Νέα

Γιάννης Βαρουφάκης - The Show Must Go On!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stratos26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 64K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
Εσύ ζεις σε άλλη χώρα.
Το "συνωμοτικά" είναι έκφραση πολιτικών αντιπάλων και των δημοσιογραφικών τους οργάνων.
 Για να το λές έτσι θα είναι. Αλλά πες μου κάτι, δεν είναι αλήθεια οτι έγινε συνομωσία;

Αλλίμονο αν όλα όσα σχεδιάζει μια κυβέρνηση συζητούνται δημόσια, ειδικά κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Καλά, εδώ όμως δεν είναι ένα θέμα που θα συζηταγε ο κλόουν στον αυτιά ώς ένα ακόμα χορευτής. Μιλάμε για κάτι που ξεπερνά και τον κλόουν και το σερβιτόρο. Ας μην βαφτιζουμε το κρέας ψάρι, εδώ δεν είναι τηλεσόου και εγώ δεν είμαι ο αυτίας.

Βάζεις στο ίδιο καζάνι τον Βαρουφάκη με τον Πανίκα
Προφανώς μιας και έχουν πολλά κοινά. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ή αν εννοείς οτι προσβάλω το μέγιστο πανίκα. Στο ίδιο σόου εμφανίζονταν, με πολιτικές βλέψεις και οι 2. Ο καθένας προσοαθούσε να μαγέψει τους αμόρφωτους πελάτες των σόου με αυτό που έχει να πουλήσει.

ο Βαρουφάκης είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως
Εεε...δε νομίζω φιλαράκο. Υπάλληλος είναι σε ένα μαγαζί στην αθήνα (θέση που πηρε φυσικά μέσω κομματικών συντεχνιών) και έχει μέσω γνωστών κάτι γνωστους σε εφημερίδες εκτός Ελλάδας που προσπαθούνε να τον πουλήσουνε. Μη λέμε τώρα και χαζομάρες. Δεν ξέρω απο που σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση οτι είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως, αλλά προσωπικά το μόνο που ξέρω οτι του έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως είναι οτι λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή σε θέματα διαπραγματεύσεων. Είναι ένας αποτυχημένος δημόσιος υπάλληλος. Και ψωνάρα (εξ ου και το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει).

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.169
Πόντοι
6.515
οι τσιπρες, δραγασακηδες κλπ δεν ειχαν το διορατικο μυαλο ουτε τις γνωσεις του μπαρουφα για να εκτιμησουν το σχεδιο του.

Απλα φοβηθηκαν τα αστικα κεντρα γεματα πτωματα από ασιτια και τα μελλοντικα στρατοδικια οπου θα παιζονταν τα κεφαλια τους.

Ετσι επελεξαν ευρω για τις αποδοχες τους και ελαχιστα ευρω για μισθους ιδ. τομεα και συνταξεις  :headbaning1:

Επισκέπτης
Οι ΔΥ είναι όντως οι χειρότεροι των Ελλήνων. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα - ΔΥ είναι ΟΛΟΣ ο συρφετός που μισθοδοτείται απο τους φόρους του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα με το πως αποκαλεί ο καθένας τον εαυτό του. Δάσκαλοι, καθηγητές "πανεπιστημίων", πολιτικοί, υπάλληλοι βουλής, ΔΕΗτζίδες..ΟΛΟΙ τους είναι ΔΥ και αποτελούν ένα μαφιόζικο υπόκοσμο που ζει παραστικά.

Οι ΔΥ δεν ασκούν εξουσία. Είναι υπάλληλοι. Οι ραγιάδες ομως τους έχουν δώσει αξία, αντι να τους σαπίσουνε στο ξύλο.

Κατάργηση μονιμότητας είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει. Το επόμενο βήμα είναι ομαδικές αγωγές εναντίον συνδικαλιστών και τεμπελόσκυλων που με τις ενέργειές τους ζημίωσαν το κράτος.

Τελικά συμφωνούμε σε κάτι!

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
 Για να το λές έτσι θα είναι. Αλλά πες μου κάτι, δεν είναι αλήθεια οτι έγινε συνομωσία;
Καλά, εδώ όμως δεν είναι ένα θέμα που θα συζηταγε ο κλόουν στον αυτιά ώς ένα ακόμα χορευτής. Μιλάμε για κάτι που ξεπερνά και τον κλόουν και το σερβιτόρο. Ας μην βαφτιζουμε το κρέας ψάρι, εδώ δεν είναι τηλεσόου και εγώ δεν είμαι ο αυτίας.
Προφανώς μιας και έχουν πολλά κοινά. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, ή αν εννοείς οτι προσβάλω το μέγιστο πανίκα. Στο ίδιο σόου εμφανίζονταν, με πολιτικές βλέψεις και οι 2. Ο καθένας προσοαθούσε να μαγέψει τους αμόρφωτους πελάτες των σόου με αυτό που έχει να πουλήσει.
Εεε...δε νομίζω φιλαράκο. Υπάλληλος είναι σε ένα μαγαζί στην αθήνα (θέση που πηρε φυσικά μέσω κομματικών συντεχνιών) και έχει μέσω γνωστών κάτι γνωστους σε εφημερίδες εκτός Ελλάδας που προσπαθούνε να τον πουλήσουνε. Μη λέμε τώρα και χαζομάρες. Δεν ξέρω απο που σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση οτι είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως, αλλά προσωπικά το μόνο που ξέρω οτι του έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως είναι οτι λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή σε θέματα διαπραγματεύσεων. Είναι ένας αποτυχημένος δημόσιος υπάλληλος. Και ψωνάρα (εξ ου και το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει).
1. Καμία συνωμοσία. Και όχι μόνο επειδή έμειναν τα σχέδια στα χαρτιά. Σχέδιο αποτροπής της ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία ήθελε, και το πέτυχε, με αυτόν τον τρόπο (ασφυξία) να περάσει τις συμφωνίες που ήθελε.
2.Αστειότητες ο παραλληλισμός Βαρουφάκη με τηλεπερσόνες τύπου Πανίκα, Άδωνι κλπ. Δεν έχουν το ίδιο επίπεδο και γι'αυτό ούτε τις ίδιες επιδιώξεις.
3. Υπάλληλος σε μαγαζί στην Αθήνα;; Θέση που πήρε μέσω κομματικών συντεχνιών;; Για πες τι σου έχχουν πει.. Αποτυχημένος δημόσιος υπάλληλος;; Τι'ν'τούτο πάλι;; Όσο για το αν είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως πέρα από το βιογραφικό του ρίξε μια ματιά εδώ

Επισκέπτης
Τι εννοεις με τον ορο " δυναμεις κατοχης"? Καταρχην οταν θετεις ενα επιχειρημα να ξεκαθαριζεις την σημασια των εννοιων που χρησιμοποιεις.
Δευτερον κανω συγκριση ενος μοντελου που προυπηχε στη χωρα και προφανως το οποιο στηριζεις ασκεις κριτικη στο να γινει μεταβολη του αν καταλαβαινω σωστα.
Ε λοιπον το προυποαρχον μοντελο, ουτε βοηθησε τη χωρα οικονομικα ουτε αποτελει τον παραγοντα που θα αναστρεψει τη χωρα απο την οικονομικη αβυσσο στην οποια κατρακυλα, τουναντιον αποτελεσε παραγοντα που εριξε τη χωρα προς το γκρεμο.

Η Ελλάδα μετά το 1941 έπαψε να είναι ανεξάρτητη! Από το 1941 έως το 1944 μας κυβέρνησαν οι Γερμανοί, από το 1944 έως το 1949 είχαμε εμφύλιο πόλεμο, από το 1950 έως το 1973 μας κυβερνούσαν οι Αμερικάνοι με την βοήθεια των Γάλλων και των Γερμανών και από το 1974 έως σήμερα μας κυβερνά ο Γαλλογερμανικός Άξονας. Έγινα κατανοητός;

Για να γίνει η Ελλάδα ξανά ανεξάρτητο κράτος στον βαθμό που είναι αυτό δυνατόν θα πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει την αναγκαία για την οικονομική της ανάπτυξη ρευστότητα και αυτό είναι αδύνατον αν δεν αποκτήσει και πάλι δικό της νόμισμα. Η ευρωζώνη ουσιαστικά θεσπίστηκε για να προάγει και να προστατεύει τα συμφέροντα του Γαλλογερμανικού Άξονα και μόνον!

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
1. Καμία συνωμοσία.
Οκ, έχεις την άποψή σου και έχω τη δική μου.

2.Αστειότητες ο παραλληλισμός Βαρουφάκη με τηλεπερσόνες τύπου Πανίκα, Άδωνι κλπ. Δεν έχουν το ίδιο επίπεδο και γι'αυτό ούτε τις ίδιες επιδιώξεις.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο, μάλλον προσπαθείς (για δικους σου λόγους) να μην αναφέρεις το οτι ο ίδιος ο σερβιτόρος (ορισμένοι τον αποκαλούν "πρωθυπουργό") είπε στον κλόουν οτι τον είδε στην...τηλεόραση. Ο κλόουν έγινε γνωστος στους αμόρφωτους μέσω της τηλεόρασης. Που είναι το αστείο;  

3. Υπάλληλος σε μαγαζί στην Αθήνα;;
Ναι, δεν είναι υπάλληλος σε ενα μαγαζι στην Αθήνα και "διδάσκει";
Θέση που πήρε μέσω κομματικών συντεχνιών;;
Δεν υπάρχει θέση σε τέτοιο μαγαζί που να μπορείς να πάρεις χωρίς (αριστερό) σπόνσορα.

Αποτυχημένος δημόσιος υπάλληλος;;
Προφανώς. Και απορώ που...απορείς. Σε πρώτη φάση εξευτελίστηκε σε προσωπικό επίπεδο, σε δεύτερη φαση κατατροπώθηκε απο ανθρώπους πιο έξυπνους και πιο μορφωμένους από αυτόν. Σε τρίτη φάση πήρε πούλο. Απέτυχε. Δεν ξέρω αν επέστρεψε στα καθήκοντά τους ως υπάλληλος, δεν παρακολουθώ το θέμα.

Όσο για το αν είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως πέρα από το βιογραφικό του ρίξε μια ματιά εδώ

Για όσους είναι της αγοράς, το βιογραφικό δε λέει και πολλά. Νομπελίστες έχουν πολύ πιο σεμνα βιογραφικά απο τους διάφορους κλόουν που προσπαθουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Οσο για το βίντεο, μη μου δίνεις τον τσομσκυ να χαρείς. Μυρίζει αριστερίλα απο μακριά και είναι στο ίδιο κύκλωμα προώθησης με τον κλόουν.

Ορίστε μια "διεθνής αναγνώριση" που βρήκα εγώ απο μη αριστερό μαγαζί -

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
2. Ακόμα και αν έγινε έτσι, πού είναι το μεμπτό; Πολλούς αξιόλογους ανθρώπους τυχαίνει να τους γνωρίζουμε πρώτα από την τηλεόραση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τηλεπερσόνες. Και ο Βαρουφάκης προφανώς και δεν είναι τηλεπερσόνα. Είναι τέτοιος μόνο για όσους έχουν άγνοια. Είναι αστείο αυτό που συζητάμε.
3. Σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι; Μιλάς με γρίφους, γέροντα.
4. Δεν μπορώ να καταλάβω από ποιους εννοείς ότι εξευτελίστηκε κλπ. Μίλα με ονόματα, γέροντα.
5. Φαντάζομαι ότι ούτε οι νομπελίστες Κρούγκμαν, Στίγκλιτς σου κάνουν. Να σου δώσω κάτι πολύ πρόσφατο και επίκαιρο από άνθρωπο της πιάτσας όπως ο Munchau των FT, που έγραψε ότι "Το δεύτερο μάθημα από αυτό το επεισόδιο είναι ότι χρειάζεσαι ένα Plan B. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε σχέδια να εισάγει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών επί του χρέους της, παραμένοντας επίσημα μέλος της ευρωζώνης. Ηταν ένα τολμηρό σχέδιο και κατά τη γνώμη μου θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη συνθηκολόγηση", δες εδω: , που δεν έχω κάτι σε πνευματικούς κολοσούς τύπου Ντάισελμπλουμ. Αν μιλούσαμε για Βενιζέλους,Στουρνάρες κλπ και το συνάφι τους κάτι θα είχα. Αλλά δεν θα είχα από νομπελίστες και σημεντικές προσωπικότητες. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή.
6. Αυτό που ανέφερες του Χάρβαρντ είναι κομματάκι αστείο και καραμέλα των social media.

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
2. Ακόμα και αν έγινε έτσι, πού είναι το μεμπτό; Πολλούς αξιόλογους ανθρώπους τυχαίνει να τους γνωρίζουμε πρώτα από την τηλεόραση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τηλεπερσόνες. Και ο Βαρουφάκης προφανώς και δεν είναι τηλεπερσόνα. Είναι τέτοιος μόνο για όσους έχουν άγνοια. Είναι αστείο αυτό που συζητάμε.
4. Δεν μπορώ να καταλάβω από ποιους εννοείς ότι εξευτελίστηκε κλπ. Μίλα με ονόματα, γέροντα.
5. Φαντάζομαι ότι ούτε οι νομπελίστες Κρούγκμαν, Στίγκλιτς σου κάνουν. Να σου δώσω κάτι πολύ πρόσφατο και επίκαιρο από άνθρωπο της πιάτσας όπως ο Munchau των FT, που έγραψε ότι "Το δεύτερο μάθημα από αυτό το επεισόδιο είναι ότι χρειάζεσαι ένα Plan B. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε σχέδια να εισάγει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών επί του χρέους της, παραμένοντας επίσημα μέλος της ευρωζώνης. Ηταν ένα τολμηρό σχέδιο και κατά τη γνώμη μου θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη συνθηκολόγηση", δες εδω: , που δεν έχω κάτι σε πνευματικούς κολοσούς τύπου Ντάισελμπλουμ. Αν μιλούσαμε για Βενιζέλους,Στουρνάρες κλπ και το συνάφι τους κάτι θα είχα. Αλλά δεν θα είχα από νομπελίστες και σημεντικές προσωπικότητες. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή.
6. Αυτό που ανέφερες του Χάρβαρντ είναι κομματάκι αστείο και καραμέλα των social media.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Για να γίνει η Ελλάδα ξανά ανεξάρτητο κράτος στον βαθμό που είναι αυτό δυνατόν θα πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει την αναγκαία για την οικονομική της ανάπτυξη ρευστότητα και αυτό είναι αδύνατον αν δεν αποκτήσει και πάλι δικό της νόμισμα.
Το ότι είσαι άσχετος με τα οικονομικά φαίνεται από αυτή τη μπούρδα που μόλις είπες. Ρευστότητα η Ελλάδα είχε και στην κατοχή. Ο κόσμος πλήρωνε με δισεκατομμύρια δραχμές (δικό της νόμισμα), δηλαδή κωλόχαρτα χωρίς οποιαδήποτε αξία. ότι ακριβώς συμβαίνει και στη Κολομβία

Η ανυπαρξία παραγωγής και το υδροκέφαλο δημόσιο είναι το πρόβλημα

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Αυτοί που δηλώνουν θαυμαστές Βαρουφάκη παίζει να είναι χειρότεροι απ'όσους πήγαν και προσκύνησαν το κάστανο του Παϊσιου.  :jerking:
Τα επιχειρήματα σου είναι δυνατά. Και με το emoticon που έβαλες τα έκανες ακαταμάχητα.

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
@Carlos Romero

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Οκ, έχεις την άποψή σου και έχω τη δική μου.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο, μάλλον προσπαθείς (για δικους σου λόγους) να μην αναφέρεις το οτι ο ίδιος ο σερβιτόρος (ορισμένοι τον αποκαλούν "πρωθυπουργό") είπε στον κλόουν οτι τον είδε στην...τηλεόραση. Ο κλόουν έγινε γνωστος στους αμόρφωτους μέσω της τηλεόρασης. Που είναι το αστείο; 
Ακόμα και αν έγινε έτσι, πού είναι το μεμπτό; Πολλούς αξιόλογους ανθρώπους τυχαίνει να τους γνωρίζουμε πρώτα από την τηλεόραση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τηλεπερσόνες. Και ο Βαρουφάκης προφανώς και δεν είναι τηλεπερσόνα. Είναι τέτοιος μόνο για όσους έχουν άγνοια. Είναι αστείο αυτό που συζητάμε.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
"ο κ. Ντράγκι θα έπρεπε να εγγυηθεί τις καταθέσεις σε ευρώ στις ελληνικές τράπεζες" για να "μην προκληθεί πανικός" και γιατί "Αυτό θα επέτρεπε στην Ελλάδα να θεραπεύσει τα προβλήματά της χωρίς να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό όραμα.". Τις απαντήσεις τις δίνει το ίδιο το άρθρο. Τι το αθέμιτο και "αντιευρωπαϊκό" υπάρει σε αυτό;

ελα πες μας αλλο ανεκδοτο - θα "εγγυηθει" καποιος τριτος (δανειζοντας ταυτοχρονα για να εχουν την απαραιτητη ρευστοτητα οι τραπεζες ωστε να μην καταρευσουν σε περιπτωση που θελησουν οι καταθετες τα λεφτα τους πισω) οταν παραλληλα η ελληνικη κυβερνηση (με ζωη κω/λου, λαφαζανη κλπ μεσα) δεν θελει η ιδια να δωσει την παραμικρη εγγυηση για επιστροφη των χρηματων - ναι - φυσικα - οι κακοι οι αλλοι φταινε

Τι το κακό υπάρχει στο να είναι "και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη";

κανενα - απλα κανεις δεν το εχει καταφερει μεχρι τωρα - εκτος απο το νικολιο που ζει τις ουτοπιες του

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
 Ναι, δεν είναι υπάλληλος σε ενα μαγαζι στην Αθήνα και "διδάσκει";  Δεν υπάρχει θέση σε τέτοιο μαγαζί που να μπορείς να πάρεις χωρίς (αριστερό) σπόνσορα.
Σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι; Μιλάς με γρίφους, γέροντα

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
  Προφανώς. Και απορώ που...απορείς. Σε πρώτη φάση εξευτελίστηκε σε προσωπικό επίπεδο, σε δεύτερη φαση κατατροπώθηκε απο ανθρώπους πιο έξυπνους και πιο μορφωμένους από αυτόν. Σε τρίτη φάση πήρε πούλο. Απέτυχε. Δεν ξέρω αν επέστρεψε στα καθήκοντά τους ως υπάλληλος, δεν παρακολουθώ το θέμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω από ποιους εννοείς ότι εξευτελίστηκε κλπ. Μίλα με ονόματα, γέροντα.

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
Ακόμα και αν έγινε έτσι, πού είναι το μεμπτό; Πολλούς αξιόλογους ανθρώπους τυχαίνει να τους γνωρίζουμε πρώτα από την τηλεόραση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τηλεπερσόνες. Και ο Βαρουφάκης προφανώς και δεν είναι τηλεπερσόνα. Είναι τέτοιος μόνο για όσους έχουν άγνοια. Είναι αστείο αυτό που συζητάμε.

Καταλαβαίνεις οτι μόλις θεμελιωσες οτι ο κλόουν είναι τηλεπερσόνα. Ακριβώς όπως ο πανίκας. Αν διαφωνείς, οκ. Άλλοι, όπως εγώ, τον θεωρούν ένα μέτριο της τηλεόρασης.

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
Σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι; Μιλάς με γρίφους, γέροντα

Δεν ξέρω σε ποιο απο όλα τα μαγαζία είναι υπάλληλος. Νομίζω στο μαγαζι ασοεε. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω που βαράει ένσημα.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.854
Πόντοι
14.615
Όλα τα επιχειρήματα για τον Βαρουφάκη είναι σωστά, γιατί ο καθένας το βλέπει από τη δική του τη μεριά.
Οι μεν τον βλέπουν ως έναν διανοούμενο αριστερό καθηγητή πανεπιστημίου με διεθνή εμβέλεια.
Οι δε τον βλέπουν ως έναν ανεύθυνο υπουργό που χρέωσε 80δις την ελληνική οικονομία με αυθαιρεσίες και αυτοσχεδιασμούς.
Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο.
Σπάνια ένας καλός επιστήμων είναι ταυτόχρονα καλός μάνατζερ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom