Νέα

Γ.Ο.Τ.Ε !!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 118
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επρεπε να πουληθεί ο ΟΤΕ?

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΟΧΙ

• ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

• ΔΞ/ΔΑ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ίσιε πάρτο αλλιώς θα στραβώσεις.
Δεδομένης της σχέσης μου λόγω επαγγέλματος με το αντικείμενο, ο ΟΤΕ έχει υπάρξει ο μεγαλύτερος νταβατζής τηλεπικοινωνιών στη Ελλάδα.......

Οι πουστιές που έχει κάνει άπειρες, όχι μόνο για να μη χάσει πελάτες αλλά και για να αναγκάσει παλιούς να γυρίσουν πίσω.
Το νταβατζιλίκι των 15 Ευρώ το δίμηνο απλά για να έχεις PSTN γραμμή αποτελεί αντίστοιχο σκανδαλώδες νταβατζιλίκι με αυτό της ΕΡΤ στη ΔΕΗ... Βέβαια εκεί το ποσό είναι το μισό...........

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις πουστιές που έχει διαπράξει το συγκεκριμένο μαφιόζικο παρακράτος μονοπωλίου και αργόσχολων που έχει στηθεί εκεί πέρα εις βάρος της κυρά Μαριγώς και του κυρ Μήτσου.

Τα 30 μύρια Ευρώ πρόστιμο που συνολικά έχει φάει κατά το διάστημα λειτουργίας της ΕΕΤΤ μαρτυρούν μόνο τη μαφία και τον οπορτουνισμό των εκάστοτε ιθυνόντων του συγκεκριμένου μπουρδέλου πολυτελείας με τα τεράστια κέρδη χωρίς το αντίστοιχο πακέτο υπηρεσιών.

Το ποιος είναι ο ΟΤΕ το ξέρω και εγώ και ας μην είμαι του χώρου...
Ο οποίος με την πολιτική του (και την ευλογία του κράτους) είναι υπεύθυνος για τον τηλεπικοινωνιακό μεσαίωνα που ζούσαμε ως πρόσφατα, με τελευταίο μεγάλο κρούσμα την προώθηση του isdn όταν σε όλο τον κόσμο έως την υποσαχάρια αφρική χρησιμοποιούσαν adsl μόνο και μόνο για να ξεστοκάρει τα μόντεμ...

Αλλά ανεπιθύμητε, αυτό δεν δικαιολογεί ούτε νομιμοποιεί τα φέσια ορισμένων εναλλακτικών παρόχων στον οτε..
Και μικρή ως ελάχιστη σχέση έχει η εισπρακτική πολιτική του οτε με τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού παρά τα όσα λέει το αρθράκι που θυμίζει πληρωμένη καταχώρηση και παρέθεσε ο Ντούρασελ...

Και μιας και μιλάμε για πρόστιμα της ΕΕΤΤ, ξέρει κανείς πόσα πρόστιμα έχει ρίξει η επιτροπή στους "εναλλακτικούς" παρόχους για αθέτηση υποσχέσεων και εξαπάτηση καταναλωτών; Και όχι, δεν έφταιγε ο ΟΤΕ επειδή πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και υπόσχονταν χρόνους που ήξεραν ότι δεν ισχύουν...

να πούμε και του άλλου στραβού το δίκαιο...
Μια εταιρεία κάνει μια πρόβλεψη και λέει παίρνω δάνειο... θα έχω περίπου 10 χιλιάρικα πελάτες...
Ζητάει κυκλώματα και ο νταβατζής ενώ είναι υποχρεωμένος σου λέει πάρε 3 τώρα και να είσαι ευχαριστημένος...... Οι πελάτες έχουν κάνει αίτηση, το δάνειο τρέχει και ο νταβατζής για να κλείσει το ψιλικατζίδικο από τα χρέη δεν του δίνει τσιγάρα.......
Απλά τα πράγματα....... Δε σου δίνω εμπόρευμα για να αναγκαστείς να κλείσεις....... Και μετά σου λέω ότι μου χρωστάς κιόλας αυτά που σου παρέδωσα μετά από ένα χρόνο.... Αλλα τώρα τι να τα κάνω; ο πελάτης ψωνίζει από αλλού και όλως περιέργως απο το διπλανό σούπερ μάρκετ που κάνει την αποκλειστική εισαγωγή των τσιγάρων.

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά επιχειρηματία και "επιχειρηματία" (κάποιοι τους λένε λαμόγια αλλά δεν υιοθετώ αυτή τη φρασεολογία) ;
Ο σωστός επιχειρηματίας πριν ανοίξει το μαγαζί του έχει κάνει ενδελεχή έρευνα, ξέρει καλά τη διαθεσιμότητα του προϊόντος που θα πουλήσει και άρα δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια, έχει φροντίσει να έχει κεφαλαιουχική επάρκεια, καβάτζες και είναι έτοιμος να αντέξει και 2-3 χρόνια ζημιών...
Ο "επιχειρηματίας" ξεκινάει την επιχείρηση χωρίς μελέτη, χωρίς κεφάλαια και προσδοκά να τα βγάλει στην πορεία και γι'αυτό τα δίνει όλα στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ και γράφει στ' @@ του τις τεχνικές δυνατότητες και νομικές και λογιστικές παραμέτρους...
Η πρακτική αυτή είναι συνήθης από αρκετούς έλληνες επιχειρηματίες που προσπαθούν να μετακυλίσουν τη χασούρα ή την ανικανότητά τους στο κράτος και στις δεκο, συνήθως με αδιαφανείς διαδικασίες...
Ή είναι τυχαίο ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι που θίγονται από την άσκηση των νόμιων δικαιωμάτων του οτέ είναι η λανέτ και η άλτεκ;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Επαναλαμβάνω, αρχίδια ρίσκο παίρνει η CYTA. Έχει πάρει 2 ζώνες από την ΚΤΠ με επιδότηση 50%. Κέρδισε στους ανάλογους διαγωνισμούς, έχοντας κάνει λάθος σχεδιασμό τον οποίο τον επαναπροσδιόρισε και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.

Απλά, να τα λέμε όλα. Αρχίδια ρίσκο έχει πάρει.

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα με την CYTA, αλήθεια, τι πακέτα προσφέρει σήμερα? Κανένα μήπως? Η θα γίνει "παίχτης" αφού φτιάξει δίκτυα εκτός Αθηνών ΜΟΝΟ και αυτά με λεφτά της ΕΕ?
Όπως έγραψα και πριν, την CYTA ούτε την ήξερα και ακόμα δεν την έχω μάθει.
Και ναι, μου κάνει και εμένα εντύπωση που ακόμα δεν έχω δεί κάποιο προϊόν τους σε κάποιο ράφι. Μήπως όμως δεν απευθύνεται στον απλό καταναλωτή αλλά σε επιχειρήσεις ή στους άλλους παρόχους? Δεν ξέρω, σκέψη κάνω.
Τώρα για την επιδότηση. Αφού την πήρε, ΜΠΡΑΒΟ της. Και ξανά μπράβο της που έκανε και κάποια έργα.
Απο την άλλη, οι δυο εταιρείες, που τώρα ζορίζονται με τον ΠΟΤΕ, αντί επιδοτήσεων πήραν λεφτά απο το χρηματιστήριο. Την χρυσή εποχή του μάλιστα. Οτι έργα είδατε εσείς εκεί πάνω άλλα τόσα είδα κι εγω εδω κάτω.

Και απαντώ και στον Περσόνα με το παρακάτω.
Απο την στιγμή που τα παλικάρια στις 2 αυτές εταιρείες κοροϊδεύουν τον κόσμο καθόλου δεν με ενδιαφέρει που ένας πρώην κρατικοδίαιτος οργανισμός εκμεταλλεύεται την θέση του και πάει να τους πετάξει εκτός αγοράς.
Αυτή είναι η αγορά αυτοί και οι κανόνες της.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Όπως έγραψα και πριν, την CYTA ούτε την ήξερα και ακόμα δεν την έχω μάθει.
Και ναι, μου κάνει και εμένα εντύπωση που ακόμα δεν έχω δεί κάποιο προϊόν τους σε κάποιο ράφι. Μήπως όμως δεν απευθύνεται στον απλό καταναλωτή αλλά σε επιχειρήσεις ή στους άλλους παρόχους? Δεν ξέρω, σκέψη κάνω.
Όχι, τις συγκεκριμένες επιδοτήσεις τις παίρνει για να απευθυνθεί παντού και κυρίως στον "απλό" καταναλωτή.

Τώρα για την επιδότηση. Αφού την πήρε, ΜΠΡΑΒΟ της. Και ξανά μπράβο της που έκανε και κάποια έργα.
Προφανώς μπράβο της. Αλλά έχω μία μικρή ένσταση. Γιατί παίρνει επιδότηση μία εταιρεία που δεν πουλάει λιανική για να φτιάξει έργα που απευθύνονται στην λιανική????? IMHO, έπρεπε να αποκλειστέι από τους διαγωνισμούς.

Απο την άλλη, οι δυο εταιρείες, που τώρα ζορίζονται με τον ΠΟΤΕ, αντί επιδοτήσεων πήραν λεφτά απο το χρηματιστήριο. Την χρυσή εποχή του μάλιστα. Οτι έργα είδατε εσείς εκεί πάνω άλλα τόσα είδα κι εγω εδω κάτω.
Στην όμορφη Κρήτη και ειδικότερα ανατολικά του Ρεθύμνου (για να μιλάς για CYTA, κάπου εκεί βρίσκεσαι), μόνο με επιδότηση έχουν νόημα τέτοια έργα. Οι συνδέσεις στις οποίες μπορείς να ελπίζεις είναι ελάχιστες και τα έργα δεν θα αποσβεστούν ποτέ εάν δεν βάλει το χεράκι του και το κράτος/ΕΕ.

Και απαντώ και στον Περσόνα με το παρακάτω.
Απο την στιγμή που τα παλικάρια στις 2 αυτές εταιρείες κοροϊδεύουν τον κόσμο καθόλου δεν με ενδιαφέρει που ένας πρώην κρατικοδίαιτος οργανισμός εκμεταλλεύεται την θέση του και πάει να τους πετάξει εκτός αγοράς.
Αυτή είναι η αγορά αυτοί και οι κανόνες της.
Και εγώ πάντως...παρόλο που ο περσόνα έχει απόλυτο δίκιο που κράζει τον ΠΟΤΕ, συμφωνώ που ο ΟΤΕ τους κόβει κυκλώμτα και ειδικά την Altec, πρέπει να την πάρει ο διάολος γιατί έχει πάρει και μία επιδοτησούλα από τον αναπτυξιακό και εάν ήθελε και μπορούσε θα γινόταν πολύ μάγκας, ειδικα στην Αττική....αλλά  :jerking:

Σε ότι αφορά τους άλλους παρόχους, τουλάχιστον στην Αττική, η HOL, Forthnet και ON, έχουν κάνει πολλά έργα και μάλιστα με πολλές δυσκολίες και χαίρεσαι να τους βλέπεις. Η Τellas τρομπάρει, και εάν δεν χρησιμοποιούσε δακτύλιους που είχε φτιάξει η ΔΕΗ αρκετά χρόνια πριν, θα είχε πάρει τον πούλο. Ειδικά από τότε που ενώθηκε με το περίπτερο που λέγεται Wind/TIM/Telestet (τρίτη στους τρεις κινητούς..)....πάει από το κακό στο χειρότερο. Μέτραγε 100.000 LLU συνδρομητές τον Ιανουάριο του 2007, και σήμερα 9 μηνές μετά, μετρά 117.000!!!!! Γι' αυτό και είναι στην θέση τρία και πάει και για χειρότερα.

In short, o ΟΤΕ μαλακίστηκε πολλά χρόνια και φέρει τεράστια ευθύνη για τον τηλεπικοινωνικό μεσαίωνα στην χώρα μας, αλλά και οι εναλλακτικοί είναι τζάμπα μάγκες...από το πουθενα θέλουν να γίνουν ήρωες και για όλα φταίει πάντα κάποιος άλλος, στην προκειμένη ο ΟΤΕ. Ποιο ελληνικό σενάριο, δεν γινόταν!

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.....σε ολη την ευρωπη υπαρχουν 4 χωρες που πουλησαν τις τηλ/νωνιες σε αλλους ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ αλλων χωρων.....ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑΡΑ.......ολοι οι αλλοι ειναι τελειως υποαναπτυκτοι...δεν καταλαβαινουν το συμφερον τους η μαλλον δεν εχουν...ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ και ΜΠΟΥΛΗ.....(επι θατσερ πουληθηκε το 65% των βρεττανικων τηλ/νιων σε ιδιωτες....20 χρονια μετα οι ιδιοι μετα απο παρακαλια πουλησαν τις μετοχεςτους σε ΚΡΑΤΙΚΑ founts .....τωρα η ΒΤ ειναι κατα 56,5% ελεγχομενη απο το αγγλικο δημοσιο....)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μιας και περί ISDN ο λόγος (τη δεκαετία του 90) στην αμερική υπήρχε 12Β και 16Β όταν στην Ελλάδα το 2B το λανσάρανε ως τεχνολογία ΝΑΣΑ......... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Για τα λοιπά όλοι έχετε μέσες άκρες το δίκαιο σε πολλά με το μέρος σας.
Εγώ αυτό που προσωπικά έχω διαπιστώσει τόσο με τον ΟΤΕ, όσο και με κάθε άλλη δραστηριότητα, όταν περιβάλλετται από μονοπώλιο είναι ΓΤΠΚ. Τώρα ποσώς μ ενδιαφέρει εάν το μονοπώλιο είναι ιδιωτικό, ή δημόσιο.

Φαντάσου να ήμουν υποχρεωμένος να αγοράζω μόνο Ντάτσια και Λάντα........ :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
τα λάντα ειναι σαφώς καλύτερα σύντροφε!......  :grin:  :dancing:
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny: 

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
εννοείται πως όχι.....  ;)  ;)  :rockon:  :rockon:  :rockon:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ρε, μην πάσχετε από σύνδρομο ραγιαδισμού.
Η cosmote είναι (έως τώρα...) η καλύτερη εταιρεία κινητής και προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη σε 3G (απαραίτητο για να μπαίνεις στο internet με αξιοπρεπή ταχύτητα).
Μέχρι να ιδρυθεί η κρατική COSMOTE μας έγδερναν κανονικά οι 2 ιδιωτικές (και ξένες) εταιρείες κινητής. Η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα % διείσδυσης κινητής χάρη στο ότι μπήκε η COSMOTE στο χορό και έπεσαν οι τιμές.

Όσο για τη Deutsche Telekom:
1) Εκανε τα ίδια με τον ΟΤΕ στη Γερμανία για να εμποδισει τους εναλλακτικούς και ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ από την ΕΕ (βλ.: ). Ο ΟΤΕ δεν έφαγε πρόστιμο...
2) Είναι στα δικαστήρια με τους μετόχους λόγω κατακόρυφης πτώσης μετοχής (1/8).
3) Να θυμίσω και τις παρακολουθήσεις;;

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως καμία σοβαρή χώρα δεν πούλησε τον ΟΤΕ της. Ο Αυστριακός ΟΤΕ επεκτείνεται στα Βαλκάνια και εμείς αποσυρθήκαμε! Τώρα καταντήσαμε Σλοβενία.

Εντάξει, είμαστε Βαλκάνιοι, αλλά μην έχουμε και κόμπλεξ πως είμαστε πάντα και σε όλα χειρότεροι. Αν είναι έτσι, δεν θα φτιάξουμε ποτέ. Να το κλείσουμε το μαγαζί.
Δλδ, ή μόνη λύση είναι να πουληθούμε; Ξέρετε εσείς καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα με κινέζους διαχειριστές λιμανιών. Έλεος, είναι να ντρεπόμαστε! :rockon: :rockon: :rockon:

Μου αρέσει που μερικοί με δήθεν εθνικές ευαισθησίες επικροτούν... :headbang: :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η cosmote είναι (έως τώρα...) η καλύτερη εταιρεία κινητής και προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη σε 3G (απαραίτητο για να μπαίνεις στο internet με αξιοπρεπή ταχύτητα).
Μέχρι να ιδρυθεί η κρατική COSMOTE μας έγδερναν κανονικά οι 2 ιδιωτικές (και ξένες) εταιρείες κινητής. Η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα % διείσδυσης κινητής χάρη στο ότι μπήκε η COSMOTE στο χορό και έπεσαν οι τιμές.

1) Εκανε τα ίδια με τον ΟΤΕ στη Γερμανία για να εμποδισει τους εναλλακτικούς και ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ από την ΕΕ (βλ.: ). Ο ΟΤΕ δεν έφαγε πρόστιμο...

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως καμία σοβαρή χώρα δεν πούλησε τον ΟΤΕ της. Ο Αυστριακός ΟΤΕ επεκτείνεται στα Βαλκάνια και εμείς αποσυρθήκαμε! Τώρα καταντήσαμε Σλοβενία.

Εντάξει, είμαστε Βαλκάνιοι, αλλά μην έχουμε και κόμπλεξ πως είμαστε πάντα και σε όλα χειρότεροι. Αν είναι έτσι, δεν θα φτιάξουμε ποτέ. Να το κλείσουμε το μαγαζί.
Δλδ, ή μόνη λύση είναι να πουληθούμε; Ξέρετε εσείς καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα με κινέζους διαχειριστές λιμανιών. Έλεος, είναι να ντρεπόμαστε! :rockon: :rockon: :rockon:

Μου αρέσει που μερικοί με δήθεν εθνικές ευαισθησίες επικροτούν... :headbang: :headbang:
όταν είσαι άχρηστος να κυβερνηθείς και άχρηστος να κυβερνήσεις καταλήγεις υπήκοος......

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
όταν είσαι άχρηστος να κυβερνηθείς και άχρηστος να κυβερνήσεις καταλήγεις υπήκοος......
Όντως ρε ανεπιθύμητε. Αλλά είναι δυνατόν να συμβιβαστούμε με αυτό το μονόδρομο;
Είναι δυνατόν να έχουμε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει ούτε στο ελάχιστο στις ικανότητες της χώρας μας; Αυτό είναι ραγιαδισμός του αισχύστου είδους.

Εμείς είμαστε που οργανώσαμε στου ολυμπιακούς της Αθήνας; Δεν μας αναγνωρίζω!

Προσωπικά μόνο εθνικιστής δεν είμαι, αλλά ρε γμτ πιστεύω πως όταν θέλουμε (δλδ σπανίως), μια χαρά τα καταφέρνουμε.
Η περίπτωση της cosmote είναι κλασσική. Όταν ξεκίνησε χλεύαζα και εγώ: "καλά, ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί τις (τότε) PANAFON και TELESTET; χαχα. Σε 6 μήνες θα έχουμε άλλη μια προβληματική ΔΕΚΟ" σκεφτόμουν.
Τελικά δεν έγινε έτσι.
Ο ΟΤΕ, με όλη τη μαλακία που του αναγνωρίζω, κούτσα-κούτσα είχε βελτιωθεί. Ε, και δεν είναι και λίγο να ταξιδεύεις στα Βαλκάνια και να ξέρεις πως η χώρα σου ελέγχει ένα μεγάλο μέρος των τοπικών τηλεπικοινωνιών.
Τώρα τις ελέγχουν οι Γερμανοί... Μιλάμε για αυτοκτονία.

Αυτός ο ανεκδιήγητος Αλογκοσκούφης (ο τρελός ο Πάγκαλος είχε πει κάποτε "θα εμπιστευόσασταν την Ελληνική οικονομία σε κάποιον με τέτοιο όνομα;") και ο μαυρισμένος κοιλαράς τεμπελχανάς που παριστάνει τον πρωθυπουργό όταν θα ταξιδεύουν στα Βαλκάνια, θα έχουν χάσει εφεξής τη μισή διαπραγματευτική ισχύ. Δεν τους νοιάζει; :headbang: :headbang: :headbang:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Δυστυχως δεν ξεστοκαρε ο ΟΤΕ τα μοντεμ απλα μπηκε στη μεση να τα ξεστοκαρει ο Ιντρακομ!! καλυτερα που πουλήθηκε ο ΟΤΕς γιατι τον εκαναν μαγαζακι τα κομματα (και για το κρατος ως μαγαζακι πουλήθηκε, ενα πολυ μικρο ποσο κερδισε το κρατος)

Τωρα και οι 2 ιδιοκτητες των ενναλακτικων παροχων που βγαινουν απο το παιχνιδι δεν ειναι τιποτε "καλόπαιδα" αλλα στο οριο του "λαμογιου" ας μου επιτραπει η εκφραση και δεν ξερω με ποια κριτηρια τους εδωσε η ΕΕΕΤ την απαραιτητη αδεια!! Για παραδειγμα θα επρεπε να ειχαν μια εγγυητικη επιστολη καποιων δις για να μπουν στο προτζεκτ!!!

ΥΓ οταν εγω αργω να πληρωσω τον ΟΤΕ σε ενα μηνα μου το κοβει δεν ξερω για στην περιπτωση ειδικα του Λαναρα ολο ανανεωνε τις καθυστερησεις πληρωμης

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Herr Sigmund,

Σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι σας και γραφείο σας(μόλις 4 χιλιόμετρα) βρίσκτονται τα γραφεία της Telekom Austria AG. Αν περάσετε από εκεί και κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε (όχι αυστηρά) θα σας πληροφορήσουν ότι το Αυστριακό κράτος κατέχει μόνον το 27,37% της εταιρείας:
Το υπόλοιπο όπως θα δείτε ανήκει σε ιδιώτες ανήκει σε ιδιώτες.

Σας διαβεβαιώ ότι παρόμοια είναι κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Για την Deutsche Telecom δείτε εδώ:
καθώς και την πολύ σωστή παρατήρηση του Yorgos που δίνει το πραγματικό ποσοστό της κρατικής ιδιοκτησίας:
.

(Για τον κύριο που έχει εμμονές για την ιδιοκτησία της Siemens και τώρα ανακάλυψε ότι η British Telecom κρατικοποιήθηκε έχω μόνον να πω ότι θα έπρεπε να βρίσκονταν στον καναπέ σας).

Τι να σας πω;
Κρατική η Telefonica, η KPN, η Telecom Italia, η Portugal Telecom;;;
Δεν ιδιωτικοποίησε η κυβέρνηση Gauche Plurielle του σοσιαλιστή Λάϊονελ Ζοσπέν την France Telecom αρχής γεννομένης της 1/1/1998;

Kαι μια και βρισκόμασε σε terre lacaniene ας δούμε πέρα από το στάδιο του καθρέφτη και την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται παγκόσμια:

Συνημμένα

• schorr_e_Page_07.jpg
    schorr_e_Page_07.jpg
    113,5 KB · Εμφανίσεις: 36
  • schorr_e_Page_09.jpg
    schorr_e_Page_09.jpg
    103,7 KB · Εμφανίσεις: 36

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εχεις κάνει τεράστια λάθη. Πάμε ένα ένα.
1.
Η COSMOTE είναι ιδιωτική εταιρεία όπου ο ΟΤΕ είχε ποσοστά. Το COSMOTE δεν βγαίνει απ το COSM - OTE. Ψάξε βρες τι σημαίνουν τα αρχικά του.
2.
Οι υπάλληλοι του Cosmote είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, δλδ απολύονται κανονικά όπως σε οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εταιρεία.
3.
Οι τιμές δεν έπεσαν επειδή μπήκε ο COSMOTE στην αγορά. Επεσαν όταν τελείωσε η σύμβαση που είχαν οι δύο εταιρείες κινητής με το κράτος όπου είχαν εξασφαλίσει στη σύμβαση τα τιμολογικακά κέρδη λόγω των τεράστιων επενδύσεων που είχαν γίνει στο backbone network.
4.
Η σύμβαση απαγόρευε την ίδρυση νέας εταιρείας εκμετάλλευσης του GSM μέχριτη χρονολογία που μπήκε στο παιχνίδι ο COSMOTE.
5.
Ο COSMOTE δεν έκανε δα και τίποτα φοβερό...... Χρησιμοποίησε όλη την υλικοτεχνική υποδομή του ΟΤΕ (κέντρα AXE Ericsson, κτίρια, κλπ) κάτι που οι άλλοι δύο το έκαναν απ την αρχή. Με ελάχιστο κόστος (χωρίς ενοίκια για κτίρια και έτοιμα ψηφιακά κέντρα) και με τα πλεονεκτήματα του GSM1800 στα αστικά κέντρα έκανε γρήγορα αυτό που στους άλλους πήρε περίπου μια 10ετία.
Αντί να τα βάζεις με τους άλλους 2, να τα βάζεις με το λαμόγιο τον Μάνο και τον μέγιστο πρωθυπουργό του που υπέγραψε συμβάσεις για τη δημιουργία κινητής τηλεφωνίας με γνώμονα τις μίζες, τα ξένα συμφέροντα και το γδάρσιμο του έλληνα καταναλωτή. Εάν το GSM είχε αποδωθεί στον ΟΤΕ για εκμετάλλευση με έτερη εταιρεία αντί για τους Αγγλοιταλούς, η μονάδα της κινητής δε θα κόστιζε 360 δρχ/λεπτό το 1995.........Για τα πάγια δε μιλάμε... Εάν θυμάσαι εκείνη την εποχή το κινητό οι περισσότεροι το έπαιρναν για φιγούρα στην καφετέρια και σταματούσαν για τηλ στα καρτοτηλέφωνα αφού η χρήση του ήταν τιμολογιακά απαγορευμένη για τους πολλούς.....
Ο ΟΤΕ είχε την υλικοτεχνική υποδομή μέχρι το 96 να κοστίζει η μονάδα όσο περίπου το αστικό. Οι απατεώνες που σε κυβερνάνε και εσύ που δε γνωρίζεις τεχνικά πανηγυρίζεις τώρα για την εμφάνιση του ιδιωτικού COSMOTE με 10 χρόνια καθυστέρηση και αφού καποιοι ξένοι και άλλοι ντόπιοι απατεώνες πλούτισαν εις βάρος σου.
Με τις υγείες σου και να χαίρεσαι την μεγαλοπρεπή εμφάνιση του COSMOTE σου.......

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
1.
Η COSMOTE είναι ιδιωτική εταιρεία όπου ο ΟΤΕ είχε ποσοστά. Το COSMOTE δεν βγαίνει απ το COSM - OTE. Ψάξε βρες τι σημαίνουν τα αρχικά του.
2.
Οι υπάλληλοι του Cosmote είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, δλδ απολύονται κανονικά όπως σε οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εταιρεία.
3.
Οι τιμές δεν έπεσαν επειδή μπήκε ο COSMOTE στην αγορά. Επεσαν όταν τελείωσε η σύμβαση που είχαν οι δύο εταιρείες κινητής με το κράτος όπου είχαν εξασφαλίσει στη σύμβαση τα τιμολογικακά κέρδη λόγω των τεράστιων επενδύσεων που είχαν γίνει στο backbone network.
4.
Η σύμβαση απαγόρευε την ίδρυση νέας εταιρείας εκμετάλλευσης του GSM μέχριτη χρονολογία που μπήκε στο παιχνίδι ο COSMOTE.
5.
Ο COSMOTE δεν έκανε δα και τίποτα φοβερό...... Χρησιμοποίησε όλη την υλικοτεχνική υποδομή του ΟΤΕ (κέντρα AXE Ericsson, κτίρια, κλπ) κάτι που οι άλλοι δύο το έκαναν απ την αρχή. Με ελάχιστο κόστος (χωρίς ενοίκια για κτίρια και έτοιμα ψηφιακά κέντρα) και με τα πλεονεκτήματα του GSM1800 στα αστικά κέντρα έκανε γρήγορα αυτό που στους άλλους πήρε περίπου μια 10ετία.
Αντί να τα βάζεις με τους άλλους 2, να τα βάζεις με το λαμόγιο τον Μάνο και τον μέγιστο πρωθυπουργό του που υπέγραψε συμβάσεις για τη δημιουργία κινητής τηλεφωνίας με γνώμονα τις μίζες, τα ξένα συμφέροντα και το γδάρσιμο του έλληνα καταναλωτή. Εάν το GSM είχε αποδωθεί στον ΟΤΕ για εκμετάλλευση με έτερη εταιρεία αντί για τους Αγγλοιταλούς, η μονάδα της κινητής δε θα κόστιζε 360 δρχ/λεπτό το 1995.........Για τα πάγια δε μιλάμε... Εάν θυμάσαι εκείνη την εποχή το κινητό οι περισσότεροι το έπαιρναν για φιγούρα στην καφετέρια και σταματούσαν για τηλ στα καρτοτηλέφωνα αφού η χρήση του ήταν τιμολογιακά απαγορευμένη για τους πολλούς.....
Ο ΟΤΕ είχε την υλικοτεχνική υποδομή μέχρι το 96 να κοστίζει η μονάδα όσο περίπου το αστικό. Οι απατεώνες που σε κυβερνάνε και εσύ που δε γνωρίζεις τεχνικά πανηγυρίζεις τώρα για την εμφάνιση του ιδιωτικού COSMOTE με 10 χρόνια καθυστέρηση και αφού καποιοι ξένοι και άλλοι ντόπιοι απατεώνες πλούτισαν εις βάρος σου.
Με τις υγείες σου και να χαίρεσαι την μεγαλοπρεπή εμφάνιση του COSMOTE σου.......
Αν ηταν το βιολι πουλι θα το παιζανε πολλοι.....η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας....ειδικα αυτο για τα κεντρα της ΑΧΕ ERICSON...ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.....μας λες οτι η ΑΣΥΡΜΑΡΤΗ μεταδοση γινοταν μεσω ενσυρματου δικτυου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Herr Sigmund,

Σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι σας και γραφείο σας(μόλις 4 χιλιόμετρα) βρίσκτονται τα γραφεία της Telekom Austria AG. Αν περάσετε από εκεί και κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε (όχι αυστηρά) θα σας πληροφορήσουν ότι το Αυστριακό κράτος κατέχει μόνον το 27,37% της εταιρείας:
....

Cher Monsieur Voltaire,

Αν ο Lacan ζούσε, μπορεί να σας αναλάμβανε, εγώ όχι:

1) Ποιος σας είπε πως είμαι οπαδός της ιδέας "ΟΤΕ Κρατικό μονοπώλιο"; Σωστά ο ΟΤΕ ήταν μερικώς ιδιωτικοποιημένος (όπως η Telekom Austria και η Deutsche Telekom) και σωστά το κράτος διατηρούσε τον έλεγχο της επιχείρησης με μειοψηφικό πακέτο, όπως συμβαίνει με τις 2 προαναφερόμενες επιχειρήσεις. Εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να κάνει ότι κάνει η Γερμανία και η Αυστρία. Λαλάκες είναι αυτοί? Ή είστε οπαδός της άποψης "εμείς δεν μπροούμε" αλλά μπορούν οι Αυστριακοί (και τόσοι άλλοι)??

2)Εχω την αυταπάτη να πιστεύω πως ζω σε προηγμένη χώρα (24η πλουσιότερη στον κόσμο) και δεν ξέρω άλλη ευρωπαϊκή χώρα του δικού μας rank που να έχει δώσει τον ΟΤΕ της σε ξένη εταιρεία. Κάνω λάθος; Τα 4 παραδείγματα πλήρως ιδιωτικών ΟΤΕ που ανέφερες είναι μειοψηφικές περιπτώσεις στην προηγμένη Ευρώπη και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχονται από ξένη εταιρεία. Κάνω λάθος; Αν ο βαθμός καπιταλιστικής ανάπτυξης μας ήταν λίγο πιο προηγμένος, δεν θα είχα αντίρρηση ο ΟΤΕ να είναι ελληνική πλήρως ιδιωτική εταιρεία. Αλλά ποιος εμπιστεύεται τους Έλληνες επιχειρηματίες;

Η Ελλάδα είναι η μόνη περίπτωση προηγμένης χώρας της ΕΕ όπου ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανσιμός είναι πια παράρτημα ξένης εταιρείας. Κάνω λάθος; Ή μήπως πιστεύεις πως πρέπει να συγκριθούμε με τη Ρουμανία ή την Τσεχία;

Στη φιλοσοφία, καλός είσαι πάντως...

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
(...)

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Αλλά "έχεις κάνει τεράστια λάθη":

1) Για μια εταιρεία στο χρηματιστήριο, δεν υπάρχει με την αυστηρή έννοια του όρου "κρατική" εταιρεία. Τόσο στον ΟΤΕ, όσο και στην COSMOTE ο ελέγχων μέτοχος ήταν άμεσα ή έμμεσα το κράτος. Αυτό είχε τη σχετική πλειοψηφία των μετοχών και όριζε άμεσα ή έμμεσα τη διοίκηση. Με αυτήν την έννοια αναφέρθηκα για λόγους συντομίας σε "κρατική COSMOTE". Ή μήπως έχεις αμφιβολίες πως είναι ο ελέγχων μέτοχος (το κράτος δλδ) που αποφάσισε πως θα ιδρυθεί η COSMOTE??

2) Σου είπε κανείς πως θέλω οι υπάλληλοι να μην είναι ιδιωτικού δικαίου; Ή μήπως αυτό αναιρεί το γεγονός ότι το κράτος ήλεγχε στην τελική την COSMOTE?

3) Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επιτυχία της COSMOTE δεν τις ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα είδα και αυτό μετράει: χάρη στην "κρατική" cosmote το κινητό έγινε προσιτό (τουλάχιστον πιο νωρίς απ ότι θα γινόταν).

4) Αν θυμάμαι καλά, την ίδρυση της COSMOTE καταπολέμησαν νομικά οι άλλες εταιρείες και χλεύαζε η ΝΔ. Τελικά η COSMOTE ήταν το φιλέτο...

5) Συμμερίζομαι την λατρεία σου προς το Δρακουμέλ και το Μάνο...

Να χαίρεσαι το ΓΟΤΕ. Να θυμηθείς την Εμπορική που πουλήθηκε στη Credit Agricole διότι θα έπεφταν τα επιτόκια...

Επειδή μεγάλωσα και έζησα 20 χρόνια σε άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, δεν τυφλώνομαι από δαύτους. Έχουν και αυτοί κάτι κουσούρια να...
Στο θέμα αυτό όμως, θέλω η χώρα μου να κάνει αυτό που κάνουν αυτοί: να εξαγοράζουν και όχι να εξαγοράζονται... Απλό???

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αν ηταν το βιολι πουλι θα το παιζανε πολλοι.....η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας....ειδικα αυτο για τα κεντρα της ΑΧΕ ERICSON...ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.....μας λες οτι η ΑΣΥΡΜΑΡΤΗ μεταδοση γινοταν μεσω ενσυρματου δικτυου!!!!!!!!!!!!!!!!!
αφού δεν ξέρεις ρε παπάρα ΑΡΙΩΝΑ τι πετάγεσαι......
ΤΑ MSCs, BSCs της έρικσον είναι ιδια κέντρα με τα ΑΧΕ κέντρα με προσθήκες..
Τράβα πάλι στη μαλακία σου καραγκιοζάκο που θα μας κάνεις και μάθημα για XMATE και OSS......

Αει σιχτίρ με τον κάθε μαλάκα γέρο που έχει και άποψη κιόλας...
Πίσω στη γιάφκα σου ρε.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Στο θέμα αυτό όμως, θέλω η χώρα μου να κάνει αυτό που κάνουν αυτοί: να εξαγοράζουν και όχι να εξαγοράζονται... Απλό???
Ολίγον τι δύσκολο μιας και είμαστε υπερχρεωμένοι.
Δυστυχώς τόσο.....απλό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom