Νέα

Φόρος διαμονής και φακέλωμα στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 237
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.301
Πόντοι
3.936
η προκαταβολή δεν επιστρέφεται; Και 2ο, ποιος μισθωτός παίρνει 30.000 το χρόνο;;;
τι είπες ρε μεγάλε τώρα...! Τι πάει να πει επιστρέφεται η προκαταβολή ; Ποια προκαταβολή; Με τσαμπουκά τα παίρνει. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Αναδρομικός φόρος αναδρομικό κόψιμο συντάξεων αναδρομικός Εφκα προκαταβολή φόρου επόμενου έτους φορολόγηση με τεκμήρια. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Στον κλάδο μου (έχει να κάνει με πολυεθνικές) αρκετοί. Η προκαταβολή συμψηφίζεται  με τον φόρο της επόμενης. Αλλά ας το πάμε και πιο χαμηλά αφού το θες έτσι. Μισθωτός με 13000 μισθό - φόρος 960,08 = 12039,72. Ελεύθερος επαγγελματίας: 13000 - 3575 ασφάλεια - 2733,25 φόρος (χωρίς προκαταβολή) = 6691,75. Άμα το συνεχίσουμε έτσι, δεν θα βγει άκρη. Ναι, φταίει ο κλάδος των ελ. επαγγελματιών γιατί τόσα χρόνια μας γάμησαν. Φταίει το δημόσιο με 1εκ. υπαλλήλους. Αλλά δεν γίνεται να με γαμάς εμένα στα 26 μου, που προσπαθώ να ανοίξω μια επιχείρηση, επειδή εσύ και ο πατέρας σου κλέψατε ότι μπορούσατε. Με το εσύ, εννοώ τους πολιτικούς. Δεν έχω μπει εδώ μέσα για καμία αντιπαράθεση. Όλοι στην ίδια μεριά είμαστε.

τύπε, οι αρκετοί που λες, είναι ελαχιστότατοι σε σχέση με το μέσο όρο. Άρα, κακώς αναφέρθηκαν ως παράδειγμα. Για τα υπόλοιπα που λες, έχεις ένα δίκιο, αλλά σκέψου ότι είσαι σε μια χρεοκοπημένη χώρα, που ΔΕΝ αποφασίζει η ίδια για τα οικονομικά της. Και αναγκάζεται να θέτει νόμους που κάποιους τους αδικούν. Ή και όλους τους αδικούν, όπως π.χ. ο ΕΝΦΙΑ. Και δεν είναι τούτη η κυβέρνηση που τα ξεκίνησε. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη πάντων εδώ και 10ετίες. Σε όλο αυτό το παζλ, η φοροδιαφυγή απλώς χειροτερεύει τα πράγματα και βέβαια στερεί από τη χώρα την ελπίδα να ξελασπώσει κάποια μέρα, διότι συντηρεί νοοτροπίες που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε τώρα.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Όχι φίλε.
Γιατί το "Χρειάζονται 50 δις για δαπάνες" εγώ δεν το δέχομαι. Και δεν το δέχομαι γιατί μέσα σ' αυτά είναι και οι μισθοί των καρανίκων.
(Και μη σου πω και τι άλλα, γιατί ξέρω παραπάνω από όσα νομίζεις)
Σταμάτα λοιπόν να δικαιολογείς τις αδικαιολόγητες αφαιμάξεις.
Δεν "πρέπει" λοιπόν από κάπου να τα πάρουν.
Να κόψουν δαπάνες, αν θέλουν να σεβόμαστε τη διοίκηση που κάνουν. Όλοι τους.

οι δαπάνες έχουν κοπεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. ΟΚ, ακόμη πάνε κάποια λεφτά σε μαλακίες. Τα οποία θα πηγαίνουν ΟΠΟΙΑ κυβέρνηση κι αν βγει. Γιατί πολύ απλά, όπως έγραψα και πιο πάνω αλλά μάλλον δεν το είδες, έχουμε λαμογίστικη νοοτροπία κι αυτό δεν ξεριζώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Οι πολιτικοί έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία και είναι φυσικό να φέρονται ανάλογα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξουν ούτε αυτοί. Μέρος αυτής της νοοτροπίας είναι και οι δικές σου απόψεις που δικαιολογούν τη φοροδιαφυγή

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
τι είπες ρε μεγάλε τώρα...! Τι πάει να πει επιστρέφεται η προκαταβολή ; Ποια προκαταβολή; Με τσαμπουκά τα παίρνει. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Αναδρομικός φόρος αναδρομικό κόψιμο συντάξεων αναδρομικός Εφκα προκαταβολή φόρου επόμενου έτους φορολόγηση με τεκμήρια. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

τι εννοείς τι είπα ρε μεγάλε; Έτσι δεν είναι; Επιστρέφεται με την έννοια του συμψηφίζεται, όπως έγραψε κάποιος. Πού κάνω λάθος; Εγώ έγραψα τι συμβαίνει, δεν έγραψα τι ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνει

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αυτό ακριβώς λένε και οι ζητούντες και εισπράττοντες τους φόρους. Με διάφορους τρόπους. Ακόμα και με το "Αγαπάς την Ελλάδα? Απόδειξη!" σλόγκαν.

Τείνω να πιστέψω ότι μάλλον έχεις κάποια σχέση μ' αυτούς (για να τους αγαπάς τόσο).

οποιονδήποτε οικονομολόγο ή κοινωνιολόγο κι αν ρωτήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, το ίδιο θα σου πει. Τώρα, αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω, πάω πάσο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Nα μην πληρωσω φορο το καταλαβαινω. Να χαρισω τον ΦΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΔΩ για να τον βαλει στην τσεπη ο καθε εμπορος του ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ πως ειναι αυτο αντισταση η επανασταση. Μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος μαν.
Η μη αποδοση ΦΠΑ ειναι κοινή κλοπή.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
οι δαπάνες έχουν κοπεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Ναι, ξέρω.
Κόπηκαν οι συντάξεις των ατόμων που δεν μπορούν να αντιδράσουν (διαλύοντας τους μηχανισμούς).

Να σου φέρω ένα παράδειγμα (τι ΔΕΝ κόπηκε):
Θα ξέρεις ότι το Υπ.Εθ.Α. έχει "δικές του" συγκοινωνίες. Κάτι μπλε λεωφορεία, με πινακίδες στρατού, που κάθε (εργάσιμο) πρωϊ και μεσημεράκι οργώνουν όλη τη χώρα κάνοντας δρομολόγια από στρατιωτικές υπηρεσίες προς διάφορα σημεία.
Τι κουβαλάνε αυτά?
Κουβαλάνε το "στρατιωτικό προσωπικό" (καί ένστολους αλλά και ΜΠΥ) που "πάνε στη δουλειά τους".

Και σε ρωτάω:
Τι νόημα έχει όλη αυτή η παράλληλη συγκοινωνιακή υποδομή (οχήματα, πληρώματα, συντηρήσεις, ανταλλακτικά, συνεργεία, μηχανικοί, διοικήσεις κλπ) και δεν πάνε στη δουλειά τους κι αυτοί όπως πάει όλος ο κόσμος?

ΑΥΤΟ θα πει "περιορισμός εξόδων" και "μεταρρυθμίσεις", αλλά άντε πες το στον ψημένο να διώξει (ή μεταθέσει) τους χίλιους που την επανδρώνουν, να δεις τι θα σου πει.
Ούτε καν το θίγει κανένας κοπρίτης από δαύτους αυτό το θέμα, και θεωρείται και απολύτως φυσιολογικό να διαιωνίζεται. Σαν αυτό υπάρχουν εκατοντάδες (μη σου πω χιλιάδες) άλλα θέματα. Δεν τους κουνάει τίποτα.

Και μετά μου λες εμένα ότι "υποστηρίζω" τη φοροδιαφυγή.
Και λίγα λέω...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
οποιονδήποτε οικονομολόγο ή κοινωνιολόγο κι αν ρωτήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, το ίδιο θα σου πει. Τώρα, αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω, πάω πάσο

Εσύ δηλαδή συμφωνείς (και όχι μόνο αυτό, αλλά λες και ότι όλοι συμφωνούν) ότι το 55% της σοδειάς πρέπει να πηγαίνει "στο κράτος".

Πάσο κι εγώ.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Εσύ δηλαδή συμφωνείς (και όχι μόνο αυτό, αλλά λες και ότι όλοι συμφωνούν) ότι το 55% της σοδειάς πρέπει να πηγαίνει "στο κράτος".

Πάσο κι εγώ.

πριν έλεγες 70%. Τώρα το πήγες 50;;;

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

Πάσο κι εγώ.

ό,τι θες καταλαβαίνεις. Για τη φοροδιαφυγή ήταν το σχόλιο. Για τις όποιες παθογένειες ενός συστήματος, θα βγουν διάφοροι οικονομολόγοι να σου πουν διάφορες απόψεις για το πώς γιατρεύονται. 50 οικονομολόγοι, μπορεί να σου πουν πουν 50 διαφορετικές απόψεις. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν θα σου δικαιολογήσει τη φοροδιαφυγή.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Η μη αποδοση ΦΠΑ ειναι κοινή κλοπή.

τύπε, η βαθιά οικονομική (και κοινωνική) κρίση έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να βγαίνουν στην επιφάνεια ακραίες απόψεις (δικαιολόγηση παράνομων πράξεων), όπως και ακραίων πολιτικών επιλογών (Χρυσή Αυγή). Δεν έχετε διδαχθεί καθόλου κοινωνικά αντικείμενα στη σχολή;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
τύπε, η βαθιά οικονομική (και κοινωνική) κρίση έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να βγαίνουν στην επιφάνεια ακραίες απόψεις (δικαιολόγηση παράνομων πράξεων), όπως και ακραίων πολιτικών επιλογών (Χρυσή Αυγή). Δεν έχετε διδαχθεί καθόλου κοινωνικά αντικείμενα στη σχολή;
Αρα δεν ειναι κλοπη?

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Κυριακάτικη εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο της σήμερα αναφέρει ότι έρχεται φοροχρονοχρέωση των social media.

Κάποιοι θα το βρούν και αυτό φυσιολογικό.

Ελπίζω να φορολογηθούν βαρύτατα και τα φόρουμ μπας κ ιδρώσει ίσως λίγο το αυτί τους.

Μπήκες στο μπουρδέλα τύπε? Πλέρωνε! Πόσταρες? Πλέρωνε!

Για να  έχεις χρόνο να ποστάρεις μάλλον είσαι αργόσχολος πλούσιος. Άρα? Θα πλερώσεις!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αρα δεν ειναι κλοπη?

φυσικά και είναι ρε συ. Απλά η κατάσταση είναι τόσο χάλια στην Ελλάδα που κάποιοι την δικαιολογούν αυτήν την κλοπή. Πολλοί δικαιολογούν και την κλασσική κλοπή. Πολλοί επίσης θεωρούν λύση τη Χρυσή Αυγή. Και δεν συμμαζεύεται. Όλες αυτές οι ακραίες απόψεις πληθαίνουν σε περιόδους κρίσεων. Αυτό λέω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
φυσικά και είναι ρε συ. Απλά η κατάσταση είναι τόσο χάλια στην Ελλάδα που κάποιοι την δικαιολογούν αυτήν την κλοπή. Πολλοί δικαιολογούν και την κλασσική κλοπή. Πολλοί επίσης θεωρούν λύση τη Χρυσή Αυγή. Και δεν συμμαζεύεται. Όλες αυτές οι ακραίες απόψεις πληθαίνουν σε περιόδους κρίσεων. Αυτό λέω.

Νννννννννναι.
Βεβαια μαλλον το αντιθετο συμβαινει, οι συμπεριφορες αυτες εφεραν την κριση και οχι η κριση τις συμπεριφορες.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Νννννννννναι.
Βεβαια μαλλον το αντιθετο συμβαινει, οι συμπεριφορες αυτες εφεραν την κριση και οχι η κριση τις συμπεριφορες.

εντάξει, το ένα φέρνει το άλλο και το άλλο εντείνει το πρώτο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom