Φίλτατε Κώστα, συγχαρητήρια για τον κατατοπιστικώτατο οδηγό σου για το Μάντσεστερ, πιθανώς θα μου φανεί χρήσιμος γιατί ως Liverpudlian πάω Λίβερπουλ πότε-πότε, κοντά είναι σχετικά το Μάντσεστερ,"πετάγομαι"..
Με αφορμή τα όσα αναφέρεις για τις "βρωμοελληνίδες", τη νοοτροπία τους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, θάθελα να κάνω ένα σχόλιο καλοπροαίρετα και χωρίς να έχω την πρόθεση να γίνω συνήγορος και απολογητής των συμπατριωτισών μας.Καταρχήν, δεν είμαι πιτσιρικάς, είμαι 55, 2 γάμους, παιδιά, αλλά και αρκετά (πάντα κατά τη γνώμη μου)έμπειρος με το γυναικείο φύλο, και Ελληνίδες και αλλοδαπές.Όταν είμασταν πιτσιρικάδες(άλλο κοινωνικό περιβάλλον, ιδιαίτερα συντηρητικό)λέγαμε τα ίδια περίπου για την διαφορά Ελληνίδων-αλλοδαπών.Σήμερα, 30-35 χρόνια μετά δεν άλλαξε αυτή η νοοτροπία;Συναναστρέφομαι και νέα κορίτσια και βρίσκω πολλές και σημαντικές διαφορές από το "τότε".Μήπως, τελικά, εξωραϊζουμε τις ξένες γιατί ας πούμε τις βλέπουμε σαν κάτι "μακρινό" και εξω απ την καθημερινότητά μας;Και κάτι άλλο: εντάξει, αυτές είναι Ελλεεινίδες, βρωμοελληνίδες και ό, τι άλλο.Εμείς;Οι Έλληνες;Τόσο άψογοι σε όλα μας;Νοοτροπία, κουλτούρα, επίπεδο, συμπεριφορά..όλα τόσο σύγχρονα, πολιτισμένα και ανώτερα;