματα και hummer και ό,τι θες. Είναι πολύ σημαντικό το γυμναστήριο να είναι κοντά μας - είτε στο σπίτι είτε στην εργασία.

Και όσο αφορά τα μηχανήματα έχεις δίκιο. Αν και θαρρώ πως αν κάποιος δεν έχει σοβαρά ορθοπεδικά θέματα πρέπει να κάνει και ελεύθερα βάρη - εγώ τα αποφεύγω τα ελεύθερα ομολογώ.

1743494805247.png

Τελευταία τροποποίηση:

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
882
Πόντοι
361
Καλημέρα προς άπαντες.

Για την κρεατίνη και τα λοιπά συμπληρώματα διατροφής, δεν θα σχολιάσω περί σωστού και λάθους για να μην εκτροχιαστώ (ωστόσο αν μου ζητηθεί μπορώ να παρέχω έρευνες που αποδεικνύουν τι ισχύει και τι όχι). Θα αρκετστώ να πω ότι είναι συμπληρώματα διατροφής. Ως εκ τούτου, βοηθούν μόνον και μόνον όταν έχει εφαρμοστεί ένα καλό διατροφικό πλάνο. Δεν είναι μαγικά χάπια και δεν δίνουν αποτέλεσμα σε ένα βράδυ.

Σχετικά με τον κορμό/αυχένα/λεκάνη, συμφνωνώ ότι είναι πολύ σημαντικά μυοσκελετικά στοιχεία τα οποία κάθε αθλούμενος οφείλει να ενδυναμώνει και να συντηρεί σαν μέρος της προπόνησής του, για διάφορους λόγους, όπως μεταξύ άλλων η αποφυγή τραυματισμών, η σωστή στάση σώματος κτλ.

Σχετικά με την σύγκριση οργάνων και ελεύθερων βαρών, θα πω ότι το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ένας αθλούμενος που κάνει μόνο όργανα και ο ίδιος αθλούμενος που κάνει μόνο ελεύθερα βάρη, για τις ίδιες ασκήσεις και για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα λάβει ίδια αποτελέσματα. Σε αυτό που διαφέρουν τα όργανα είναι η απομόνωση της εκάστοτε μυϊκής ομάδας. Άρα, είναι λίγο πιο ασφαλή για τον αρχάριο μέχρι να συνηθίσει στη διαδικασία εκγύμνασης, αλλά και για τους πιο έμπειρους οι οποίοι θέλουν για διάφορους λόγους να απομονώνουν μυϊκές ομάδες. Λεπτομέρεια: Η απομόνωση που προσφέρουν τα όργανα, από τους πιο έμπειρους, δύναται να χρησιμοποιηθεί για εκγύμναση με παραπάνω κιλά!

Το τρίπτυχο της επιτυχίας λοιπόν συνοψίζεται ως εξής: Διατροφή-Καλός ύπνος-Συνέπεια

Φιλικά πάντα και να παραμένετε όλοι υγιείς!

• Like
Αντιδράσεις: Btm79

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
23.669
Πόντοι
12.946
Το λοιπόν, πιο παλιά πήγαινα σε επαγγελματία (δεν λέω όνομα για ευνοήτους λόγους)
μια μέρα μου την είπε άσχημα γιατί έκανα πιο πολύ κορμό.
Στο ρεζουμέ ο άνθρωπος όταν σηκώνεται να περπατήσει από μωρό μέχρι να γεράσει και να πηγαίνει με Π ή σε καροτσάκι στηρίζεται στα πόδια, είναι μεγάλο λάθος να μην κάνεις squats και να κάνεις δικέφαλους ή άλλες ασκήσεις για τον κορμό.
Και από αισθητικής άποψης αν αμελήσεις τα πόδια (τετρακέφαλους κλπ) θα φαίνεσαι σαν τον Οβελίξ.
Δεν γράφω άλλα, ότι καταλάβατε...
Όποιος θέλει γκουγκλάρει "Tom Platz"

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
Καλημέρα σύντροφε.

Η Κρεατίνη κάνει τεράστια ζημιά στα νεφρά ακόμα και σε δοσολογίες των 2 γραμμαρίων, μονουδρική διότι οι άλλες είναι ακόμα χειρότερες με χρωστικές οι οποίες δεν αποβάλλονται καν από τον οργανισμό. Η δε παρασκευή τους.. καλύτερα να μη ξέρεις πώς γίνεται στα βάθη της Κίνας ή του Μεξικού. Η κρεατινίνη σου σε αιματολογικές εξετάσεις θα είναι υψηλότερη, της τάξεως του 1.4 με 2.2, όπου σε διαβεβαιώ ότι οποιαδήποτε κοπέλα στη ρεσεψιόν δει αυτές τις τιμές θα πιστεύει ότι έχεις νεφρική ανεπάρκεια. Τα νεφρά είναι όργανα που δεν φτιάχνουν, ότι ζημιά γίνει έγινε. Επειδή δεν έχεις δει τι παίζει, κατανοώ την άγνοια σου. Το μόνο που θα σου δώσει είναι λίγα νερά και λίγη δύναμη, τα οποία θα χρησιμεύσουν απλά στο να σε καταστήσουν δέσμιο της. Όσον αφορά τα μαλλιά, είναι γεγονός ότι σε οποιονδήποτε με προδιάθεση για ανδρογενετικη αλωπεκία, η χορήγηση κρεατίνης θα σπιντάρει το αναπόφευκτο, καθώς επηρεάζει την DHT.

Όσον αφορά το σώμα, είναι εμφανές ότι δεν είχες την ατυχία να τραυματιστείς για να γνωρίζεις. Ο κορμός είναι το παν. Χωρίς σωστή διαφραγματικη αναπνοή, χωρίς δυνατούς έσω κοιλιακούς, η ωμοπλάτη και η λεκάνη πάνε περίπατο. Όταν αυτά πάνε περίπατο, ο αυχένας σου θα ισιώσει, που σημαίνει ότι θα έχεις προβλήματα με πόνους στους τραπεζοειδεις (αδύναμοι και σε επιμήκυνση), προβλήματα στα αυτιά με εμβοες ή πονοκεφάλους (στερνοκλειδομαστοειδής, σαγόνι), θα έχεις ρήξη ωμων εμπρός (θωρακικο σύνδρομο), θα έχεις ευθειασμο μέσης και συνάμα προβλήματα στους γοφούς. Ναι, όλα αυτά από τον κορμό, γι' αυτό και όσοι κάνουν καθιστική δουλειά τους χτυπάει σύντομα (αυτή η κοιλίτσα σαν μάρσιπος δεν είναι από το φαΐ, είναι από την χαλάρωση της περιοχής). Η αδυναμία της λεκάνης οδηγεί σε συνεχή τάση της περιοχής, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργια (το λεγόμενο hard flaccid που δεν είναι τίποτε άλλο από συμπίεση αιμοφορων αγγείων). Όλα αυτά από τον κορμό, ναι. Η απώλεια διαφραγματικης αναπνοής οδηγεί σε μύρια συμπτώματα, όπως επιπλέον χαλάρωση της περιοχής του κορμού, διαφραγματοκήλες κτλ. Τέλος, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι ένας χαλαρός ή κακός κορμός έχει αντίκτυπο τόσο στο σεξ όσο και στην ίδια την εμφάνιση (κοινώς δείχνεις σα κουραδα). Αυτό συνήθως έγκειται στο ότι αναπνέεις κοντά στην ξιφοειδή απόφυση και το διάφραγμα δεν ανεβοκατεβαινει όπως πρέπει (οι λεγόμενοι κοιλαράδες).

Η εκγύμναση του κορμού, πριν ρωτήσεις, δεν περιλαμβάνει sit ups κλπ. Μόνο ισομετρικες ασκήσεις τις οποίες θα βρεις είτε σε ένα φυσικοθεραπευτήριο είτε στο ίντερνετ. Ασφαλείς, αποτελεσματικες και απαλευτα βαρετές.

Τι άλλο κάνει όμως ο σωστός κορμός; πώς τον καταλαβαίνει κανείς; θα τον καταλάβεις όταν πας στον καθρέφτη και δεις ότι είναι σαν τετράγωνος. Τι εννοώ... όταν η περιοχή που λέμε love handles δεν έχει κάτσει αλλά είναι ευθεία (κάθετα). Δε κάνεις κυμματακια πουθενά κάθετα στον κορμό, από πλευρά ως ισχιο. Όταν τα πλευρά δεν είναι έξω (flared) αλλά κάτω και μέσα/πίσω. Όταν δεν έχεις μάρσιπο μπροστά. Όταν δεν πετάγεται η ξιφοειδης απόφυση. Όταν δεν έχεις μεγάλο διαχωρισμό στη λευκή γραμμή (το φερμουάρ στο κέντρο των κοιλιακών, σα χώρισμα, από στέρνο ως αφαλό). Ο σωστός αυτός κορμός επομένως λειτουργεί πάντα ως άγκυρα για να εκτελέσεις οποιαδήποτε ασκηση ΣΩΣΤΑ, διότι είναι πάντα ο σταθεροποιητικός μυς. Όταν δεν τον έχεις, χρησιμοποιείς τον αυχένα ως σταθεροποιητικό μυ με συνέπειες πολλές, μια από αυτές είναι ότι δεν ενεργοποιουνται οι σωστοί μύες. Θα έχεις δει σίγουρα κόσμο που κάνει πάγκο και δεν έχει στήθος, ή Rows και η πλάτη είναι σα μπριζόλα. Αν ποτέ αναρωτήθηκες γιατί... τώρα ξέρεις.

Η λέξη "ημιμάθεια" ήταν ένα σφάλμα στο οποίο υπέπεσες το οποίο θα συγχωρήσω.

Όσον αφορά τα Χαμερ, τα περισσότερα είναι φτηνή εισαγωγή (δηλαδή κομμάτι-κομμάτι, γι αυτό και αν δεις να υπάρχει ανισορροπια στις λαβές ή εύρος κίνησης είναι απ' αυτό), ή της Megamass (φτηνή ρεπλικα στην Αμερική διάφορων μηχανημάτων, παράδειγμα είναι το pullover στο LVK που το cam είναι λάθος), ή μηχανήματα όπως Technogym με την πρωτιά στον πάτο σε θέμα time under tension και κατασκευής. Δεν έχω κάποια σύνδεση με το γυμναστήριο που παρέθεσα, βασικά ούτε αυτό θα είναι τόσο "ψαγμένο", αλλά θα έχει αρκετά κομμάτια καλών εταιρειών. Είμαι στο ψάξιμο για καλά γυμναστήρια στο κέντρο ή νότια Αθήνα, και ο εξοπλισμός είναι ένα πάθος μου. Αυτά.

Ελπίζω να σε κάλυψα με την ημιμάθεια μου.
Επιφυλάσσομαι απαντήσω αναλυτικά με ερευνες. Ως προς την κρεατίνη έχεις σοβαρό λάθος.
Έχεις έλειψη πληροφοριών. Δεκτό.

Επιμένω ότι έχεις ημιμάθεια ως προς τη κρεατίνη. Δεν κάνω απλά εξετάσεις αλλά συχνά. Τα πάντα για χρόνια. Και εγώ και άλλοι δέκα που γνωρίζω. Κανένας δεν συμφωνεί με εσένα.

Πουθενά δεν στηρίζονται τα όσα λες.

Είναι λάθος να λες τέτοια πράγματα για αλωπεκείες κλπ.

Στα άλλα που κάνεις άνευ λόγου ανάλυση έχεις δίκιο. Περί μηχανημάτων.

Ο,τι καλύτερο σου εύχομαι ολόψυχα. Να είσαι γερός.

milfogamis

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2016
Like
322
Πόντοι
21
Από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και σήμερα επανήλθε το γυμναστήριο στην καθημερινότητά μου. Ο γενικότερος συνδυασμός είναι γυμναστήριο κυρίως κορμό και πάνω μέρος και έντονο περπάτημα/ ελαφρύ τρέξιμο για γενικότερη ευεξία. Σε αυτά τα περίπου 2 χρόνια έχω κάνει κάποια διαλείμματα (μέγιστο 2 μήνες, λόγω πολύ κακής ψυχολογίας και επαγγελματικών υποχρεώσεων). Ο μέσος όρος ημερισίως είναι 7000 βήματα (ταχύτητα γύρω στα 5.5 - 6.5 km/hr). Έχω εφαρμόσει ένα πλάνο 5 προπονήσεων στο γυμναστήριο και 2 ελεύθερα τρεξίματα το ΣΚ.

Από συμπληρώματα χρησιμοποιώ πρωτεΐνη (isolate), κρεατίνη (μονοϋδρική) και καρνιτίνη. Έχω παρατηρήσει ότι η κρεατίνη με βοηθάει περισσότερο μεταπροπονητικά. Συγκεκριμένα, έχω περισσότερο όγκο (λόγω της κατακράτησης που κάνεις εντός των μυών), καλύτερη ξεκούραση τα βράδυα και περισσότερη δύναμη στις προπονήσεις. Η καρνιτίνη με έχει βοηθήσει αρκετά στη λιποδιάλυση, δοθέντος όμως ότι κάνω αρκετό περπάτημα/τρέξιμο. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι με την καρνιτίνη έχω καλύτερες στύσεις (μην κοροϊδέψετε), το οποίο αποδίδω στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Πλέον έχω επανέλθει πλήρως σε αυτή την ρουτίνα, τις τελευταίες 4.5 εβδομάδες. Για κάποιον εργένη, ο οποίος δεν καίγεται για προσωπική ζωή, είναι πλήρως εφικτό. Για τους λοιπούς οικογενειάρχες, δεσμευμένους κτλ προφανώς χρειάζεται προσαρμογή. Στην καθημερινότητά μου, στο γυμναστήριο πρώτα κάνω το πρόγραμμα με τα βάρη και έπειτα ανεβαίνω στο διάδρομο για χαλάρωμα και για να κάψω λίγες παραπάνω θερμίδες.

Διατροφικά, έχω σχεδιάσει ένα πλάνο 12 εβδομάδων με εξαντληντικό θερμιδικό έλλειμμα, μέχρις ότου να πέσει η μπάκα. Νιώθω καλά αυτές τις 4.5 εβδομάδες που ακολουθώ το πρόγραμμα, με εξαίρεση κάποιες λιγούρες που με πιάνουν κυρίως τα βράδυα, αλλά τις έχω περιορίσει (άρα είναι ψευδολιγούρες).

Αρνητικά:
  1. Η πρωτεΐνη είναι ακριβή ~40 ευρώ το κιλό, αλλά δεν θέλω να αγοράσω κάποια με λιγότερη καθαρότητα
  2. Η κρεατίνη μέχρι στιγμής δεν μου έχει προκαλέσει κάτι (ούτε στα εσωτερικά όργανα, ούτε στα μαλλιά)
  3. Δεν έχω καθόλου χρόνο, ειδικά τις καθημερινές, που τελειώνω στις 23:00-23:30 κι έχω μισή με 1 ώρα να κάνω κάτι για μένα
  4. Πολλά πλυντήρια, λόγω ιδρωμένων ρούχων...Αλλά δεν τα σιδερώνω αφού είναι για το γυμναστήριο (κι ας μοιάζω με ανεπρόκοπο γύφτο)
Σημείωση 1: Έχω ύψος 1.82 και όταν ξεκίνησα το 2023 ήμουν 135-140 κιλά (λόγω στρατού και καραντίνων). Πλέον είμαι κάπου στην περιοχή των 100 κιλών. Δεν μετριέμαι στην ζυγαριά γιατί δεν με νοιάζει να πιάσω κάποιο συγκεκριμένο στόχο, παρά να φτιάξω το κορμί μου και να μου αρέσω στον καθρεύτη. Ηλικιακά είμαι 33-34.

Σημείωση 2: Μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας στην πρόοδό μου στο γυμναστήριο είναι ο φόβος του τραυματισμού. Ωστόσο, το έχω ξεπεράσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και πιέζω κάθε εβδομάδα με περισσότερα κιλά και περισσότερες επαναλήψεις

Υ.Γ.: Επισυνάπτω το ασκησιολόγιό μου, σε περίπτωση που το θέλει κάποιος, ή θέλει να το σχολιάσουμε
1.Ποια πρωτεινη χρησιμοποιεις?
2.Τι να σου προκαλεζει η κρεατινη??Ειναι το ασφαλεστερο συμπληρωμα

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
882
Πόντοι
361
1.Ποια πρωτεινη χρησιμοποιεις?
2.Τι να σου προκαλεζει η κρεατινη??Ειναι το ασφαλεστερο συμπληρωμα

1) Ό,τι παίρνω είναι Biotech. Τώρα επειδή θέλω να ξεφορτωθώ κιλά και να μαζέψω μυϊκή μάζα παίρνω BioTech USA Iso Whey Zero 2270g
LINK
2) Τίποτα δεν θεωρώ ότι προκαλεί η κρεατίνη, απλά όπως θα είδες υπάρχει μια συζήτηση επι του θέματος...

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
882
Πόντοι
361
Το συμπλήρωμα πρωτεΐνης δεν θα σου δώσει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι από το φαγητό. Είναι σκόνη γάλακτος που το μόνο που προκαλεί είναι ή κατά συρροή κλανίδι (αν έχεις δυσανεξία) ή λιπώδη διήθηση στο συκώτι. Προτίμησε έναν χυμό από παντζάρι, μήλο και καρότο πριν τη γυμναστική, θα εκπλαγείς ευχάριστα.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά θα κρατήσω το πλάνο που έχω, για διάφορους, δικούς μου λόγους, δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Να είσαι καλά!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356

Δεν χρειάζεται να απαντάμε με συνδέσμους. Καταπίνεις κάτι που περνάει από τα νεφρά. Στρεσάρεις τα νεφρά. Όπως και το αντιφλεγμονώδες. Δεν σημαίνει ότι θα πάθεις ανεπάρκεια αλλά η τοποθέτηση ότι "δεν βλάπτει" είναι λανθασμένη.

Να είσαι καλά και εσύ, ανταποδίδω τις ευχές και ευχαριστώ.
Προσωπικά μιλάω με τρεις ιατρούς και με συμβουλεύουν. Ο ένας διδάκτορας.

Εξετάζομαι πολύ συχνά κ όλοι οι δείκτες είναι σούπερ. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πάρει κ δεν θα πάρω στεροειδή. Δεν τα κατηγορώ όμως απλά εγώ δεν είμαι επαγγελματίας αθλητής και δεν γνωρίζω τη χρήση τους.

Φυσικά η κρεατίνη βλάπτει. Όπως και το νερό. Αν το παρακάνεις. Όλα βλάπτουν τα νεφρά.

Παίρνω 5γρ κάθε μέρα και κάποιους μήνες σταματάω.

Πρωτεϊνη πιο σπάνια.

Η έρευνα που επικαλείσαι είναι του 2009.
Η αλωπεκεία δεν έχει καμία σχέση με την κρεατίνη. Να δεις νεότερες μελέτες.

Όσο αφορά τα νεφρά έχω ολοζώντανα δεκάδες παραδείγματα κ εξετάσεις πολλών ανθρώπων από εργαστήρια.

Και πάλι να είσαι γερός κ δυνατός!!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
Σεβαστή η άποψή σου, αλλά θα κρατήσω το πλάνο που έχω, για διάφορους, δικούς μου λόγους, δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Να είσαι καλά!
Όλα χρειάζονται. Και ο χυμός παντζάρι που λέει ο φίλος και η πρωτεϊνη, όλα ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Προφανώς και εσύ το κάνεις μέτρο και είσαι σουπερ. Να είσαι καλά φίλε! Καλές προπονήσεις να έχεις και εσύ και όλοι οι φίλοι του νήματος.

• Like
Αντιδράσεις: Leon k

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
153
Πόντοι
1
μια ερώτηση, είχα ξαφικά πόνο στη κλείδωση στο ισχίο, κάνω ασκήσεις στο τετρακέφαλο με βάρη, λέτε αυτο να το προκάλεσε;
Να αναφέρω οτι ξεκίνησα με ελαφρά βάρη

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.672
Πόντοι
2.356
μια ερώτηση, είχα ξαφικά πόνο στη κλείδωση στο ισχίο, κάνω ασκήσεις στο τετρακέφαλο με βάρη, λέτε αυτο να το προκάλεσε;
Να αναφέρω οτι ξεκίνησα με ελαφρά βάρη
Πολλά μπορεί να είναι. Δεν ξέρω την ένταση του πόνου σου για να καταλάβω. Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ το αφήνω για κάμποσες ημέρες και αν δω ότι ο πόνος εμμένει και είναι ενοχλητικός πηγαίνω στον ιατρό. Προσπάθησε με κάποιο τρόπο να συμβουλευτείς ιατρό αν είναι κάτι ανησυχητικό. Ειδικά αν ο πόνος δεν φεύγει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom