Νέα

Φύλλα ελιάς!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δυστυχώς ακόμη και σε θέματα υγείας ισχύει ο αφορισμός τπυ επιθεωρητή Κάλαχαν: Opinions are like assholes...everybody has one...
Είναι κρίμα την αυγή του 21ου αιώνα να μιλάμε για μαντζούνια, γιατροσόφια, μυστικές συνταγές, χαμένες θεραπείες, το σκήνωμα του Βησσαρίωνα και τη χαμένη ατλαντίδα..
Είναι επίσης κρίμα διάφοροι αυτόκλητοι μελετητές, με τον ανεκδίηγητο ισχυρισμό ότι "έχουν διαβάσει" και "έχουν μελετήσει" (το τί έχουν καταλάβει είναι άλλη ιστορία) να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων αιώνες συσωρευμένων γνώσεων της ιατρικής επιστήμης με το επιχείρημα ότι οι γιατροί το κάνουν για να κονομήσουν (ενώ οι τσαρλατάνοι της φραπελιάς επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα)..

Να θυμήσω στους Λιακόπουλυος των θεμάτων υγείας ότι η σύγχρονη ιατρική ανέβασε το μ.ο. ζωής από 40 σε 80 χρόνια σε έναν σχεδόν αιώνα...Να τους θυμήσω ότι ασθένεις που σήμαιναν βέβαιο θάνατο σήμερα αντιμετωπίζονται ωσαν απλό κρυολόγημα..
Και ότι η κερδοσκοπία των φαρμακοβιομηχανιών δεν συγκρίνεται με το εμπόριο ελπίδας των τσαρλατάνων που πουλούν δάκρυα αγίων, κλύσμα από χυμό παπάγιας, δηλητήριο της ροζ πουα κατσαρίδας και  ραδίκια...

Και ενώ κανείς δεν αμφισβητεί ότι μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση θωρακίζει τον οργανισμό (μεταξύ μας αυτό δε λένε οι γιατροί; ακούσατε ποτέ γιατρό να λέει να καταναλώνουμε μόνο πίτσες, ξύδια και γαριδιάκια; ) το να στέκονται ορισμένοι με τοοοοοοοοση αλλαζονεία και έπαρση στην επιστημονική ιατρική και να προκρίνουν τις μαντζουνοθεραπείες επειδή η θεια τους η Μερώπη τις δοκίμασε και είχαν ευεργετικά αποτελέσματα και η κακιά ιατρική το αποσιωπά για να τα τσεπώνει είναι ανησυχητικό για την πνευματική τους υγεία...
Αν μη τι άλλο δείχνει απίστευτη ευπιστία...
Αλήθεια, για τους ιπτάμενους δίσκους των ναζί και την επιστροφή της μεγάλης περιπόλου των Ελ τί γνώμη έχετε;
Είμαι σίγουρος ότι έχετε διαβάσει και μελετήσει τα άπαντα Λιακόπουλου, Βελόπουλου κτλ....

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Επειδή έχω εργαστεί στον χώρο της έρευνας, μου φαίνεται οτι δεν αντιλαμβάνεστε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί. Σίγουρα πολλές έρευνες χρηματοδοτούνται και πολλές δημιουργούν αποτελέσματα για να πλασάρουν κάποιο σκεύασμα. Σε περίπτωση που κάποιο φάρμακο αποδειχθεί βλαβερό έχεται υποψη σας ποιες είναι οι κιρώσεις στις φαρμακοβιομηχανίες; Τεράστιες, οι αποζημιώσεις που μπορεί να πληρώσει είναι πάρα πολύ εύκολο να την κλείσουν και να στείλουν φυλακή αρκετούς. Συνεπώς αυτοί δεν παίζουν με τα χρήματά τους. Τώρα, να αποκρύψουν μια θεραπεία, ή καλύτερα να μην χρηματοδοτήσουν έρευνα για αυτήν αν δεν πρόκειτε να τους επιφέρει χρήματα είναι άλλη υπόθεση. Ωστόσο η έρευνα γύρω από φυσικά προϊοντα είναι σχετικά πιο φτηνή και πάντα οι ερευνητικές ομάδες κάνουν τα κουμάντα τους για να τις τρέχουν παράλληλα με άλλα προγράμματα, είτε με χρηματοδότηση πανεπιστιμίων στα πλαίσια μεταπτυχιακών και διδακτορικών είτε μεταφέροντας πόρους από άλλα προγράμματα. Αυτό δε γίνεται μόνο από την καλή διάθεση να σώσουν τον κόσμο αλλά επειδή στα επιστημονικά περιοδικά, που από ότι φαίνεται πολλοί απο εδώ δεν έχουν ανοίξει ποτέ κανένα, λυσσούν για επαναστατικές νέες δημοσιεύσεις (με άλλα λόγια αν κάποιος κάνει έρευνα και δείξει οτι τα φύλλα ελιάς ή οτιδήποτε τέτοιο θεραπεύει τον καρκίνο του παχ εντέρου τότε τα μεγάλα περιοδικά όχι μόνο θα το δημοσιεύσουν, κώλο θα στήσουν για να το δημοσιεύσουν, εδώ δημοσιεύουν απλά πηδιομιολογικά δεδομένα που για γνωστά πράγματα), και φυσικά η έδρα των ερευνητών σε κάθε ερευνιτικό κέντρο κρίνεται από το συγγραφικό του έργο. Επιπλέον σχεδόν πάντα βρίσκεις χρηματοδότηση για να ερευνήσεις κάτι που ωφελεί στην υγεία γιατί πάντα κάποιος το εμπορεύεται.

Επιπρόσθετα όσο και αν διαφωνείτε με τον τρόπο λειτουργείας που εν βάθει αγνοείτε, είτε το θέλετε είτε όχι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξακριβώσεις την δράση ουσιών παρά επιστημονική έρευνα.

Όσων αφορά τα λάθη, που έχουν γίνει, τέτοια πάντα θα γίνονται διότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Παλιότερα ήταν πιο εύκολο να γίνουν και εγκληματικές παραλήψεις στον χώρο, σήμερα πιο δύσκολο, αλλά μόνο έτσι λειτουργεί. Σε κάθε περίπτωση η επιστημονική έρευνα είναι πιο έγκυρη από την άποψη του ψιλικαντζή, του πωλητή πολυβιταμινών, μαντζουνιών, πρωτεϊνών, την γιαγιά και το παντζανάκι της θείας Καλλιόπης.

Να σημειωθεί οτι δεν φτάνει ούτε καν μια έγκυρη έρευνα για να αποδείξει κάτι, χρειάζονται πολλές και διαφορτικών ειδών, εν πάση περιπτώσει δεν αξιζει εδώ να αναλυθούν οι μέθοδοι σχεδιασμού ερευνών.

Τώρα εγωισμός στο ιατρικό γίγνεσθαι, δε μου λέει τίποτα, αλλά το καταλαβαίνω, γιατι αν ο φίλος βάσος υπογράψει για τα φύλλα ελιάς και ο άλλος πάθει διάρροια, ή ακόμα πεθάνει κιόλλας δε θα πάθει τίποτα, ενώ αν υπογράψω εγώ θα πάω φυλακή...

Τώρα ο καθένας να κάθεται στα αυγά του, μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, να κάνει ότι θέλει για πάρτη του, όταν όμως εγώ έχω φάει τη μισή μου ζωή στο αντικείμενο και φέρω ευθύνη νομίζω οτι ο λόγος μου μετράει λίγο παραπάνω. Ακριβώς όπως θα ρωτήσω τον Μηχανικό για να μου σχεδιάσει το σπίτι, τον υδραυλικό να μου φτιάξει τα υδραυλικά και τον κουρέα να με κουρέψει.

Αυτά.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
συγγνωμη για τον τονο της αντιπαραθεσης ζητω απο τον sigma(δεν ηθελα να αναφερθω προσωπικα στο παιδι)...εκτροχιαστηκα αρκετα...απλα απο αυτα που ακουω ορισμενες φορες βγαινω εξω απο τα νερα μου....ηταν αδικη η επιθεση αυτη που του εκανα γιατι στο κατω κατω δεν φταιει το παιδι για την λανθανουσα κατασταση.....

σε οτι αφορα τωρα αυτα που ειπες str1977 μαλλον εχεις παντελη αγνοια απο θεματα διατροφης τουλαχιστον......ειπες χαρακτηριστικα οτι "εχουμε ακουσει καποιον γιατρο να μας λεει να τρωμε γαριδακια,πιτσες κλπ?"

δηλαδη αν σου πει να μην τρως πιτσες,γαριδακια,οστρακοειδη,κορεσμενα λιπη κπλ.....καταλαβες πως θα θωρακισεις την υγεια σου?αν καταλαβες τοτε προχωρα........μηπως εχεις ρωτησει καποιον ιατρο-παθολογο της συμβατικης ιατρικης να σε συμβουλεψει ή να σου δωσει καποιες πληροφοριες σχετικα με την απορροφησιμοτητα των θρεπτικων στοιχειων απο τις λαχνες του λεπτου εντερου?ή αν τον ρωτησες οτι σου διεγνωσθη καποιο προβλημα σχετικα με το εντερο σου τί συμβουλη σου εδωσε?να παρεις ζαντακ?μαλλον μολις θα τον ρωτησεις κατι τετοιο θα σε κοιταει με ανοικτα γουρλωτα ματια γεματος αποριες.........

αν ρωτησεις τον sigma που εχει αμεση σχεση με την διατροφολογια θα σου δωσει αμεσα τις απαντησεις του και τις κατευθυνσεις του(ασχετα αν διαφωνω μαζι του σε καποια πραματα).....

μην αναφερεις τοσο απλοικα παραδειγματα για θεματα υγειας.....και καταλαβετε οτι η υγεια δεν χτιζεται με το να μην τρως πιτσες,μακαρονια με σαλτσες και φοφικο αλλα με την προσεγμενη εξατομικευμενη διατροφολογικη παρεμβαση που θα μελετησει ο καθενας με τον διατροφολογο του....και οχι με τα gilli diet και τα πρινου...

Επισης δεν θα χτισεις ενα σωστο οικοδομημα τρωγοντας "ισορροπημενα"
......η μοδα βλεπετε θελει "ισορροπημενα πραγματα"......γιατι αν δεν εχεις κανει εξατομικευμενες ειδικες εξετασεις και τεστ...απλα δεν ξερεις τιποτα για το τί σου καλο....κλπ.

Αν αυτα παλι που ακους σου φαινονται αστεια τοτε πηγαινε στον εκαστοτε παθολογο οταν πεφτεις στο κρεβατι με πυρετο και παιρνε αναβραζον ασπιρινη για να χαλαρωσεις....οπως  κανουνε καποιοι.....

Το ζητημα ειναι να βρεις την αιτια και να αλλαξεις τον παραγοντα παθογενειας σε οτιδηποτε και αν σε ενοχλει......οχι να καταστειλεις απλα το συμπτωμα...γιατι αν δεν το εχεις καταλαβει η ιατρικη σημερα αυτο κανει......καταστελλει μονο συμπτωματα ειτε με χειρουργεια ειτε με λαπαροσκοπησεις είτε με νανορομποτικη ειτε με φαρμακα,χημειοθεραπειες....κλπ.......

για αυτο και πολλοι ανθρωποι δεν ξερουν τί τους γινεται στη ζωη τους και καταληγουν μεσα απο λαθος συμπεριφορες σε παθογενειες για τις οποιες σε πολυ μεγαλο ποσοστο θα μπορουσαν να τις ειχαν αποφυγει.

Και κατι τελευταιο....απαγορευεται ενας χομπιστας να ξερει πολλα πραγματα σχετικα με κατι χωρις να εχει παρει καποιον τιτλο?μονο οι "εστεμμενοι" ειναι οι γνωστες?ή μηπως ειναι "μονομερως γνωστες"?

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
και στο κατω κατω καποιος , καπου, καποτε , ειπε οτι η γη ειναι σφαιρικη ,,,,,, και τον πηραν με τις πετρες.......

τωρα ομως ολοι το γνωριζουν και το αποδεχονται σαν το πιο φυσιολογικο πραγμα.......

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Αν αναφέρεσαι σε μένα, για το της σφαιρικότητας, αν διαβάσεις τα προηγούμενα θα καταλάβεις την θέση μου και οτι για μένα τουλάχιστον είναι άκυρο. Μπορεί να είναι το μυστικό της αθανασίας, αλλά να δεν τεσταριστεί από είδικούς με σωστά σχεδιασμένες μελέτες που ποτέ δεν ξεκινούν από τις ειδήσεις σε ανθρώπους είναι κάτι υπο διερέυνηση και πιθανα επικίνδυνο!

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
οσο επικινδυνη ειναι και η a priori αρνηση.......

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
και στο κατω κατω καποιος , καπου, καποτε , ειπε οτι η γη ειναι σφαιρικη ,,,,,, και τον πηραν με τις πετρες.......

τωρα ομως ολοι το γνωριζουν και το αποδεχονται σαν το πιο φυσιολογικο πραγμα.......

Να σου θυμίσω ότι αυτός που το είπε ήταν επιστήμονας, το βρήκε με την επιστημονική μέθοδο και τον αμφισβητούσαν τσαρλατάνοι- ψευδοεπιστήμονες που πίστευαν στην αυθεντία της βίβλου...
Η σύγκρουση είναι  η ίδια..Τσαρλατάνοι vs επιστημόνων..Απλά έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων

Και κάτι άλλο...Έχω ακούσει πολλές φορές επιστήμονες (όχι μόνο ιατρούς) να παραδέχονται ότι έκαναν λάθος- η επιστήμη άλλωστε προχωρά..

Έχεις ακούσει ποτέ σου ψευδοεπιστήμονα- τσαρλατάνο να παραδέχεται ότι το δηλητήριο του μπλε σκορπιου ή η φραπελιά ΔΕΝ θεραπεύει τον καρκίνο; Παρά τις συντριπτικές αποδείξεις από 10δες αναξέρτητους φορείς (και όχι μόνο από "ξελπουλημένες" φαρμακοβιομηχανίες)..

Όπως και αυτοί που έλεγαν ότι η γη είναι επίπεδη, έτσι και οι τσαρλατάνοι βασίζονται στην πίστη των αδαών και στο μεταφυσικό λόγο, όχι στην απόδειξη...

Και ναι βάσο, ο χομπίστας είναι χομπίστας και ο επιστήμονας επιστήμονας..Το αν υπάρχουν και μερικοί κακοί επιστήμονες αυτό δεν κάνει τους χομπίστες ισάξιους με τους υπόλοιπους...

P.S..Μήπως να μετονομάσουμε τα σχετικα thread από φραπαδούρα baby gold σε ΦΡΑΠΕΛΙΑ BABY GOLD;

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Μα καλά είσαστε οβαροί; Η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι βρίσκεται μόνο σε ότι τεκμηριώνεται επιστημονικά. Δηλαδή από καλά οργανωμένες μελέτες που δημοσιεύονται γίνονται από σοβαρούς επιστήμονες σε σοβαρά ερευνητικά κέντρα και δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά, τύπου Lancet,  American journal of clinical nutrition, British journal of nutrition κλπ, ή έστω βιβλία διάσημων οίκων όπως ganong, elsevier, Lippincot williams κλπ. Ούτε ένα κατεβατό από μαντζούνια είναι απόδειξη, ούτε το site που αρθρογραφεί ένας γιατρός που δεν μπορεί να αξιολογηθεί (εκτός και αν παραθέτει βιβλιογραφία που είναι δυνατό να ελεγχθει, οπότε αν γράψει πίπες θα κριθεί και αυτός) Φυσικά βέβαια ότι δημοσιεύεται είναι πάλι υπό αμφισβήτηση έως εξακριβωθεί το βιοχημικό μεταβολικό μονοπάτι που επιδρά αν πρόκειται για ουσία.

Συνεπώς κόφτε τις μαλακίες και τις εφετζίδικες κουβέντες και να μάθεται να ακούτε αυτούς που ξέρουν να ψάχνουν και να κρίνουν στο αντικείμενό τους.

Τώρα αν κάποιος τη βρίσκει να κάνει κλύσμα για να καθαρίζει το αντεράκι του πρόβλημά του, αν πάλι θέλει πιπερόριζα για να έχει κάβλες πάλι πρόβλημά του. (που κάποια μπορεί να έχουν και δράση, πχ το κάρυ, η κανέλλα κλπ σε συγκεκριμένες καταστάσεις με αποδεδειγμένους μεταβολικούς μηχανισμούς)

Μάθετε όμως να επιλέγεται τις πηγές σας και να είστε επιφυλακτικοί στα φαντεζί κόλπα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση στη διάθεσή σας.

+10000000

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
δεν μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις τσαρλατανισμο οτιδηποτε δεν εχει αγγιξει  ή δεν εχει δειξει ενδιαφερον ακομη  ....... λεω ακομη..... η επισημη επιστιμονικη κοινοτητα...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
φιλε μου sigma δεν αντιλεγουμε . εχεις κι εσυ τα δικιο σου .

αλλα ο τροπος που καποιος εντασεται στην επιστημονικη κοινοτητα μεσω των περιοδικων που ανεφερες ειναι κατι αντιστοιχο με
βραβεια  o s c a r  των ηθοποιων (κυκλωματα ....)

και σκεψου ποσες μελετες που εχουν καταγραφει στα περιοδικα ως αξιολογες εχουν ανερεθει ισως και μετα απο 4-5 χρονια...

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο απλά ο - εκάστοτε - επιστημονικός τομέας να...προοδεύει... Το σκέφτηκες ποτέ; Και ναι μεν, όσον αφορά στα περιοδικά, ισχύουν φιλίες, πληρωμές, κλπ, αλλά υπάρχουν κατηγορίες περιοδικών που οι 'γνώστες' του χώρου (επιστήμονες, ερευνητές) γνωρίζουν ακριβώς ποιά περιοδικά (με κριτές εννοείται) είναι έγκυρα, αξιοκρατικά, 'δυνατά' ή όχι κλπ... Και στο κάτω κάτω αυτός είναι ο ορισμός της έρευνας: να αναζητά, να αμφισβητεί, να ανακαλύπτει και να βελτιώνει/ να δημιουργεί...

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Sigma θα ηθελα να μοιραστεις(αν θες βεβαια) την αποψη σου για τον ΗΙV.

Σε οτι αφορα το θεμα του καταδικασμου καποιων φαρμ.εταιρειων με επιβολη προστιμων και δυσφηφιση κλπ...πιστευεις οτι μπορει καποιος ή καποια ομαδα ανθρωπων,επιστημονων κλπ..μπορει να τα βαλει μαζι τους και να αποδειξει οτι εσφαλαν εγκληματικα κατα της ανθρωποτητας?πιστευεις οτι φοβουνται τα νομικα πλαισια του ΠΟΥ?εχεις την εντυπωση οτι εχουν κατι αλλο στο μυαλο τους εκτος απο το ανεβασμα των μετοχων τους και τους τεραστιους τζιρους τους?Νομιζεις οτι εχουν ανακοινωσει αληθη συμπερασματα ερευνων-μελετων σχετικα με παρα πολλα ευεργετικα φυτοθρεπτικα για την ανθρωπινη προστασια απο την εκφυλλιση των κυτταρων?Πως θα ενιωθες εσυ και οποιοσδηποτε αλλος οταν απειλειτο απο τη θεα φυση?και μην μου πεις οτι τα φαρμακα εχουν βαση φυτικα στοιχεια......με αλλες προσμιξεις "υποχρεωτικα αναγκαιες"

Μήπως ο Ιπποκρατης ελεγε μαλακιες?γιατι αραγε τα ποσοστα οστεοπορωσης ειναι ασυνηθιστα υψηλα σε περιοχες οπου καταναλωνεται αγελαδινο γαλα?οι κινεζοι γιατι εχουν χαμηλα ποσοστα οστεοπορωτικων καταγματων στις αντιστοιχες ηλικιες με τους ευρωπαιους?μηπως επειδη τρεφονται με πληρη οσπρια(αναποφλοιωτα) και διαφορα ματζουνια και ψαρια?

Γιατί ντε και καλα τα παιδια πρεπει να τα πιεζουμε να πινουν γαλα μεχρι μεγαλη ηλικια?και κανω αυτες τις ερωτησεις σε σενα sigma γιατι εισαι ειδικος και μας αφορα αμεσα η απαντηση σου.....Στην κεντρικγ αφρικη γιατι γινονται 2μετροι οι αφρικανοι χωρις να ξερουν καν τη γευση του γαλακτος?Γιατί στην ελλαδα ξαφνικα εγινε αθρωα εισαγωγη αγελαδων απο την βορεια ευρωπη ενω ειχαμε μονο κατσικες και αιγοπροβατα?Ολα αυτα δεν οδηγουν σε καποια συμπερασματα?

str1977 απο την απαντηση σου στο ποστ καταλαβα οτι θιχτηκε ο εγωισμος σου.......εγω δεν εχω τη διαθεση για προσωπικες αντιπαραθεσεις....απλα ως "χομπιστας" εχω ακουσει απειρες διαλεξεις απο ορθομοριακους διατροφολογους,εχω βιβλιογραφια αξιοζηλευτη την οποια ξερω τουλαχιστον να την διαβαζω και επισης εχω αρκετα παραδειγματα στον κοινωνικο μου περιγυρο και στον ιδιο μου τον ευατο....Επισης εχω και μια βιβλιογραφια μονο με ερευνες......και μαλιστα καποιες απο αυτες εναντιωνονται στα περι αυξησεως του μεσου ορου ζωης εξαιτιας της συμβατικης ιατρικης βοηθειας.....μαλιστα αναφερουν οτι αυτο ειναι μια οικτρη πλανη για να προσκυνησουμε την συμβατικη ιατρικη χωρις δευτερη κουβεντα...

Καταληγοντας δεν θελω να αμφισβητησω την καταρτιση και τον κοπο του καθε επιστημονα απο οποια πλευρα και αν αυτος βρισκεται....απλα πολλοι εχουν εξαπατηθει απο την ιδια τους την επιστημη.....και αυτο εχει αντικτυπο στον λαο.....

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
28. Φύλλα της ελιάς, Olea europae, Οικ: Oleaceae. Η ελιά εκτός από το κύριο προϊόν της που είναι το λάδι, έχει τα φύλλα της και τις πράσινες ελιές που χρησιμοποιούνται στη λαϊκή θεραπευτική. Κύριο συστατικό του είναι ένα πικρό γλυκοσίδιο η ελαιοευρωπαϊνη. Είναι άριστα κατά της υπέρτασης, χαμηλώνει τη χοληστερίνη και βοηθά να χαμηλώσει ο καρκινικός δείκτης του προστάτη. Είναι πολύ καλό διουρητικό. Τα φύλλα περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που δεν καταστρέφονται κατά τη διαδικασία παρασκευής του εγχύματος.

Συμφωνώ με το φίλο τον sigma! Αν ΔΕΝ υπάρχουν αξιόλογες χημικοβιολογικές μελέτες σε συνδυασμό με φαρμακολογικά πειράματα και κλινικές-επιδημιολογικές έρευνες, ό,τι κι αν λέμε εμείς ή ο κάθε δημοσιογράφος ή ο κάθε τσαρλατάνος ή μη επιστήμονας είναι μαλακίες. Και ένας πραγματικά σοβαρός επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του δεν θα βγει ΠΟΤΕ στην (ελληνική) τηλεόραση να πει κάτι για μια τόσο σημαντική ασθένεια οπως ο καρκίνος αν ΔΕΝ είναι 101% σιγουρος (με επιστημονικά στοιχεία κλπ) ότι αυτή είναι η μία και μοναδική τεκμηριωμένη αλήθεια.

Και στο κάτω κάτω τα πράγματα στην έρευνα ΔΕΝ είναι τόσο απλά (γι'αυτό και δεν μπορεί ο καθένας να γίνει έτσι εύκολα επιστήμονας-ερευνητής). Η φύση λειτουργεί με βάση τόσο πολύπλοκους μηχανισμούς που ΔΕΝ είναι δυνατόν πολλές φορές να κατανοήσουμε κάποιες διεργασίες.

Παράδειγμα: υποθέτω ΔΕΝ σκέφτηκε κανείς ότι η ελιά (κοινή ονομασία) αναφέρεται - πολύ σωστά - στο είδος Olea europaea L. , με τη διαφορά ότι επειδή το κοινό είδος είναι - ως γνωστόν - ευρέως καλλιεργούμενο, υπάρχουν ανα τον κόσμο άπειρες ποικιλίες! Περιττό να τονίσω ότι ανάλογα με την διαφορετική ποικλία (όπως και σε άλλα είδη) μπορεί να ποικίλουν σε ποσότητα και ποιότητα οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα φύλλα της! Επίσης αυτές διαφέρεουν από  δέντρο σε δέντρο (θάμνο για την ακρίβεια), από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με το έτος κλπ κλπ. Να προσθέσω τέλος κάτι που ίσως ΔΕΝ είναι γνωστό ούτε στον ευρύτερο επιστημονικό κόσμο (τον μη ειδικό με το συγκεκριμένο θέμα) ότι τα φύλλα ελιάς (όπως και άλλα είδη) επειδή ακριβώς περιέχουν συγκεκριμένες πτητικές ουσίες (π.χ. αιθέρια έλαια), συγκεντρώνονται σε αυτά διάφοροι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ανάλογα με την ποσότητα και το είδος τους μπορεί να είναι βλαπτικοί για τον άνθρωπο (βακτήρια, μικρόβια, σπόρια μυκήτων)!!!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Αν ηθελε το αγαπημενο μας κρατος να προασπισει την υγεια μας και να μας γλυτωσει απο νοσογονες πηγες θα φιλτραριζε το νερο που πινουμε είτε με φιλτρα ανθρακα είτε με υδρολυση είτε με μαγνητες είτε με οποιονδηποτε αλλο πιθανο τροπο που χρησιμοποιειται σε αλλες χωρες....

Επισης θα εβγαιναν στη δημοσια τηλεοραση και γενικα στα ΜΜΕ και θα μας ανελυαν διεξοδικα το πως ακριβως λειτουργει ο οργανισμος και τις διαφορες πληροφοριες που εχει δικαιωμα ο καθε πολιτης να ξερει σε θεματα διατροφης κλπ...με καθημερινες αναφορες απο διαφορες γκαμες ανθρωπων
ωστε ο πολιτης να εχει μια αποψη και μια δυνατοτητα επιλογης και προσαρμογης στην γεματο υγεια ζωη......οχι μονο τους πυρηνικους βιολογους που μας λενε απλα να τρωμε φρουτα..........με υφος λες και ανακαλυψαν την αμερικη.......

Βεβαια ακομη και αν υπηρχε η πολυπλευρη και ολοκληρωμενη ενημερωση και παλι θα μου πειτε"τί θα μπορουσε να αλλαξει"? απο τη στιγμη που ολοι τρεχουν σαν τους διαολους στους δρομους να προλαβουν δουλειες,υποχρεωσεις κλπ...........ειδατε?απο παντου μας χρειαζονται αρρωστους,νοσουντες.....και οι ερευνες και οι μελετες πανε στο βροντο τελικα........απλα εφαρμοζουμε τις κατασταλτικες μεθοδους θεραπειας......και εχουμε λεμε και συστημα υγειας.....

Αληθεια.....γιατι στους αρρωστους στα νοσοκομεια ή στους χειρουργημενους δινουν παστιτσιο? ή κρεμα καραμελε?για να αναρρωσουν γρηγοροτερα υποθετω...........τρωγωντας ζαχαρη και αντιβιοτικα ζωων...............ωραια υγεια...να την χαιρομαστε φιλοι μου....

Τωρα αν ολα αυτα τα βλεπω μονο εγω τοτε στραβα αρμενιζω και συγγνωμη για την κουραση που σας υπεβαλλα με το να τα αναγιγνωσκετε.............καλο ξημερωμα...

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Μερικες απαντησεις για οσους θελουν να ενημερωθουν για πραγματα που δεν γινεται να γνωριζουν και οχι για οσους θελουν απλα να ικανοποιησουν τον εγωισμο τους.

Για τις πατεντες που ανεφερε καποιος: αν αποδειχθει οτι η φραπελια εχει ευεγερτικες ιδιοτητες  σε μια ασθενεια , αυτο θα το κανει καποιο συστατικο της ή συνδυασμος συστατικων της.Η φαρμακοβιομηχανια θα πατενταρει λοιπον τα συστατικα αυτα και οχι την φραπελια.Αφου καταληξει βεβαια στη καταλληλη δοση και με τον καταλληλο τροπο χορηγησης!
Πχ καλη η πενικκιλινη αλλα αμα την πιεις απο το στομα δεν θα σου κανει τπτ , πρεπει να την παρεις με ενεση!Γι'αυτο αργοτερα βγηκε τροποποιημενο μοριο πενικκιλινης που χορηγειται και απο το στομα!

Τα περισσοτερα φαρμακα απο βοτανα-φυσικα προιοντα προηλθαν (και συνεχιζουν να βγαινουν) μεχρi που βγηκαν παραλλαγες τους με καλυτερα αποτελεσματα.Πχ καλο το βελος των αρχαιων , αλλα η σφαιρα δεν κανει καλυτερη δουλεια (ιδια φιλοσοφιας και καταγωγης οπλο)

Η λιστα του Panaxios ειναι αντικειμενο της φαρμακογνωσιας , τομεα της φαρμακευτικης επιστημης.Την χρησιμοποιουν η ομοιοπαθητικη και αλλες εναλλακτικες θεραπευτικες τσαρλατανικης φυσεως για να προσδωσουν καποιο κυρος στις πρακτικες τους.Αλλα η αληθεια ειναι οτι απλα ειναι μια λιστα ερευνων της φαρμακευτικης επιστημης της περασμενης χιλιετιας!

Οπως εχει πει και o Jeremy Clarkson οι αρχαιοι εχουν πολλα να μας διδαξουν αλλα εμεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι κανεις δεν λεει οτι η φραπελια δεν εχει καμια θεραπευτικη αξια.Αυτο που λεμε ειναι οτι δεν εχουν γινει/ολοκληρωθει ερευνες που να λενε οτι η ταδε ουσια απο την φραπελια , στη ταδε δοση , με τον ταδε τροπο χορηγησης προκαλει την ταδε θεραπεια!
Οποιος λοιπον υποστηριζει το αντιθετο (πχ πινοντας χυμο φραπελιας θεραπευεις το καρκινο ή τα αρθριτκα κλπ) ειναι απλα τσαρλατανος.

Η πλειοψηφια του κοσμου νομιζει οτι αν πιει μια ουσια θεραπευτικη για τη χ νοσο θα γινει καλα , ιδιως αν την πιει και σε μεγαλη δοση.Σ'αυτο πατανε οι τσαρλατανοι και παρουσιαζουν κατα καιρους διαφορες μαγικες ουσιες...

Για τα περι σφαιρικοτητας της γης με καλυψε ο str8...

Επισης μια Info για τροφη προς σκεψη , απο τις 2000 ερευνες που κανει μια φαρμακευτικη μεγαλοβιομηχανια σε ουσιες , 4-5 εμφανιζουν ικανοποιητικα θεραπευτικα αποτελεσματα χωρις σοβαρες παρενεργειες και απο αυτα τα 1-2 τελικα αποφερουν κερδος στις εταιριες...

Τελος οπως ειπε και str8 την βελτιωση της ανθρωπινης υγειας , την θεραπεια τοσων ανιατων παλιοτερα ασθενειων και την αυξηση του μ.ο ζωης του ανθρωπου η συμβατικη ιατρικη-φαρμακευτικη τα πετυχαν , με τα ιδια οικονομικα συμφεροντα που διακυβεβονται και σημερα.

Ξερετε ποσο θα γουσταραν οι φαρμακοβιομηχανιες να βρουν ενα συστατικο απο την φραπελια που να θεραπευει τον καρκινο , να το πατενταρουν και να το πουλανε ΟΣΟ θελουν με μονο κοστος την παραγωγη φυλλων ελιας και μια αποσταξη ή εκχυλιση???

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
fidodildo και εγω φυσικα θα συμφωνησω με τα περισσοτερα που λες γιατί απλα εχουν μια λογικη και επιστημονικη βαση.Το ζητημα "φυλλα ελιας" ουσιαστικα δεν το ανοιξα για τα φυλλα ελιας και τις τυχον θεραπευτικες ιδιοτητες που εχουν καποια συστατικα της αλλα να παραθεσουμε ολοι μας αποψεις και να αναλυσουμε ολες τις πιθανες προεκτασεις των θεματων υγειας,φαρμακολογιας,βοτανολογιας,ομοιοπαθητικης κλπ...Ουσιαστικα ειναι μια προεκταση του θεματος "αγνοια σε θεματα υγειας και διατροφης" που ειχα ανοιξει πριν καμποσο διαστημα.Εκει θελω να καταληξω και να πω οτι ολο το οικονομικο-πολιτικο κατεστημενο σε ολες τις εκφανσεις της ζωης θελουν τον ανθρωπο να αγνοει το "καλο του",με σκοπο να τον χαλιναγωγουν οπως αυτο θελει για να εξυπηρετησει τους διαφορους σκοπους του.Αν λοιπον εμπαινε στα σχολεια μας μαθημα "διατροφολογιας,ψυχολογιας, τροπου ζωης,συμπεριφορας,Σ.Ε.Π.,κανονων υγιεινης,ανθρωπινης σεξουαλικοτητας κλπ." ποσο αισθητα μειωμενες θα ηταν οι προβληματικες και νοσηρες καταστασεις που βιωνουμε καθημερινα?ποσους λιγοτερους "πελατες" θα ειχαν οι γιατροι,οι ψυχολογοι,οι διατροφολογοι,τα διαφορα ΟΚΑΝΑ κλπ.,νοσοκομεια κλπ...Αν γνωριζαν οι ανθρωποι απο μικρη ηλικια βασικες αρχες τουλαχιστον απο ολα τα προαναφερθεντα και δεν διαβιουσαν "ακριτα" και "καθοδηγουμενα" και αντιστεκοντουσαν με την κριση τους και οχι με
"αναρχικους"τροπους απεναντι στα φαινομενα αυτα παρα πολλα πραγματα θα ηταν διαφορετικα προς το κοινο συμφερον.Απλα πλεον τα πραγματα ειναι τοσο κατευθυνομενα που πραγματικα και οσοι εχουν αυξημενη κριτικη ικανοτητα σηκωνουν τα χερια ψηλα.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Vasos σου εχω πει οτι πολλα απο αυτα που λες ειναι σωστα , αλλα λογω της αντπαθειας σου προς την επισημη ιατρικη-φαρμακευτικη καταληγεις μερικες φορες να υποστηριζεις θωριες και πρακτικες και συγχρονως να απορριπτεις καθε εκφανση της επισημης επιστημης.

Παραδεχομαι οτι αν και χομπιστας γνωριζεις στα περι διατροφολογιας περισσοτερα πραγματα και απο μενα που ανηκω στις επιστημες υγειας.Σου εχω ξαναπει ομως οτι αυτο δεν ειναι αρκετο για να βγαζεις συμπερασματα πανω στην υγεια.Δηλ αν εισαι καλος στον πολλαπλασιασμο δεν παει να πει οτι μπορεις να εκφερεις σωστη αποψη σε οποιοδηποτε θεμα της επιστημης των μαθηματικων!

Οτι υπαρχουν οικονομικα συμφεροντα και στις επιστημες υγειας ειναι αληθεια , αλλα λογω της φυσεως του χωρου και του παραγοντα ματαιοδοξιας-υστεροφημιας (που σου εχω ξαναπει) που εισερχεται , ολα αυτα ειναι πταισματα σε σχεση με τι γινεται σε αλλους χωρους και δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που δειχνουν ορισμενες ταινιες ή λενε θεωριες συνομωσιας.
Με απλα λογια η επισημη ιατρικη-φαρμακευτικη δεν υπαρχει περιπτωση να σου πουλησει καποιο φαρμακο-θεραπεια που δεν σου κανει τπτ ή σου κανει και κακο.Αυτο που ισως καποιες φορες σου κανει ειναι να σου πουλησει ενα φαρμακο Α αντι ενος Β που κανουν και τα 2 την ιδια δουλεια αλλα το ενα εχει καλυτερη "προωθηση".Χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι το Α θα ειναι παντα ακριβοτερο του Β...

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
οσα ειπωθηκαν ειναι σωστα αλλα πρεπει να δωθει βαση σε δυο αντικειμενικες αληθειες που περασαν στα ψιλα γραμματα

α) ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες

β) τα φαρμακα δρουν κατα των συμπτωματων και συνεπως δε θεραπευουν (απο μονα τους)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
οσα ειπωθηκαν ειναι σωστα αλλα πρεπει να δωθει βαση σε δυο αντικειμενικες αληθειες που περασαν στα ψιλα γραμματα

α) ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες

β) τα φαρμακα δρουν κατα των συμπτωματων και συνεπως δε θεραπευουν (απο μονα τους)

ΜΗΝ γενικεύουμε! ΔΕΝ είναι έτσι! Μερικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες ή αυτές είναι ασήμαντες ή σπάνιες (λόγω δυσανεξίαςπολύ μικρού ποσοστού μόνο του πειραματικού πληθυσμού). Επίσης, πολλά φάρμακα δρούν κατευθείαν στο κέντρο παραγωγής των συμπτωμάτων καταπολεμώντας το πρόβλημα και όχι τα συμπτώματα (π.χ. αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιασθματικά, κλπ) Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, ρε παιδιά, ΜΗΝ γενικεύουμε και μην απλοποιούμε τα πράγματα, ούτε προς τη μια κατεύθυνση ουτε προς την άλλη...

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Μερικές παρατήσεις:

Φίλε Vaso
Η δουλειά των ΜΜΕ δεν είναι αυτή του πανεπιστημίου, αν θες να μάθεις διεξοδικά τη λειτουργία της διατροφής του ανθρώπου πρέπει η να πας σε ένα από τα αναγνωρισμένα τμήματα διατροφής και διαιτολογίας, ή σε κάποιον απόφοιτό τους, ή εν πάση περιπτώσει σε κάποιον που να φέρει σχετική ειδίκευση από επίσημο φορέα.

Δεύτερον, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δίνουν παστίτσιο και κρέμα καραμελέ στους χειρουργημένους, ρώτησες κανέναν ή από μόνος αποφάσισες ότι στα νοσοκομεία οι γιατροί και οι διαιτολόγοι είναι μαλάκες; και τελικά, φυσικά, θα έπρεπε να τους δώσουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά!!! Λοιπόν, ένας χειρουργημένος, ή εγκαυματίας, ή καταγματίας, ή με πυρετό, είναι σε μία κατάσταση υπερκαταβολισμού και αυξημένου μεταβολισμού  (πάντα με έμφαση στον καταβολισμό) συνεπώς χρειάζεται εύκολη και γρήγορη ενέργεια (ζάχαρη, γλυκόζη κλπ, πολύ πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γάλα, μοσχάρι κλπ και φυσικά μια ποσότητα λίπους. Ειδικά για εγχειρισμένους στο πεπτικό σωλήνα και όργανα αυτού, το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου φυτικές ίνες για κάποιο χρονικό διάστημα ανάλογα με την έκταση του τραύματος. Χώρια ότι τα φρούτα και τα λαχανικά εν γένει στερούνται από πρωτεΐνη και λίπος, έχουν και πολλές φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι αν φάει ένας που έχει έστω και ένα απλό χειρουργείο σκωληκοειδήτη είναι σαν να έχεις ράμματα στην παλάμη και να κάνεις push ups σε τσιμέντο πασαλειμμένο με λάσπη... τι έχεις να πεις. Το ότι κάτι είναι καλό δε σημαίνει ότι είναι καλό για όλους....

Δεν λέω ότι τα ξέρω όλα, αλλά όσον αφορά εσένα η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, ο επιστήμονας που έχει σπουδάσει ένα αντικείμενο και επιστημονική μεθοδολογία, απλά ξέρει στην ουσία να λέει "μπορεί να είναι, μπορεί όχι," έως ότου αποδειχθεί, να διεξάγει έρευνα για να το αποδείξει, να κρίνει τις αποδείξεις και να χρησιμοποιεί πρακτικά μόνο τα ασφαλή για την υγεία αυτών που έχει αναλάβει κατά περίπτωση.
Όλα αυτά με το υπόβαθρο που έχει αποκτήσει λόγο χρόνια κόπου.

Ειδικά για την φραπελιά επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει θεραπευτική ιδιότητα, όπως κανείς δεν ξέρει αν έχει θεραπευτική ιδιότητα το ζουμί από φύλλα πεύκου, δεντρολίβανου, τοματιές που έχει φυτρώσει σε βόθρο κλπ, έως ότου αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες.

Φιλικά sigma

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
...ο επιστήμονας που έχει σπουδάσει ένα αντικείμενο και επιστημονική μεθοδολογία, απλά ξέρει στην ουσία να λέει "μπορεί να είναι, μπορεί όχι," έως ότου αποδειχθεί, να διεξάγει έρευνα για να το αποδείξει, να κρίνει τις αποδείξεις και να χρησιμοποιεί πρακτικά μόνο τα ασφαλή για την υγεία αυτών που έχει αναλάβει κατά περίπτωση.
Όλα αυτά με το υπόβαθρο που έχει αποκτήσει λόγο χρόνια κόπου.

Ειδικά για την φραπελιά επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει θεραπευτική ιδιότητα, όπως κανείς δεν ξέρει αν έχει θεραπευτική ιδιότητα το ζουμί από φύλλα πεύκου, δεντρολίβανου, τοματιές που έχει φυτρώσει σε βόθρο κλπ, έως ότου αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες.

+1000

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom