Νέα

Φύλλο Μηδέν (Η λέσχη των ηττημένων)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα The Saint*
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 168K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Ποιο μέλος γράφει τις πιο αξιόπιστες κριτικές;

• Annapurna

Ψήφοι: 1 4,3%
  • Elganador

Ψήφοι: 2 8,7%
  • Κανείς από τους δύο

Ψήφοι: 4 17,4%
  • Τα βυζιά της Μπακοδήμου (άσχετο αλλά κλασικό)

Ψήφοι: 7 30,4%
  • Ο κώλος της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου (πάλι άσχετο αλλά μου αρέσει)

Ψήφοι: 14 60,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    23
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.745
Πόντοι
2.606
Δύσκολο είναι το σουφλέ (ξεφουσκώνει για πλάκα), το φιλέτο Γουέλινγκτον (να βγει τραγανό το φύλλο και ζουμερό το φιλέτο), και η πορκέτα.

Ο μουσακάς είναι απλώς, μπελαλίδικος.
ειχαμε ενα μαγειρα στο στρατο και το κανε λουκουμι:confused:

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.164
Πόντοι
25.467
Συμβουλες για μια καλυτερη ζωη ανετη και δημιουργικη
''Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ.
Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την.
Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.
Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου.
Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου.
Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις.
Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.
Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.
Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’χουν.
Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει.
Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα.
Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις. Να αφήνεις τις σκέψεις έξω.
Να ντύνεσαι όμορφα.
Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε στο’παν.
Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social. Μην ανοίξεις τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δεν στον χαρίζει. Όπως και τη ζωή.
Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον εαυτό σου.
Να παραδίδεις 10Χ τον μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για σένα το κάνεις.
Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς.
Να τρως δεκατιανό. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Μια μπανάνα, ή ένα μήλο. Μην παραμυθιάζεσαι. Εύκολο είναι.
Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχυ ψηλά.
Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.
Να πίνεις μπόλικο νερό.
Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας.
Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14.
Να μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή.
Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα.
Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να’χει κάτι πάντα ανοιχτό. Σαν να’χεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο. Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. Χαμήλωσε το θόρυβο. Κλείσε τη φασαρία και θα σου φανερωθούν. Ο Θεός είναι μέσα σου λένε. Αυτό εννοούν.
Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι.
Να σε βγάζεις βόλτα. Να σε πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου.
Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου.
Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.
Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.
Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Να τις γράφεις όλες. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν. Θαύματα τα λέει ο Δάσκαλός μου. Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά. Γράψ' το. Μην το προσπερνάς.
Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.
Να την ψάχνεις. Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις.
Να εξελίσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου.
Να αγαπάς το διπλανό σου. Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου.
Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες.
Μόνο αγάπη υπάρχει.
Γι’ αυτό είσαι εδώ».
Στεφανος Ξενακης , συγγραφέας , «Το δώρο»

Εσείς, έχετε υιοθετήσει κάτι από τα παραπάνω;

ares

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2006
Like
597
Πόντοι
96
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ
Νέοι στόχοι για τη νέα χρόνια και πώς να τους πετύχεις!
Image
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σκεφτόμαστε και θέτουμε νέους στόχους ή αναθεωρούμε τους παλιούς. Κάνουμε τσεκ σε αυτούς που πετύχαμε και μετά βάζουμε νέους. Μερικές φορές μπορεί να πιστέψουμε ότι δεν έχει νόημα να θέσουμε στόχους, αφού αυτοί θα μείνουν απραγματοποίητοι.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, λοιπόν, ας δούμε πώς θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου για το νέο έτος.

Αρχικά:

Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος στη διαδικασία.
Φρόντισε να μην το αναβάλλεις κάθε φορά που ξεκινάς.
Δεν χρειάζεται να πελαγώνεις! Θα τα καταφέρεις! Όπως και άλλοι τα καταφέρνουν!
Πίστεψέ με θα βρεις τον χρόνο.
Και να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει παράλογος στόχος!

Πάμε;

Σου προτείνω να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να καταγράψεις και εν τέλει να πετύχεις τους στόχους σου.

Πάρε ένα δεκάλεπτο και ξεκίνα με μια ξεκάθαρη καταγραφή των στόχων ανά τομέα, π.χ. εισόδημα, οικογένεια, σχέσεις κλπ. Ξεκάθαρη καταγραφή σημαίνει να πεις “θέλω να αυξήσω το εισόδημά μου κατά 2000 ευρώ” και όχι “θέλω να αυξήσω το εισόδημά μου”. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Βάλε ένα deadline για κάθε στόχο. Μην το αφήσεις αόριστο. Π.χ. “θέλω να αυξήσω το εισόδημά μου κατά 2000 ευρώ, μέσα στο επόμενο εξάμηνο”.

Χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο στην καταγραφή του κάθε στόχου, π.χ. “έχω αυξήσει το εισόδημά μου κατά 2000 ευρώ, μέσα σε ένα εξάμηνο”.

Πίστεψε ότι δεν υπάρχει παράλογος στόχος οπότε κατάγραψέ τους όλους, χωρίς λογοκρισία.

Πρόβλεψε πιθανά εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν. Αυτά τα εμπόδια, συνήθως είναι περιορισμοί που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Μπορεί να έχεις ακούσει που λένε ότι μόνο το 20% είναι εξωτερικοί παράγοντες που μας εμποδίζουν.

Βρες τη γνώση, τις πληροφορίες και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου και κυνήγησέ τες. Μερικοί στόχοι μπορεί να προϋποθέτουν την εκπαίδευσή σου, οπότε μην το πάρεις ελαφριά τη καρδία. Ψάξε και βρες αυτή που σου ταιριάζει.

Κάνε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: "Ποια δεξιότητα χρειάζομαι, που αν την αναπτύξω, θα με εκτινάξει στην κορυφή;" "Ποια θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή μου;" Γράψ' τη στο χαρτί, κατάστρωσε το σχέδιο για να την αποκτήσεις και δούλευε πάνω σε αυτό κάθε μέρα.

Κάτι που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο είναι να βρεις ένα ή/και παραπάνω άτομα που θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη αυτών των στόχων. Κατάγραψέ τα. Αυτά θα είναι άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν ή μπορείς να δουλέψεις μαζί τους για την επίτευξη των στόχων σου. Και ένα άτομο σε θέση κλειδί είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Πίστεψέ με.

Στη συνέχεια, κάνε μια συγκεντρωτική λίστα με τα εμπόδια, τις δεξιότητές σου και τους ανθρώπους που επέλεξες να σε βοηθήσουν. Η καταγραφή αυτή θα σε βοηθήσει να τα δεις συγκεντρωμένα και να καταλάβεις ότι είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νόμιζες μέχρι τώρα. Εξάλλου, χρειάζεται ένα μικρό βήμα για να κάνεις την αρχή.

Το επόμενο βήμα, μετά την καταγραφή, είναι να μετατρέψεις τη λίστα αυτή σε πλάνο.

Πώς θα ξεκινήσεις;

Βάλε προτεραιότητες:
Ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός. Λένε ότι το 80% της επιτυχίας προέρχεται από το 20% των πράξεών μας.

Προγραμμάτισε από πριν:
Τη βδομάδα σου από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, τη μέρα σου από την προηγούμενη κλπ. Γράψε τα βήματα όσο πιο λεπτομερώς μπορείς.

Προσδιόρισε το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ξεκινάς τη μέρα σου:
Αν ήταν μόνο ένα πράγμα στη λίστα σου, ποιο θα ήταν; Ποιο είναι το ακριβώς επόμενο πράγμα που θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μου;
Έτσι, θα φτιάξεις τη σειρά των βημάτων που θα ακολουθείς κάθε μέρα.

Φρόντισε να είσαι τυπικός και να τηρείς το πρόγραμμά σου.

Ένα tip, για το τέλος, είναι να οραματιστείς τους στόχους σου σαν να τους έχεις ήδη πετύχει. Κάνε έναν πίνακα οραματισμού και τοποθέτησε σε αυτόν όσα θέλεις να πετύχεις.

Και εφόσον ο στόχος σου είναι και η πρόθεσή σου, είμαι σίγουρη ότι αυτή η χρονιά θα είναι η απαρχή πολλών επιτυχημένων που θα ακολουθήσουν.

Κατερίνα Τσαμπά
https://writingcoach.gr

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
40.170
Πόντοι
10.411
Απο ποτε να νεουδια τα τσικο αυθαδιαζουν στους παλιους του μπου? Μπηκες το 2020 μπηκα το 2006. Η κυρια Γερασιμιδου μαλακια ? Δεν νομιζω
H0WloNf.gif

Μήπως νομίζεις πως σου κολλάνε και ένσημα εδώ μέσα επειδή είσαι από το '06?

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
40.170
Πόντοι
10.411
μα καλα δεν ειναι σάιτ που μπορεις να εκφραζεσαι και να γραφεις ελευθερα ? τελοπαντων δειξε λιγη κατανοηση σε ενα ταλαιπωρημενο μεσηλικα. εχουμε και τις παραξενιες μας εμεις οι μεγαλοι σε ηλικια
Ναι,μπορείς να γράφεις και να εκφράζεσαι ελεύθερα αλλά εσύ γράφεις μαλακισμένα μυθιστορήματα
Μας έχεις βγάλει την Παναγία με το να μας δουλεύεις το ότι θες να γαμήσεις διάσημες
Ξ Ε Κ Ο Υ Β Α Λ Α

OP
OP
The Saint*

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.164
Πόντοι
25.467
Πωωω!!!

Δεν κουνιέται πούστης!

Έξοχα!

Τα κατάφερα επιτέλους. Θα γλυτώσω κι από τη βδέλλα τον ανιψιό μου, που μου ζητά συνεχώς οικονομική συνδρομή.

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
33.426
Πόντοι
5.006
Πωωω!!!

Δεν κουνιέται πούστης!

Έξοχα!

Τα κατάφερα επιτέλους. Θα γλυτώσω κι από τη βδέλλα τον ανιψιό μου, που μου ζητά συνεχώς οικονομική συνδρομή.
που είσαι ρε τραγοπαπα εσύ?

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Δ
Απαντήσεις
76
Εμφανίσεις
3K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom