Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο τελευταίος που φταίει ειναι ο Γκέρσον. Δηλαδή δε θέλει το καλό της ομάδας? Ή είναι κακός προπονητής. Στις τελευταίες 5 φορές που πήρε μέρος στην Ευρωλίγκα πήγε και τις 5 φορές στον τελικό(με 3 τρόπαια). Έχασε το 2000 από τον ΠΑΟ και το 2006 από την ΤΣ.Σ.Κ.Α. Μόσχας. Και πριν πείτε για το παρασκήνιο που βοηθάει τους Εβραίους , να σας πω ότι η Μακάμπι δεν πήγε τελικό τις μόνες χρονιές που δεν είχε προπονητή τον Γκέρσον (2002,2003 με Μπλατ). Δε φταίει αυτός. Αυτό το ον που θέλει να λέγαται ανθρωπος ο Σχορτσιανίτης σας μοιάζει για επαγγελματία αθλητή? Να σηκώνεται τη νυχτα και να τηγανίζει πατάτες? Ξέρετε ότι με τα κιλά του ,λενε οι γιατροί, κινδυνεύει η ζωή του αν παίξει πάνω από 10 λεπτά ? Δηλαδή για ποιό λόγο δεν τον βάζει ο Πίνι. Τώρα στο δια ταύτα... τί φταίει στον πρώην Πρωταθλητή Ευρώπης? Τίποτα δε φταίει. Δεν μπορείς να νικάς σε όλα τα ματς. Ας καταλάβουν όλες οι Ελληνικές ομάδες( και οι εφημερίδες) , ότι στο γήπεδο παίζουν 2 ομάδες και μπορεί να κερδίσει και η αντίπαλη. Έχουμε 9-4 ρεκόρ και έχουμε άγχος αν θα περάσουμε ως 2οι ή 3οι. ʼλλες χρονιές κάναμε αμάν να έρθουμε 5οι.
Αν και είναι βάζελος θα με ενδιέφερε η άποψη του fkmenace στο θέμα αυτό.
Υ.Γ. Πού τον θυμήθηκες τον Κάρει Σκάρι? Πιο πολύ γέλιο έβγαζε και απο τον Κάρει του Χόλυγουντ! (τον Τζιμάρα ντε)!!
Καταρχάς να επιστρέψω την φιλοφρόνηση στον germaon, έναν από τους ελάχιστους υγιείς γαύρους στο σάιτ καθώς και .. κολλητό ;)
Τη γνώμη μου για τον Γκέρσον την έχω ξαναπεί , ενδεχομένως και σε αυτό το θρεντ. Εμένα η Μακάμπι σαν ομάδα ποτέ δεν με ενθουσίασε. Σαν σύνολο παικτών με κ@λωσε όμως, πραγματικά. Όλοι μιλούν για τον Γκέρσον , αλλά για αναλογιστείτε τί παίκτες είχε αυτά τα χρόνια :
Τον επί σειρά ετών καλύτερο Ευρωπαίο πλέιμέικερ (με καλύτερο σουτ από τον Παπαλουκά, δεν θα ξεχάσω ένα 10/10 τρίποντα που είχε κάνει κάποια στιγμή στο Ισραήλ) Γιασικεβίτσιους, τον καλύτερο σούτινγ γκάρντ στην Ευρώπη Τόνι Πάρκερ (currently Toronto Raptors, και με μ.ο. κοντά στους 10 πόντους/ματς), και μια εκπληκτική φροντ λάιν με πρώτους και καλύτερους τον απίστευτο Μπαστόν (currently Indiana Pacers) και τον Βούισιτς, που εξακολουθεί να κάνει triple double figure στην Ευρώπη και να σκοράρει τριαντάρες. Σε αυτούς προσθέστε Σαρπ, Μπουρστάιν κ.ά. Μια τέτοια ομάδα δύσκολα κοντραρίζεται. Αλλά δεν παίζει ορθολογικά. Μην ξεχνάτε πώς κέρδισε τον γαύρο πέρσι, που έπαιζε καλό μπάσκετ (ο γαύρος) : με τρελά σουτ του Σόλομον, σουτάκια του Πάρκερ και του Βούισιτς και κάτι πανδύσκολα χούκ και πίβοτ του Μπαστόν. Αυτό παιδιά όμως μπάσκετ δεν είναι , συγγνώμη. Είναι ένα τσούρμο υπερπαικτών, που όμως όταν σκάσουν τα δύσκολα (λέγε με άμυνα, κακή μέρα) ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? Τη χρονιά που το πήραν στη Μοσχα, παραλίγο να αποκλειστούν με τη Ζαλγκίρις μέσα στο σπίτι τους.
Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει και ο Γκέρσον, πιστεύω εγώ. Του τα χάλασε όμως όλα ο τραυματισμός του Μασιγιάουσκας. Δεν πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα τα έπαιρνε όλα φέτος. Σίγουρα όμως ήλπιζε σε κάποια. Κατά τη γνώμη μου ήθελε τον Μάτσε στη μέση και όλους τους άλλους να δουλεύουν για αυτόν, με τον ʼκερ και τον Πεν λίγο πιο ψηλά από τους άλλους.
Έλα όμως που τώρα ο Πεν μόνος του είναι λίγος, ο ʼκερ έχει αρχίσει να βαριέται και περιμένει τους Πίστονς και βασίζεται στον Μπουρούση για τη φροντ λάιν. Για αυτό (στο παιδί που ρώτησε) ο Στακ κάνει σκριν στα 7 μέτρα.. γιατί ο Γκέρσον ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ κάτι άλλο.. Ο τύπος δεν παίζει μπάσκετ ευρωπαϊκό, νομίζει ότι εδώ είναι ΝΒΑ. Αν ρωτάτε εμένα, κάποιο λάθος έχει κάνει. Και φαίνεται από την αεράμυνα του γαύρου..
Με λίγα λόγια, δεν νομίζω ότι ο γαύρος πάει για τίποτα φέτος, να με συγχωράτε κιόλας. Αν βγεί τρίτος και πέσει με ΤΣΣΚΑ , ξεχάστε τον. Όσο για το πρωτάθλημα.. σόρρυ παιδιά , ήρθε η ώρα για το τριπλ κράουν φέτος ;)
Αν ο Ματσιγιάουσκας επανέλθει απο του χρονου ακμαίος και ΔΕΝ διαλύσουν την ομάδα πάλι από την αρχή, τότε ναι, ο γαύρος έχει ελπίδες. Αλλιώς.. άντε γεια πάλι
Αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη
Υ.Γ. Όσο για τον Σόφο, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε..