...
- Εμενα αυτο που με ενοχλει στο Φεσσα ειναι πως, μετα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ deal με την ΤΙΜ, απορροφησε τη Unisystems, χωρις ομως να διευρυνει και πολυ το συνολικο μεγεθος του Ομιλου, κι απο κει και περα εκατσε να τρωει ζημιες χωρις να στηριξει με ΑΜΚ.
Δηλαδη, απο τοτε ως σημερα υπαρχουν πολλες μειωσεις Κεφαλαιου και διανομες μερισματων, αλλα ουτε μια Αυξηση Μετοχικου Κεφαλαιου (τουλαχιστον βασει Google), εν μεσω κρισης, με μεγαλες ζημίες...
Ο Φεσσας προφανως καταναλωνει, ή επενδυει τα λεφτα του αλλου (πχ σε διεθνεις αγορες).
Η ιστορία, δείχνει ότι η Info-Quest επενδύει, συνήθως όταν πρόκειται να λειτουργήσει ως Venture Capital, δηλ. όταν αποφασίζει να αγοράσει μια μικρή εταιρία και να την αναπτύξει, για να την πουλήσει με υπεραξία.
Με τον τρόπο αυτό, έχτισε την Hellas On Line και την πούλησε στη Eurobank (ώσπου τελικά την αγόρασε η Intracom), όπως επίσης τη Unifon (που την πούλησε στη Vodafone), όπως ομοίως πούλησε και τα καταστήματα λιανικής "e-motion", καθώς και την Q-Telecom.
Επίσης, η ιστορία δείχνει ότι η Info-Quest επενδύει σε εταιρίες που της αφήνουν κέρδος σε core business, όπως π.χ. στη Unisystems (για κερδοφόρο Systems Integration), ή την ACS (μείωση του λειτουργικού κόστους των logistics & transportation της Info-Quest), ή επίσης την Q-Energy (ενέργεια), την i-Square (Apple), κ.ά.
Ειμαι πελάτης χονδρικής της Info Quest και ψωνίζω πάντα μετρητοις εδώ και 15 χρόνια. Δημιουργεί ο μάγκας (ΦΕΣΣΑΣ) τα emotion σκοτώνοντας τις τιμές για να ανταγωνιστεί τους ίδιους τους πελάτες του.Συνεχίζει τώρα με τα you και εγω ο μαλάκας πελάτης χονδρικής αγοράζω ακριβότερα απο τον μάγκα πελάτη λιανικής ο οποίος τα παραλαμβάνει σπίτι του με δωρεάν courier ενω εγω πρέπει να παω να στηθώ στο Ρέντη. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που δεν έχει ιχνος επαγγελματισμού ανέλαβε τον ΣΕΒ?
Τα θερμα μου συγχαρητήρια στους Ελληνες βιομηχάνους για την επιλογή τους όσο για τον Φεσσα εχει χάρη που εμεις με τα καταστήματα που τον στηρίξαμε τόσα χρόνια δεν εχουμε κάποιον σύλλογο - σωματείο να φάει ενα ωραιοτατο εμπάργκο για να δεις μετα πόσο μάγκας είναι.
H Info-Quest λειτουργούσε από τα 80s ως διανομέας χονδρικής επί 25 περίπου χρόνια, ανταγωνιζόμενη κυρίως τον Πουλιάδη (αείμνηστος πλέον) και τον ALTEC Αθανασούλη (διαπλεκόμενος του ΠΑΣΟΚ), καθώς και άλλους μικρότερους χονδρέμπορους.
Η ιστορία είναι γνωστή: Οι δύο μεγάλοι (Πουλιάδης και Αλτεκ) έκλεισαν, ενώ αναδύθηκε το Πλαίσιο - Γεράρδος.
Η Info-Quest επιβίωσε στη χονδρική κυρίως λόγω της γαμιστερής οργάνωσής της στο ERP (SAP), και τις άγριες περικοπές στο Opex (απολύσεις, μικροί μισθοί, δουλειά 12 ώρες την ημέρα, κ.ο.κ.). Επίσης, βοηθήθηκε από τις θυγατρικές της, καθώς και από τις δραστηριότητες Venture Capital.
Τα καταστήματα λιανικής "You" είναι ο ανταγωνισμός της Info-Quest απέναντι στο ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά και απέναντι σε άλλους εισαγωγείς που πουλάνε λιανική.
Οι μικρού οικονομικού μεγέθους επαγγελματίες πληροφορικής, όπως εσείς, καλούνται πλέον να κερδίσουν χρήματα, όχι από μεταπώληση εξοπλισμού (όπως γινόταν παλιά, πριν το πλαίσιο, media markt, κτλ), αλλά μόνον με προστιθέμενη αξία σε υπηρεσίες, σε μικρομεσαίους πελάτες (software - hardware integration, συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης, κ.ά.)
Δεν βλέπω φάουλ της Info-Quest.
Προσαρμοστικότητα και ευελιξία βλέπω.
Ένα γενικότερο σχόλιο:
Η διοίκηση της Info-Quest και των θυγατρικών της, δυστυχώς είναι προσωποπαγής (Θόδωρος Φέσσας).
Όταν εκλείψει ο Φέσσας, το σκηνικό θα διαλυθεί ατάκτως, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ημεδαπές εταιρίες.
Ως γνωστόν, στατιστικά, το 70% των εισηγμένων εταιριών στο ΧΑ, σε βάθος χρόνου 30 ετών, διαγράφεται από το ταμπλό, λόγω χρεοκοπίας...