μ. Δημοσίευσης : 05/06/2009 13:52
ΑΘΗΝΑΙΩΝ , 5/6/2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Εκπρόσωπος Τύπου, Συνέντευξη, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς δέχθηκε η οικογένεια την ανακοίνωση ότι πηγαίνετε στην Ευρωβουλή;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα παιδιά κυρίως διαμαρτυρήθηκαν. «Πόσο θα λείπεις;»... Και αναγκάστηκα να δώσω εξηγήσεις!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η σύζυγος;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έμεινε άφωνη! Έχει όμως συνηθίσει να ανατρέπεται η ζωή μας. Είναι Ολλανδέζα, γνωριστήκαμε στο Λονδίνο, μετακομίσαμε στο Παρίσι, μετά ήρθαμε στην Ελλάδα...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η γυναίκα μου ξεκαθάρισε ότι αυτό το σενάριο «δεν παίζει»... «Εσύ θα πηγαινοέρχεσαι» μου είπε και μάλλον έχει δίκιο. Δεν είναι εύκολο να ξεσπιτωθούν όλοι!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γυναίκα σας γράφει ταξιδιωτικά βιβλία;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δουλεύαμε μαζί στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, αλλά εγκατέλειψε τα οικονομικά, έμαθε την Ελλάδα καλύτερα από μένα και τώρα γράφει βιβλία. Έχει βρει τα ωραιότερα μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσες γλώσσες μιλάτε;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Στο σπίτι; Τρεις-τέσσερις γλώσσες. Εγώ με τα παιδιά μιλάω ελληνικά, τα παιδιά με τη μητέρα τους μιλάνε ολλανδικά και όταν είμαστε όλοι μαζί μιλάμε αγγλικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς ξέρετε ολλανδικά;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι. Και είναι ένας σταυρός που κουβαλάω κάθε μέρα...