Νέα

Φύλλα ελιάς!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Μερικές παρατήσεις:

Φίλε Vaso
Η δουλειά των ΜΜΕ δεν είναι αυτή του πανεπιστημίου, αν θες να μάθεις διεξοδικά τη λειτουργία της διατροφής του ανθρώπου πρέπει η να πας σε ένα από τα αναγνωρισμένα τμήματα διατροφής και διαιτολογίας, ή σε κάποιον απόφοιτό τους, ή εν πάση περιπτώσει σε κάποιον που να φέρει σχετική ειδίκευση από επίσημο φορέα.

Δεύτερον, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δίνουν παστίτσιο και κρέμα καραμελέ στους χειρουργημένους, ρώτησες κανέναν ή από μόνος αποφάσισες ότι στα νοσοκομεία οι γιατροί και οι διαιτολόγοι είναι μαλάκες; και τελικά, φυσικά, θα έπρεπε να τους δώσουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά!!! Λοιπόν, ένας χειρουργημένος, ή εγκαυματίας, ή καταγματίας, ή με πυρετό, είναι σε μία κατάσταση υπερκαταβολισμού και αυξημένου μεταβολισμού  (πάντα με έμφαση στον καταβολισμό) συνεπώς χρειάζεται εύκολη και γρήγορη ενέργεια (ζάχαρη, γλυκόζη κλπ, πολύ πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γάλα, μοσχάρι κλπ και φυσικά μια ποσότητα λίπους. Ειδικά για εγχειρισμένους στο πεπτικό σωλήνα και όργανα αυτού, το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου φυτικές ίνες για κάποιο χρονικό διάστημα ανάλογα με την έκταση του τραύματος. Χώρια ότι τα φρούτα και τα λαχανικά εν γένει στερούνται από πρωτεΐνη και λίπος, έχουν και πολλές φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι αν φάει ένας που έχει έστω και ένα απλό χειρουργείο σκωληκοειδήτη είναι σαν να έχεις ράμματα στην παλάμη και να κάνεις push ups σε τσιμέντο πασαλειμμένο με λάσπη... τι έχεις να πεις. Το ότι κάτι είναι καλό δε σημαίνει ότι είναι καλό για όλους....

Δεν λέω ότι τα ξέρω όλα, αλλά όσον αφορά εσένα η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, ο επιστήμονας που έχει σπουδάσει ένα αντικείμενο και επιστημονική μεθοδολογία, απλά ξέρει στην ουσία να λέει "μπορεί να είναι, μπορεί όχι," έως ότου αποδειχθεί, να διεξάγει έρευνα για να το αποδείξει, να κρίνει τις αποδείξεις και να χρησιμοποιεί πρακτικά μόνο τα ασφαλή για την υγεία αυτών που έχει αναλάβει κατά περίπτωση.
Όλα αυτά με το υπόβαθρο που έχει αποκτήσει λόγο χρόνια κόπου.

Ειδικά για την φραπελιά επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει θεραπευτική ιδιότητα, όπως κανείς δεν ξέρει αν έχει θεραπευτική ιδιότητα το ζουμί από φύλλα πεύκου, δεντρολίβανου, τοματιές που έχει φυτρώσει σε βόθρο κλπ, έως ότου αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες.

Φιλικά sigma

κοιταξε sigma επειδη δεν το εθεσα σωστα δεν μπορεις να με βγαλεις ημιμαθη επειδη εχω μια αντιθετη αποψη σε ενα θεμα......λες αν εβλεπα εναν εγχειρισμενο ανθρωπο στον πεπτικο σωληνα να του εδινα φρουτα και λαχανικα?το παραδειγμα με το παστιτσιο και την κρεμα καραμελε το ανεφερα π.χ. για εναν που νοσηλευτηκε για κατι οχι ιδιαιτερα σοβαρο....δηλαδη ενας καταγματιας χρειαζεται παστιτσιο για να φτιαξει ο μεταβολισμος του?αν δε φαει κρεας δηλ και ζαχαρη απο τις σκατοτροφες που δινουν στα νοσοκομεια θα υποστει καποια βλαβη ο οργανισμος του?μην τρελλαθουμε τωρα.....πανω απ'ολα γνωριζεις την διατροφολογια αλλα υπαρχουν και πρακτικες γνωσεις που μπορεις να εφαρμοσεις......και μην μου πεις οτι δεν θα μπορουσαν αν ηθελαν να "ρεφαρουν" τον μεταβολισμο ενος ασθενη με αλλο τροπο!αλλα φυσικα τα νοσοκομεια δεν εχουν λεφτα για τα καλυτερης ποιοτητας τροφιμα.....ξοδευουν μονο για υλικοτεχνικο εξοπλισμο!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ΜΗΝ γενικεύουμε! ΔΕΝ είναι έτσι! Μερικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες ή αυτές είναι ασήμαντες ή σπάνιες (λόγω δυσανεξίαςπολύ μικρού ποσοστού μόνο του πειραματικού πληθυσμού). Επίσης, πολλά φάρμακα δρούν κατευθείαν στο κέντρο παραγωγής των συμπτωμάτων καταπολεμώντας το πρόβλημα και όχι τα συμπτώματα (π.χ. αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιασθματικά, κλπ) Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ρε παιδιά, ΜΗΝ γενικεύουμε και μην απλοποιούμε τα πράγματα, ούτε προς τη μια κατεύθυνση ουτε προς την άλλη...

δηλαδη εσυ πιστευεις οτι καποιος που εχει π.χ. ρευματοειδη αρθριτιδα θα σταματησεις την αιτια με τα αντιφλεγμονωδη?δηλαδη αν φτιαξει την εντερικη του χλωριδα ή οποιοδηποτε αλλο προβλημα εχει στο γαστροπεπτικο του συστημα που εμποδιζει την απορροφηση σημαντικων στοιχειων απο την διατροφη του δεν ειναι καλυτερη λυση?αφου το 90% των προβληματων ενος οργανισμου ξεκινουν απο το εντερο.........

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
και για να συγκεκριμενοποιησουμε ρε sigma(σορρυ για το ρε) ποιους καταγματιες εννοεις?εγω σε διαφορα νοσηλευτικα ιδρυματα(ο θεος και η ψυχη μας) που εχω νοσηλευτει αρκετες φορες λογω αρκετων καταγματων δυστυχως που ειχα και δεν ετρωγα απο το νοσοκομειο οπως π.χ. περσι που θυμαμαι πιο προσφατα τί προβλημα ειχα?κανενα απολυτως.......βεβαια ηταν χερια,ποδια.......δεν ξερω τί ακριβως καταγματα εννοεις,αν θες επεκτεινε λιγο παραπανω...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
δηλαδη εσυ πιστευεις οτι καποιος που εχει π.χ. ρευματοειδη αρθριτιδα θα σταματησεις την αιτια με τα αντιφλεγμονωδη?δηλαδη αν φτιαξει την εντερικη του χλωριδα ή οποιοδηποτε αλλο προβλημα εχει στο γαστροπεπτικο του συστημα που εμποδιζει την απορροφηση σημαντικων στοιχειων απο την διατροφη του δεν ειναι καλυτερη λυση?αφου το 90% των προβληματων ενος οργανισμου ξεκινουν απο το εντερο.........

Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι κανείς εδώ μέσα ΔΕΝ γενικεύει; Οτι κανείς δεν κάνει τον 'ειδικό'; Εγω θα μιλήσω ΜΟΝΟ για αυτά που ξέρω! Δεν έχω γνώση για εντερικές παθήσεις, αλλά γνωρίζω για πνευμόνια, γνωρίζω για αθλητιατρικές παθήσεις. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλά καλά φάρμακα που (με την κατάλληλη αγωγή) που μπορούν πραγματικά να εξαφανίσουν το λόγο των συμπτωμάτων (και οχι ΜΟΝΟ τα συμπτώματα). Και μην ξεχνάμε: υπάρχουν και ασθένειες που ΔΕΝ θεραπεύονται!!! Και δεν θα μιλήσω για ανίατες (ονόματα δεν λέμε), αλλά π.χ. για το άσθμα υπάρχουν πολλά φάρμακα που ελαχιστοποιούν τα συμπτώματα και - προσωρινά - επαναφέρουν τη φυσιολογική λειτουργία των βρόγχων και των πνευμόνων, όμως απαιτείται πρόληψη του ασθενή και αποφυγή των αλλεργιογόνων ή παραγόντων που ίσως προκαλέσουν πάλι μια νεα αντίδραση του οργανισμού.

ΔΕΝ ξέρω τα πάντα (μάλιστα ξέρω σχετικά λίγα και μόνο για συγκεκριμένα αντικείμενα), αλλά ΕΓΩ το γνωρίζω αυτό! Αραγε πόσοι εδω μέσα επίσης το γνωρίζουν αυτό;...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Και μια που αναφέρθηκαν τα αντιφλεγμονώδη (και επειδή πάλι κάποιοι γενικεύουν), η θεραπεία - ΑΝ υπάρχει και αν αυτή είναι ΜΟΝΟ μια! - ποικίλει με την περίπτωση και με το ιστορικό του ασθενή! Ο,τι και να δώσεις, ό,τι και να κάνεις σε έναν αθλητή που έχει χρόνια χονδροπάθεια στα γόνατα ή που έχει 3 και 4 διαστρέμματα κάθε χρόνο σε αστραγάλους, καρπούς, ώμους, το μόνο που μπορείς να του πεις είναι : κάνε προπόνηση λιγότερο από 8 ώρες προπόνηση τη μέρα!!! Οταν μιλάμε για τέτοια επίπεδα καταπόνησης του οργανισμού (με τριπλές προπονήσεις στο 80-95% των αντοχών), όταν μιλάμε για έναν ασθματικό που η δουλειά του (αναγκαστικά επειδή έχει οικογένεια) είναι επιπλοποιός, μαρμαράς, φούρναρης, κλπ, τότε νομίζω όλα τα άλλα είναι γενικεύσεις ή φιλολογίες!...

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι κανείς εδώ μέσα ΔΕΝ γενικεύει; Οτι κανείς δεν κάνει τον 'ειδικό'; Εγω θα μιλήσω ΜΟΝΟ για αυτά που ξέρω! Δεν έχω γνώση για εντερικές παθήσεις, αλλά γνωρίζω για πνευμόνια, γνωρίζω για αθλητιατρικές παθήσεις. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλά καλά φάρμακα που (με την κατάλληλη αγωγή) που μπορούν πραγματικά να εξαφανίσουν το λόγο των συμπτωμάτων (και οχι ΜΟΝΟ τα συμπτώματα). Και μην ξεχνάμε: υπάρχουν και ασθένειες που ΔΕΝ θεραπεύονται!!! Και δεν θα μιλήσω για ανίατες (ονόματα δεν λέμε), αλλά π.χ. για το άσθμα υπάρχουν πολλά φάρμακα που ελαχιστοποιούν τα συμπτώματα και - προσωρινά - επαναφέρουν τη φυσιολογική λειτουργία των βρόγχων και των πνευμόνων, όμως απαιτείται πρόληψη του ασθενή και αποφυγή των αλλεργιογόνων ή παραγόντων που ίσως προκαλέσουν πάλι μια νεα αντίδραση του οργανισμού.

ΔΕΝ ξέρω τα πάντα (μάλιστα ξέρω σχετικά λίγα και μόνο για συγκεκριμένα αντικείμενα), αλλά ΕΓΩ το γνωρίζω αυτό! Αραγε πόσοι εδω μέσα επίσης το γνωρίζουν αυτό;...

φιλε θανο εγω συμφωνω με αυτα που λες αλλα οι απαντησεις σου δεν βρισκουν ανταποκριση στις ερωτησεις μου..εγω δεν ανεφερα για προβληματα αθλητων,κακωσεις,καταπονησεις γιατι εκει σαφως εχουμε να κανουμε με κατι μη φυσιολογικο που αντιμετωπιζετε καί με τους τροπους που λες+φυσιοθεραπειες κλπ...εγω ανεφερθη σε μελλοντικους ασθενεις οι οποιοι δεν θα νοσουσαν ή δεν θα νοσησουν απο πολλες εκφυλλιστικες ασθενειες(αν και οπως εχω ξαναπει δεν πιστευω οπως και αρκετοι σπουδαιοι διατροφολογοι-ιατροι επιστημονες οτι υπαρχουν ασθενειες αλλα ασθενεις αλλα αυτο ειναι μια πολυ μεγαλη ιστορια που δεν μπορω να την ανοιξω στο σαιτ,οκ?)
αν ηξεραν και εφαρμοζαν καποια βασικα πραγματα μετα απο εξατομικευμενες ιατρικες και αλλες εξετασεις..οπως εξεταση ομοκυστεινης,δυσανεκτικα τροφολογικα τεστ,ιατρικο ιστορικο,κ.ο.κ.

Επισκέπτης
Τι είναι αυτά που λες; Καταλαβαίνεις τι λες; Έχεις πάει ποτέ σε ελαιοτριβείο;Λες τις ελιές να τις ξεφλουδίζουν να πετάνε τα κουκούτσια και να τις αλέθουν; Θέλετε και τα λέτε ρε παιδιά αυτά ή σας ξεφεύγουν; ... Το περισσότερο λάδι το βγάζει το κουκούτσι της ελιάς.

Είναι λίγο άκαιρο αλλά τώρα το είδα. Το ελαιόλαδο βγαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον καρπό της ελιάς και όχι από το κουκούτσι (όχι, δεν τις ξεφλουδίζουν και βγάζουν τα κουκούτσια με το χέρι, αλλά περνάνε το μίγμα που έχει προκύψει απο την πίεση των ελιών από φυγοκέντριση).

Το πυρηνέλαιο όπως λέει κάποιος άλλος προέρχεται από το κουκούτσι.

Είναι κρίμα να παράγουμε το καλύτερο λάδι παγκοσμίως και να μην ξέρουμε από πού προέρχεται. Την επόμενη φορά που θα πας τις ελιές στο ελαιοτριβείο πες τους να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και όχι να σε κοροιδεύουν.

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
τα ελεγα εγω αλλα τι να λεει .

δεν αξιζε τον κοπο να στησουμε καβγά

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Είναι λίγο άκαιρο αλλά τώρα το είδα. Το ελαιόλαδο βγαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον καρπό της ελιάς και όχι από το κουκούτσι (όχι, δεν τις ξεφλουδίζουν και βγάζουν τα κουκούτσια με το χέρι, αλλά περνάνε το μίγμα που έχει προκύψει απο την πίεση των ελιών από φυγοκέντριση).

Το πυρηνέλαιο όπως λέει κάποιος άλλος προέρχεται από το κουκούτσι.

Είναι κρίμα να παράγουμε το καλύτερο λάδι παγκοσμίως και να μην ξέρουμε από πού προέρχεται. Την επόμενη φορά που θα πας τις ελιές στο ελαιοτριβείο πες τους να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και όχι να σε κοροιδεύουν.

ελπιζω να το δει και ο φιλος vanzel

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Εγώ έχω ακούσει ότι η φραπελιά...είναι ότι καλύτερο...ισχύει?  :grin: :grin: :grin:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom