mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
δεν παίρνω κι όρκο ότι το είπες. Μπορεί να θυμάμαι ή και να είδα και λάθος. Αν όντως δεν το είπες, σόρυ
Δεν το είπα. Είπα ότι είναι 55%, και τόσο είναι. Αυτό όμως, είναι εξωφρενικό, απαράδεκτο, εκτός πάσης λογικής. Αυτό λέω.
Και το πράδειγμα μου με τα λεωφορεία έκανες σαν να μην το είδες.
Καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα να σου πω κι άλλα.
Επίσης καταλαβαίνω ότι μάλλον είσαι "κρατιστής". Στο είπαν κι άλλοι.
Αυτό πρέπει να βγάλουμε από μέσα μας (σαν λαός), την πεποίθηση ότι "το κράτος" είναι κάτι σαν θεός, και τότε τα πράματα θα στρώσουν.
Δεν είναι λοιπόν "η λαμογίστικη νοοτροπία" που φταίει και πρέπει να φύγει, γιατί δεν υπάρχει αυτό που λες. Τι εννοείς, ότι αν οι δυο μας συνεταιριστούμε για να κάνουμε μια δουλειά, θα προσπαθήσει ο ένας να ρίξει τον άλλον? Γιατί?
Αυτά (που λες) είναι αντίδραση του κρατικού συστήματος (που δε θέλει να χάσει τα κεκτημένα που κακώς κατέχει και εφαρμόζει) σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξορθολογισμού και βελτίωσης πάει να γίνει.
Αλλά είπα:
Η διοίκηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, και θέλει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση. Μη έχων (εγώ, και ο καθένας) άλλο τρόπο να αντιδράσω, θα προσπαθώ διαρκώς να μην τους περνάει. Δεν με νοιάζει αν λέγεται φπα, εισφορά, δασμός, φόρος, τέλος, διόδιο, ή όπως αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν. Στην ίδια τσέπη μπαίνει, στη δική τους. Ε, θα τους πηγαίνω κόντρα.
Μέχρι να καταλάβουν ότι αυτό το "55%" πρέπει να πέσει στο 20-25%.
Και να δίνουν λογαριασμό κάθε μέρα, βδομάδα, και μήνα που τα ξόδεψαν.
Όπως κάνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μου.
Που βρίσκεις το παράλογο?
Και δεν απαντάς αν αυτό το 55% εσένα σου φαίνεται λογικό. Στην ερώτηση μου εσύ την έκανες "γυριστή".
;)