Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 760K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Mάθε ότι εκτός από το  de jure υπάρχει και το de facto .De facto λοιπόν μετά το 1918 τα εδάφη της Ιωνίας ήταν ελεύθερα και ανεξάρτητα. Καθώς καμιά αρχή δε τα καταπίεζε και τα εξουσίαζε. Εκτός και αν ο μεγάλος καταπιεστής ήταν η υπό κατοχή, κατεστραμένη και διαλυμένη οθωμανική αυτοκρατορία και ο γελοιοποιημενος σουλτάνος.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι έρχεται από αυτά αντίθετο στο πνεύμα της Συνθήκης των Σεβρών, που κατακύρωνε στη Ελλάδα μετά από δημοψήφισμα. Τον ηρεθισμό του Κεμάλ :cheesy:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
De facto θα έπαιρναν οι έλληνες την Πόλη.
Είχαν 6 μεραρχίες στα πέριξ και κανείς άλλος δεν είχε στρατό στην περιοχή.
Έμπαιναν , την έπαιρναν χωρίς να ανοίξει μύτη και άντε να τους βγάλει μετά ο Θεός.
Ούτε ο διάολος δεν τους έβγαζε.
Δεν την πήραν για να κάνουν το χατήρι των καλών συμμάχων άγγλων
(μας αντάμοιψαν το 1955 στην Κύπρο δια της αγχόνης).
Η ατυχία ήταν ότι διοικητής ήταν ο γελοίος δικτάτωρ της φουστας,
ο Θεόδωρος Πάγκαλος ...

Δεν έπαιζε τύπε. Θα μπαίναν ως τη Μάνη. Το κάναν άλλωστε το 17. Όπως ξέρεις...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Δεν αντιλαμβάνομαι τι έρχεται από αυτά αντίθετο στο πνεύμα της Συνθήκης των Σεβρών, που κατακύρωνε στη Ελλάδα μετά από δημοψήφισμα. Τον ηρεθισμό του Κεμάλ :cheesy:

Άσε τις συνθήκες και τα ρέστα. Καταρχήν λεφτά για εκστρατείες είχαμε? Και επιχειρισιακά αλλά και οικονομικά η εκστρατεία ήταν καταδικασμένη. Και αχρείαστη. Η συνθήκη αυτή ήταν δώρον άδωρον γιατί δεν έδινε κάτι που η Ελλάδα δεν θα είχε έτσι και αλλιώς. Δηλαδή το 1918 ποια η ανάγκη να σταλεί στρατός εκεί πέρα?
Και το βασικότερο που δεν απαντάς. Ο ελληνικός πλυθησμός εκεί το ζήτησε?

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Δεν έπαιζε τύπε. Θα μπαίναν ως τη Μάνη. Το κάναν άλλωστε το 17. Όπως ξέρεις...
αφου βλεπεις...τι καθεσαι και ασχολεισαι?σε οτι αφορα την εκστρατεια η αφορμη ητννα η απολευθερωση χαμενων οντως εδαφων.και ηταν λογικη.για μενα καλως ξεκινησε κακως τελειωσε...αυτη ειναι η ουσια κατα την γνωμη μου.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Άσε τις συνθήκες και τα ρέστα. Καταρχήν λεφτά για εκστρατείες είχαμε? Και επιχειρισιακά αλλά και οικονομικά η εκστρατεία ήταν καταδικασμένη. Και αχρείαστη. Η συνθήκη αυτή ήταν δώρον άδωρον γιατί δεν έδινε κάτι που η Ελλάδα δεν θα είχε έτσι και αλλιώς. Δηλαδή το 1918 ποια η ανάγκη να σταλεί στρατός εκεί πέρα?
Και το βασικότερο που δεν απαντάς. Ο ελληνικός πλυθησμός εκεί το ζήτησε?

Μην ομιλείτε με εμέ δια τας Εκστρατείας. Εις του βασιλικούς.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Η Ελλάς εκλήθη υπό του Συνεδρίου της Ειρήνης να καταλάβει τη Σμύρνη". Στο κείμενο ακολουθούν οδηγίες του πρωθυπουργού προς τους ομογενείς και στο τέλος: "Εύχομαι όσον τάχιστα δυνηθώ να επισκεφθώ αυτήν (Σμύρνη) κομιστής Ευαγγελίου εθνικής δι' αυτήν αποκαταστάσεως". Ελευθέριος Βενιζέλος .
Όλοι τους συγκινημένοι έκλαιγαν, αγκάλιζαν ο ένας τον άλλο και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Κάποια στιγμή ένα αόρατο σύνθημα φτερούγισε στη σκέψη όλων και άρχισαν να πηγαίνουν στην παραλία, ντυμένοι στα γιορτινά τους να υποδεχτούν τους ελευθερωτές, το στρατό της μητέρας πατρίδας. Όλο εκείνο το βράδυ της πρωτομαγιάς οι Έλληνες της Σμύρνης το πέρασαν στην προκυμαία, με το βλέμμα στραμμένο στο βάθος του ωκεανού, από όπου θα ερχόταν το φως για να διαλύσει τα σκοτάδια της σκλαβιάς.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Μην ομιλείτε με εμέ δια τας Εκστρατείας. Εις του βασιλικούς.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Η Ελλάς εκλήθη υπό του Συνεδρίου της Ειρήνης να καταλάβει τη Σμύρνη". Στο κείμενο ακολουθούν οδηγίες του πρωθυπουργού προς τους ομογενείς και στο τέλος: "Εύχομαι όσον τάχιστα δυνηθώ να επισκεφθώ αυτήν (Σμύρνη) κομιστής Ευαγγελίου εθνικής δι' αυτήν αποκαταστάσεως". Ελευθέριος Βενιζέλος .
Όλοι τους συγκινημένοι έκλαιγαν, αγκάλιζαν ο ένας τον άλλο και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Κάποια στιγμή ένα αόρατο σύνθημα φτερούγισε στη σκέψη όλων και άρχισαν να πηγαίνουν στην παραλία, ντυμένοι στα γιορτινά τους να υποδεχτούν τους ελευθερωτές, το στρατό της μητέρας πατρίδας. Όλο εκείνο το βράδυ της πρωτομαγιάς οι Έλληνες της Σμύρνης το πέρασαν στην προκυμαία, με το βλέμμα στραμμένο στο βάθος του ωκεανού, από όπου θα ερχόταν το φως για να διαλύσει τα σκοτάδια της σκλαβιάς.

Ρε φιλαράκι ελληνικός στρατός γιατί πάτησε το πόδι του στη σμύρνη>?Κάνας λόγος υπήρχε? Πρακτικός λόγος , εθνικά χρήσιμος. Και για τον ελληνικό λαό και για τον μικρασιατικό πλυθησμό. Ένα γαμημένο λόγο πες μου ένα όφελος που θα μπορούσε να προκύψει.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ρε φιλαράκι ελληνικός στρατός γιατί πάτησε το πόδι του στη σμύρνη>?Κάνας λόγος υπήρχε? Πρακτικός λόγος , εθνικά χρήσιμος. Και για τον ελληνικό λαό και για τον μικρασιατικό πλυθησμό. Ένα γαμημένο λόγο πες μου ένα όφελος που θα μπορούσε να προκύψει.
μια ελλαδα σηεμρινη με μεγαλυτερη εκταση και πληθυσμο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν ξέρω τίποτε.

:shit::shit::shit::shit::shit:
Δεν διαβάζω εφημερίδες Λαμπράκηδων ....

Α όχι. Άμα έχεις επιχειρήματα δεν ισχύουν μόνο στις περιπτώσεις που θέλουμε.
Από τη μία κακοί οι Άγγλοι που κατέλαβαν την Αθήνα, αλλά άμα πηγαίναμε κόντρα δε θα το ξανακάνανε.
Τα αυτά εις τους βασιλιάδες που προδώσαν στη πατρίδα
:shit: :shit: :shit: :shit:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Και χωρίς την εκστρατεία αυτό θα γινόταν. Οι έλληνες τότε θέλω να μου πει κάποιος ( το 1919!!!!) από ΠΟΙΟΝ ΉΤΑΝ "ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ"???? Ποιος ήταν ο τύρρανος από τον οποίο η ελλάς θα τους απελευθέρωνε????

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

μόνο  ο λογικός

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και χωρίς την εκστρατεία αυτό θα γινόταν. Οι έλληνες τότε θέλω να μου πει κάποιος ( το 1919!!!!) από ΠΟΙΟΝ ΉΤΑΝ "ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ"???? Ποιος ήταν ο τύρρανος από τον οποίο η ελλάς θα τους απελευθέρωνε????

Ωραία. Αφού ήταν ελεύθερη και κατοικούταν από Έλληνες what is your problem;

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
συ ειπας πητ παπαδακε...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Ούτως ή άλλως το 1919 ο ελληνικός πλυθησμός εκεί ήταν ελεύθερος. Ο ελληνικός στρατός με την παρουσία του εκεί, αφενός εξουθένωσε περαιτέρω το ελληνικό κράτος και τον εκεί ελληνικό πλυθησμό ( οικονομικά η ελλάδα ήταν όχι στα όρια, αλλά τα χε ξεπεράσει προ πολλού), αφετέρου ΞΥΠΝΗΣΕ τον τουρκικό εθνικισμό. Οι τούρκοι θα τρώγοταν μεταξύ τους μετά την ήττα και με τους άλλους στρατούς ( άγγλους , γάλλους, ιταλούς). Αλλά πήγαμε εμείς σα καλοί μαλάκες να βάλουμε πλάτη στους άλλους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
συ ειπας πητ παπαδακε...

ή απάντησε στο ερώτημα, ή άμα δε μπορείς άσε τις εξυπνάδες καλύτερα... Και φυσικά μιλιά για το αν οι ίδιοι οι έλληνες της μικράς ασίας ζήτησαν ποτέ καμιά απελευθέρωση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Δεν νομιζω οτι θα βρεις πολλα κρατη, που ενω α) εχουν τεραστιο πληθυσμιακο ερεισμα σε γειτονικη χωρα, β) η γειτονικη χωρα ειναι διαλυμενη, γ) οι συμμαχοι σού δινουν το ελευθερο να στειλεις στρατο, δ) εχεις την ευκαιρια να ενσωματωσεις προαιωνια εδαφη στην μητερα πατριδα,
ΘΑ ΠΟΥΝ... ΟΧΙ!
Σε βλεπω τοση ωρα, τι προσπαθεις να μας πεις?
Οτι δεν ηταν σωστο, οταν ανασυντασσονταν τα συνορα σε μια ολοκληρη περιοχη, οταν εχεις το δυνατοτερο στρατο των βαλκανιων, οταν οι τουρκοι εχουν χασει την μπαλα και οταν εχεις τεραστιο πληθυσμιακο ερεισμα, να...αποβιβασεις στρατο στην Μικρα Ασια????
Για να μην...ερεθιστει ο Κεμαλ?
Ενταξει, μεχρι τη Λαμια θα ημασταν αν ειχαν ολοι τις αποψεις σου.
Πολυ καλα εκαναν και αποβιβαστηκαν, πολυ ασχημα εκαναν και πηγαν προς Αγκυρα. Τοσο απλα.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ούτως ή άλλως το 1919 ο ελληνικός πλυθησμός εκεί ήταν ελεύθερος. Ο ελληνικός στρατός με την παρουσία του εκεί, αφενός εξουθένωσε περαιτέρω το ελληνικό κράτος και τον εκεί ελληνικό πλυθησμό ( οικονομικά η ελλάδα ήταν όχι στα όρια, αλλά τα χε ξεπεράσει προ πολλού), αφετέρου ΞΥΠΝΗΣΕ τον τουρκικό εθνικισμό. Οι τούρκοι θα τρώγοταν μεταξύ τους μετά την ήττα και με τους άλλους στρατούς ( άγγλους , γάλλους, ιταλούς). Αλλά πήγαμε εμείς σα καλοί μαλάκες να βάλουμε πλάτη στους άλλους.

Επαναλαμβανόμεθα. Υποθέτεις, ότι μία αυτοκράτορια πριν από 9 χρόνια περίμενε εμάς για να ξυπνήσει ο εθνικισμός της. Τι να πω άλλο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ηταν σκλαβωμενοι στον Τουρκο.
Να λολα ενα μηλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom