1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Αλλά "έχεις κάνει τεράστια λάθη":
1) Για μια εταιρεία στο χρηματιστήριο, δεν υπάρχει με την αυστηρή έννοια του όρου "κρατική" εταιρεία. Τόσο στον ΟΤΕ, όσο και στην COSMOTE ο ελέγχων μέτοχος ήταν άμεσα ή έμμεσα το κράτος. Αυτό είχε τη σχετική πλειοψηφία των μετοχών και όριζε άμεσα ή έμμεσα τη διοίκηση. Με αυτήν την έννοια αναφέρθηκα για λόγους συντομίας σε "κρατική COSMOTE". Ή μήπως έχεις αμφιβολίες πως είναι ο ελέγχων μέτοχος (το κράτος δλδ) που αποφάσισε πως θα ιδρυθεί η COSMOTE??
2) Σου είπε κανείς πως θέλω οι υπάλληλοι να μην είναι ιδιωτικού δικαίου; Ή μήπως αυτό αναιρεί το γεγονός ότι το κράτος ήλεγχε στην τελική την COSMOTE?
3) Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επιτυχία της COSMOTE δεν τις ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα είδα και αυτό μετράει: χάρη στην "κρατική" cosmote το κινητό έγινε προσιτό (τουλάχιστον πιο νωρίς απ ότι θα γινόταν).
4) Αν θυμάμαι καλά, την ίδρυση της COSMOTE καταπολέμησαν νομικά οι άλλες εταιρείες και χλεύαζε η ΝΔ. Τελικά η COSMOTE ήταν το φιλέτο...
5) Συμμερίζομαι την λατρεία σου προς το Δρακουμέλ και το Μάνο...
Να χαίρεσαι το ΓΟΤΕ. Να θυμηθείς την Εμπορική που πουλήθηκε στη Credit Agricole διότι θα έπεφταν τα επιτόκια...
Επειδή μεγάλωσα και έζησα 20 χρόνια σε άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, δεν τυφλώνομαι από δαύτους. Έχουν και αυτοί κάτι κουσούρια να...
Στο θέμα αυτό όμως, θέλω η χώρα μου να κάνει αυτό που κάνουν αυτοί: να εξαγοράζουν και όχι να εξαγοράζονται... Απλό???
δεν τα λες άσχημα.
Το αποτέλεσμα όμως θα ήταν πολύ καλύτερο εάν από την αρχή είχε γίνει το σωστό....
οι μαλάκες που σε κυβερνάνε, ενώ ο ΟΤΕ θα έπρεπε (και τεχνικά και πολιτικά) εδώ και χρόνια να είναι ο κύριος GSM πάροχος, έδωσαν όλα τα αρχικά χρήματα στους ξένους. Εάν ο Κοσμοτέ είχε ιδρυθεί 10 χρόνια νωρίτερα, τώρα η Wind θα ήταν μόνο MOMAD.
μια υποσημείωση:
το κινητό ήταν ακριβό γιατί στη σύμβαση που είχαν υπογράψει, η τιμολογιακή τους πολιτική ήταν κλειδωμένη (άρα μονοπωλιακή επί της ουσίας), μέχρι που απελευθερώθηκε και εμφανίστηκε ο Κοσμοτέ και τα λοιπά μικροπαραμάγαζα......τύπου Q και Φρογκ.....