Νέα

Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Έπιασαν δουλειά...
Τα ελικοπτερα  ειναι για να σωσουν κανεναν τραυματια,καμια εγγυο,κανεναν ηλικιωμενο,τετοιες περιπτωσεις.Η να πεταξουν στους εγκλωβισμενους τροφιμα,νερο,φαρμακα,να εποπτευσουν την κατασταση και να ενημερωσουν το κεντρο.Εδω ειναι πολλα τα ατομα.Απ οτι εχουμε δει σε επιχειρησεις διασωσης με ελικοπτερα προκειται για χρονοβορες,επιπονες και δυσκολες διαδικασιες.Αρα τα ελικοπτερα εδω δε μπορουν να βοηθησουν τοσο.Αυτο που θελουν να κανουν ειναι εφοσον το πλοιο δε βουλιαξε να το ρυμουλκησουν απο το μεσον της θαλλασας που ειναι,κοντα σε νησι η ακτη για να γινει η εκκενωση του πλοιου υπο καλυτερες συνθηκες.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Η συγκεκριμένη φωτό μοιάζει με μια που είχα δει απο ένα πλοίο που είχε πάρει φωτιά στα στενά του Βοσπόρου. Απότι διάβασα το πλοίο είναι σε μια θαλάσσια περιοχή που πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφορ και στη φωτό που έχεις βάλει είναι ζήτημα αν η θάλασσα έχει 5άρι καιρό

Φαίνεται ότι είναι αληθινή η φώτο. Τα Ιταλικά ΜΜΕ λένε ότι όντως έχει φτάσει πυροσβεστικό και ότι η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
τυπε δεν ξερουμε αν οι αισθητήρες ηταν σωστα συντηρημένοι και λειτουργουσαν ολοι.
Επισης από προσωπικη εμπειρια, το καλοκαιρι εκανα αυτό το ταξιδι, κυκλοφορουσαν οικογενειες τουρκων με κατσαρόλες μαγειρεμενο φαγητο (το εστιατοριο είναι πολύ ακριβο σε αυτά τα δρομολογια)
Αυτά είναι υποθεσεις, δεν είμαι ειδικος σαν τον γιγαντα Αυτια  :S

Κι εγώ έχω δει πολλές οικογένειες στην θάλασσα με ταπεράκι που έχει κεφτέδες, αυτό δεν σημαίνει ότι το έψησαν στην χόβολη (άμμο). Ψυχραιμία, όπως τα λέει ο Gregory35. 

Επισκέπτης
Η συγκεκριμένη φωτό μοιάζει με μια που είχα δει απο ένα πλοίο που είχε πάρει φωτιά στα στενά του Βοσπόρου. Απότι διάβασα το πλοίο είναι σε μια θαλάσσια περιοχή που πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφορ και στη φωτό που έχεις βάλει είναι ζήτημα αν η θάλασσα έχει 5άρι καιρό

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Φαίνεται ότι είναι αληθινή η φώτο. Τα Ιταλικά ΜΜΕ λένε ότι όντως έχει φτάσει πυροσβεστικό και ότι η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο.
Διάβασα ότι πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Στη συγκεκριμένη φωτό η θάλασσα είναι ηρεμη έως ελεφρα τρικυμιώδης. Σε τέτοια θάλασσα και σουπερ πουμα μπορούν να βοηθήσουν και λέμβοι να κατέβουν και πλοία και ρυμουλκα να προσεγγίσουν.Στη φωτό πάντως η θάλασσα δε μου κάνει για 8άρι

Επισκέπτης
Διάβασα ότι πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Στη συγκεκριμένη φωτό η θάλασσα είναι ηρεμη έως ελεφρα τρικυμιώδης. Σε τέτοια θάλασσα και σουπερ πουμα μπορούν να βοηθήσουν και λέμβοι να κατέβουν και πλοία και ρυμουλκα να προσεγγίσουν.Στη φωτό πάντως η θάλασσα δε μου κάνει για 8άρι
ειναι απο αλλο περιστατικο η φωτο :

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

Και στις πιο πρόσφατες φώτο που δείχνουν τα Ελληνικά κανάλια (ξέρω ότι δεν μπορείς να τα δεις), έτσι φαίνεται η θάλασσα.

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.480
Πόντοι
506
Το βαπορι εινα ναυλωμενο απ την ανεκ. Χρονια τωρα η ανεκ βαζει σ αυτο το δρομολογιο ανασφαλιστα φορτηγα. Στο συγκεκριμενο υπηρχαν βυτια με 500τονους λαδι. Ο βαρβιτσιωτης ο ξεφτυλισμενος εμφανιστηκε 10+ το πρωι μετη τσιμπλα στο ματι. Κουραστηκε το παιδι ολη νυχτα χτες να βγαζει σελφι..

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
ειναι απο αλλο περιστατικο η φωτο :
Ναι ΟΚ. Εμένα μου θύμιζε από μια φωτιά στον Βόσπορο είναι από άλλη στην Ιταλία. Όπως και ν έχει κάποιος που έχει δει θάλασσα σε διαφορετικούς καιρούς μπορεί να καταλάβει πότε είναι το 8άρι. Και η φώτο που έβαλαν στην Ελλάδα (σωστά;;; ) είναι ότι ν ναι. Για πιο λόγο; Για να καθυσηχάσει με ψέμματα τους συγγενείς των Ελλήνων; Μ αν ο άλλος το καταλάβει ότι του λες ψέμματα για να τον καθυσηχάσεις τότε είναι που μετά δεν τον κάνει κουμάντο με τίπορα.

Επισκέπτης
τυπε δεν ξερουμε αν οι αισθητήρες ηταν σωστα συντηρημένοι και λειτουργουσαν ολοι.
Επισης από προσωπικη εμπειρια, το καλοκαιρι εκανα αυτό το ταξιδι, κυκλοφορουσαν οικογενειες τουρκων με κατσαρόλες μαγειρεμενο φαγητο (το εστιατοριο είναι πολύ ακριβο σε αυτά τα δρομολογια)
Αυτά είναι υποθεσεις, δεν είμαι ειδικος σαν τον γιγαντα Αυτια  :S
τυπε εχω δει Τουρκους νταλικερηδες  που εχουν κατσαρολικα τα στηνουν και μαγειρευουν οπου βρουν ομως δεν πιστευω οτι εγινε απο κατι τετοιο.

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Και στις πιο πρόσφατες φώτο που δείχνουν τα Ελληνικά κανάλια (ξέρω ότι δεν μπορείς να τα δεις), έτσι φαίνεται η θάλασσα.
Από κια φωτό που είδα με το φλεγόμενο πλοίο εγώ είδα ΟΝΤΩΣ 8άρι. Σ αυτή (που απ ότι έγραψε και κάποιος άλλος με λινκ) είναι από άλλο περιστατικό

τυπε εχω δει Τουρκους νταλικερηδες  που εχουν κατσαρολικα τα στηνουν και μαγειρευουν οπου βρουν ομως δεν πιστευω οτι εγινε απο κατι τετοιο.
Μη τρελλαθούμε τελείως. Θα είναι για ρεκόρ γκίνες ΑΝ ένα πλοίο πάρει φωτιά επειδή ο άλλος μαγείρευε.

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Το βαπορι εινα ναυλωμενο απ την ανεκ. Χρονια τωρα η ανεκ βαζει σ αυτο το δρομολογιο ανασφαλιστα φορτηγα. Στο συγκεκριμενο υπηρχαν βυτια με 500τονους λαδι. Ο βαρβιτσιωτης ο ξεφτυλισμενος εμφανιστηκε 10+ το πρωι μετη τσιμπλα στο ματι. Κουραστηκε το παιδι ολη νυχτα χτες να βγαζει σελφι..
Να υποθέσω ότι ξέρεις από κάπου το τι είχε το πλοίο πάρει τόσο από ανθρώπους αλλά κυρίως από φορτία.
Εννοείς επίσης ότι αυτά τ υποτιθέμενα φορτία πήραν από μόνα τους φωτιά ή ότι βοήθησαν στην εξάπλωσή της;
Και τι λάδι ήταν; Λάδι πχ μαγειρικό ή βιομηχανικό λάδι;

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Από κια φωτό που είδα με το φλεγόμενο πλοίο εγώ είδα ΟΝΤΩΣ 8άρι. Σ αυτή (που απ ότι έγραψε και κάποιος άλλος με λινκ) είναι από άλλο περιστατικό
Μη τρελλαθούμε τελείως. Θα είναι για ρεκόρ γκίνες ΑΝ ένα πλοίο πάρει φωτιά επειδή ο άλλος μαγείρευε.

Μαν, στα ζωντανά πλάνα που δίνει τώρα η RAI η θάλασσα φαίνεται σχετικά ήρεμη (όχι 8άρι).

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.480
Πόντοι
506
Να υποθέσω ότι ξέρεις από κάπου το τι είχε το πλοίο πάρει τόσο από ανθρώπους αλλά κυρίως από φορτία.
Εννοείς επίσης ότι αυτά τ υποτιθέμενα φορτία πήραν από μόνα τους φωτιά ή ότι βοήθησαν στην εξάπλωσή της;
Και τι λάδι ήταν; Λάδι πχ μαγειρικό ή βιομηχανικό λάδι;
Για το λαδι: απο ραφινελαιο-εξτρα παρθενο. Για την φωτια, αρκει το βαπορι να ναι παλιο χωρις το απαραιτητο σερβις, υπνο οι μηχανικοι στην υπογα, ανεβασμα θερμοκρασιας στο ζορισμα λογω καιρου και αντε γεια μετα..

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
εδω λενε για 10 μποφωρ,στη ραι δειχνουν ηρεμη θαλασσα; :think:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Για το λαδι: απο ραφινελαιο-εξτρα παρθενο. Για την φωτια, αρκει το βαπορι να ναι παλιο χωρις το απαραιτητο σερβις, υπνο οι μηχανικοι στην υπογα, ανεβασμα θερμοκρασιας στο ζορισμα λογω καιρου και αντε γεια μετα..

Με επιφύλαξη μεταφέρω ότι το πλοίο είναι του 2009.

Επισκέπτης
Συνεχίζεται η αεροκομιδή επιβατών του Νorman Αtlantic

Η επιχείρηση πραγματοποιείται με ελικόπτερα, προς το πλοίο «cruise europa»
Συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, πραγματοποιεί εδώ και ώρα ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa».

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιταλικές αρχές, είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε νέα ενημέρωση το μεσημέρι ανέφερε ότι σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς επιβατών από αέρος, με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής, ανά δύο άτομα προς το επιβατηγό πλοίο cruise europa.

Στο σημείο, τόνισε, βρίσκονται άλλα επτά παραπλέοντα πλοία που είναι έτοιμα να συνδράμουν για βοήθεια. Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο κ.Λαγκαδιανός, με την επιχείρηση αεροκομιδής με ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο cruise europa 14 άτομα.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία δύο ρυμουλκών σκαφών, το ένα εκ των οποίων κάνει ρίψεις για κατάσβεση της φωτιάς ενώ στην περιοχή βρίσκονται ελικόπτερα super puma και αεροσκάφος c-130.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom