Νέα

Γ.A.Π: Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 570
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Στη Γερμανια προσφατα οπως και στη Γαλλια θεσπιζετε υπογραφη συμβο

• Να εφαρμοστη και εδω αμεσα

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Να μην εφαρμοστη εδω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αδιαφορω

• ΔΞ/ΔΑ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Aπο την στιγμή που έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα, στην οποια συμμετείχαν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν μπορεί κάποιος να παραγνωρίζει την ύπαρξη Ελληνικού Έθνους.
Φυσικά για κάποιους που έχουν εθιστεί να αλλοιώνουν έννοιες, όλα είναι δυνατά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Aπο την στιγμή που έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα, στην οποια συμμετείχαν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν μπορεί κάποιος να παραγνωρίζει την ύπαρξη Ελληνικού Έθνους.
Φυσικά για κάποιους που έχουν εθιστεί να αλλοιώνουν έννοιες, όλα είναι δυνατά.

γαμώ τα παραδείγματα........

επειδή οι Ελληνες Κομμουνιστές και Οι Δεξιοί σταματούσαν τις σφαγές για να κάνουν Χριστούγεννα λχ. το Εθνος ζει και βασιλεύει....

Υ.Γ.
δεν μπορείς να αλλοιώσεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει.
Γιατί εάν υπήρχε θα υπήρχε και ανάλογη παιδεία σεβασμού του.
Ο μόνος κανόνας/ΝΟΜΟΣ/ΣΥΝΤΑΓΜΑ που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ είναι ο σεβασμός της εθνικής ταυτότητας.

Ακόμα και οι Γερμανοί με πολύ μικρότερη ιστορία έκαναν την αυτοκριτική τους, αναγνώρισαν τα λάθη που έκαναν ΩΣ ΕΘΝΟΣ στον ΒΠΠ και μέσα από αυτή την αναγνώριση ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΩΝ.
Οι Γερμανοί επιβάλλουν ως Εθνος της ΕΝΩΣΗ μέσα από την αυτοκριτική και οι Ελληνες με το Βενιζέλο λχ χωρίζουν τη χώρα στα ΔΥΟ.

Ναι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ελληνικό έθνος......
Ετσι όπως το καθορίζετε να το βάλετε στον κώλο σας.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μισό γιατί εγώ έχω τεράστια δυσκολία να αφομιώσω το εξής:
η Μεγάλη Βρεττανία δεν είναι ομοσπονδία κρατών;
η Αμερική δεν είναι ομοσπονδία κρατών;
η ΕΣΣΔ δεν ήταν ομοσπονδία κρατών;

Είναι η μεγάλη βρετανία, οι ηπα και η εσσδ αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου; Υπερδυνάμεις ναι αλλά αυτοκρατορίες δεν υπάρχουν σήμερα, παρά μόνο μεταφορικά.
Άσε που η τελευταία χώρα του σύγχρονου κόσμου που έχει αυτοκράτορα είναι η "άοπλη" Ιαπωνία!
Κάθε πολιτεία των ηπα είναι αυτόνομο κράτος;
Η σκωτία ή η ουαλία είναι κράτη;
Έχεις μπερδέψει λίγο την έννοια της αυτοκρατορίας, την έννοια του έθνους- κράτους και την έννοια της ομοσπονδίας κρατών αλλά και του ομόσπονδου κράτους με πολλαπλά κρατίδια (πχ ομοσπονδιακή δημοκρατία της γερμανίας)..

τεσπα εγώ βλέπω το πράγμα σφαιρικά εσύ μονίμως το βλέπεις μέσα από το πρίσμα του Ελληνικού μεγαλείου.
εσύ δίδεις έναν ορισμό στο Ελληνικό Εθνος με το οποίο εγώ διαφωνώ.
Πάντα και σε όλους υπάρχουν προδότες.

αλλά είναι ηλίου φαεινότερον πως ό,τι ορισμο και να δώσεις εάν ΔΕΝ υπάρχει Εθνική συνείδηση έθνος με τη μορφή συγκροτημένης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων με κοινά στοιχεία που ανέφερες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
γιατί προφανώς και δεν μπορώ να διαννοηθώ πώς στο σύγχρονο ελληνικό κράτος θα μπορούσε να υπάρξει πόλη, λχ η Θεσσαλονίκη που θα συμμαχούσε με τους Τούρκους για να καταστρέψει το ΚΡΑΤΟΣ της Αθήνας.
Αλλο διχόνοια, άλλο προδοσία και άλλο εξόντωση.
Οταν εξοντώνεις αδερφό πάει περίπατο και το εθνος. 

Επίσης, για να τονώσεις τον εγωισμό σου ή την εθνική σου ταυτότητα, ή δεν ξέρω γω τι άλλο, δε μπορείς να ομιλείς για Ελληνικό Εθνος στις Ελληνικές πόλεις κράτη.
Σαφώς και υπήρχαν Ελληνες απλά η βασική μου διαφωνία μαζί σου είναι πως εάν ΛΟΓΙΚΑ όντως υπήρχε ΕΘΝΟΣ (και ήταν συνειδητοποιημένο αυτό τότε) δεν θα κατέληγαν οι Ελληνες εκεί που κατέληξαν.

τεσπα αλλα αντί αλλων κουβέντα. Παρόλ αυτά καλή η ιστορία από τη δική μας οπτική γωνία, καλό η ύπαρξη εθνικής ταυτότητας, ΟΜΩΣ:
η παρουσίαση της ιστοριας κατ αυτόν τον τρόπο ΔΕΙΧΝΕΙ πως οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν ΕΜΑΘΑΝ από τα λάθη τους. Γιατί έαν είχαν θα φρόντιζαν να τα διορθώσουν κάτι το οποίο ουδέποτε κάνουν ως ΕΘΝΟΣ γιατί απλά δεν τους απασχολεί η ουσία της Εθνικής Συνείδησης. Μόνο Καπηλεία γίνεται.

Κατά τον ίδιο τροπο που θα έπρεπε να ντρέπεται ένας Ελληνας για το 45-49 θα έπρεπε να ντρέπεται και ένας Αρχαίος Ελληνας για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Οταν δεν υπάρχει Εθνική Αιδώς δεν υπάρχει και Εθνική Συνείδηση και κατ επέκταση κατά τη γνώμη μου ούτε και Εθνος.

Στην Ελλάδα είχαμε περιστατικά αλληλοεξόντωσης έως πολύ πρόσφατα...
Αυτό δεν αλλάξει την έννοια του έθνους- δεν υπάρχει άλλωστε έθνος χωρίς περιστατικά εμφύλιας διαμάχης σε κάποια φάση της ιστορίας του...
Στην αρχαία ελλάδα υπήρχαν πολλοί κρατικοί σχηματισμοί και κατά συνέπεια έντονος τοπικισμός...Ωστόσο, ακόμη και τότε σχηματίζονταν συμμαχίες, ομοσπονδίες, αμφικτυονίες...Είναι λάθος να ψάχνουμε να βρούμε σημερινού τύπου κρατικά μορφώματα στον αρχαίο κόσμο...
Η ουσία είναι όμως μία: Στον ελλαδικό χώρο (αρκετά ευρύτερος από τα σύνορα του ελληνικού κράτους) υπήρχε ένα έθνος με κοινές καταβολές, κοινή γλώσσα, κοινά έθιμα, κοινούς θεσμούς, κοινή θρησκεία και αυτό το έθνος ήταν των Ελλήνων...Αλλοτε μεγαλουργούσε, άλλοτε μαλακιζόταν πολεμόντως το ένα κρατικό μόρφωμα το άλλο...Αλλά έθνος υπήρχε, όπως και εθνική συνείδηση ότι όλες αυτές οι πόλεις - κράτη έχουν κάτι κοινό...
Αν σε ενοχλεί η λέξη έθνος διότι την ταυτίζεις με το έθνος- κράτος της πρόσφατης ιστορίας, κανένα πρόβλημα...Χρησιμοποίησε τη λέξη Γένος....(λατινικά natio που είναι η ρίζα του nation - αγγλογαλλικά κράτος -έθνος)...
Αλλά είναι ανιστόρητο να αναφερόμαστε σε αθηναίους κορίνθιους σπαρτιάτες, μακεδόνες ή θεσσαλούς όπως θα αναφερόμασταν σε ιάπωνες, κογκολέζους, αβορίγινες και εσκιμώους (με την έννοια ότι ανήκουν σε άλλους κόσμους)...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
γαμώ τα παραδείγματα........

Αλλη φορά θα βρούμε ένα να σε ικανοποιεί.

επειδή οι Ελληνες Κομμουνιστές και Οι Δεξιοί σταματούσαν τις σφαγές για να κάνουν Χριστούγεννα λχ. το Εθνος ζει και βασιλεύει....

Άτοπο και δεν νομίζω να συνέβει. Εκτός του ότι οι κομμουνιστές είναι άθεοι, δεν μιλάς για κάτι Εθνικό, αλλά για κάτι υπερεθνικό (τα χριστούγεννα)

δεν μπορείς να αλλοιώσεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει.

Η εκκλησία του Δήμου είχε πάψει να υπάρχει, και όμως μια άλλη εκκλησία, έδωσε νέο περιεχόμενο στην έννοια.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Και οι αρχαίοι αθηναίοι, σπαρτιάτες, θεσσαλοί ή κορίνθιοι πέθαναν για τους έλληνες ή για τους αθηναίους, σπαρτιάτες, θεσσαλούς ή κορίνθιους;
πέθαναν για να σώσουν τα αδέλφια τους ή την πόλη τους;  :think:

edit: με άλλα λόγια, αν δεν κινδύνευε η κόρινθος όταν απειλούταν η αθήνα, θα συμμετείχε στους πολέμους?

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Οι πυροσβέστες που καίγονται στην φωτιά γιατί πεθαίνουν?
Γιατί είναι η δουλειά τους? Γιατί είναι οικολόγοι? Γιατί είναι πατριώτες?

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Γιατί εάν υπήρχε θα υπήρχε και ανάλογη παιδεία σεβασμού του.

Και οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τους σεβόμαστε όλοι μας το ίδιο.

Ο μόνος κανόνας/ΝΟΜΟΣ/ΣΥΝΤΑΓΜΑ που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ είναι ο σεβασμός της εθνικής ταυτότητας.

Αυτός ποιος το ορίζει ότι συνέβει? Γιατί υπάρχουν άνθρωποι και των δυο κατηγοριών. Και αυτοί που την σέβονται και αυτοί που δεν την σέβονται.

Ναι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ελληνικό έθνος......

Αυτό δεν είναι νομοτέλεια ότι θα υπάρχει, κατά πως πάμε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και οι αρχαίοι αθηναίοι, σπαρτιάτες, θεσσαλοί ή κορίνθιοι πέθαναν για τους έλληνες ή για τους αθηναίους, σπαρτιάτες, θεσσαλούς ή κορίνθιους;
πέθαναν για να σώσουν τα αδέλφια τους ή την πόλη τους;  :think:

edit: με άλλα λόγια, αν δεν κινδύνευε η κόρινθος όταν απειλούταν η αθήνα, θα συμμετείχε στους πολέμους?

Ρώτα αυτούς που πέθαναν στις πλαταιές...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Οι πυροσβέστες που καίγονται στην φωτιά γιατί πεθαίνουν?
Γιατί είναι η δουλειά τους? Γιατί είναι οικολόγοι? Γιατί είναι πατριώτες?

Εγω λέω γιατί είναι η δουλειά τους, αλλά και από πατριωτισμό να ήταν δεν έχει σημασία, εφόσον πλέον είναι ξεκάθαρη η έννοια του έθνους.

Ο κορίνθιος πέθανε για τον αθηναίο όμως;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ρώτα αυτούς που πέθαναν στις πλαταιές...

δεν ρώτησα αυτό ακριβώς... στη μάχη των πλαταιών πήραν μέλος όλες (?) οι πόλεις-κράτη και λογικό το βρίσκω γιατί κινδύνευαν όλες από τους Πέρσες...
Αν κινδύνευε όμως μία πόλη, χωρίς να απειλείται καμία άλλη, θα έτρεχε η άλλη να τη βοηθήσει στο όνομα του έθνους?

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ο κορίνθιος πέθανε για τον αθηναίο όμως;

Kαι σήμερα πεθαίνουν διάφορες εθνικότητες για τους Αμερικάνους στο Αφγανιστάν.
Όλα αυτά δεν συνιστούν ασπρόμαυρες βεβαιότητες του ναι ή όχι.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Έχεις πει πολλές μπούρδες ... αλλά τώρα δεν έχω διάθεση να στις απαντήσω μία προς μία...

Απλά...
μισό... εδώ αμφισβητείται εάν ήταν αρχαίος Ελληνας ή εάν υπήρξε πριν το 1830 ελληνικό έθνος;  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Αν δεν υπήρξε πριν το 1830 ελληνικό έθνος ...... πως γίνεται να υπήρξε μετά το 1830? :think:

υ.γ δεν με νοιάζει ιδιαίτερα κανένα ελληνικό μεγαλείο, γραμμμένο το έχω...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Kαι σήμερα πεθαίνουν διάφορες εθνικότητες για τους Αμερικάνους στο Αφγανιστάν.
Όλα αυτά δεν συνιστούν ασπρόμαυρες βεβαιότητες του ναι ή όχι.

Ναι, γιατί τώρα όπως και τότε, όπως και πάντα, υπήρχαν και υπάρχουν συμμαχίες.

Δεν είναι κακό ούτε απαξιωτικό imo να λέμε ότι οι αρχαίες πόλεις-κράτη δεν είχαν εθνική συνείδηση, ότι ήταν πάνω απ'όλα αθηναίοι, σπαρτιάτες κτλ που είχαν κοινή γλώσσα και έθιμα (ήθη δε νομίζω  :cheesy: ) με τις άλλες πόλεις.

Πιστεύω πως η εθνική συνείδηση του έλληνα αναπτύχθηκε σιγά σιγά και δεν χρειάζομαι να αρπαχτώ από κανένα ένδοξο παρελθόν για να λέω ότι υπάρχει έθνος, το οποίο μάλιστα έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα.

Δεν χρειαζόμαστε την αρχαία ελλάδα για να νιώσουμε ότι είμαστε σπουδαίοι. Αν είχαμε και αποδείξεις για τη σπουδαιότητά μας ΤΩΡΑ, δε θα μας ένοιαζε καν το θέμα που συζητάμε.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ναι, γιατί τώρα όπως και τότε, όπως και πάντα, υπήρχαν και υπάρχουν συμμαχίες.

Όι οποίες δεν μπορεί παρά να βασίζονται σε κάποια κοινή βάση.

Δεν είναι κακό ούτε απαξιωτικό imo να λέμε ότι οι αρχαίες πόλεις-κράτη δεν είχαν εθνική συνείδηση, ότι ήταν πάνω απ'όλα αθηναίοι, σπαρτιάτες κτλ που είχαν κοινή γλώσσα και έθιμα (ήθη δε νομίζω  :cheesy: ) με τις άλλες πόλεις.

Η όποια εθνική συνείδηση, δεν νοηματοδοτείται στατικά. Άλλιως την καταλαβαίνουμε και την προσδιορίζουμε σήμερα, αλλιώς τότε. Πιθανολογούμε βάσιμα όμως ότι τότε θεωρούσαν ότι είχαν συνείδηση τέτοια. Ξαναλέω όμως ότι ίσως όχι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα.

Πιστεύω πως η εθνική συνείδηση του έλληνα αναπτύχθηκε σιγά σιγά και δεν χρειάζομαι να αρπαχτώ από κανένα ένδοξο παρελθόν για να λέω ότι υπάρχει έθνος, το οποίο μάλιστα έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα.

Όλες οι εθνικές συνειδήσεις αναπτύχθηκαν σιγά-σιγά, ίσως η δική μας (νεοελληνική) και λίγο αργότερα λόγω ότι έχουμε χάσει τρεις σταθμούς τουλάχιστον του δυτικού πολιτισμού. (Αναγέννηση, Διαφωτισμός και Βιομηχανική Επανάσταση). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όμως, ούτε ότι είμαστε ο μοναδικός λαός ο οποίος για να την καλιεργήσει προστρέχει και στο αρχαίο του παρελθόν.

Δεν χρειαζόμαστε την αρχαία ελλάδα για να νιώσουμε ότι είμαστε σπουδαίοι. Αν είχαμε και αποδείξεις για τη σπουδαιότητά μας ΤΩΡΑ, δε θα μας ένοιαζε καν το θέμα που συζητάμε.

Αυθύπαρκτος και παντελώς αυτάρκης δεν είναι κανείς μας. Χρειαζόμαστε και πρότυπα και παραδείγματα.
Φαντασιώσεις μεγαλείου βασιζόμενες στο παρελθόν εντός της σημερινής μας κατάντιας δεν μπορούν να είναι ανεκτες ανευ χαμογέλου ειρωνικού.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Τότε είναι θέμα καθαρά προσωπικής άποψης και ερμηνείας, I guess...  :dunno:

απλώς αυτές οι φαντασιώσεις μεγαλείου που λες είναι πολύ -εκνευριστικά πολύ- έντονες σήμερα, έχω την εντύπωση πως όσο χειρότεροι γινόμαστε τόσο μεγαλώνει η μανία για το παρελθόν...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
απλώς αυτές οι φαντασιώσεις μεγαλείου που λες είναι πολύ -εκνευριστικά πολύ- έντονες σήμερα, έχω την εντύπωση πως όσο χειρότεροι γινόμαστε τόσο μεγαλώνει η μανία για το παρελθόν...

Eίναι μια διαδικασία αμυντική που έχει να κάνει με τον ορισμό της δικής μας ταυτότητας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
Μπορεί να νοιώσεις ξεκρέμαστος. Όπως οι μετανάστες οργανώνονται πάντοτε κυρίως γύρω από τα θρησκευτικά τους ιδρύματα περίπου.
Για να καθορίσεις την ταυτότητα την δικιά σου κάνεις μια ενδοσκόπηση.
Ειναι μια επίπονη διαδικασία.
Το που θα καταλήξει αυτό κανείς δεν το ξέρει.
Μπορεί να βρεθείς είτε πιο εξωστρεφής είτε πιο εσωστρεφής στο τέλος.
Αυτό είναι το δίλλημμα το οποίο βρίσκεται μπροστά στην ελληνική κοινωνία τελευταία.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άτοπο και δεν νομίζω να συνέβει. Εκτός του ότι οι κομμουνιστές είναι άθεοι, δεν μιλάς για κάτι Εθνικό, αλλά για κάτι υπερεθνικό (τα χριστούγεννα)
τον κακό σου τον καιρό...
εγώ δεν είμαι κομμουνιστής και ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ.
ακόμα και σήμερα στην Κύπρο σε πολλά χωριά υπάρχουν ΠΑΠΑΔΕΣ κομμουνιστές παλαιοί Μακαριακοί. 
τα έχετε ισοπεδώσει όλα γαμώ τα καμμένα μυαλά σας γαμώ.

δημιουργείτε μια παπαριά από το πουθενά και τη γενικεύετε αλλοιώνοντας τα πάντα.
μιλάς εσύ για αλλοίωση έθνους και ορισμού όταν υπάρχει κάστα "ελλήνων" ανθρώπων που ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ άτομα με διαφορετική ιδεολογία;
άτομα ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ομοεθνείς στο όνομα της πολιτικής τους ιδεολογίας και μου μιλάς για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ;
γαμώ τη μόρφωση που έχετε ρε.
Αλλο καλλιέργεια άλλο μόρφωση.
Ακόμα και τώρα δε ντρέπεστε πολλοί να θεωρείτε μη ομοεθνείς κομμουνιστές ή δεξιούς ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Αναιρείτε τον ίδιο τον ορισμο που δίδετε μόνοι σας και μου μιλάτε για αλλοίωση.
Χου ρε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έχεις πει πολλές μπούρδες ... αλλά τώρα δεν έχω διάθεση να στις απαντήσω μία προς μία...

Απλά...Αν δεν υπήρξε πριν το 1830 ελληνικό έθνος ...... πως γίνεται να υπήρξε μετά το 1830? :think:

υ.γ δεν με νοιάζει ιδιαίτερα κανένα ελληνικό μεγαλείο, γραμμμένο το έχω...

αφού δεν υπήρξαν έλληνες πριν τους αρχαίους πως γίνεται να υπάρξουν μετά;

εσύ τώρα λογίζεσαι ως έξυπνος;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom