1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 866
ακουσ' το καλά....Αυτό γιατί 'ναι απαγορευμένο ρα?
μια ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ ΑΓΚΑΛΙΑ...
όχι αυτό που σας μάθανε απο μικρά για ομορφούλες καβλοπούλες.....
ακουσ' το καλά....Αυτό γιατί 'ναι απαγορευμένο ρα?
Ρε συ λεονορο σου κανω απλες ερωτησεις και δε μου απαντας...σου ξαναλεω οτι εγω δεν εχω ασχοληθει τοσο πολυ με Ελληνικη Γραμματεια και μπορει να λεω μπαρουφες....Αλλα αν εχεις κατι να μου αντιπαραβαλλεις πες το μου....Για ποιο λογο λοιπον να μην θεωρουμε και ως ιστορικες πηγες τα Ευαγγελια και τα Ινδικα Επη?
Εγω δε λεω οτι η Ιλιαδα ειναι ολοκληρωτικα φανταστικο εργο. Επος ειναι και στα Επη προφανως χρησιμοποιουνται και φανταστικα τμηματα για να δωθει εμφαση. Προφανως και λεγονται και πραγματικα γεγονοτα. Αλλα αναρωτιεμαι αν ειμαστε σε θεση να ξερουμε ποια ειναι αυτα. Και αν καποιος ξερει ποια ειναι αυτα και μπορει να μας το αποδειξει ας μας το πει!
Αλλιως και γω θα ωρυομαι οτι την ανοιξη θα μεινω εγκυος δια της οσφρησης...
ακόμα μωρή να το καταφέρεις;
βάλε βικς να ανοίξουν τα πνεμόνια να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Ιστορικα αποδεικνυεται κατι οταν αναφερεται σε εναν αριθμο πηγων πιθανοτατα την ιδια ιστορικη περιοδο ή εαν αναφερεται και ως προγενεστερο γεγονος σε μια μεταγενεστερη πηγη...Επισης ρολο παιζει το ειδος της πηγης...Αλλο το επος, αλλο η τραγωδια, αλλο η ιστορια....Αλλος ο Ομηρος αλλος ο Αισχυλος και αλλος ο Ηροδοτος....Την ιδια ιστορικη βαρυτητα εχει μια πληροφορια σε καθε μια απο αυτες τις πηγες? Αν ειναι κατι ομως το οποιο αναφερεται και στις 3 αυτες πηγες τοτε αλλαζει το θεμα....Επισης ο Ομηρος ας μην ξεχναμε οτι ηταν ραψωδος και οτι Ιστορικος....
ακουσ' το καλά....
μια ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ ΑΓΚΑΛΙΑ...
όχι αυτό που σας μάθανε απο μικρά για ομορφούλες καβλοπούλες.....
Ιστορικα αποδεικνυεται κατι οταν αναφερεται σε εναν αριθμο πηγων πιθανοτατα την ιδια ιστορικη περιοδο ή εαν αναφερεται και ως προγενεστερο γεγονος σε μια μεταγενεστερη πηγη...Επισης ρολο παιζει το ειδος της πηγης...Αλλο το επος, αλλο η τραγωδια, αλλο η ιστορια....Αλλος ο Ομηρος αλλος ο Αισχυλος και αλλος ο Ηροδοτος....Την ιδια ιστορικη βαρυτητα εχει μια πληροφορια σε καθε μια απο αυτες τις πηγες? Αν ειναι κατι ομως το οποιο αναφερεται και στις 3 αυτες πηγες τοτε αλλαζει το θεμα....Επισης ο Ομηρος ας μην ξεχναμε οτι ηταν ραψωδος και οτι Ιστορικος....
ΡαμΨης;Να στο πω αλλιώς, αν εσύ θεωρείς το Αχιλλέα μυθολογικό ημίθεο και οι τότε συγγραφείς δεν το θεωρούσαν, ο Περδίκκας από το Άργος υπήρξε. Είναι σαν να λες ότι ο Ραμψής ο Β' δεν υπήρχε επειδή έλεγε ότι ήταν θεός by your argument
Να στο πω αλλιώς, αν εσύ θεωρείς το Αχιλλέα μυθολογικό ημίθεο και οι τότε συγγραφείς δεν το θεωρούσαν, ο Περδίκκας από το Άργος υπήρξε. Είναι σαν να λες ότι ο Ραμψής ο Β' δεν υπήρχε επειδή έλεγε ότι ήταν θεός by your argument
ααααααααχχαχαχαχχαχαχαχαχα πουστάκι ούλα τα καταλαβαίνεις.....Και του Μπάτη που λέει γυφτοπούλα στο χαμαμ?![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλόλογος?
Δεν έχω βρει κάποια πηγή αντίθετη. Αν θέλεις βάλε
Ο Ραμψης ομως κηδευτηκε, τον κανανε φαγιουμ, τον φασκιωσανε και αν δεν εχουνε βρει τον ιδιο εχουνε βρει ενα καρο αλλους ιδιους....Εχουνε βρει τον τροπο με τον οποιο μουμιοποιουνταν οι Φαραω, τις συγκεκριμενες στασεις που ειχαν τα χερια αναλογα αν ηταν βασιλιας ή βασιλισσα και παει λεγοντας...Οποτε ακομα και αν οι Αιγυπτιοι τον θεωρουσαν θεο By default επειδη ηταν φαραω εμενα δε μου λεει κατι αυτο....Το θεμα ειναι οτι υπηρξε γιατι εχουν βρεθει εκτος απο τις ιστορικες πηγες (και οχι τους ραψωδους) και οι βασιλικοι ταφοι των φαραω οποτε ψαξε ψαξε καπου διπλα στον τουτανχαμων θα τον βρουμε....
παρντον?
Το ίδιο και ο ΦίλιπποςΑν έχεις κάποια πηγή παράθεσε please
ααααααααχχαχαχαχχαχαχαχαχα πουστάκι ούλα τα καταλαβαίνεις.....
Απλή η ερώτησις μανδάμ, αν είστε φιλόλογος ή ιστορικός....
Tο πρωτο στην σειρα απο τα συνολικα οκτω αγωνισματα που διεξαγονται
προς τιμην του νεκρου συντροφου του Αχχιλεα,του Πατροκλου,στην ραψωδια ψ της ιλιαδας
ειναι η αρματοδρομια.Σε αυτην συμμετεχουν:γιος του Αδμητου και φημισμενος για την ιππικη του τεχνη Ευμηλος,ο κρατερος Διομηδης,ο οποιος αγωνιζεται μετα αλογα του Τρωα Αινεια,ο Μενελαος,ο αδελφος του Αγαμεμνωνα,γιος του Νεστορα και στενος φιλος του Αχχιλεα Αντιλοχος και ο Μηριονης απο την κρητη:
την δ'[ενν.ιππον] εγω ου δωσω,περι δ'αυτης πειρηθητω
ανδρων ος κ'εθελησιν εμοι χειρεσσι μαχεσθαι
Και τοτε συμβαινει το απροσδοκητο
ο απρηγορητος για τον χαμο του Πατροκλου Αχχιλεας χαμογελα-χαμογελα για πρωτη και μοναδικη φορα σε ολοκληρη την ιλιαδα(Ψ555-7)
παρντον?
Αντιθετη ως προς το οτι ο Ομηρος δεν ηταν ιστορικος αλλα ραψωδος???δεν καταλαβα το ερωτημα βασικα![]()
Ο Φιλιππος ειναι το θεμα μας ή αν μπορουμε να θεωρησουμε την Ιλιαδα ιστορικη πηγη? Απο τη Δυση στην Ανατολη παμε![]()
τιποτα απο τα δυο