Ναι, αν έχει την παραμικρή σημασία ο μικρός τελικός τότε είναι για γόητρο/ψυχολογία.
Για το ματς το δικό μας, μιας και δεν είχα όρεξη να γράψω τις προάλλες, έχω να πω ότι ήταν ματσάρα. Όσοι μιλήσανε για διαιτησίες και πελατειακές σχέσεις μετά από αυτό είναι απλά κατακαημένοι. Πιστεύω ότι ήταν από τα καλύτερα ματς Final 4 που έχω δει ποτέ. Παρ' όλα αυτά, δε θα ήθελα να μείνω τόσο πολύ στο αποτέλεσμα όσο στην εμφάνιση.
Εμείς δεν παίξαμε καλά. Τόσο καιρό γινόταν λόγος για τους έμπειρους από Final 4 (Παπαλουκάς, Βούισιτς & Χαλπερίν) και κανένας από αυτούς δεν έκανε ματς αντάξιο των προσδοκιών. Με Βασιλόπουλο απών & Μπουρούση με πυρετό ήμουν σίγουρος ότι θα χάναμε. Από εμάς, μου άρεσε ο Τσίλντρες (άσχετο αλλά μόλις άκουσα ότι μάλλον θα μείνει και του χρόνου), ο Γκριρ στην αρχή και λίγο ο Βούσιτς/Μπουρούσης/Πρίντεζης. Από την άλλη, δεν έπαιξε τίποτα ο Διαμαντίδης και δε βοήθησαν Φώτσης, Περπέρογλου & Νίκολας. Σπανούλης, Σάρας, Πέκοβιτς και Μπατίστ ήταν πάρα πολύ καλοί.
Η μεγάλη διαφορά ήταν στο κοουτσάρισμα όπου ο Γιαννάκης έχασε στον τομέα της τακτικής. Ακόμα και αυτήν την στιγμή, θυμάμαι τα μισά καλάθια του ΠΑΟ πως μπήκαν ενώ δικά μας το πολύ να θυμάμαι 4 ή 5.
Από εμάς θυμάμαι τα του Γκριρ στην αρχή (μέχρι να αρχίσουν την εκπληκτική άμυνα πάνω του).
Από τους άλλους:
- 4 συνεχόμενες επιθέσεις με isolation στον Πέκοβιτς μέσα στη ρακέτα όπου στο 1-1 είναι ανίκητος. Πάλι καλά που τον έβγαλε ο Ομπράντοβιτς.
- 4 συνεχόμενες διεισδύσεις του Σπανούλη από αριστερά που τις τελείωσε με lay-ups.
- 4 συνεχόμενα pick 'n roll μεταξύ Σάρας-Μπατίστ που πραγματικά κάνουν το καλύτερο στην Ευρώπη.
Εκεί πως αντέδρασε ο Γιαννάκης? Με υπομονή μπας και τους βγάλει ο Ζοτς? Αρχίδια.
Μπορεί το ματς να χάθηκε στις βολές μιας και ο ΠΑΟ έχασε μόλις 1 αν θυμάμαι καλά.
Μπορεί να χάθηκε στην τελευταία επίθεση.
Μπορεί να το πήρε ο Φώτσης με το τρελό follow που έκανε.
Στο κάτω-κάτω, δεν έχει σημασία μιας και τελικά πέρασε η καλύτερη ομάδα.
Αυτό που πραγματικά κρατάω και μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι παίξαμε χειρότερα από τον ΠΑΟ και χάσαμε με μόλις 2 πόντους διαφορά. Αυτό σίγουρα είναι κάτι για μία ομάδα που είχε να πάει σε Final 4 δέκα χρόνια.
Το Γιαννάκη δεν τον κατηγορώ. Σίγουρα η ομάδα έχει κάνει βήματα μπροστά αν με αργότερους ρυθμούς απ' ότι περιμέναμε. Δε μπορούμε να πούμε ότι δεν κάνει δουλειά παρ' όλο που έχουμε μεγάλες απαιτήσεις για αποτελέσματα εδώ και τώρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε οποιονδήποτε αντίπαλο αλλά τον ΠΑΟ που όχι απλά είναι στην κορυφή της Ευρώπης εδώ και μία δεκαετία (μαζί με ΤΣΣΚΑ), αλλά έχει ριζώσει κιόλας. Καλός ο ενθουσιασμός αλλά η εμπειρία είναι εμπειρία.
Τέλος, για να πω και την γνώμη μου για το Γιαννάκη, εγώ θα του έδινα ένα χρόνο ακόμα. Κακά τα ψέματα, για να κάνεις μεγάλη ομάδα χρειάζεται κλίμα εμπιστοσύνης και πίστωση χρόνου. Δε γίνονται οι υπερδυνάμεις από τη μία μέρα στην άλλη, όσα χρήματα και να ξοδευτούν. Θα τον άλλαζα ευχαρίστως με το Μεσίνα (χιλιοειπωμένο το ξέρω) αλλά μέχρι και γι' αυτόν θα γκρινιάζαμε έτσι και έκανε κακό ξεκίνημα.
Αυτά και πάμε τώρα δυνατά για το πρωτάθλημα.
να σου πω οταν καποιος παει σε εφτα φαιναλφορ βγαινει κ mvp
Τα πες όλα τύπε μου.