Νέα

Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Για το λαδι: απο ραφινελαιο-εξτρα παρθενο. Για την φωτια, αρκει το βαπορι να ναι παλιο χωρις το απαραιτητο σερβις, υπνο οι μηχανικοι στην υπογα, ανεβασμα θερμοκρασιας στο ζορισμα λογω καιρου και αντε γεια μετα..

Τα μαγειρικά λάδια έχουν σημείο καπνού 200 - 220 οC, σημείο ανάφλεξης 320 και σημείο φλόγας 350 (όλα στο περίπου).

Και πως ανέβηκε η θερμοκρασία για να πάρουν τα λάδια φωτιά;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
λοιπόν ακου βλακάκο..θα απευθυνεσαι σ εμενα μονο οταν το κανω εγω και συγκεκριμενα και σ αυτο που γραφω, αν γραφω για σενα. Αν εχεις να πεις κατι για το οτι εισαι πρωτος λοιπον στους μαλακες του σαιτ σχολιασε πανω σ αυτο. τα υπολοιπα αναφέρονταν στον ντλειβα.
να τελειωσω εδω στα οσα γραφεις περι γκριμαλντι..να σου πω μπας και ξεστραβωθεις και σταματησεις να το παιζει αυθεντια κι εξυπνος..
εχουμε και λεμε..η γκριμαλντι ειναι γκρουπ..(αν δεν ξερεις τι παει να πει αυτο λυπαμαι τραβα ρωτα.) το γκρουπ αποτελειται απο διαφορες εταιρειες. η Βαιζμαρ ειναι Επε οπως ηταν κι η Λεβαντινα επε πριν γινει Βαιζμαρ..βγαλε συμπερασμα..αν εσυ ξερεις πολλες ΕΠΕ που να χουν στολο χωρις να ειναι μερος γκρουπ πες το μου μπας και μαθω κατι παραπανω κι εγω..οι πλοιοκτητες αποσκοπουν στην δημιουργια ενος Τrust...(αν παλι δεν ξερεις τι σημαινει αυτο,και παλι λυπαμαι) αυτά. Θες πηγές? τραβα γαμισου βρες τες. Αντε γεια
επειδ'η μαλάκα έχεις το θράσσος να αναφέρεις το νικ μου και επειδή έψαξα να δώ τι είναι η Grimaldi Lines (πανιηλίθιε που ούτε το όνομα δεν μπορείς να γράψεις) πες μου λοιπόν μαλάκα αν βλέπεις πουθενά στον στόλο της ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πλοίο

αιντε παραπέρα μαλάκα που έμαθες και τι είναι ΕΠΕ και τι είναι Trust και ναυτιλιακά ...

γελοίο υποκείμενο

ΥΓ Θεωρώ τίτλο τιμής να με θεωρούν μαλάκα κάτι ζώα σαν και του λόγου σου...

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.622
Πόντοι
506
gregory35

λεει λοιπον για τον γκριμαλντι "Ένας Ιταλός που πριν 2-3 χρόνια αγόρασε μεγάλο μερίδιο των ΜΙΝΩΑΝ (δε ξέρω αν έχει το πλειοψηφικό πακέτο) με στόχο ν έχει τον απόλυτο έλεγχο των γραμμών στην Ανδριατική. Αν δε κάνω λάθος σε κάποια πλοία των ΜΙΝΩΙΚΟΩΝ πρέπει ν ανέβασε την Ιταλική σημαία."

απαντας εσυ "Επειδη αυτη η ιστορια με το σημερινο κατι μου θυμιζει..κράτα το:ότι σύντομα θα χει το τελος της Ηπειρωτικής.."

ξανα ο γρεγορυ "Δε τη ξέρω τη συγκεκριμένη εταιρεία, συγγνώμη"

απαντω εγω "εταιρεια που εκανε κρουαζιερες.καμια σχεση με τις μινωικες που απευθυνονται σε αλλο κοινο"

και απαντας "Αφοι Ποταμιανου παίκτη..(epirotiki lines..)
Googlare Ωκεανος, Πηγασος, Ρενεσανς και θα καταλαβεις τι εννοω.. Δες και τον χρονο που εγιναν τα ναυαγια ατυχηματα.. "

παμε πρωτα σ αυτα.τι σχεση εχει η ηπειρωτικη με τις μινωικες και θα εχουν το ιδιο τελος;ποσα ατυχηματα εχουν οι μινωικες;
σάλτα γαμισου κι εσυ λοιπον μαζι με τον αλλο βλακα. εκανα εκτιμηση οτι η γκριμαλντι θα χει το τελος της Ηπειρωτικής. καμια συγκριση με την Μινοαν. Για την ιστορια η Γκριμαλντι εχει το 82-83% της Μινοαν. Απο που καταλαβες οτι η Μινοαν θα χει το ιδιο τελος με την Ηπειρωτική αυτο δεν μπορω να το κρινω. Αυτοι που διαβαζουν κρινουν. Παρε κανενα δελφινι τραβα μεχρι την Υδρα ν αλλαξεις εικονες. Οσο για το ποιος πρεπει να μπει εκει ή οχι και το κατα ποσο ειμαι αυτος που ειμαι, ευθύς και ακριβής σε όσα γράφω, το ξέρουν αυτοι που αρκει να το ξερουν και μπορουν να το επιβεβαιώσουν. Στην λιστα παντως υπαρχουν και άτομα που δεν θα πρεπε να ειναι σιγουρα. Οσο για την μαλακια που λες οτι μ εχει φάει, ας το αφήσουμε καλύτερα. Δεν υπάρχει μετρο σύγκρισης. Φτανει. Καλή χρονια να εχεις κι εσυ κι ο αλλος ο βλακας και το εννοω.

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.622
Πόντοι
506
επειδ'η μαλάκα έχεις το θράσσος να αναφέρεις το νικ μου και επειδή έψαξα να δώ τι είναι η Grimaldi Lines (πανιηλίθιε που ούτε το όνομα δεν μπορείς να γράψεις) πες μου λοιπόν μαλάκα αν βλέπεις πουθενά στον στόλο της ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πλοίο

αιντε παραπέρα μαλάκα που έμαθες και τι είναι ΕΠΕ και τι είναι Trust και ναυτιλιακά ...

γελοίο υποκείμενο

ΥΓ Θεωρώ τίτλο τιμής να με θεωρούν μαλάκα κάτι ζώα σαν και του λόγου σου...
τι να κλασεις  :2funny:
Σκέψου ποσο σχετικος  εισαι που εψαξες κιολας να μαθεις για την Γκριμάλντι.
Ψαξε λοιπόν βλακα τι σχεση εχει η Γκριμάλντι με την οικογένεια Λεφέμπρ..
Σαλτα γαμισου και παλι.
Μολις βγήκε το μουνακι απ το μπανιο. Συνέχισε την δυσκολη δουλειά σου ;)

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.342
Πόντοι
8.645
Μη βριζεστε ρε μαλάκες χρονιάρες μέρες

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Κρατήστε ενα επιπεδο παιδια μας βλέπουν και οι επισκέπτες, οι μελλοντικοί κλωνοι δλδ

Τι θα λεν για μας;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τα μαγειρικά λάδια έχουν σημείο καπνού 200 - 220 οC, σημείο ανάφλεξης 320 και σημείο φλόγας 350 (όλα στο περίπου).

ελα ρε... αφού το λέει ο ξεραόλας ο morozin έτσι θα είναι...

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.622
Πόντοι
506
Sorry για τα μπινελικια τυποι. Δεν το συνηθίζω.Μιλάω όπως μου μιλάνε με το ίδιο ύφος.
Καλη χρονια σε ολους. ;)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ένας Ιταλός που πριν 2-3 χρόνια αγόρασε μεγάλο μερίδιο των ΜΙΝΩΑΝ (δε ξέρω αν έχει το πλειοψηφικό πακέτο) με στόχο ν έχει τον απόλυτο έλεγχο των γραμμών στην Ανδριατική. Αν δε κάνω λάθος σε κάποια πλοία των ΜΙΝΩΙΚΟΩΝ πρέπει ν ανέβασε την Ιταλική σημαία.

Ο Γκριμάλντι αγόρασε σταδιακά τις Μινωϊκές μαζεύοντας μετοχές από το χρηματιστήριο. Εμ αφού πουλούσαν οι Κρητικοί.....

Σήμερα έχει την πλειοψηφία.

Ιταλική σημαία έχουν τα Cruise (Εουρόπα και Ολύμπια) τα οποία άλλωστε ναυπηγήθηκαν επί Γκριμάλντι.

Τα Palace (Εουρόπα και Ολύμπια) πουλήθηκαν και σήκωσαν Ιταλική σημαία.

Ελληνική σημαία έχουν πλέον μόνον το θρυλικό Ίκαρος Παλάς (το οποίο ταξιδεύει στις Ισπανικές θάλασσες) και τα Φαιστός, Κνωσσός.

Όσο για το Ελ Γκρέκο ποιός το θυμάται πιά.......

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τι να κλασεις  :2funny:
Σκέψου ποσο σχετικος  εισαι που εψαξες κιολας να μαθεις για την Γκριμάλντι.
Ψαξε λοιπόν βλακα τι σχεση εχει η Γκριμάλντι με την οικογένεια Λεφέμπρ..
Σαλτα γαμισου και παλι.
Μολις βγήκε το μουνακι απ το μπανιο. Συνέχισε την δυσκολη δουλειά σου ;)

αει σύρε και παίξε το πουλάκι σου ρε ....

σε έχουμε ξεφτυλίσει οι πάντες και συνεχίζεις και μιλάς και σύ σαν τον βλάκα τον apoc....

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Δεν υπάρχει σύστημα CO2 στα γκαράζ των RoRo/ RoPax. Συνήθως υπάρχει σύστημα καταιωνισμού (drencher) με sprinklers.

Πυρανίχνευση γίνεται με ανιχνευτές φλόγας (λόγω των μεγάλων διαστάσεων) και ανιχνευτές καπνού κατά SOLAS.

Είναι τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης.

Το πιθανότερο είναι ότι λειτούργησε γιατί διαφορετικά η φωτιά θα είχε πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα.

Όπως και είναι τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι οφείλεται σε λαθρομετανάστες.

Δεν γνωρίζω από ρορο. Απλά λέω βάση του εμπορικού. Για το πόρισμα μετά τις συνεχόμενες μαλακίες του άλλου για τα γκαζάκια τ έψαξα και τ έγραψα
Παλιότερα ανήκαν στον Παναγόπουλο (αν θυμάμαι καλά) μετά την Αττικα την αγόρα ο βγενό και τώρα πέρασε σ ένα φαντ. Για την ιστορία πάντως και τις μαλακίες του άλλου

Οι εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι προήλθε  από βραχυκύκλωμα σε κάποιο από τα φορτηγά ψυγεία του πλοίου. Παρά το γεγονός ότι στο γκαράζ βρέθηκαν γκαζάκια τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι λαθρομετανάστες αποκλείουν το ενδεχώμενο ν είναι αυτά η εστία της φωτιάς.

Το πόρισμα αναφέρει, επίσης, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών και του δυνατού ανέμου, ο συναγερμός χτύπησε με καθυστέρηση και το σύστημα πυρανίχνευσης, μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά, κατέγραψε λάθος ένδειξη.

Δηλαδή έχουμε 1ον βραχυκύκλωμα το οποίο είναι και η εστία  της φωτιάς
2ον Κακή λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας.

Αλλά για τον άλλον φταίνε οι Πακιστανοί.  :headbang: :headbang: :headbang:

Και μετά απορρούμε

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
πόθεν προκύπτει ότι η εταιρεία του πλοίου είναι συμφερόντων Γκριμάλντι ??????

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η πλοιοκτήτρια έχει σχέση με τον Γκριμάλντι.

Το πλοίο ήταν γυρολόγος στην Μεσόγειο και έχει ναυλωθεί από διάφορες ακτοπλοϊκές εταιρείες καμία συμφερόντων Γκριμάλντι.

Άλλωστε θα ήταν μάλλον περίεργο να μισθώνει ο Γκριμάλντι πλοίο στον ανταγωνιστή του στην Αδριατική.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
531
Πόντοι
96
σάλτα γαμισου κι εσυ λοιπον μαζι με τον αλλο βλακα. εκανα εκτιμηση οτι η γκριμαλντι θα χει το τελος της Ηπειρωτικής. καμια συγκριση με την Μινοαν. Για την ιστορια η Γκριμαλντι εχει το 82-83% της Μινοαν. Απο που καταλαβες οτι η Μινοαν θα χει το ιδιο τελος με την Ηπειρωτική αυτο δεν μπορω να το κρινω. Αυτοι που διαβαζουν κρινουν. Παρε κανενα δελφινι τραβα μεχρι την Υδρα ν αλλαξεις εικονες. Οσο για το ποιος πρεπει να μπει εκει ή οχι και το κατα ποσο ειμαι αυτος που ειμαι, ευθύς και ακριβής σε όσα γράφω, το ξέρουν αυτοι που αρκει να το ξερουν και μπορουν να το επιβεβαιώσουν. Στην λιστα παντως υπαρχουν και άτομα που δεν θα πρεπε να ειναι σιγουρα. Οσο για την μαλακια που λες οτι μ εχει φάει, ας το αφήσουμε καλύτερα. Δεν υπάρχει μετρο σύγκρισης. Φτανει. Καλή χρονια να εχεις κι εσυ κι ο αλλος ο βλακας και το εννοω.
τα μεγαλα λαθη του μαλακα ειναι οτι θεωρει τον εαυτο του εξυπνο,δε δεχεται το λαθος του και προσπαθει να βγαλει ολους τους αλλους μαλακες.θεωρω λοιπον οτι οποιος και να διαβασει τα σχολια,θα καταλαβει πως μιλας για τη μινοαν.ακομη ομως και να μην ειναι ετσι και να ειμαι ο μονος μαλακας που καταλαβα κατι τετοιο,πες μας βρε πανηλιθιε πως θα εχει το τελος της ηπειρωτικης η γκριμαλντι...ασε το μουνακι για λιγο και πες μας για να γελασουμε

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ελληνας ο νεκρος

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τα μεγαλα λαθη του μαλακα ειναι οτι θεωρει τον εαυτο του εξυπνο,δε δεχεται το λαθος του και προσπαθει να βγαλει ολους τους αλλους μαλακες.θεωρω λοιπον οτι οποιος και να διαβασει τα σχολια,θα καταλαβει πως μιλας για τη μινοαν.ακομη ομως και να μην ειναι ετσι και να ειμαι ο μονος μαλακας που καταλαβα κατι τετοιο,πες μας βρε πανηλιθιε πως θα εχει το τελος της ηπειρωτικης η γκριμαλντι...ασε το μουνακι για λιγο και πες μας για να γελασουμε

ο βλάκας, εκτός του ότι ανήκει στην πολυπληθέστερη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα του σάιτ, είναι και συναρπαστικός, καθώς μπορεί συγχρόνως να είναι θανατηφόρα επικίνδυνα και βαθύτατα αστείος...

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
531
Πόντοι
96
ο βλάκας, εκτός του ότι ανήκει στην πολυπληθέστερη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα του σάιτ, είναι και συναρπαστικός, καθώς μπορεί συγχρόνως να είναι θανατηφόρα επικίνδυνα και βαθύτατα αστείος...
ρε συ,αυτος ζητα συγγνωμη για το μπινελικι και εξηγει οτι δεν ειναι το στυλ του αυτο.οποιος γυρισει πισω 2 σελιδες θα δει οτι ο πρωτος που βριζει ειναι αυτος :2funny: :2funny: :2funny:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.693
Πόντοι
6.515

πως γινεται ακομα και μια δραματικη στιγμη με ανθρώπους που θαλασσοπνιγονται μεσ στα σκοταδια, να καταληγει στο καποιος να βριζεται με τον τραμου ενας θεος ξερει  :headbang:

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.622
Πόντοι
506

Βολταιρε έγραψα ότι πήραν φωτιά τα λάδια? Ξέρω πως μέσα στο καράβι ειχε βυτια με 500 τονους μαγειρικό λάδι. Τιποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο δεν είπα. Αν είπα κάπου κάτι τέτοιο γράψε λάθος.

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.622
Πόντοι
506
μάθε ελληνικά κι έλα να μιλήσουμε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom