Νέα

Γύφτοι-βΡομά: συμβάντα, απόψεις κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anton3566
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 386K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Από τα παλιά τα χρόνια, στην επαρχία υπάρχουν χωριά όπου οι γύφτοι αναλογούν σε μεγάλο ποσοστό επί του πληθυσμού.
Δούλευαν σιδεράδες, γανωτζήδες, χτίστες, καρεκλάδες, μουσικοί, μαραγκοί...
Οι μη-γύφτοι χωρικοί, δούλευαν κυρίως στα ζώα και στα χωράφια.
Αγράμματοι ήταν και οι γύφτοι και οι μη-γύφτοι, οπότε πάνω-κάτω είχαν τις ίδιες ευκαιρίες.
Όμως σήμερα το 70% του ΑΕΠ παράγεται από πνευματική εργασία, οπότε η αγραμματοσύνη των γύφτων τους πέταξε στο περιθώριο.
Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω στις πόλεις, όπου το κόστος διαβίωσης είναι μεγαλύτερο από την επαρχία, συν το ότι τα επαγγέλματα των γενικώς αγράμματων έχουν ξεπέσει.
ρε τι μου θυμισες μια φορα ήμουν μικρος και μου λεει ο θείος, θα πας αυτα τα δυο σιδερα να στα κολλησει ο "γύφτος" εννοούσε ο σιδεράς. Πάω και εγώ και βρίσκω εναν ξανθο σαν Σουηδό, και σκεφτόμουν γιατι τον είπε γύφτο ο μπάρμπας.......

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Από τα παλιά τα χρόνια, στην επαρχία υπάρχουν χωριά όπου οι γύφτοι αναλογούν σε μεγάλο ποσοστό επί του πληθυσμού.
Δούλευαν σιδεράδες, γανωτζήδες, χτίστες, καρεκλάδες, μουσικοί, μαραγκοί...
Οι μη-γύφτοι χωρικοί, δούλευαν κυρίως στα ζώα και στα χωράφια.
Αγράμματοι ήταν και οι γύφτοι και οι μη-γύφτοι, οπότε πάνω-κάτω είχαν τις ίδιες ευκαιρίες.
Όμως σήμερα το 70% του ΑΕΠ παράγεται από πνευματική εργασία, οπότε η αγραμματοσύνη των γύφτων τους πέταξε στο περιθώριο.
Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω στις πόλεις, όπου το κόστος διαβίωσης είναι μεγαλύτερο από την επαρχία, συν το ότι τα επαγγέλματα των γενικώς αγράμματων έχουν ξεπέσει.
Για να κάνω το Δικηγόρο του Διαβόλου. Οι Αθίγγανοι, ας πούμε μέχρι και τη δεκαετία του 1960, έκαναν εμπόριο ζώων και τα λεγόμενα επάλληλα επαγγέλματα. Επισκεύαζαν καρέκλες, ομπρέλες, γύρναγαν με τροχό και τρόχιζαν μαχαίρια ψαλίδια κλπ. Θυμάμαι για τα παιδιά της γειτονιάς μου ήταν φοβερό το θέαμα του τροχού που πέταγε σπίθες. Ακόμα πούλαγαν χαλιά, κιλίμια κλπ.
Κι έρχεται άλλη εποχή.

Οι Γεωργικές δουλειές δεν γίνονται πια με Μουλάρια, Γαϊδούρια, άλογα, αλλά με τρακτέρ και αυτοκίνητα
Οι καινούριες καρέκλες είναι πια φθηνές, και δεν επισκευάζουμε τις παλιές με ψαθί
Το ίδιο ισχύει για τις ομπρέλες, και για το ακόνισμα των μαχαιριών
Το χαλί που αγοράζεις από το Πράκτικερ, είναι φθηνό κι έχεις και κάποια εγγύηση, αν το αγοράσεις από εκεί, και κιλίμια δεν αγοράζονται

Με λίγα λόγια, χάθηκαν οι τέχνες που γνώριζαν και είναι ανίκανοι να μάθουν καινούριες. Η Παραβατικότητα όμως είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από το Κράτος

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.997
Πόντοι
9.297

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Για να κάνω το Δικηγόρο του Διαβόλου. Οι Αθίγγανοι, ας πούμε μέχρι και τη δεκαετία του 1960, έκαναν εμπόριο ζώων και τα λεγόμενα επάλληλα επαγγέλματα. Επισκεύαζαν καρέκλες, ομπρέλες, γύρναγαν με τροχό και τρόχιζαν μαχαίρια ψαλίδια κλπ. Θυμάμαι για τα παιδιά της γειτονιάς μου ήταν φοβερό το θέαμα του τροχού που πέταγε σπίθες. Ακόμα πούλαγαν χαλιά, κιλίμια κλπ.
Κι έρχεται άλλη εποχή.

Οι Γεωργικές δουλειές δεν γίνονται πια με Μουλάρια, Γαϊδούρια, άλογα, αλλά με τρακτέρ και αυτοκίνητα
Οι καινούριες καρέκλες είναι πια φθηνές, και δεν επισκευάζουμε τις παλιές με ψαθί
Το ίδιο ισχύει για τις ομπρέλες, και για το ακόνισμα των μαχαιριών
Το χαλί που αγοράζεις από το Πράκτικερ, είναι φθηνό κι έχεις και κάποια εγγύηση, αν το αγοράσεις από εκεί, και κιλίμια δεν αγοράζονται

Με λίγα λόγια, χάθηκαν οι τέχνες που γνώριζαν και είναι ανίκανοι να μάθουν καινούριες. Η Παραβατικότητα όμως είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από το Κράτος

Το ίδιο ακριβώς έγραψα και την προηγούμενη βδομάδα και κάποιο παλικάρι άρχισε να λέει για τον καπιταλισμό και λοιπές μαλακίες. Ο παππούς μου ασχολιόταν με τα άλογα. Ο πατέρας μου όμως τελείωσε Τεχνική Σχολή αντίστοιχη των μετέπειτα ΤΕΙ σαν ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ. Δεν τον κράτησε δίπλα του, ούτε τον άφησε αλήτη να κλέβει. Φρόντισε να τον στείλει κάπου να μάθει 5 αράδες γράμματα. Το ίδιο και τα ξαδέρφια του που ο πατέρας τους ήταν τσοπάνης. Μαζί έμεναν στην Αθήνα για να μοιράζονταν τα έξοδα.

Από όλα τα παραδοσιακά επαγγέλματα της τότε εποχής μόνο ένας έχει μείνει. Νέος γύρω στα 45-50 αλλά είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχει πολύ δουλειά. Ασχολείται με την παραδοσιακή μεταλλουργία και πουλάει σε συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Οι Γύφτοι τι στον πούτσο κάνουν; Όχι ότι δεν υπάρχουν επαγγελματίες μικροπωλητές. Αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι απατεώνες με αποτέλεσμα να τους παίρνει όλους η μπάλα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Το ίδιο ακριβώς έγραψα και την προηγούμενη βδομάδα και κάποιο παλικάρι άρχισε να λέει για τον καπιταλισμό και λοιπές μαλακίες. Ο παππούς μου ασχολιόταν με τα άλογα. Ο πατέρας μου όμως τελείωσε Τεχνική Σχολή αντίστοιχη των μετέπειτα ΤΕΙ σαν ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ. Δεν τον κράτησε δίπλα του, ούτε τον άφησε αλήτη να κλέβει. Φρόντισε να τον στείλει κάπου να μάθει 5 αράδες γράμματα. Το ίδιο και τα ξαδέρφια του που ο πατέρας τους ήταν τσοπάνης. Μαζί έμεναν στην Αθήνα για να μοιράζονταν τα έξοδα.

Από όλα τα παραδοσιακά επαγγέλματα της τότε εποχής μόνο ένας έχει μείνει. Νέος γύρω στα 45-50 αλλά είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχει πολύ δουλειά. Ασχολείται με την παραδοσιακή μεταλλουργία και πουλάει σε συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Οι Γύφτοι τι στον πούτσο κάνουν; Όχι ότι δεν υπάρχουν επαγγελματίες μικροπωλητές. Αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι απατεώνες με αποτέλεσμα να τους παίρνει όλους η μπάλα.
συνυπογράφω όσα λες. Όχι μόνο δεν στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν κάτι καλύτερ, αλλά τα εκμεταλλεύονται και δεν τους επιτρέπουν να ξεφύγουν

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.997
Πόντοι
9.297
Αμέτρητοι. Προσβάλεις προσωπικά κι εμένα
Κανένας άνδρας δεν πετυχαίνει το ίδιο δέσιμο όπως η γυναίκα.Ειναι κόντρα ρόλος...είναι καλό να είναι κοντά ο άνδρας στο παιδί αλλά το πολύ κοντά δεν είναι καλό.Λιγη απόσταση βοηθάει...γνώμη μου.:hi:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.997
Πόντοι
9.297

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.176
Πόντοι
456
Ερώτηση.
Αν αύριο το πρωί εξαφανιζοντουσαν δια μαγείας οι γύφτοι.
Τι θα έχανε η κοινωνία?
Έχω κάνει την ίδια ερώτηση σε Γερμανούς,
αναφορικά με τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη
και δεν ήξεραν τι να πουν.

Η απάντηση είναι μία.
Όχι μόνο δε θα έχανε η κοινωνία,αλλά θα κέρδιζε.

Vas(2)

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2020
Κριτικές
1
Like
255
Πόντοι
20
Και τον μη συλληφθέντα ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα

symmoria-7

Ο.....αγνωστου πατρος ΣΑΙΝΗΣ,αποδειχτηκε σαινι και την κοπανησε.

facebook sharing button

whatsapp sharing button

twitter sharing button

print sharing button

sharethis sharing button

Βίκος Α.Ε.: Πνοή στο αστικό τοπίο, με τη φύτευση ακόμη 1.000 δενδρυλλίων

10.11.2023, 11:35
Χαχαχαχαχα τι αυτιά είναι αυτά , σαν ταξί με ανοιχτές πόρτες είναι

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Κανένας άνδρας δεν πετυχαίνει το ίδιο δέσιμο όπως η γυναίκα.Ειναι κόντρα ρόλος...είναι καλό να είναι κοντά ο άνδρας στο παιδί αλλά το πολύ κοντά δεν είναι καλό.Λιγη απόσταση βοηθάει...γνώμη μου.:hi:
Τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τις μητέρες και δεν έχουν θετικό αντρικό πρότυπο, μπλέκουν. Τρανή απόδειξη η Μαύρη Κοινότητα, στο Σικάγο. Μάνες με 6 παιδιά από 6 διαφορετικούς πατέρες. Στατιστικές, όχι γνώμη μου

.....Οι έφηβοι, των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει ή ζουν σε διάσταση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων ψυχοσωματικών προβλημάτων, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία μάλλον επιβεβαιώνει το αναμενόμενο. H μελέτη δείχνει ότι τα προβλήματα των παιδιών μετριάζονται πάντως, όταν την επιμέλειά τους, μετά τη διάλυση της οικογένειας, έχουν και οι δύο γονείς και όχι μόνο ένας από τους δύο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάλιν Μπέργκστρομ του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 150.000 εφήβους 12 έως 15 ετών......

πηγή Περισσότερα ψυχοσωματικά σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Λίγα παιδιά θέλουν να ξεφύγουν...
ας τους δοθούν οι ευκαιρίες, κι ας αποφασίσουν

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.997
Πόντοι
9.297
Δεν ζούνε και πολλά χρόνια οι γύφτοι.. Αφού δεν πλενοντε ποτέ.. Και κοιμουντε στο πάτωμα..
Ίσα ίσα...έχουν τρομερή αντοχή σε ιώσεις γιατί δεν ζουν μέσα στην γυαλα..κάνουν το λάθος και καπνίζουν από μωρά για αυτό δεν πάνε μακρυά,αλλιώς πιστεύω ότι θα ήταν όλοι αιωνόβιοι.

Οι γύφτοι είναι καλά παιδιά, κι αν αλήτες του φωνάζουν οι γύρω τους αδικούνε.
Μανώλης Αγγελόπουλος;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.997
Πόντοι
9.297
Τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τις μητέρες και δεν έχουν θετικό αντρικό πρότυπο, μπλέκουν. Τρανή απόδειξη η Μαύρη Κοινότητα, στο Σικάγο. Μάνες με 6 παιδιά από 6 διαφορετικούς πατέρες. Στατιστικές, όχι γνώμη μου

.....Οι έφηβοι, των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει ή ζουν σε διάσταση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων ψυχοσωματικών προβλημάτων, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία μάλλον επιβεβαιώνει το αναμενόμενο. H μελέτη δείχνει ότι τα προβλήματα των παιδιών μετριάζονται πάντως, όταν την επιμέλειά τους, μετά τη διάλυση της οικογένειας, έχουν και οι δύο γονείς και όχι μόνο ένας από τους δύο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάλιν Μπέργκστρομ του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 150.000 εφήβους 12 έως 15 ετών......

πηγή Περισσότερα ψυχοσωματικά σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών

ας τους δοθούν οι ευκαιρίες, κι ας αποφασίσουν
Συμφωνώ στο πρώτο κομμάτι...αρκεί φυσικά τα παιδιά να μεγαλώνουν με τους γονείς και όχι με ένα κωλοκινητο όλη μέρα στο χέρι ...όλες αυτές οι κοπριες με το κινητό στο χέρι οδηγήθηκαν στην παιδική εγκληματικότητα και στο να μην τρώνε μήπως και κανα μήνυμα στο σοσιαλ κρεμμύδια.
Οι κώλοι θα σφίξουν αν για κάθε περιστατικό παιδικής παραβατικότητας συλλαμβάνονται και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Crucifix

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2014
Κριτικές
63
Like
7.897
Πόντοι
4.766
1) Έχετε δει γύφτο γερο δηλαδή 80-90 χρόνων?
2) Έχετε δει γύφτο με γυαλιά ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας?
3) Έχετε δει γύφτισσα να μην καπνίζει?

:confused::confused::confused::confused::confused:

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.256
Πόντοι
1.056
Προσδόκιμο 55, δεν το ξέρουν ότι δεν βλέπουν, ναι γιατί δεν υπάρχει σεντς ! :woldman:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
1) Έχετε δει γύφτο γερο δηλαδή 80-90 χρόνων?
2) Έχετε δει γύφτο με γυαλιά ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας?
3) Έχετε δει γύφτισσα να μην καπνίζει?

:confused::confused::confused::confused::confused:
1) δεν ξέρουμε αν υπάρχουν, αφού δεν ζούμε στους καταυλισμούς τους
2) δεν φοράνε γυαλιά, επειδή είναι αγράμματοι
3) ναι, δύο πουτάνες γύφτισσες που γαμούσα για χρόνια, δεν κάπνιζαν

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Οι κώλοι θα σφίξουν αν για κάθε περιστατικό παιδικής παραβατικότητας συλλαμβάνονται και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Έχω προσωπικό περιστατικό με τέτοιο. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά σε μπούκα ο έμπειρος την έκανε και άφησε πίσω του τον πιτσιρικά. Το βράδυ ο έμπειρος παραδόθηκε ΜΟΝΟΣ του στο τμήμα. Τον είχαν σαπίσει στο ξύλο οι συγγενείς του μικρού επειδή τον άφησε πίσω και θα έμπλεκαν οι ίδιοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom