Δυστυχώς από τα 7000 τόσα νησιά έχω επισκέφθεί μόνο δύο: Louzon και Mindoro. Kαι δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που διάβασα κάπου ή που μου είπε κάποιος άλλος. Έχουμε ανάγκη από πληροφορίες φρέσκιες, ακριβείς και από ΠΡΩΤΟ χέρι.
Τον Μάρτη είχα βρεθεί στο Sabang και είχα εξερευνήσει τις δυνατότητες που προσφέρει. Στο κέντρο λοιπόν του παραλιακού θερέτρου υπάρχουν μαζεμένα 3 ή 4 μπουρδέλα(λέγονται κατ'ευφημισμόν disco). Επισκέφθηκα σε τρεις διαδοχικές νύχτες τρία από αυτά(πρέπει να μου ξέφυγε ένα)και πήρα κάθε φορά από μία κοπελλίτσα.
Η τιμή είναι 1000pesos(δηλ.15ευρώ)το barfine και άλλα τόσα η μικρή(γύρω στα 20 εννοώ
),που τα παίρνει στο τέλος της συνεύρεσης. Καλό είναι να ξεκαθαριστεί από πριν οτι πληρώνεις για όλη την νύκτα. Η συνενόηση γίνεται με την mamasan(την τσατσά δηλαδή)αλλά εννοείται πως φωνάζεις κοντά σου και το μαναράκι που έχεις επιλέξει για να δεις αν υπάρχει καλή χημεία μεταξύ σας και μόνο τότε οριστικοποιείς την απόφασή σου.
Το Sabang δεν διαθέτει παραλία της προκοπής(τουλάχιστον δεν είδα εγώ)οπότε μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσει κανείς μια bangka μαζί με τον βαρκάρη για όλη τη μέρα(κόστος 1000 pesos)και να κάνει μια μινι κρουαζιέρα. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα περισσότερο από την παραλία Talipanan επειδή έχει ησυχία, όμορφη λευκή αμμουδιά, νόστιμη πίτσα στου Luca και ισκιερά δέντρα όπου μπορείς να απολαύσεις ένα παγωμένο fresh young coconut.
Θα ακολουθήσουν οι φωτογραφίες των άλλων δύο κοριτσιών.
Θα είμαστε σε μία επαφή.