το gazzetta.gr είχε την τύχη να συνομιλήσει μαζί του μετά τον τελικό και σας μεταφέρει τον... σπάνιο τρόπο με τον οποίο αυτός ο κορυφαίος προπονητής αντιμετωπίζει την επιτυχία...
«Το κίνητρο μετράει περισσότερο από τα ρεκόρ!»
«Για μένα οι ατομικές διακρίσεις περνούν πάντα σε δεύτερη μοίρα! Δεν με ενδιαφέρουν τόσο! Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του 5ου ευρωπαϊκού τροπαίου του Παναθηναϊκού... Όλοι μαζί, το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες, η διοίκηση ακόμη και οι φίλαθλοι, ταξιδέψαμε στο Βερολίνο με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουμε στην κορυφή. Αυτη η νοοτροπία, δηλαδή το υψηλό κίνητρο που έχει πάντα η ομάδα, σε συνδυασμό με την μεγάλη ποιότητα και τον χαρακτήρα που “έβγαλαν” οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, μας βοήθησαν να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε συνολικά και στα δύο ματς, ενός τόσο ανταγωνιστικού φάϊναλ-φορ, αλλά στενοχωρήθηκα γιατί με βάση την απόδοσή μας στον τελικό, έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι νωρίτερα και να κερδισουμε πιο εύκολα», υπογράμμισε ο “Ζοτς” μόλις ρωτήθηκε για τη σπάνια συγκομιδή των επτά ευρωπαϊκών τίτλων.
«Η κούπα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»
Του ζητάμε να μας μιλήσει για την σπουδαιότητα και τη σημασία του 5ου ευρωπαϊκού τροπαίου του Παναθηναϊκού και καλά-καλά δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε την ερώτηση και μας προλαβαίνει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος! Από το 1996, όταν και κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 13 χρόνια, η ομάδα έχει φτάσει στα πέντε... αστέρια, σε επτά συνολικά συμμετοχές! Δεν είναι κι άσχημο το ποσοστό, έτσι; Αυτές οι επιτυχίες, όμως, είναι που μας ανανεώνουν τα κύτταρα και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε... Έτσι, λοιπόν, αυτό το τρόπαιο στο Βερολίνο, πρέπει να μας δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, έτσι ώστε να διατηρηθούμε στην “ελίτ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να ξαναπάμε στο φάϊναλ-φορ και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας», συνέχισε ο προπονητής των “πρασίνων” που όση ώρα μας μιλούσε, δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια από γνωστούς και αγνώστους.
«Η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας και το 18/21!»
Του επισημαίνουμε κάτι που ίσως να μην είχε σκεφτεί, γιατί έτσι εξηγείται η στιγμιαία αμηχανία και το χαμόγελο που έσκασε στη συνέχεια μόλις και ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι – μετά από τέσσερις τίτλους σε έξι συνολικά φάϊναλ-φορ – ο Παναθηναϊκός θεωρείται αυτοδίκαια η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της δεκαετίας που διανύουμε... «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας, να θεωρείται – έστω και άτυπα η κορυφαία της δεκαετίας! Όλα αυτά γίνονται, όμως, για κάποιους λόγους... Επειδή οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, περιβάλλουν εμένα και τους συνεργάτες μου και τους παίκτες με αγάπη και απόλυτη εμπιστοσύνη και μας επιτρέπουν να δουλεύουμε με τον τρόπο που κρίνουμε εμείς, χωρίς παρεμβάσεις! Αλλά και τα παιδιά, όλοι τους είναι ένας κι ένας! Εξαιρετικοί χαρακτήρες, εκπληκτικοί άνθρωποι μέσα κι έξω από το γήπεδο... Κι όταν ετοιμάζεις ένα φάϊναλ-φορ έχοντας αρκετούς παίκτες που δεν έχουν την εμπειρία μίας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης, είσαι και λίγο τυχερός, γιατί το κίνητρο αυτών των παικτών είναι λογικό να είναι πολύ υψηλό. Αλλά, όταν βλέπεις παίκτες όπως, ο Μπατίστ και οι Διαμαντίδης, Φώτσης και Τσαρτσαρής που ήταν ήδη πρωταθλητές Ευρώπης, να είναι τόσο εξιταρισμένοι, όταν ο “Σάρας” που είχε 3/3, είναι έτοιμος να “δαγκώσει” τον αντίπαλο, ακόμη και όταν ο Αλβέρτης που πλέον δεν αγωνίζεται, παραμένει τόσο σπουδαίος αρχηγός, τι άλλο περισσότερο να ζητήσεις απ' αυτούς... Νοιώθω πραγματικά υπέροχα γιατί στα 10 χρόνια μου στον Παναθηναϊκό, έχουμε 18 νίκες σε συνολικά 21 τελικούς στο ενεργητικό μας και αυτό είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία και θα το θυμούνται οι φίλαθλοι για πολλά χρόνια», υπερθεμάτισε Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πριν μοιραστεί μαζί μας το συναίσθημα που τον κυρίευσε την ώρα της απονομής...
Ευτυχία μεν, αλλά....
«Μεγάλη ευτυχία, φίλε! Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό! Αλλά, καμιά φορά είναι δύσκολο να ελέγξεις τα συναισθήματά σου μετά το παιχνίδι και αυτό μου συνέβη και στους δύο αγώνες αυτού του φάϊναλ-φορ. Αλλά, μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις κάποια πράγματα. Πιστεύω, ότι παίξαμε τόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, που με βάση την εμπειρία μας, μου αδύνατο να... συλλάβω πως δώσαμε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ, ακόμη και να κερδίσει το παιχνίδι.. Μου φαίνεται απίστευτο, αλλά συνέβη, όπως άλλωστε πολλά μπορούν να συμβούν στο μπάσκετ. Θα το ξαναπώ, ίσως και να συνέβησαν περίεργα πράγματα στο 2ο μέρος», τόνισε ο “Ζοτς”, που άφησε για το τέλος την καλή κουβέντα για τον MVP του φάϊναλ-φορ...
«Το άξιζε ο “Μπίλι”!»
«Είμαι χαρούμενος το ίδιο για όλα τα παιδιά! Σε προσωπικό επίπεδο, ο Μπίλι πήρε αυτό που άξιζε γιατί δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και από το πρώτο δευτερόλεπτο της σεζόν, στο μυαλό του ήταν κυρίως το ευρωπαϊκό τρόπαιο! Έρχεται πρώτος στην προπόνηση και φεύγει τελευταίος... Ήταν πραγματικά εξαιρετικός σε όλο το φάϊναλ-φορ. Αλλά θέλω να σταθώ σε κάτι που έχω πει πολλές φορές... Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πραγματικοί φίλοι! Το ξέρω γιατί, ουσιαστικά, ζω μαζί τους! Συνεργαζόμαστε τόσο στενά όλη τη σεζόν, περνάμε περισσότερες από 6-7 ώρες την ημέρα και η σχέση τους είναι πραγματικά μοναδική και αυτό μας βοήθησε πολύ να πετύχουμε το στόχο μας», κατέληξε ο απόλυτος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς... ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ