Επισκέπτης
σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο... όπου φυσικά δεν υπάρχουν ΔΕΚΟ αλλά επιχειρήσεις με κύριο μέτοχο το κράτος και διοίκηση η οποία επιλέγεται από ανεξάρτητους οίκους με αυστηρά κριτήρια και η οποία έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου στην επιχείρηση αρκεί να δίνει μέρισμα στους μετόχους της και το μόνο κριτήριο αξιολόγησης είναι τα quarterly earnings per share...
για παράδειγμα τα σχολεία στην Νορβηγία δεν διοικούνται από το κράτος, οι δάσκαλοι δεν αναφέρονται σε κανέναν υπουργό αλλά σε μία διοίκηση η οποία αποτελείται από γονείς και δήμο ... η οποία επιτροπή προσλαμβάνει, απολύει, κανονίζει προγράμματα κλπ στα πλαίσια των οδηγιών σχετικά με τους στόχους της εκπαίδευσης... κάθε χρόνο έχει ένα budget και με αυτό πορεύεται..
αν καταφέρει να τα βγάλει πέρα και να βγάλει και περίσσεμα από αυτό ή και άλλες δραστηριότητες έχει καλώς.. .αν όχι το σχολείο θα υποβαθμιστεί..
τι δεν καταλαβαίνεις σε όλα αυτά ? ούτε ΑΣΕΠ ούτε σχολικοί σύμβουλοι, ούτε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ούτε τίποτε..
Μιλάω επί της ουσίας και όχι επί των τύπων! Όταν ο κύριος μέτοχος είναι το κράτος οι ανεξάρτητοι οίκοι προτείνουν τον γενικό διευθυντή ο οποίος για να διοριστεί τελικά πρέπει να τον εγκρίνει και το κράτος!
Οι γονείς και ο δήμος δεν αποτελούν το Δημόσιο σε τοπικό επίπεδο; Ως ιδιώτες ενεργούν; Όχι βέβαια!