Νέα

Φύλλο Μηδέν (Η λέσχη των ηττημένων)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα The Saint*
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 168K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Ποιο μέλος γράφει τις πιο αξιόπιστες κριτικές;

• Annapurna

Ψήφοι: 1 4,3%
  • Elganador

Ψήφοι: 2 8,7%
  • Κανείς από τους δύο

Ψήφοι: 4 17,4%
  • Τα βυζιά της Μπακοδήμου (άσχετο αλλά κλασικό)

Ψήφοι: 7 30,4%
  • Ο κώλος της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου (πάλι άσχετο αλλά μου αρέσει)

Ψήφοι: 14 60,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    23
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.477
Πόντοι
366
Με έναυσμα ένα σχόλιο στο οποίο ο σχολιαστής με χαρακτηρίζει "ηττημένο" μου ήρθε συνειρμικά στο νου ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Ουμπέρτο Έκο:

«Σαν φιλόσοφος ενδιαφέρομαι για την αλήθεια, αλλά επειδή είναι δύσκολο να αποφασίσω τι είναι αλήθεια, έχω αποφασίσει να φτάσω σε αυτήν αναλύοντας τα ψεύδη»

Ο Ουμπέρτο Έκο δήλωνε φιλόσοφος τη σπουδή και συγγραφέας του Σαββατοκύριακου το επάγγελμα , ο οποίος στο βιβλίο του με τίτλο : ΦΥΛΛΟ ΜΗΔΕΝ επέστρεψε σε ένα από τα αγαπημένα του μοτίβα:

Τις συνωμοσίες, μικρές, μεγάλες και κατά προτίμηση σκοτεινές, εκτεταμένες καταστάσεις όπου βυθίζονται ανυποψίαστοι οι ήρωές του.

Ήρωες, μάλιστα, «που είναι λούζερ», όπως προσθέτει, γιατί για αυτούς έχουν γράψει οι μεγάλοι της λογοτεχνίας. Για λούζερ, έγραφαν και ο Ομηρος (τον Εκτορα, για παράδειγμα) και ο Ντοστογέφσκι ή Φλωμπέρ με την λούζερ «Μαντάμ Μποβαρύ», εξήγησε ο Εκο σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Guardian με αφορμή την κυκλοφορία του στη Βρετανία του βιβλίου «Φύλλο μηδέν». «Και εγώ αυτό κάνω» λεει ο Εκο για τους δικούς του ήρωες του και προσθέτει ότι «οι νικητές είναι βλάκες, γιατί συνήθως κερδίζουν κατά τύχη». Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν να προσεγγίσουν αυτό που αποκαλύπτεται μπροστά τους με μια υγιή υποψία που στην πορεία φτάνει να γίνεται παράνοια. Συνωμοσίες υπάρχουν και είναι αυτές που είναι επιτυχημένες και αποκαλύπτονται, όπως αυτή για τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα λέει ο Εκο. Οι μεγάλες όμως, που είναι αδύνατον να αποδείξεις ότι υπάρχουν, κυκλοφορούν στην κοινή γνώμη σαν ένα ρεύμα και τρέφουν πολλούς αφελείς, προσθέτει.

Με αφορμή λοιπόν τα παράπονα που εξέφρασε ο κ. Blizardeye για καταπάτηση και άσπονδη χρήση νήματος, στο οποίο είναι νηματοθέτης, από τυχάρπαστα νικ που στερούνται προορισμού, καθώς και σχόλιο του κ. Κalogero στο οποίο με αποκαλεί looser, ιδρύω το παρόν νήμα με τίτλο που δανείζομαι από το ομόνυμο αριστούργημα του Ουμπέρτο Έκο, και το οποίο ως σκοπό θα έχει να γίνει η λέσχη των ηττημένων.

Ευπρόσδεκτοι πάντες οι ηττημένοι.

Μόνοι όροι συμμετοχής η ευγενής άμιλλα και το εύ αγωνίζεσθαι, και μόνη απαγόρευση η αναφορά σε μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, συζύγους και λοιπά συγγενικά πρόσωπα.

Ευχαριστώ θερμά.
Κι εμεις ευχαριστουμε γιατι μεσα απ τα περιπαιχτικά σου μηνυματα, μας δινεις τροφη για σκεψη...

Δε σιροπιαζω, την αλήθεια μου λεω...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.552
Πόντοι
12.756

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.202
Πόντοι
8.646
Eraser, είναι μία μεγάλη παρεξήγηση ένας κακός συγχρονισμός γεγονότων. Έχει μείνει η φήμη όμως, ότι είμαι εγώ ο κακός και ο μαλάκας της υπόθεσης. Δεν ισχύει αυτό. Ναι, κάποιες φορές πουσάρισα λίγο, άλλα πάντα είχα το δίκιο με το μέρος μου. Λέτε όλοι ότι εδώ είναι μπουρδελοsite και ότι τα παίρνω σοβαρά. Και όμως συμβαίνει το αντίθετο. Έχω διαγραφεί γιατί απλά έμπαινα στο νήμα των παππούδων και έγραφα τέτοια, όπως το επισυναπτόμενο. Δεν έμπαινα χωρίς λόγο, είχα προκληθεί όσο δεν πάει. Εντάξει, δεν είναι αστείο από ένα σημείο και μετά. Είμαι από το 2005 εδώ, έχω ακούσει και έχω διαβάσει απίστευτα πράγματα.

Screen Shot 2018-01-11 at 16.31.20.png
Και επειδή ο άλλος είπε να πάς να γαμηθεις.... Πρέπει να πάς..... Άστο πας άλλη φορά

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.552
Πόντοι
12.756
αυτο το εχω δει παιχτουρα μου , καλο
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

και αυτο καλο το ειδα χθες αλλα ειναι απο τις ταινιες "ενας σκοτωνει καμια χιλιαδα" ετσι γιατι του αναψαν τα λαμπιονια
https://www.imdb.com/title/tt7888964/?ref_=hm_rvi_tt_i_6
το χαζευα εχθες ετοιμος ημουν να τπ ατησω να ξεκινησει , μ αρεσει ο τυπος γιατι ειναι ο δικηγορος απο το breaking bad ..
αξίζει λες ?

• Like
Αντιδράσεις: baros

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.683
Πόντοι
6.056

το χαζευα εχθες ετοιμος ημουν να τπ ατησω να ξεκινησει , μ αρεσει ο τυπος γιατι ειναι ο δικηγορος απο το breaking bad ..
αξίζει λες ?
καλο περναει η ωρα ευκολα
κατι σαν τον λογιστη με τον αυτιστικουλη τον μπεν αφλεκ φαντασου ειναι

Τελευταία τροποποίηση:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.552
Πόντοι
12.756
καλο παιρναει η ωρα ευκολα
κατι σαν τον λογιστη με τον αυτιστικουλη τον μπεν αφλεκ φαντασου ειναι
ω ρε τύπε, ηταν καλό αυτο με το λογιστή και τον συνάδελφο του Αθηναίου44.
θα το δω τύπε

• Like
Αντιδράσεις: baros

Jim25jim

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Κριτικές
110
Like
22.151
Πόντοι
26.336

αξίζει λες ?
Αφού θα σε πάρει πάλι ο ύπνος δεν χάνεις τίποτα :confused:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.776
Πόντοι
3.846
ο έκτορας ήταν άθλιος ψεύτης και πήρε το τέλος που άξιζε. Η περικεφαλαία δεν είναι μάσκα αποκριάτικη να μην ξεχωρίζεις ποιός την φοράει, η δικαιολογία που σκότωσε τον πάτροκλο ήταν άθλια και προσέβαλε ακόμα περισσότερο τον άρχοντα Αχιλλέα.. Γι'αυτό και σοδόμισε το κορμάκι του σέρνοντας με το άρμα, την αδερφούλα.
Ο Έκτορας, σαν αρχηγός του τρωικού στρατού, όφειλε να υπερασπιστεί την πατρίδα του άσχετα αν ο εχθρός ονομάζεται Πάτροκλος ή Αχιλλέας. Άρα έκανε το καθήκον του. Τώρα αν ψάχνεις λογική σε ένα επικό ποίημα που σε όλα τα γεγονότα έχουν παρέμβει οι θεοί ,μάλλον ψάχνεις άδικα.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
56.320
Πόντοι
12.756
Τι ωραία τα πρωινά εδω μεσα που ολα τα μουνόπανα κοιμούνται και ειναι καθαρό το νήμα απο μισθωτούς και νοικοκυρές :zfuck:
σου γαμαω τα ονειρα,τον υπνο και τον ξυπνιο σου ...ρε ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ παιρνεις ηρεμιστικα και κοιμασαι πανω στην ταινια;δεν γαμας,δεν δουλευεις,δεν περπατας και ομως κοιμασαι πανω στην ταινια..εεεε τσακω ρε μπινε :zfuck: :zfuck: :zfuck: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1:
επισης καλημεριζω το νημα,ολα τα καλα παιδια.ΠΡΙΓΚΗΨ ΚΑΙ ΤΗΝ ψυχιατρικη κλινικη που κρατα τον Σινς σε καταστολη
:hi:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Δ
Απαντήσεις
76
Εμφανίσεις
3K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom