Λοιπόν επειδή δείχνεις ότι θέλεις να μάθεις κι επειδή προφανώς έχω πολύ μεγαλύτερη υπομονή απ' ότι νόμιζα (αν κι έσβησα την πρώτη όχι τόσο σεμνή απάντηση) ας το κλείσουμε το θέμα παιδαγωγικά.
Όπως βλέπεις πιο κάτω στο πρώτο ποστ γράφεις
Εσυ το μπερδευεις με το Ενεργητικο (Ιδια Κεφαλαια + Υποχρεωσεις). Στη γραμματική μας τη ρημάδα όταν βάζουμε κάτι σε παρένθεση το κάνουμε γιατί επεξηγεί αυτό που προηγείται ή περιέχεται σ' αυτό, στην προκειμένη περίπτωση εσύ γράφεις ότι το Ενεργητικό αποτελείται από τα Ίδια Κεφάλαια και τις Υποχρεώσεις. Είναι γραμματικό το λάθος σου, το καταλαβαίνεις τώρα ή όχι και θα βγάλεις και πάλι γλώσσα; O tramountana σου απαντάει δικαίως απορημένος κι εσύ κατόπιν αλλάζεις το τροπάριο και γράφεις
Ενεργητικο = Ιδια Κεφαλαια + Υποχρεωσεις για να διορθώσεις το προηγούμενο λάθος. Συνεχίζεις δε απορώντας που δε σε καταλαβαίνουν οι άλλοι που διαβάζουν τα μπερδεμένα σου ποστ ως γνήσιος ξεροκέφαλος ενώ το πιο απλό θα ήταν να παραδεχτείς ότι ήταν λάθος το πρώτο ποστ κι ότι εννοούσες αυτό που έγραψες μετά βάζοντας ίσον (=) (είδες πως χρησιμοποιείται η παρένθεση;)). Εγώ αυτό επεσήμανα και τίποτα άλλο, γιατί έχω κι εγώ τα θέματά μου, αλλά αντί να παραδεχτείς το λάθος σου συνεχίζεις κι επεκτείνεις την παπαρολογία σε ασυναρτησία πλέον μ' αυτά που γράφεις στο τελευταίο ποστ. Κοίτα, ότι ο ισολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος (γι αυτό λέγεται ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) άρα Ενεργητικό=Παθητικό το ξέρει όποιος έχει περάσει ΕΞΩ από λογιστικό γραφείο ή ΙΕΚ, δηλαδή ακόμη και η κουτσή Μαρία. Όλη αυτή η (μαλακισμένη) κουβέντα έγινε επειδή έγραψες κάτι λάθος και είτε δεν το κατάλαβες είτε δεν το παραδέχτηκες. Κάτι πρέπει να σου λέει αυτό, όχι;