Νέα

Άγνοια σε θέματα υγείας και διατροφής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Φιλε vaso εχω ασχοληθει και γω με θεματα υγιεινης διατροφης και θα συμφωνησω μαζι σου γιατι τα περισσοτερα απ αυτα που λες εχουν μια δωση αληθειας!
Οι καρκινογονες ουσιες ειναι γεγονος οτι εχουν εισχωρησει σε ολη την τροφικη αλυσιδα και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι εχουν αυξηθει τα ποσοστα καρκινου παγκοσμιος τα τελευταια χρονια.
Το θεμα ομως ειναι κατα ποσο μπορεις να  τηρησεις και να εφαρμοσεις τα λεγομενα σου??.. για μενα πολυ δυσκολο εως και αδυνατον σε <<απολυτο>> βαθμο! (το εχω προσπαθησει και ολο και καπου ξεφευγα απ το προγραμμα, ειδικα εκτος σπιτιου, εξω με φιλους...)
Οσο για τα φρουτα και τα λαχανικα που λες ...  εχουν και αυτα λερωμενα τη φωλια τους...(βλ. φυτοφαρμακα)
θα μου πεις υπαρχουν και τα βιολογικα!...  ???
Το ιδανικο κατα την αποψη μου ειναι μια ισσοροπημενη διατροφη με αρκετα φρουτα,λαχανικα, οσπρια,δημητριακα,ξηρους καρπους, και απο κρεατα κυριως ασπρα ( ψαρι,πουλερικα) και κοκκινο μια φορα την εβδομαδα (και αυτο γιατι στο κοκκινο κρεας υπαρχουν καποια αμινοξεα που τα χρειαζεται ο εγκεφαλος και που δεν υπαρχουν σε καμια αλλη τροφη). Ολα τα αλλα θρεπτικα συστατικα του κρεατος οπως βιταμινες και πρωτεινες αντικαταστουνται απο αλλες τροφες.
Α και μακρια <<οσο γινεται>> απο τυποποιημενα... και εννοειται οτι πρεπει να αθλουμαστε που και που.. ετσι... ;)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το ιδανικο κατα την αποψη μου ειναι μια ισσοροπημενη διατροφη με αρκετα φρουτα,λαχανικα, οσπρια,δημητριακα,ξηρους καρπους, και απο κρεατα κυριως ασπρα ( ψαρι,πουλερικα) και κοκκινο μια φορα την εβδομαδα (και αυτο γιατι στο κοκκινο κρεας υπαρχουν καποια αμινοξεα που τα χρειαζεται ο εγκεφαλος και που δεν υπαρχουν σε καμια αλλη τροφη). Ολα τα αλλα θρεπτικα συστατικα του κρεατος οπως βιταμινες και πρωτεινες αντικαταστουνται απο αλλες τροφες.
Α και μακρια <<οσο γινεται>> απο τυποποιημενα... και εννοειται οτι πρεπει να αθλουμαστε που και που.. ετσι... ;)
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Επειδή στην οικογένεια μου ζω το πρόβλημα της γεροντικής άνοιας - Alzheimer's θα θέσω ένα φιλοσοφικό ερώτημα, που όμως οι νεότερες γενιές θα το αντιμετωπίσουν στο μέλλον όλο και περισσότερο. Αξίζει να ζει το σώμα μας περισσότερο επειδή το προσέχουμε και να βλέπουμε εμείς, αλλά κυρίως οι γύρω μας, το μυαλό να αργοπεθαίνει; Τι ζωή είναι αυτή με ένα υγιές σώμα και μυαλό γκα-γκα;

Θεραπεία στο Alzheimer's δεν υπάρχει. Μόνο πρόληψη, αλλά κι αυτή έχει τα όρια της. Καλή διατροφή, αλλά ΚΥΡΙΩΣ άσκηση του μυαλού από νεαρή ηλικία για να μην μας εγκαταλείψει. Δυστυχώς άνθρωποι που έχουν μανία με το σώμα τους και την υγιεινή διατροφή πολλές φορές μετά τα 45-50 αρχίζουν να μην κουράζουν πολύ το μυαλό γιατί φοβούνται εγκεφαλικά και συγκοπές. Έτσι στα 70-75 αρχίζει η άνοια. Πληροφοριακά μετά τα 65 1 στους 10 έχει Alzheimer's. Και κάθε πέντε ηλικιακά χρόνια το ποσοστό διπλασιάζεται. Μελέτες στην Αμερική όπου το προσδόκιμο ζωής είναι υψηλό λένε ότι σε 20 χρόνια ο μισός πληθυσμός πάνω από τα 75 θα έχει Alzheimer's.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ακριβώς επειδή έχεις δίκηο για όλα τα παραπάνω, ακριβώς γι αυτό ο μέσος όρος ζωής έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη....Πρώτη φορά στην ιστορία είναι εκεί ψηλά....Το ξέρεις ότι τα σημερινά βρέφη έχουν πρόβλεψη να περάσουν τα 100? Μίλα με κανένα γιατρό σοβαρό κι όχι υστερικούς παπάδες, και θα καταλάβεις τι σου λέω....Παλιά που ο κόσμος έτρωγε χορταράκια μόνο και ελάχιστα άλλα πράγματα, πέθαινε στα 30!  Διάβασε και κάτι άλλο εκτός από υστερικά θεούσικα βιβλιά, και ίσως ξυπνήσεις....Σταμάτα την κατήχηση....Μήπως πρέπει να πάς στο ʼγιο Όρος?  εκεί τρώνε χορταράκια....(και κάνουν και πολλά άλλα πράγματα.

σε οτι αφορα το αγιο ορος μην λες τιποτα καλυτερα αν δεν εχεις ζησει αυτην την φοβερη εμπειρια του να βρεθεις εκει και μονο μεσα στην απιστευτη φυση και ψυχικη διαθεση.....πηγα περσι και επαθα την πλακα μου μαζι με 2 φιλαρακια.......και σιγουρα θα ξαναπαω,αλλα δυστυχως ο καθενας εδω μεσα ξερει πολυ πιο ευκολα να λογοκρινει  να κατηγορει και να χλευαζει παρα να παραθετει καποιες αποψεις σωστες ή λαθος με καποια λογικη συνεχεια...........και μαθε οτι το ανθρωπινο ειδος δεν ειναι μονο για 100 χρονια,αλλα για αρκετα παραπανω....

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Φίλε Vaso σε αρκετά από αυτά που λες έχεις δίκιο όμως σε άλλα νομίζω ότι είσαι λάθος. Έχω σπουδάσει επιστήμη τροφίμων και ειλικρινά αν καποιος από τους καθηγητές μου ήταν μπουρδελιάρης και έμπενε στο site και διάβαζε τις απόψεις σου μάλλον θα φρικάριζε. Επαναλαμβάνω ότι σε πολλά έχεις δίκιο αλλά για το γάλα και τα γαλακτοκομικά τουλάχιστον, πρέπει να ανακαλέσεις. Δεν ξέρω πόσα βιβλία έχει γράψει ο γνωστός σου γιατρός πάντως σε διαβεβαιώνω ότι έχουν γραφτεί πολύ περισσότερα για τις ευεργετικές δράσεις του γάλατος και των γαλακτοκομικών.

Τώρα αν θες την προσωπική μου άποψη, το φαι είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής για μένα και με μεγάλη ειλικρίνεια σου λέω ότι προτιμώ να πεθάνω πιο νέος και να την έχω απολαύσει την ζωή μου. Το να κόψω πχ το γιουβετσάκι και να τρώω φασολάδα, με όλα τα χρωματιστά λαχανικά χωρίς ούτε καν αλμυρο ψάρι (γιατί έχει αλάτι), για να ζήσω πιο πολύ δεν το κάνω. Όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος παν μέτρον άριστον. Και μην ξεχνάς ότι τα άτομα που κάνουν ειδικές δίαιτες (πχ μοντέλα) καταντούν κομπλεξικά, στεριμένα και με ένα σωρό αποθυμένα. Αυτά όμως πιο χορταρικό θα στα γιατρέψει?

χαιρομαι γιατι αποψεις σαν τις δικες σου εχουν μια ποιοτητα και μια ειλικρινεια πανω απο ολα!απλα θελω να υπενθυμισω σε ολους σας οτι δεν τα λεω επειδη μου τα εξηγησε ενας κλινικος διατροφολογος,υπαρχουν και αλλοι πολλοι σοβαροι επιστημονες καθως και μια μεγαλη βιβλιογραφια........τον linus pauling τον γνωριζετε?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
επισης ηθελα να σας προβληματισω λιγο ακομη αν δεν εχετε αντιρρηση.....γνωριζετε οτι τα γαλακτοκομικα ευθυνονται σε μεγαλο βαθμο για διαφορους τυπους αλλεργιων που κυκλοφορουν στις μερες μας?φυσικα αυτο δεν προκειται να σας το πει αλλεργιολογος ή δερματολογος γιατι αυτοι οι γιατροι εχουν εκπαιδευτει σε προτυπα φαρμακευτικης θεραπευτικης και οχι σε κατι αλλο!!!!προσοχη!δεν λεω οτι τα φαρμακα πρεπει να απαγορευθουν γιατι δυστυχως για καποιους συνανθρωπους μας ειναι ζωτικης σημασιας,αλλα δεν πρεπει να ξερουμε την αληθεια?εχετε ακουσει ποτε για την εννοια της κοινωνικοποιησης της θρεψης?αν ναι θα ηθελα να μου παραθεσετε τις γνωμες σας εδω.Σας ευχαριστω ολους για τη συμμετοχη.

Gamolas

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
1
χαιρομαι γιατι αποψεις σαν τις δικες σου εχουν μια ποιοτητα και μια ειλικρινεια πανω απο ολα!απλα θελω να υπενθυμισω σε ολους σας οτι δεν τα λεω επειδη μου τα εξηγησε ενας κλινικος διατροφολογος,υπαρχουν και αλλοι πολλοι σοβαροι επιστημονες καθως και μια μεγαλη βιβλιογραφια........τον linus pauling τον γνωριζετε?

Νόμπελ χημείας και ειρήνης. Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι φίλε Vaso δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν μαζί σου. Δεν ξέρω τί είπε ο pauling, ο γιατρός σου ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, αυτό που ξέρω είναι ότι κατα την πτυχιακή μου διατριβή επί 1.5 χρόνο ασχολιόμουν με τις ευεργετικές ιδιότητες των προβιοτικών ουσιών, οι οποίες παρεπιπτόντως περιέχονται στο γιαούρτι και γενικότερα στα ζυμούμενα προιόντα γάλακτος. Αν ενδιαφέρεσαι για λεπτομέριες μπορώ να σου στείλω όσα στοιχεία θες.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Νόμπελ Χημείας, αν δεν κάνω λάθος...

σωστος ο παικτης!αποδικωποιηση του DNA!μεσα απο αυτη του την ερευνα βγηκαν και ολες οι αληθειες και ξεγυμνωθηκε το φαρμακευτικο και εμποροδιατροφικο κατεστημενο!

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
vasso αυτά που γράφεις είναι πολύ απόλυτα.

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρέσεις απο το διαιτολόγιο σου ολόκληρες ομάδες τροφίμων όπως είναι τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα.

Κάθε ομάδα έχει τα δικά της συστατικά όπως βιταμίνες, πρωτείνες κτλ. και δεν είναι σωστό να τα αφαιρέσεις απο την διατροφή σου.

Φαγητό απο όλες τις ομάδες τροφίμων σε λογικές ποσότητες είναι αυτό που προτείνουν όλοι οι επιστήμονες και αυτό είναι πιστεύω το σωστό.

Η υπερβολή (τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην μη κατανάλωση) νομίζω οτι καταντάει υστερία.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Νόμπελ χημείας και ειρήνης. Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι φίλε Vaso δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν μαζί σου. Δεν ξέρω τί είπε ο pauling, ο γιατρός σου ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, αυτό που ξέρω είναι ότι κατα την πτυχιακή μου διατριβή επί 1.5 χρόνο ασχολιόμουν με τις ευεργετικές ιδιότητες των προβιοτικών ουσιών, οι οποίες παρεπιπτόντως περιέχονται στο γιαούρτι και γενικότερα στα ζυμούμενα προιόντα γάλακτος. Αν ενδιαφέρεσαι για λεπτομέριες μπορώ να σου στείλω όσα στοιχεία θες.

δεν αμφιβαλλω οτι τα προβιοτικα και τα πρεβιοτικα συμβαλλουν αποφασιστικα στην ισορροπια της εντερικης χλωριδος,αυτο που δεν λες ομως ειναι οτι αυτες τις ουσιες μπορει ο ανθρωπος(και το εχει καταφερει) να τις απομονωσει απο το γιαουρτι ας πουμε και να τις καταναλωσει σε μορφη σκονης και πιστεψε με ειναι πολυ πιο ευεργετικο ετσι διοτι πολυ απλα αποφευγεις τα γαλακτοκομικα......υπαρχουν σε μορφη συμπληρωματων απλα δεν θελω να κανω διαφημισεις προιοντων,αν θες στειλε μου πμ και θα σου πω αν ενδιαφερεσαι!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
vasso αυτά που γράφεις είναι πολύ απόλυτα.

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρέσεις απο το διαιτολόγιο σου ολόκληρες ομάδες τροφίμων όπως είναι τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα.

Κάθε ομάδα έχει τα δικά της συστατικά όπως βιταμίνες, πρωτείνες κτλ. και δεν είναι σωστό να τα αφαιρέσεις απο την διατροφή σου.

Φαγητό απο όλες τις ομάδες τροφίμων σε λογικές ποσότητες είναι αυτό που προτείνουν όλοι οι επιστήμονες και αυτό είναι πιστεύω το σωστό.

Η υπερβολή (τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην μη κατανάλωση) νομίζω οτι καταντάει υστερία.

ρε συ spermbob ποιος μιλησε για υστερια?αν απο τα λεγομενα μου καταλαβες κατι τετοιο τοτε σε πληροφορω οτι δεν ειναι ετσι.Εγω σου μιλαω μετα απο εμπειρια 13 και πλεον ετων πανω σε αυτα τα θεματα και επιτελους ουτε κανεναν ειρωνευομαι ουτε και θα συνεχισω να προσπαθω να πεισω καποιους να ακολουθησουν αυτον τον τροπο ζωης!οταν ομως χτυπησει στον καθενα απο εμας το καμπανακι της υγειας δυστυχως μονο τοτε θα αρχισουμε να ανησυχουμε και θα πηγαινουμε στο εκαστοτε metropolitan για να μας κοψουν την χολη και τα νεφρα για μια πετρα ας πουμε!!!!!!!!!αν δεν θελετε να μαθαινετε πραγματα απο καποιους που θελουν να σας ενημερωσουν,τοτε δεν μπορω να κανω κατι αλλο,απλα θα παραθετω τις αποψεις μου.....

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Ασχετο... παντως ποτε δεν περιμενα οτι σε ενα σαιτ ονοματι μπουρδελα θα γινοντουσαν προχωρημενες συζητησεις τετοιου ειδους!!!!
ευγε!!!!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ανεφερα προηγουμενως την ορολογια"κοινωνικοποιηση της θρεψης" και επειδη θελω να ειμαι συνεπης απεναντι και σε σας και στον εαυτο μου θα αναλυσω λιγο το θεμα....Πως ο σημερινος ανθρωπος τρεφεται?γιατι τρεφεται,κατω απο ποιες συνθηκες τρεφεται,ποια ειναι τα προτυπα της διατροφης του,ποτε τρεφεται?ειναι καποιες ερωτησεις που αν βρεθουν οι απαντησεις καταλαβαινεις τι γινεται..ο σημερινος ανθρωπος λοιπον καθεται σε ενα τραπεζι για να φαει επειδη ηρθε το μεσημερι και πεινασε,ο σημερινος ανθρωπος καθεται να φαει επειδη καποιος ή καποιοι του προτειναν να πανε για φαγητο σε ενα εστιατοριο,επισης καθεται να φαει βλεποντας τηλεοραση για να εχει κατι στο χερι του ή επειδη βλεπει αλλους διπλα του να μασουλανε και το κανει είτε απο μιμητισμο είτε απο αμηχανια.........Αληθεια οταν καθομαστε στο τραπεζι μας για να φαμε το οτιδηποτε,ακομη και αν αυτο θεωρειται υγειινο1)πως ξερουμε τι τρωμε 2)γνωριζουμε για ποιο λογο τρωμε 3)γνωριζουμε τις αναγκες του οργανισμου μας? 4)γνωριζουμε τι ουσιες περιεχονται σε αυτα που καταναλωνουμε? θα μπορουσα να σας αραδιασω αλλες 500 ερωτησεις αλλα θα ηταν καταχρηστικο εκ μερους μου.Οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν τις απαντησεις σε αυτα τα λιγα αλλα ουσιαστικα ερωτηματα που εθεσα.Δυστυχως σημερα οι ανθρωποι τρωνε ακαταστατα,σε λαθος ωρες,πολλες φορες προχειρα και υπο καθεστως αγχους και νευρικης διεγερσης,τρωνε"υγιεινα" γιατι ετσι νομιζουν χωρις να ψαχνουν ενδελεχεστερα το ζωτικης σημασιας θεμα της διατροφης-τροπου ζωης και γενικοτερα ζουν υπο ενα πρισμα ημιμαθειας και "απολυτης γνωσης".Υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουν τα goodys ας πουμε θρεπτικα επειδη σου λεει τρωω μονο σαλατα απο εκει ή μακαρονια κλπ κλπ......Μηπως ομως η σαλατα αυτη ειναι πολυ λιγη για να καλυψει τις αναγκες τους?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
συνεχιζοντας........γνωριζετε οτι πρεπει να τρωμε οταν ο μηχανισμος της ορεξης μεσω των νευροδιαβιβαστων και αλλων ορμονων πληροφορει το συνειδητο μας οτι πρεπει να φαμε?εμεις ομως τρωμε ντε και καλα το μεσημερι γιατι ετσι πρεπει ή αντιστοιχα το βραδυ!για να μην στεναχωρησουμε τη μαμα ή την γυναικα μας που εκατσε ενα πρωι και μας εφτιαξε φαγητο.Κλεινω αυτη την κουβεντα για το θεμα της κοινωνικοποιησης της θρεψης για να ασχοληθω με καποια αλλα πιο ουσιαστικα θεματα....Εχετε ακουσει ποτε για τον καθαρισμο του παχεους εντερου?ποσο ευεργετικο ειναι για το ανθρωπινο σωμα?εχετε ακουσει για το τεστ δυσανεξιας τροφων?ξερετε στατιστικα ποιες τροφες ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο ανεκτες απο τον ανθρωπινο οργανισμο?γνωριζετε για την οξινη-αλκαλικη ισορροπια του αιματος και πως αυτο επιτυγχανεται?επειδη πολλοι απο εσας ισως τα ακουτε για πρωτη φορα καταλαβαινω την απορια σας και τα σχολια σας,αλλα προς θεου να ειναι κομψα,σε λογικα πλαισια και χωρις κακεντρεχια και κακοβουλια...

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ασχετο παιδιά.. το σαιτ είναι πλέον το αγαπημένο μου αμα βάλεται και κατι για αμαξια/μηχανές και αθλητικά θα γίνεται το τοπ ελληνικό αντρικο σαιτ

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
"κοινωνικοποιηση της θρεψης" ?????!!!!!!
Θα τρελαθούμε!!!! Ηρέμησε λίγο φίλε, το έχεις παρακάνει.....
Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή!!!!!
Όσον αφορά τους καρκίνους και το Αλτσχάϊμερ και άλλες "τρομερές" ασθένειες της εποχής που προαναφέρθηκαν, αυτές δεν τις έστειλε κανένας Θεός για να μας τιμωρήσει όπως πιθανόν πιστεύεις, απλά επειδή ο άνθρωπος φτάνει πιά 80 κι 90 και πάει για 120, (ενώ τον παληό "καλό καιρό" πέθαινε στα 30 ή στα 40) είναι λογικό να εμφανίζονται εκφυλιστικές ασθένειες και του εγκεφάλου, και του σώματος γενικότερα. Παληά δεν προλάβαινε κανείς να πάθει καρκίνο του παχέος εντέρου, ή Αλτσχάϊμερ, γιατί αυτές οι ασθένειες χτυπούν συνήθως μετά τα 50, και τότε λίγοι τα περνούσαν. Η επιστήμη να είναι καλά, που ξεφεύγοντας από τους παπάδες με την Αναγέννηση, κατάφερε σε 150 χρόνια να τριπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής του απλού ανθρώπου....Τα προηγούμενα 1850 χρόνια δε νομίζω ότι έγιναν και πολλά έτσι δεν είναι????? Και που είσαι ακόμα φίλε....Κι όταν φτάσουμε να ζούμε 200 χρόνια, τότε άλλες τρομερές ασθένειες μας περιμένουν μετά τα 160 ή τα 170.....και πάει λέγοντας. Αφήστε ήσυχη την επιστήμη και τον ορθό λόγο να κάνουν τη δουλειά τους εσείς οι θεούσοι, και μην σας πιάνει υστερία με τις τροφές και τις απολαύσεις του ανθρώπου.....
Αληθινά αναρωτιέμαι.....τι κάνεις εδώ μέσα??? Για κατήχηση μπήκες? Τι θα κάνεις στο επόμενο στάδιο, θα μας μιλήσεις για τα αφροδίσια νοσήματα?????
Υ.Γ. Μήπως είσαι παπάς????

Gamolas

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
1
δεν αμφιβαλλω οτι τα προβιοτικα και τα πρεβιοτικα συμβαλλουν αποφασιστικα στην ισορροπια της εντερικης χλωριδος,αυτο που δεν λες ομως ειναι οτι αυτες τις ουσιες μπορει ο ανθρωπος(και το εχει καταφερει) να τις απομονωσει απο το γιαουρτι ας πουμε και να τις καταναλωσει σε μορφη σκονης και πιστεψε με ειναι πολυ πιο ευεργετικο ετσι διοτι πολυ απλα αποφευγεις τα γαλακτοκομικα......υπαρχουν σε μορφη συμπληρωματων απλα δεν θελω να κανω διαφημισεις προιοντων,αν θες στειλε μου πμ και θα σου πω αν ενδιαφερεσαι!

Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί είναι γαλακτικά βακτήρια τα οποία ενεργοποιούνται και πολλαπλασιάζονται υπο ορισμένες συνθήκες (θερμοκρασία/χρόνο) ΠΑΝΤΑ μέσα σε γάλα. Στα προηγούμενά σου post τόνιζες πόσο σημαντικό είναι να μην καταναλώνουμε προιόντα που έχουν υποστεί μεταποίηση και τώρα μου λες οτι είναι προτιμότερο να καταναλώνεις σκόνες (με προβιοτικά) αντί για το φυσικότατο και αγνό γιαουρτάκι που τα εμπεριέχει με τον πιο φυσικό τρόπο?

Τελοσπάντων είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να σε πείσω ούτε να με πείσεις. Απλά πρέπει να είσαι λιγότερο απόλυτος γιατί μ αυτά που λες ισοπεδώνεις χρόνια μελετών και ερευνών και αμφισβητείς πράγματα που είναι 100% επιστημονικώς τεκμηριομένα.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
vasos να κάνω μιαν ερώτηση;

Από ότι φαίνεται σε απασχολεί πολύ το θέμα της υγιεινής διατροφής (13 χρόνια ασχολείσαι) και χαλάς πολλές εργατοώρες. Ειλικρινά, πόσα χρόνια ζωής περιμένεις να ζήσεις παραπάνω από έναν μέσο άνθρωπο που στη διατροφή του απλώς ακολουθεί το μέτρο που ορίζει η κοινή λογική; Είσαι σίγουρος ότι η επένδυση χρόνου και χρήματος που κάνεις σε αυτό θέμα θα αποδώσει αυξάνοντας ικανοποιητικά το προσδόκιμο της δικής σου ζωής;

Απλώς μια ερώτηση χωρίς παρεξήγηση.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί είναι γαλακτικά βακτήρια τα οποία ενεργοποιούνται και πολλαπλασιάζονται υπο ορισμένες συνθήκες (θερμοκρασία/χρόνο) ΠΑΝΤΑ μέσα σε γάλα. Στα προηγούμενά σου post τόνιζες πόσο σημαντικό είναι να μην καταναλώνουμε προιόντα που έχουν υποστεί μεταποίηση και τώρα μου λες οτι είναι προτιμότερο να καταναλώνεις σκόνες (με προβιοτικά) αντί για το φυσικότατο και αγνό γιαουρτάκι που τα εμπεριέχει με τον πιο φυσικό τρόπο?

Τελοσπάντων είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να σε πείσω ούτε να με πείσεις. Απλά πρέπει να είσαι λιγότερο απόλυτος γιατί μ αυτά που λες ισοπεδώνεις χρόνια μελετών και ερευνών και αμφισβητείς πράγματα που είναι 100% επιστημονικώς τεκμηριομένα.

φιλε μου επειδη επεξεργασια απο επεξεργασια εχει διαφορα,μαθε και αυτο:στην μεγαλη βρετανια υπαρχουν εργαστηρια που δημιουργουν συμπληρωματα παντος τυπου διατροφης(μεσα απο απολυτα φυσικες μεθοδους) μεσα απο ζυμωσεις φρουτων,λαχανικων,φυτοθρεπτικων που υπαρχουν στη φυση οι οποιες ενισχυονται με μυκητες με αποτελεσμα να ειναι σαν προχωνευμενη τροφη και να εχει την μικροτερη δυνατη επιβαρυνση για τα ενζυμα του πεπτικου συστηματος!αλλα η διαφωνια μας εδω ειναι στα γαλακτοκομικα,φυσικα και υπαρχουν στο γιαουρτι αλλα στο "αθωο" γιαουρτακι οπως λες κυκλοφορουν και ζωικα προιοντα αγνωστου ταυτοτητος!και στο κατω κατω αν πιστευαμε ετσι απλα τις 100% οπως λες επιστημονικα αποδεδειγμενες ερευνες(αληθεια απο τι συμφεροντα ιατρικα εχεις αναρωτηθει ποτε να πηγαζουν πολλες απο αυτες τις ερευνες?),μηπως αν βγουν στη φορα αυτα θα κλεισουν η φαγε,η μεβγαλ και αλλες?επισης εισαι υποστηρικτης της αφαρμακου ιατρικης ή της συμβατικης?

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Αν αρρωστήσεις, εφαρμοσε εσύ την "αφάρμακο ιατρική"......
Να δούμε πόσα χρόνια θα ζήσεις......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom