Νέα

Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Πόση ώρα αντέχει να καίγεται χωρίς να καταρρεύσει? :think:

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.484
Πόντοι
506
παλευεσαι εσυ τυπε μου που δε βρηκες σχεση βγενοπουλου-αττικα γκρουπ και θεωρεις ιδιου τυπου εταιρειες την ηπειρωτικη με τις μινωικες
Οταν ησουνα παιδακι πρεπει να χες καποιο θεμα με την κατανοηση κειμενου στο σχολειο..αν μου βρεις που εγραψα οτι ο βγενοπουλος δεν εχει σχεση με το γκρουπ, ή που εκανα συγκριση αναφορα ηπειρωτικης με μινωικες, σε κερναω παρτουζα με 2μουνακια σαν αυτο της φωτο σου..λογω τιμης!χαλαλι σου!

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
Οταν ησουνα παιδακι πρεπει να χες καποιο θεμα με την κατανοηση κειμενου στο σχολειο..αν μου βρεις που εγραψα οτι ο βγενοπουλος δεν εχει σχεση με το γκρουπ, ή που εκανα συγκριση αναφορα ηπειρωτικης με μινωικες, σε κερναω παρτουζα με 2μουνακια σαν αυτο της φωτο σου..λογω τιμης!χαλαλι σου!
ρωταω αν η σουπερφαστ ηταν του βγενοπουλου και το αποκλεισες λεγοντας καμια σχεση.τελικα ο βγενοπουλος ηταν ο διαχειριστης...καμια σχεση λοιπον.γινεται σχολιο για το ιδιοκτησιακο καθεστως των μινωικων κι εσυ λες οτι θα εχει το τελος των ηπειρωτικων γραμμων.λεω σε σχολιο οτι δεν εχουν σχεση η μια εταιρειεα με την αλλη γτ η μια κανει κρουαζιερες ενω η αλλη ακτοπολοια κι εσυ μου λες να ξαναδιαβασω τι γραφεις.μηπως τελικα δεν ξερεις τι γραφεις εσυ;θες μηπως να γνωριζεις τα παντα περι πλοιων;ας τα γνωριζεις τυπε μου,μονο κανε γρηγορα ο,τι εχεις να κανεις γτ ο κοσμος εκει πανω κινδυνευει και σε περιμενει

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, να ανοίξει το πλοίο στα δύο :-
Μονό αν η θερμοκρασία φτάσει πολύ υψηλά οπότε οι συγκολλήσεις θ αρχίσουν να φτάνουν στ όριά τους. Αλλά μιλάμε για πααααααααααααααααααααααρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Μονό αν η θερμοκρασία φτάσει πολύ υψηλά οπότε οι συγκολλήσεις θ αρχίσουν να φτάνουν στ όριά τους. Αλλά μιλάμε για πααααααααααααααααααααααρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Καίγεται σχεδόν 12 ώρες...Αλήθεια, τόσες ώρες τί καίει η φωτιά??? Λογικά δεν θα έπρεπε να έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Ένας νεκρός

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

λέει κάτι περί Γκριμάλντι ??

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.484
Πόντοι
506
ρωταω αν η σουπερφαστ ηταν του βγενοπουλου και το αποκλεισες λεγοντας καμια σχεση.τελικα ο βγενοπουλος ηταν ο διαχειριστης...καμια σχεση λοιπον.γινεται σχολιο για το ιδιοκτησιακο καθεστως των μινωικων κι εσυ λες οτι θα εχει το τελος των ηπειρωτικων γραμμων.λεω σε σχολιο οτι δεν εχουν σχεση η μια εταιρειεα με την αλλη γτ η μια κανει κρουαζιερες ενω η αλλη ακτοπολοια κι εσυ μου λες να ξαναδιαβασω τι γραφεις.μηπως τελικα δεν ξερεις τι γραφεις εσυ;θες μηπως να γνωριζεις τα παντα περι πλοιων;ας τα γνωριζεις τυπε μου,μονο κανε γρηγορα ο,τι εχεις να κανεις γτ ο κοσμος εκει πανω κινδυνευει και σε περιμενει
εγώ σου είπα να μου δείξεις τι εγραψα, όχι να ερμηνευσεις αυτο που εγραψα. Και φυσικά δεν γνωρίζω τα παντα σε αυτον τον τομεα.
το πιο σιγουρο απ' ολα πάντως είναι οτι ούτε για πλάκα δεν θα κανα καποιο σχολιο οπως το τελευταιο που εκανες στην τελευταια σειρά των οσων γραφεις παραπάνω (για τον κόσμο μιλαω). δεν καταλαβαινω γιατι κανεις συγκριση των δρομολογιων-επιπέδου εταιρειών της γραμμης με τα κρουαζιεροπλοια..οπως επισης δεν καταλαβαινω γιατι εμμένεις στην εκτίμηση που έκανα και τον συσχετισμό για μια εταιρεία που εχει ιστορικό στα 'ατυχήματα'-δυστυχήματα με μια εταιρεια που εκτελει παραδοσιακά δρομολόγια εντος κι εκτος συνορων.
επειδη τελος κατάλαβα οτι θα υπαρχουν παντα αυτοι που δεν εχουν να κανουν κατι απ το να σχολιαζουν αβασιμα θεσεις εδω, κι επειδη τυχαινει να εχω κι αλλα πιο σοβαρα πραγματα να κανω απ το να σχολιαζω και να ανεβαινω στην βαθμιδα των ποστ (κατι που βεβαια εν καιρώ αποδεικνύεται μεγαλο ρισκο μιας και ο τραμουντανας πριν με 40000ποστ μπηκε για να πει την παπαρια του, δεν ειναι τυχαιο οτι κατεχει μεχρι στιγμης την πρωτη θεση στην ψηφοφορια για τον μαλακα του σαιτ) καπου εδω σε χαιρετώ.
Αν εχεις να μου πεις κατι ουσιαστικο, πες το πριβε γιατι εδώ δεν έχω να πω κατι περισσότερο.
ειναι καλο να γαμαμε που και που κι οχι μονο καθισιο και μαλακιες για να χαμε να λεγαμε. παω να γαμισω. συνεχισε την διατριβη σου στον θαυμαστο κοσμο του μπουρδελα. :thumbsup: :thumbsup:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγώ σου είπα να μου δείξεις τι εγραψα, όχι να ερμηνευσεις αυτο που εγραψα. Και φυσικά δεν γνωρίζω τα παντα σε αυτον τον τομεα.
το πιο σιγουρο απ' ολα πάντως είναι οτι ούτε για πλάκα δεν θα κανα καποιο σχολιο οπως το τελευταιο που εκανες στην τελευταια σειρά των οσων γραφεις παραπάνω (για τον κόσμο μιλαω). δεν καταλαβαινω γιατι κανεις συγκριση των δρομολογιων-επιπέδου εταιρειών της γραμμης με τα κρουαζιεροπλοια..οπως επισης δεν καταλαβαινω γιατι εμμένεις στην εκτίμηση που έκανα και τον συσχετισμό για μια εταιρεία που εχει ιστορικό στα 'ατυχήματα'-δυστυχήματα με μια εταιρεια που εκτελει παραδοσιακά δρομολόγια εντος κι εκτος συνορων.
επειδη τελος κατάλαβα οτι θα υπαρχουν παντα αυτοι που δεν εχουν να κανουν κατι απ το να σχολιαζουν αβασιμα θεσεις εδω, κι επειδη τυχαινει να εχω κι αλλα πιο σοβαρα πραγματα να κανω απ το να σχολιαζω και να ανεβαινω στην βαθμιδα των ποστ (κατι που βεβαια εν καιρώ αποδεικνύεται μεγαλο ρισκο μιας και ο τραμουντανας πριν με 40000ποστ μπηκε για να πει την παπαρια του, δεν ειναι τυχαιο οτι κατεχει μεχρι στιγμης την πρωτη θεση στην ψηφοφορια για τον μαλακα του σαιτ) καπου εδω σε χαιρετώ.
Αν εχεις να μου πεις κατι ουσιαστικο, πες το πριβε γιατι εδώ δεν έχω να πω κατι περισσότερο.
ειναι καλο να γαμαμε που και που κι οχι μονο καθισιο και μαλακιες για να χαμε να λεγαμε. παω να γαμισω. συνεχισε την διατριβη σου στον θαυμαστο κοσμο του μπουρδελα. :thumbsup: :thumbsup:

γιατί μήπως είπες και κάτι άλλο πέρα από αστήριχτες μαλακίες ....

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
gregory35

λεει λοιπον για τον γκριμαλντι "Ένας Ιταλός που πριν 2-3 χρόνια αγόρασε μεγάλο μερίδιο των ΜΙΝΩΑΝ (δε ξέρω αν έχει το πλειοψηφικό πακέτο) με στόχο ν έχει τον απόλυτο έλεγχο των γραμμών στην Ανδριατική. Αν δε κάνω λάθος σε κάποια πλοία των ΜΙΝΩΙΚΟΩΝ πρέπει ν ανέβασε την Ιταλική σημαία."

απαντας εσυ "Επειδη αυτη η ιστορια με το σημερινο κατι μου θυμιζει..κράτα το:ότι σύντομα θα χει το τελος της Ηπειρωτικής.."

ξανα ο γρεγορυ "Δε τη ξέρω τη συγκεκριμένη εταιρεία, συγγνώμη"

απαντω εγω "εταιρεια που εκανε κρουαζιερες.καμια σχεση με τις μινωικες που απευθυνονται σε αλλο κοινο"

και απαντας "Αφοι Ποταμιανου παίκτη..(epirotiki lines..)
Googlare Ωκεανος, Πηγασος, Ρενεσανς και θα καταλαβεις τι εννοω.. Δες και τον χρονο που εγιναν τα ναυαγια ατυχηματα.. "

παμε πρωτα σ αυτα.τι σχεση εχει η ηπειρωτικη με τις μινωικες και θα εχουν το ιδιο τελος;ποσα ατυχηματα εχουν οι μινωικες;

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
οταν για να γλιτωσεις 5 ευρωπουλα παιρνεις αυτα τα σαπιοκαραβα αυτα παθαινεις...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μάστορα ακόμα και εγώ που ασχολούμαι με τα πλοία δε μπορώ να σου πω από τι μπορεί να πρκλήθηκε η πυρκαγιά. Καταρχάς οι κανόνες ασφάλειας που ισχύουν για τα επιβατικά πλοία είναι πιο αυστηροί απ ότι στα εμπορικά. Πχ μου κάνει τεράστια εκπληξη ότι οι αισθητήρες φωτιάς και καπνού στο γκαράζ δε λειτούργησαν. Γιατί αν λειτουργούσαν θ είχαν πάρει μπρος τα Co2 n H2O και θα την είχαν σβήσει εκ τη γεννέση της (Μου γράφει ο άλλος ο μαλάκας για τους Πακιστανούς ότι πήγαν να μαγειρέψουν στο γκαράζ και κάηκαν). Μπορεί βέβαια να φταίει ότι είχαν μια γεννητική εμπλοκή στο όλο σύστημα της πυρασβάλειας (χαμηλή πίεση πχ). Όπως και ν έχει ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξέρουμε από που άρχισε η φωτιά.
Πακιστάνια που ίσως και να μην ήταν αλλά ήταν μέσα που πήγαν να μαγειρέψουν και άλλες τέτοιες παπαριές είναι απλά και μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο γιατί σα χώρα φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει

Δεν υπάρχει σύστημα CO2 στα γκαράζ των RoRo/ RoPax. Συνήθως υπάρχει σύστημα καταιωνισμού (drencher) με sprinklers.

Πυρανίχνευση γίνεται με ανιχνευτές φλόγας (λόγω των μεγάλων διαστάσεων) και ανιχνευτές καπνού κατά SOLAS.

Είναι τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης.

Το πιθανότερο είναι ότι λειτούργησε γιατί διαφορετικά η φωτιά θα είχε πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα.

Όπως και είναι τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι οφείλεται σε λαθρομετανάστες.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
500
Πόντοι
36
αργοτερα ερχεσαι σε αντιπαραθεση με τον τραμουντανα για την εταιρεια γκριμαλντι και το συγκεκριμενο πλοιο.σε ρωταει τι στοιχεια εχεις για το πλοιο και το λες πως δεν ειναι εισαγγελεας...η εταιρεια γκριμαλντι,στα μπραντς της δεν εχει πουθενα την εταιρεια  του συγκεκριμενου πλοιου.αρα λοιπον ο τραμου,εχει δικιο...πηγαινε λοιπον να γαμησεις καλυτερα γτ απ ο,τι βλεπω σε εχει φαει η μαλακια και το οτι δε μπηκες στην ψηφοφορια,μπορει να ειναι τυχαιο γεγονος

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
ενας τυπος που διασωθηκε παντως ειπε οτι η φωτια προκληθηκε απο πολλα μερη του πλοιου πραγμα που σημαινει οτι καποιος εβαλε το "χερακι" του

Moscowita

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2014
Κριτικές
16
Like
1.484
Πόντοι
506
γιατί μήπως είπες και κάτι άλλο πέρα από αστήριχτες μαλακίες ....
λοιπόν ακου βλακάκο..θα απευθυνεσαι σ εμενα μονο οταν το κανω εγω και συγκεκριμενα και σ αυτο που γραφω, αν γραφω για σενα. Αν εχεις να πεις κατι για το οτι εισαι πρωτος λοιπον στους μαλακες του σαιτ σχολιασε πανω σ αυτο. τα υπολοιπα αναφέρονταν στον ντλειβα.
να τελειωσω εδω στα οσα γραφεις περι γκριμαλντι..να σου πω μπας και ξεστραβωθεις και σταματησεις να το παιζει αυθεντια κι εξυπνος..
εχουμε και λεμε..η γκριμαλντι ειναι γκρουπ..(αν δεν ξερεις τι παει να πει αυτο λυπαμαι τραβα ρωτα.) το γκρουπ αποτελειται απο διαφορες εταιρειες. η Βαιζμαρ ειναι Επε οπως ηταν κι η Λεβαντινα επε πριν γινει Βαιζμαρ..βγαλε συμπερασμα..αν εσυ ξερεις πολλες ΕΠΕ που να χουν στολο χωρις να ειναι μερος γκρουπ πες το μου μπας και μαθω κατι παραπανω κι εγω..οι πλοιοκτητες αποσκοπουν στην δημιουργια ενος Τrust...(αν παλι δεν ξερεις τι σημαινει αυτο,και παλι λυπαμαι) αυτά. Θες πηγές? τραβα γαμισου βρες τες. Αντε γεια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom