Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις επι του θέματος:
Συμπεριφορικά οι sex addicts εκδηλώνονται με τάσεις προς απρόσωπες πολλαπλές και κυρίως χωρίς συναισθηματική δέσμευση , σεξουαλικές επαφές , επειδή απλά είναι εθισμένοι στο σέξ . Η οικειότητα και η συναισθηματική εξάρτηση της σεξουαλικής ικανοποίσησής τους απο ένα μόνο θηλυκό (ή αρσενικό αντίστοιχα ) είναι κάτι που αποστρέφονται και φοβούνται. (fear of intimacy , fear of commitment). Στην ουσία αποστρέφονται αυτό το φαινόμενο που η σύγχρονη κοινωνία το ονομάζει "σχέση" ( είμαι με την "κοπέλα" / "αγόρι" μου).
Με αφορμή την προσέγγιση του Πορνομετανάστη , συνειδητοποίησα , ότι ο ελληνισμός δλδ ο πυρήνας του ουμανισμού , ουδέποτε στηρίχθηκε σ'αυτό το μονογαμικό πρότυπο της συναισθηματικής σχέσης , ήταν δλδ κάτι "παρά φύση" που απεχθανόμασταν , ο πραγματικός έλλην απο την φύση του, ήταν πολυγαμικός , δλδ πήδαγε πολύ, χωρίς να δεσμέυεται συναισθηματικά με 1 συγκεκριμένο θηλυκό, δεν έκανε "σχέση" δλδ ακριβώς το αντίθετο μ'αυτή την σεξουαλική ηθική που ισχύει στις μέρες μας.
Για να ενισχύσω την θέση μου παραθέτω κάποια αποσπάσματα στα αρχαία ελληνικά απο τον Επίκτητο που σκιαγραφούν το πώς ο ελληνικός χαρακτήρας απεχθανόταν την εξάρτηση της ικανοποίησής του απο τις διαθέσεις κάποιου εξωτερικού παράγοντα , (δλδ αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο εν λόγω θέμα που συζητάμε , δεν γινόταν ποτέ κόκερ για να ικανοποίσει τις ανάγκες του κατ'αποκλειστικότητα απο ένα θηλυκό ) :
.
ἴσθι γὰρ ὅτι οὐ ῥᾴδιον τὴν
προαίρεσιν τὴν σεαυτοῦ κατὰ
φύσιν ἔχουσαν φυλάξαι καὶ τὰ ἐκτός,ἀλλὰ τοῦ
ἑτέρου ἐπι µελούµενον τοῦ ἑτέρου ἀµελῆσαι πᾶσα ἀνάγκη
κύριος ἑκάστου ἐστὶν ὁτῶν ὑπἐκείνου θελοµένων ἢ µὴ θελοµένων ἔχων τὴν
ἐξουσίαν εἰς τὸ περιποιῆσαι ἢ ἀφελέσθαι .ὅστις οὖν ἐλεύθερος εἶναι βούλεται, µήτε θελέτω τιµήτε φευγέτω τι τῶν ἐπ ἄλλοις· εἰ δὲ µή,δουλεύειν ἀνάγκη
.ἐλεύθερος .µία δὲ ὁδὸς πρὸς τοῦτο ,καταφρόνησις τῶν οὐκ ἐφ ἡµῖν
όποιος έχει πρόβλημα με την μετάφραση , ή έστω δεν καταλαβαίνει πως σχετίζεται ο επίκτητος
(και ) με την σεξουαλικότητα , με χαρά να βοηθήσω ;)
κλείνω μ'ένα βιντεάκι του πορνομετανάστη , που αν και κάποιοι τον βρίσκετε γραφικό , στην ουσία αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες , που εμείς τις παθολογικοποιούμε πχ με τον όρο sex addiction.
ιδού :
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=Zl8odnAHYlo[/video[/video]]