Νέα

Γροθιά στο στομάχι της εκκλησίας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Φονιας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 351
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Όταν πήγαινες στο σχολείο...άντε ρώτα τα παιδάκια αν προτιμούν να καταργηθεί η προσευχή και τα θρησκευτικά και να κάνουν μάθημα Χριστούγεννα και Πάσχα! :grin:
Κοίτα, οι διακοπές γενικά των σχολείων δεν είναι τυχαία τοποθετημένες, είναι με βάση τις αντοχές των μαθητών. Δεν γίνεται τα παιδιά να κάνουν μάθημα όλο το χρόνο, χρειάζονται κάποια διαλείμματα. Η μητέρα μου είναι εκπαιδευτικός και τυχαίνει να γνωρίζει άτομα από άλλες χώρες με άλλα θρησκεύματα και σχολικά συστήματα, όπου δεν έχουν π.χ. τους δύο μήνες κενούς το καλοκαίρι και δεκαπενθήμερα όπως εμείς αλλά έχουν ένα σύστημα με διαλείμματα μιας εβδομάδας σε τακτά διαστήματα. Σύγκριναν τις αργίες της κάθε χώρας με τις αργίες εδώ και βρήκαν ότι τελικά τις ίδιες ακριβώς μέρες μένουν κλειστά τα σχολεία άσχετα από το λόγο.
Οπότε εφόσον είναι ανάγκη για τους ίδιους τους μαθητές να κάνουν διαλείμματα, τις διακοπές τους δε θα τις έχαναν, ίσως απλώς να είχαν άλλο σύστημα.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Πάντως αποκάλυψες την... ηλικία σου! Η... γιαγιά μου αναγκαζόταν στο σχολείο να πάει εκκλησία! Ούτε καν η μάνα μου! :cheesy:
Κι εμας μας αναγκαζαν να παμε υποχρεωτικα (σιγα μην ηταν υποχρεωτικα, απλα σαν γνωστοι φασιστες που ηταν, επρεπε να μας επιβληθουν και μας ελεγαν για απουσιες αν δεν παμε κλπ...) για ωρες στην εκκλησια σε κατι γιορτες του πολιουχου αγιου της περιοχης και σε κατι Πασχα. Στο Γαλατσι, Αθηνα πηγαινα σχολειο... Και ξερεις τι ηλικια εχω? 23...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κι εμας μας αναγκαζαν να παμε υποχρεωτικα (σιγα μην ηταν υποχρεωτικα, απλα σαν γνωστοι φασιστες που ηταν, επρεπε να μας επιβληθουν και μας ελεγαν για απουσιες αν δεν παμε κλπ...) για ωρες στην εκκλησια σε κατι γιορτες του πολιουχου αγιου της περιοχης και σε κατι Πασχα. Στο Γαλατσι, Αθηνα πηγαινα σχολειο... Και ξερεις τι ηλικια εχω? 23...

Έλα ρε κοπάνες κάναμε και ούτε απουσία πέρναμε. Για τα μάτια του κόσμου το έλεγαν και αυτοί. Ντάξει δεν είναι όλα φασισμός. Άλλο πράμα σημαίνει φασισμός. Εγώ σου λέω τώρα ότι η γιαγιά μου είχε διηγηθεί ιστορία που δεν ήθελε να πάει ή δε πήγε και μιλάμε για ξύλο όχι αστεία!  :o

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ναι αλλιώς θα είχαμε γεμίσει Αινστάιν , φιλελεύθερα μυαλά , φιλειρηνικό κόσμο  , δεν θα είχαμε πολέμους ,δεν θα υπήρχαν απατεώνες και θα είμασταν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη μονιασμένοι κι αγαπημένοι!Και μετά ήρθαν οι μέλισσες... :grin:
Αν δεν υπηρχε η καραμελα "god bless america" και ολο αυτο το ΜΙΣΟΣ που εκπεμπουν οι θρησκοληπτοι στα καναλια τους, μπορει μερικα ΖΩΑ να μην πηγαιναν τοσο ευκολα στον πολεμο... Επισης, για παραδειγμα, αν δεν ειχε ταλαιπωρησει ο Πάπας τα τελευταια 10 χρονια της ζωης του τον Γαλλιλεο μπορει να ξεραμε κατι περισσοτερο σημερα (ενα πολυ μικρο παραδειγμα, αλλα φαντασου τους χιλιαδες ή εκατομμυρια που ειχαν ιδια και χειροτερη τυχη...) :tickedoff:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν δεν υπηρχε η καραμελα "god bless america" και ολο αυτο το ΜΙΣΟΣ που εκπεμπουν οι θρησκοληπτοι στα καναλια τους, μπορει μερικα ΖΩΑ να μην πηγαιναν τοσο ευκολα στον πολεμο... Επισης, για παραδειγμα, αν δεν ειχε ταλαιπωρησει ο Πάπας τα τελευταια 10 χρονια της ζωης του τον Γαλλιλεο μπορει να ξεραμε κατι περισσοτερο σημερα (ενα πολυ μικρο παραδειγμα, αλλα φαντασου τους χιλιαδες ή εκατομμυρια που ειχαν ιδια και χειροτερη τυχη...) :tickedoff:

Οι Η.Π.Α. κάνει εντύπωση αλλά είναι από τις πιο θρησκόληπτες χώρες. Κοσμικό κράτος μεν αλλά θρησκόληπτο. Σφυρηλατήθηκε άλλωστε σε αυτή τη βάση. Μη ξεχνάμε ότι οι ρίζες αυτής της χώρας είναι οι πουριτανοί που εξορίστηκαν λόγω των πεποιθήσεών τους από την Αγγλία ( και ίδρυσαν τις αποικίες της Νέας Αγγλίας σε πραγματικά τραχιές συνθήκες).

Αν και νομίζω ότι ένα κίνητρο για να πάνε στον πόλεμο ήταν και τα χρήματα, και γενικότερα υλικά κίνητρα.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Έλα ρε κοπάνες κάναμε και ούτε απουσία πέρναμε. Για τα μάτια του κόσμου το έλεγαν και αυτοί. Ντάξει δεν είναι όλα φασισμός. Άλλο πράμα σημαίνει φασισμός. Εγώ σου λέω τώρα ότι η γιαγιά μου είχε διηγηθεί ιστορία που δεν ήθελε να πάει ή δε πήγε και μιλάμε για ξύλο όχι αστεία!  :o
Ε, δεν ησουν στο ηλιθιο γαμημενο σχολειο μου που ο κλασσικος μαλακας κολλημενος καθηγητης κυνηγουσε τους μαθητες στις αιθουσες να κατεβουν στην ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ γαμημενη προσευχη και αν πιανανε καποιους πηγαιναν για αποβολες κλπ... Ουτε ειδες τις πορτες που κλειδωνανε ακριβως μετα την προσευχη, ετσι ωστε αν δεν ησουν στην προσευχη επαιρνες υποχρεωτικα απουσια την πρωτη ωρα... (ειμαι off topic τωρα, δε μιλαω για την εκκλησια-θρησκεια, μιλαω για το ηλιθιο σχολειο...)

Μα, προσωπικα, μου φαινεται καθαρο σαν κρυσταλλο οτι ολα αυτα (και τα επομενα στο πανεπιστημιο, στρατο κλπ) γινονται ετσι ωστε να γινεις απο μικρος μαλακας, γλυφτης και παραδομενος, ετσι ωστε μεθαυριο στην κοινωνια να ανεχεσαι τον καθε αρχιδη-απατεωνα εργοδοτη, πολιτικο, μπατσο...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Οι Η.Π.Α. κάνει εντύπωση αλλά είναι από τις πιο θρησκόληπτες χώρες. Κοσμικό κράτος μεν αλλά θρησκόληπτο. Σφυρηλατήθηκε άλλωστε σε αυτή τη βάση. Μη ξεχνάμε ότι οι ρίζες αυτής της χώρας είναι οι πουριτανοί που εξορίστηκαν λόγω των πεποιθήσεών τους από την Αγγλία ( και ίδρυσαν τις αποικίες της Νέας Αγγλίας σε πραγματικά τραχιές συνθήκες).

Αν και νομίζω ότι ένα κίνητρο για να πάνε στον πόλεμο ήταν και τα χρήματα, και γενικότερα υλικά κίνητρα.
Τι εννοουμε τραχιες συνθηκες? Τα ψεμματα που λεγανε στον κλασσικο διαχρονικο απλο μαλακα ετσι ωστε να παιρνει τα οπλα και να σφαζει εκατομμυρια ντοπιους αμερικανους-ινδιανους για να τους παρει τη γη? Ή τα κειμενα απο τις διαθηκες που ανεφεραν ως δικαιολογιες για να δειξουν οτι η γη των Ινδιανων ανηκει σε αυτους? :idiot: (Ναι, αρχισα να διαβαζω Howard Zinn "Ιστορια του λαου των Ηνωμενων Πολιτειων" :grin:)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ε, δεν ησουν στο ηλιθιο γαμημενο σχολειο μου που ο κλασσικος μαλακας κολλημενος καθηγητης κυνηγουσε τους μαθητες στις αιθουσες να κατεβουν στην ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ γαμημενη προσευχη και αν πιανανε καποιους πηγαιναν για αποβολες κλπ... Ουτε ειδες τις πορτες που κλειδωνανε ακριβως μετα την προσευχη, ετσι ωστε αν δεν ησουν στην προσευχη επαιρνες υποχρεωτικα απουσια την πρωτη ωρα... (ειμαι off topic τωρα, δε μιλαω για την εκκλησια-θρησκεια, μιλαω για το ηλιθιο σχολειο...)

Μα, προσωπικα, μου φαινεται καθαρο σαν κρυσταλλο οτι ολα αυτα (και τα επομενα στο πανεπιστημιο, στρατο κλπ) ετσι ωστε να γινεις απο μικρος μαλακας, γλυφτης και παραδομενος, ετσι ωστε μεθαυριο στην κοινωνια να ανεχεσαι τον καθε αρχιδη-απατεωνα εργοδοτη, πολιτικο, μπατσο...
Kαλά σίγουρα έχουν το σκοπό τους, αλλά δε τα βλέπω και τόσο συνωμοτικά.Ούτε μονοδιάστατα Άλλωστε και αυτοί ( οι κακοί) από το ίδιο σχολείο περνάνε.  Δεν είναι άσπρο-μαύρο όλα, υπάρχουν και οι αποχρώσεις...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Τώρα πλάκα κάνεις. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα?
(Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά απορώ)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τι εννοουμε τραχιες συνθηκες? Τα ψεμματα που λεγανε στον κλασσικο διαχρονικο απλο μαλακα ετσι ωστε να παιρνει τα οπλα και να σφαζει εκατομμυρια ντοπιους αμερικανους-ινδιανους για να τους παρει τη γη? (Ναι, αρχισα να διαβαζω Howard Zinn "Ιστορια του λαου των Ηνωμενων Πολιτειων" :grin:)

Οι ακτές της Βόρειας Αμερικής στον Ατλαντικό ήταν από τις πλέον αφιλόξενες. Βράχια δίπλα στη θάλασσα, άγονη γη, άγριος καιρός. Έτσι ήταν το μέρος που χτίστηκε η Νέα Υόρκη.Και πήγαν έτσι ξεκάρφωτα και έχτισαν μια κοινότητα από το μηδέν. Δεν είναι και εύκολο. Όσο ναναι είναι τραχύ.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Kαλά σίγουρα έχουν το σκοπό τους, αλλά δε τα βλέπω και τόσο συνωμοτικά.Ούτε μονοδιάστατα Άλλωστε και αυτοί ( οι κακοί) από το ίδιο σχολείο περνάνε.  Δεν είναι άσπρο-μαύρο όλα, υπάρχουν και οι αποχρώσεις...
Ερμ, οπως εχω ξαναπει, θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικη η προβολη, σε οσους εχουν σχεση με την παιδεια στην Ελλαδα, του ντοκυμαντερ του μεγκα ερευνα με τη συγκριση φιλανδικου κι ελληνικου σχολειου!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ερμ, οπως εχω ξαναπει, θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικη η προβολη, σε οσους εχουν σχεση με την παιδεια στην Ελλαδα, του ντοκυμαντερ του μεγκα ερευνα με τη συγκριση φιλανδικου κι ελληνικου σχολειου!!

Ντάξει είπαμε δεν είναι τίποτα απόλυτο. Η Φινλανδία έχει μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών ενώ στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και από τα μεγαλύτερα του κόσμου! Κάθε χώρα έχει τα καλά και τα κακά!

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Τώρα πλάκα κάνεις. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα?
(Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά απορώ)
Καλα, ειχε ακουστει κιολας οτι επειδη λεει μονο ο κλασσικος μαλακας την προσευχη καθε φορα, θα αρχισουν να φωναζουν τα ονοματα αλφαβητικα απο τον καταλογο. Ποτε δεν εγινε κατι τετοιο...
Επισης που να δεις να δεις τα συρματοπλεγματα σαν του Αουσβιτσ πανω απο τις υπαιθριες πορτες που βαλανε λιγα χρονια αφου τελειωσα, δλδ πριν λιγα χρονια. Υποθετω οτι αμα τους ρωτησεις θα πουν οτι ηταν για να αποτρεψουν τους εξωσχολικους, αλλα σιγουρα ειναι για να αποτρεπουν τις κοπανες...
Τωρα που μου τα θυμισες, θυμαμαι οτι κλειδωνανε και τις πορτες γενικοτερα και χτυπαγες στο τζαμακι του φυλακα-επιστατη για να μπεις ή να βγεις... Παλι καλα που ηταν συνεννοησιμο παλικαρι και μπαινοβγαιναμε καπως ανετα :grin:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Απίστευτα πράγματα....

Αληθεύει ότι σε κάποια σχολεία το μάθημα των θρησκευτικών το κάνουν παπάδες?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Απίστευτα πράγματα....

Ναι. Αλλά τυχαίνει να έχουν πτυχίο Θεολογίας και το κάνουν με την ιδιότητα του καθηγητή Μ.Ε. Απλά τυχαίνει να είναι και παπάδες. Τώρα δε ξέρω αν παίρνουν όμως έξτρα μισθό!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
οχι
το κανουν για την σωτηρια των ψυχων των μικρων παιδιων

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ντάξει είπαμε δεν είναι τίποτα απόλυτο. Η Φινλανδία έχει μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών ενώ στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και από τα μεγαλύτερα του κόσμου! Κάθε χώρα έχει τα καλά και τα κακά!
Φιλανδια 15η θεση
Ελλαδα 79η θεση  :o :o :o
Τι διαολο. Δε νομιζω οτι στη Γαλλια, Γερμανια, Φιλανδια, Βελγιο περνανε χειροτερα απο την Ελλαδα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι. Αλλά τυχαίνει να έχουν πτυχίο Θεολογίας και το κάνουν με την ιδιότητα του καθηγητή Μ.Ε. Απλά τυχαίνει να είναι και παπάδες. Τώρα δε ξέρω αν παίρνουν όμως έξτρα μισθό!

Α...οκ...τότε, γιατί προς στιγμήν είχα πεισθεί ότι η Εκκλησία τελικά κάνει κακό στην κοινωνία και ενοχλούν γενικότερα.

Αφού έχουν και πτυχίο θεολογίας, όλα καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα και αλλάζω γνώμη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φιλανδια 15η θεση
Ελλαδα 79η θεση  :o :o :o
Τι διαολο. Δε νομιζω οτι στη Γαλλια, Γερμανια, Φιλανδια, Βελγιο περνανε χειροτερα απο την Ελλαδα...

Το πως περνάς έχει να κάνει με την ταξική, εισοδηματική σου θέση. Σε άλλες χώρες μερικά πράγματα είναι πιο προβλέψιμα και τακτοποιημένα. Αλλά για να φτάσουν οι χώρες αυτές σε τέτοια επίπεδα κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης πέρασαν από φωτιά και ατσάλι. Η Ελλάδα δεν είχε αυτές τις εμπειρίες, είχε πιο ήπια κοινωνική ιστορία. Από την άλλη στην πλειοψηφία των χωρών στον πλανήτη, πολύς κόσμος δε το έχει σίγουρο ότι την επόμενη μέρα θα βρει κάτι να βάλει στο στόμα του. Στην Ελλάδα ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ ποτέ δεν υπήρξε ( εκτός από την περίοδο της κατοχής). Η εργατική τάξη της Αγγλίας του 19ου αιώνα όμως λιμοκτονούσε στην κυριολεξία ( όπως και η Ιρλανδία το είχε περάσει). Δεν είναι εδώ η κόλαση, αλλά σαφώς χρειάζεται βελτίωση σε αρκετά πράγματα.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Απίστευτα πράγματα....

Προσωπικα δεν ξερω, αλλα εμεις ειχαμε ολο ψυχοπαθεις θρησκευτικους...
Μια στο γυμνασιο που μας περιεγραφε πως της αποκαλυφθηκε-μιλησε ο θεος ή κατι αλλο θεικο και μας ελεγε σε καθε μαθημα να παμε για εξομολογηση...
Εναν ψυχοπαθη στο λυκειο που ειχε βαλει σχεδον σε ολη την ταξη κατω απο τη βαση και ειχε γινει μακελειο. Πανω στις μαλακιες που ελεγε στη μανα μου, εκεινη τον ειχε πει φασιστα και την "κυνηγαγε" να μαθει ποιανου μαθητη μανα ηταν :2funny: :2funny: :2funny:
Και τελος μια μετρια αναπηρη (σε σχεση με τους προηγουμενους) στο λυκειο παλι που καποιος ειχε ζωγραφισει μια πουτσα σε ενα χαρτι και το ειχε πεταξει κατω... Οταν το ειδε εκανε λες και ειδε το σατανα, το καλυψε με το ποδι της να μη φαινεται και το πηγαινε σουρνοντας προς τα σκουπιδια :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom