Εσύ έχεις καμιά κίνηση λογαριασμού για το χρηματηστήριο ή έλεγες κι'εσύ μαλακίες για να περνάει η ώρα;
Και μερικές ερωτήσεις ακόμη.
Αφού ήταν όλα τόσο σύννομα, και προς το συμφέρον του Δημοσίου (λέμε τώρα), γιατί έβαλαν συμβολαιογράφο την γυναίκα του Βουλγαρακί?
Γιατί, χρειάστηκε η σύσταση όλων αυτών των offshore στην Κύπρο εκ μέρους των παππάδων και Ελλήνων παρατρεχάμενων?
Γιατί ο ίδιος ο Καραμανλής δήλωσε ενώπιον της Βουλής mea culpa? Aυτό εξ ορισμού δε συνεπάγεται την ύπαρξη "λάθους"?
Πως έβγαλε κέρδος το Δημόσιο από τη "δωρεά" του Ολυμπιακού ακινήτου στο Μενίδι, προς τους παππάδες, οι οποίοι μετέπειτα πούλησαν εναντι πινακίου φακής, σε γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες (εκ των οποίων ο ένας γνωστός εφοπλιστής)?
Γιατί η Νέα Δημοκρατία, επανηλλειμένα αποχωρεί από τις εξεταστικές επιτροπές εδώ και ενάμισι χρόνο?
Γιατί αν ήθελαν να κάνουν λοβιτούρα έβαλαν συμβολαιογράφο τη γυναίκα ενός υπουργού τους; Και τα συμβόλαιο δεν έχουν κάποια παρατυπία, ούτε και ο συμβολαιογράφος κρίνει τη σκοπιμότητα της αγοράς...
Για τις offshore, ψάξε τη μετέπειτα αξιοποίηση της περιουσίας που πήρε η μονή, η οποία ομολογουμένως κάνει φοβερό real estate παιχνίδι- το ζητούμενό μας είναι αν ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο- δηλαδή είχε πριν την ανταλλαγή περιουσία Χ και μετά την ανταλλαγή Χ μείον Ψ, όχι αν ο εφραιμ θα μπορούσε να διδάσκει στο Lse...
Για το μέα κούλπα, εκτός του παράγοντα "ιφιγένεια" και για να σκάσουν οι δημοσιοκάφροι, υπήρξε πράγματι προβληματική λειτουργία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα και κάποια πράγματα έγιναν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι συνήθως, πράγμα που γεννά υποψίες...
Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν πράγματι υπήρξε ζημιά του δημοσίου και αν κάποιοι λειτουργοί του κράτους λαδώθηκαν...
Όχι το πολιτικάντικο παιχνίδι καναλαρχών...
Στο θέμα της μετέπειτα αξιοποίησης έχεις δίκιο... και από αυτά που έχω ακούσει/ διαβάσει, οι παπάδες το είχαν μελετήσει διεξοδικά και κάποιοι επιχειρηματίες μέσω της μονής έκαναν καλές μπίσνες...
Αλλά το ερώτημα παραμένει: υπήρξε ζημιά του δημοσίου και αν κάποιοι λειτουργοί του κράτους λαδώθηκαν...
Αποχωρεί; Πρόσφατα δεν ελήφθη ομόφωνη απόφαση να κληθεί ο καραμανλής;
Και στην τελική, η ίδια η εξεταστική επιτροπή με πασόκο πλέον πρόεδρο ομολόγησε ότι δεν ξέρουν καν αν υπήρξε ζημιά του ελληνικού δημοσίου...
Τώρα θα μου πεις ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και ίσως να έχεις δίκιο...
Από την άλλη, όταν ο καπνός ξεκινά από αγράμματους δημοσιοκάφρους, επίτρεψέ μου να έχω αμφιβολές, όχι για την ανικανότητα της τότε κυβέρνησης αλλά για το αν πράγματι υπήρξε σκάνδαλο με την έννοια της ζημίας... Για το ηθικό σκέλος, τα έχω πει: Αντί να τους πούμε να βάλουν τα χρυσόβουλα στον κώλο και ότι η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία έπεσε το 1453 και εδώ είναι ελληνικό κράτος εν έτει 2010, τους παρακαλάμε κιόλας να μας δώσουν πίσω ελληνικό έδαφος.