Νέα

Εθισμός στο σεξ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 597
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε εθισμένοι στο sex (sex addicts) ?

• Ναί

Ψήφοι: 134 68,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 62 31,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    196

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605

satrianis

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
γαμωτο και νομιζα οτι ο "γιατρος λογο κυρους θα "ετρωγε" ... αλλα μαλλον η κελλη θελει τιποτα πιο πεζα .... τιποτα σε χειρονακτικο εχουμε να της στειλουμε για "θεραπεια" ?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
γαμωτο και νομιζα οτι ο "γιατρος λογο κυρους θα "ετρωγε" ... αλλα μαλλον η κελλη θελει τιποτα πιο πεζα .... τιποτα σε χειρονακτικο εχουμε να της στειλουμε για "θεραπεια" ?

Το προβλεψα?  :P

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις επι του θέματος:

Συμπεριφορικά οι sex addicts εκδηλώνονται με τάσεις προς απρόσωπες πολλαπλές και κυρίως χωρίς συναισθηματική δέσμευση , σεξουαλικές επαφές , επειδή απλά είναι εθισμένοι στο σέξ . Η οικειότητα και η συναισθηματική εξάρτηση της σεξουαλικής ικανοποίσησής τους απο ένα μόνο θηλυκό (ή αρσενικό αντίστοιχα ) είναι κάτι που αποστρέφονται και φοβούνται. (fear of intimacy , fear of commitment). Στην ουσία αποστρέφονται αυτό το φαινόμενο που η σύγχρονη κοινωνία το ονομάζει "σχέση" ( είμαι με την "κοπέλα" / "αγόρι" μου).

Με αφορμή την προσέγγιση του Πορνομετανάστη , συνειδητοποίησα , ότι ο ελληνισμός δλδ ο πυρήνας του ουμανισμού , ουδέποτε στηρίχθηκε σ'αυτό το μονογαμικό πρότυπο της συναισθηματικής σχέσης , ήταν δλδ κάτι "παρά φύση" που απεχθανόμασταν , ο πραγματικός έλλην απο την φύση του, ήταν πολυγαμικός , δλδ πήδαγε πολύ, χωρίς να δεσμέυεται συναισθηματικά με 1 συγκεκριμένο θηλυκό, δεν έκανε "σχέση" δλδ ακριβώς το αντίθετο μ'αυτή την σεξουαλική ηθική που ισχύει στις μέρες μας.

Για να ενισχύσω την θέση μου παραθέτω κάποια αποσπάσματα στα αρχαία ελληνικά απο τον Επίκτητο που σκιαγραφούν το πώς ο ελληνικός χαρακτήρας απεχθανόταν την εξάρτηση της ικανοποίησής του απο τις διαθέσεις κάποιου εξωτερικού παράγοντα , (δλδ αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο εν λόγω θέμα που συζητάμε , δεν γινόταν ποτέ κόκερ για να ικανοποίσει τις ανάγκες του κατ'αποκλειστικότητα απο ένα θηλυκό ) :

.
ἴσθι γὰρ ὅτι οὐ ῥᾴδιον τὴν
προαίρεσιν τὴν σεαυτοῦ κατὰ
φύσιν ἔχουσαν φυλάξαι καὶ τὰ ἐκτός,ἀλλὰ τοῦ
ἑτέρου ἐπι µελούµενον τοῦ ἑτέρου ἀµελῆσαι πᾶσα ἀνάγκη

κύριος ἑκάστου ἐστὶν ὁτῶν ὑπἐκείνου θελοµένων ἢ µὴ θελοµένων ἔχων τὴν
ἐξουσίαν εἰς τὸ περιποιῆσαι ἢ ἀφελέσθαι .ὅστις οὖν ἐλεύθερος εἶναι βούλεται, µήτε θελέτω τιµήτε φευγέτω τι τῶν ἐπ ἄλλοις· εἰ δὲ µή,δουλεύειν ἀνάγκη

.ἐλεύθερος .µία δὲ ὁδὸς πρὸς τοῦτο ,καταφρόνησις τῶν οὐκ ἐφ ἡµῖν

όποιος έχει πρόβλημα με την μετάφραση , ή έστω δεν καταλαβαίνει πως σχετίζεται ο επίκτητος
(και ) με την σεξουαλικότητα , με χαρά να βοηθήσω  ;)

κλείνω μ'ένα βιντεάκι του πορνομετανάστη , που αν και κάποιοι τον βρίσκετε γραφικό , στην ουσία αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες , που εμείς τις παθολογικοποιούμε πχ με τον όρο sex addiction.

ιδού :

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=Zl8odnAHYlo[/video[/video]]

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις επι του θέματος:

Συμπεριφορικά οι sex addicts εκδηλώνονται με τάσεις προς απρόσωπες πολλαπλές και κυρίως χωρίς συναισθηματική δέσμευση , σεξουαλικές επαφές , επειδή απλά είναι εθισμένοι στο σέξ . Η οικειότητα και η συναισθηματική εξάρτηση της σεξουαλικής ικανοποίσησής τους απο ένα μόνο θηλυκό (ή αρσενικό αντίστοιχα ) είναι κάτι που αποστρέφονται και φοβούνται. (fear of intimacy , fear of commitment). Στην ουσία αποστρέφονται αυτό το φαινόμενο που η σύγχρονη κοινωνία το ονομάζει "σχέση" ( είμαι με την "κοπέλα" / "αγόρι" μου).

Με αφορμή την προσέγγιση του Πορνομετανάστη , συνειδητοποίησα , ότι ο ελληνισμός δλδ ο πυρήνας του ουμανισμού , ουδέποτε στηρίχθηκε σ'αυτό το μονογαμικό πρότυπο της συναισθηματικής σχέσης , ήταν δλδ κάτι "παρά φύση" που απεχθανόμασταν , ο πραγματικός έλλην απο την φύση του, ήταν πολυγαμικός , δλδ πήδαγε πολύ, χωρίς να δεσμέυεται συναισθηματικά με 1 συγκεκριμένο θηλυκό, δεν έκανε "σχέση" δλδ ακριβώς το αντίθετο μ'αυτή την σεξουαλική ηθική που ισχύει στις μέρες μας.

Για να ενισχύσω την θέση μου παραθέτω κάποια αποσπάσματα στα αρχαία ελληνικά απο τον Επίκτητο που σκιαγραφούν το πώς ο ελληνικός χαρακτήρας απεχθανόταν την εξάρτηση της ικανοποίησής του απο τις διαθέσεις κάποιου εξωτερικού παράγοντα , (δλδ αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο εν λόγω θέμα που συζητάμε , δεν γινόταν ποτέ κόκερ για να ικανοποίσει τις ανάγκες του κατ'αποκλειστικότητα απο ένα θηλυκό ) :

.
ἴσθι γὰρ ὅτι οὐ ῥᾴδιον τὴν
προαίρεσιν τὴν σεαυτοῦ κατὰ
φύσιν ἔχουσαν φυλάξαι καὶ τὰ ἐκτός,ἀλλὰ τοῦ
ἑτέρου ἐπι µελούµενον τοῦ ἑτέρου ἀµελῆσαι πᾶσα ἀνάγκη

κύριος ἑκάστου ἐστὶν ὁτῶν ὑπἐκείνου θελοµένων ἢ µὴ θελοµένων ἔχων τὴν
ἐξουσίαν εἰς τὸ περιποιῆσαι ἢ ἀφελέσθαι .ὅστις οὖν ἐλεύθερος εἶναι βούλεται, µήτε θελέτω τιµήτε φευγέτω τι τῶν ἐπ ἄλλοις· εἰ δὲ µή,δουλεύειν ἀνάγκη

.ἐλεύθερος .µία δὲ ὁδὸς πρὸς τοῦτο ,καταφρόνησις τῶν οὐκ ἐφ ἡµῖν

όποιος έχει πρόβλημα με την μετάφραση , ή έστω δεν καταλαβαίνει πως σχετίζεται ο επίκτητος
(και ) με την σεξουαλικότητα , με χαρά να βοηθήσω  ;)

κλείνω μ'ένα βιντεάκι του πορνομετανάστη , που αν και κάποιοι τον βρίσκετε γραφικό , στην ουσία αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες , που εμείς τις παθολογικοποιούμε πχ με τον όρο sex addiction.

ιδού :

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=Zl8odnAHYlo[/video[/video]]

εννοεις οτι τα χαρεμια διεπονται απο μονογαμικους κανονες? Η' για τις Γκεισες? (οχι, δε μιλαω για τον EktorLopez). Νομιζω οτι η πολυγαμια ηταν κατι που τα αρσενικα απολαμβαναν, ενω τα θηλυκα, οχι. Φυσικα, απο ιδιαν πειραν συμφωνω με αυτη τη λογικη διοτι αλλιως λειτουργουν τα αρσενικα και αλλιως τα θηλυκα.

τωρα, ο εθισμος στο σεξ ειναι μια εννοια που σα βαση εχει το οτι τα κανεις ολα για να πηδηξεις η' να πηδηχτεις. Δηλαδη, η ζωη σου γυρναει γυρω απο αυτο. Πιστευω οτι ολοι περναμε τετοιες φασεις αλλα συχνοτατα, ξεπερνιεται απλα σα μια φαση.

Ακουω γνωμες

Π

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
για τα χαράμια και τους μονογαμικούς κανόνες , δεν κατάλαβαίνω τι εννοείς

για το ότι το sex addiction είναι μια προσωρινή φάση , μάλλον θα διαφωνήσω
ενδεχομένως να αλλάζουν κάποια στοιχεία με την πάροδο του χρόνου και να ωριμάζουν
κάποιες συμπεριφορές,αλλά όχι ο βασικός πυρήνας
επειδή αν κρίνω απο τον εαυτό μου το θεωρώ απίθανο μια γυναίκα στο μακρυνό μέλλον
να αποκτήσει ποτέ την αποκλειστικότητα του φαλλικού μου οργάνου

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
για τα χαράμια και τους μονογαμικούς κανόνες , δεν κατάλαβαίνω τι εννοείς

για το ότι το sex addiction είναι μια προσωρινή φάση , μάλλον θα διαφωνήσω
ενδεχομένως να αλλάζουν κάποια στοιχεία με την πάροδο του χρόνου και να ωριμάζουν
κάποιες συμπεριφορές,αλλά όχι ο βασικός πυρήνας
επειδή αν κρίνω απο τον εαυτό μου το θεωρώ απίθανο μια γυναίκα στο μακρυνό μέλλον

μα αυτο δεν ειναι εθισμος στο σεξ, λεγεται αντρικη φυση.

peter6969

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Κριτικές
5
Like
739
Πόντοι
96
12 sta 20 νομιζω δεν ειναι καλα

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
12 sta 20 νομιζω δεν ειναι καλα

υγιέστατος  :thumbsup:

μα αυτο δεν ειναι εθισμος στο σεξ, λεγεται αντρικη φυση.
it's not the same

οι sex addicts γουστάρουν το sex ανεξάρτητως προσώπου που τους το προσφέρει
γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφεύγουν τις emotional commited relationships

αντιληπτόν ?

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
.........................

Και στο κοντινο και στο κοντινο...... :grin: :grin:

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
καλά αυτό εξυπακούεται  ;)

υγ: έκανα και ορθογραφικό λάθος πρίν , είναι φαίνεται παρενέργεια της "αρρώστιας"

Ε οχι και αρρωστεια ..........Αδοκιμοs οροs
Θα προτιμουσα  το Ε.Α.Ε.  =  Επαναλαμβανομενα Αυθορμητο Ερωτα  :grin: :grin:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ε οχι και αρρωστεια ..........Αδοκιμοs οροs
Θα προτιμουσα  το Ε.Α.Ε.  =  Επαναλαμβανομενα Αυθορμητο Ερωτα  :grin: :grin:
πραγματικά ενδιαφέρουσα η εισήγησή σας  ;)

αλλά δε βαριέσαι , εμένα μ'ενδιαφέρει μόνο να υπάρχει: "άμεση προσβάση και άμεση έξοδος μετά το πέρας της διαδικασίας" όλα τ'άλλα τα βρίσκουμε !

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
οι sex addicts γουστάρουν το sex ανεξάρτητως προσώπου που τους το προσφέρει
γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφεύγουν τις emotional commited relationships

Yπο ποια έννοια εννοείς τις αποφεύγουν;

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Yπο ποια έννοια εννοείς τις αποφεύγουν;
υπο την έννοια : όπως ο διάολος το λιβάνι
δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά αν υπάρχει συναισθηματική δέσμευση , είναι μόνο σέξ χωρίς δεσμεύσεις υποχρεώσεις κτλ κτλ

φαντάζεσαι να κάναμε "σχέση" με όλες τις πόρνες που απλά μας άρεσαν οι μαστοί τα οπίσθια ή η πεολειχία τους ? αδύνατον

ορίστε και κάτι πιο επιστημονικό για το ίδιο πράγμα που ανέφερα :

Sex Addicts Face Intimacy and Commitment Problems: Study

A recent research on sex addicts by the Massey University has revealed some intriguing facts about people addicted to sex. The study has further revealed that people with a gigantic appetite for sex also happen to get them stimulated with the help of prostitution, online sex and also happen to have commitment issues.

The study was compiled by a student form the Massey University, Karen Faisandier who is studying psychology, as part of her honours degree. The research by Faisandier also happens to be the first study in New Zealand that has looked into the out of control sexual behavior of people.

The number of people who participated in the study numbered around 621 and it was also found that 66% of the people involved in the survey that was carried out over the internet had an out-of-control behavior. The supposed people were said to get more nervous about intimate relationships and also found relationships to be too stifling.

Though, the other one-third of the participants involved in the anonymous assessment reported that they looked at relationships as safe and their partners worth trusting. Apart from that, they also reported that they did not find any problem with intimacy.

It was also reported by the author that in contrast to men, women with an out-of-control sexual behavior were more likely to face problems with intimacy.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Για να σας προσελκύσω λίγο το ενδιαφέρον , μπάς και φτάσουμε τους 100συμμετέχοντες

παραθέτω , προς μελέτη

Α) κάτι πιο σοβαρό :
cycle-of-addiction.jpg

Β) και κάτι πιο ανάλαφρο :

[xhamster]
]

περι ορέξεος  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom