Νέα

Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα; Αποζημιώσεις; Laaaaast year...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cooljohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 192
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
cooljohn

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
και απ την αλλη ομως, εχουμε τον ιδιο πλυθησμο με τη Βουλγαρια, παραγουμε ακριβως, την ιδια αξια προιοντων/υπηρεσιων,
ε ειναι ζητημα χρονου, να εξισωθουν οι μισθοι μας, με τα δικα τους χαμηλα επιπεδα
άμα εξισωθεί και το κόστος ζωής φίλε, το συζητάμε!!! διότι στο παράδειγμα της βουλγαρίας, η τυρόπιτα δεν κοστίζει 1,5 ευρώ αλλά 0,30 γαμω-ευρω-λεπτά, ή κάπως έτσι τέλος πάντων....
γιατί όπου μας συμφέρει είμαστε ευρωπη και ευρωπαική ένωση, για να ανέβουν οι φόροι ας πουμε, αλλά όπου μας συμφέρει κοιτάμε τις ιδιαιτερότητες της ελλάδας, για το χαμηλό μέσο μισθό σε σχέση με την ευρώπη...
ο οποίος κι αυτός πήγε κατά διαόλου βέβαια, όπως και όλα τα άλλα....
:tickedoff:

για την ώρα, το μόνο που έχω να σχολιάσω, είναι ότι όπως αναφέρει κιο συνάδελφος παραπάνω, "μας γαμάνε ασάλιωτα" και μάλιστα όλο αυτό θα περάσει με προεδρικό διάταγμα και όχι ψηφοφορία στη βουλή! [size=10pt]μήπως αναρωτηθήκατε γιατί;;[/size]
:tickedoff:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Aυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ολα αυτα ειναι πουτσες. Και απο προσωπικη εμπειρια λεω οτι τα τελευταια 10-12 χρονια πεφτει μεγαλο γαμισι στον εργαζομενο και σε μισθους και σε ωραρια. Και καθε φορα που περναει επισημα καποιο μετρο, τα συνδικατα και οι λοιποι φορεις κανουν σαν να το ακουνε πρωτη φορα (πχ πριν 2 χρονια αν θυμαμαι καλα που ειπαν οτι δεν θα πληρωνονται οι υπερωριες :2funny: :2funny: :2funny:, εχω να πληρωθω υπερωρια απο το '99). Το ιδιο και με απολυσεις, αποζημιωσεις κλπ, και αν καποιος φιλος το αμφισβητει θα παραθεσω γεγονοτα...

Memosan ειλικρινα δεν καταλαβαινω την λογικη του τελευταιου ποστ. Τι λες δηλαδη οτι πρεπει να γινω κινεζος η ινδονησιος?
Να δουλευω 16 ωρες τη μερα για ενα πιατο ρυζι? Και να ταιζω με αυτο την οικογενεια μου? και να κοιμομαστε 45 ανθρωποι σε 50 τετραγωνικα? Και να μεγαλωσω τα παιδια μου σαν σκλαβους? και να λεω και ευχαριστω? Οχι ρε φιλε αστο δεν θα παρω, και οσο ζω δεν θα το επιτρεψω να γινει οποιο και να ειναι το κοστος
οχι φιλε, δε λεω τιποτα! Την κατασταση περιγραφω! Και δεν ειμαι καθολου χαρουμενος με αυτη αλλα δυστυχως ειναι αναποφευκτη!

Και σς την αναλογιστουν κυριως ολοι αυτοι που τοσο καιρο εταζαν λαγους με πετραχειλια στους εργαζομενους, και δαιμονοποιουσαν, κυνηγωντας αλυπητα τις επιχειρησεις και το "κακο " κεφαλαιο!

Τωρα που θα καταλαβετε ολοι οτι το κεφαλαιο εχει ΠΑΝΤΑ το πανω χερι και τη δυνατοτητα επιλογης εργασιακου περιβαλλοντος, θα ειναι παρα πολυ αργα....

OP
OP
cooljohn

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
οχι φιλε, δε λεω τιποτα! Την κατασταση περιγραφω! Και δεν ειμαι καθολου χαρουμενος με αυτη αλλα δυστυχως ειναι αναποφευκτη!

Και σς την αναλογιστουν κυριως ολοι αυτοι που τοσο καιρο εταζαν λαγους με πετραχειλια στους εργαζομενους, και δαιμονοποιουσαν, κυνηγωντας αλυπητα τις επιχειρησεις και το "κακο " κεφαλαιο!

Τωρα που θα καταλαβετε ολοι οτι το κεφαλαιο εχει ΠΑΝΤΑ το πανω χερι και τη δυνατοτητα επιλογης εργασιακου περιβαλλοντος, θα ειναι παρα πολυ αργα....
σαφώς και η κατάσταση είναι τραγική πλέον, αλλά αυτό το "δυστυχώς είναι αναπόφευκτη" είναι τεράστια κουβέντα φίλε. εάν όλοι έβλεπαν με αυτή τη σκοπιά και τη νοοτροπία τα πράγματα, εν προκειμένω στα εργασιακά ζητήματα, θα είμασταν όλοι ακόμα με αλυσίδες να σπάμε πέτρες, ή εν πάσει περιπτώσει, με αλυσίδες να στέλνουμε emails.....

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
σαφώς και η κατάσταση είναι τραγική πλέον, αλλά αυτό το "δυστυχώς είναι αναπόφευκτη" είναι τεράστια κουβέντα φίλε. εάν όλοι έβλεπαν με αυτή τη σκοπιά και τη νοοτροπία τα πράγματα, εν προκειμένω στα εργασιακά ζητήματα, θα είμασταν όλοι ακόμα με αλυσίδες να σπάμε πέτρες, ή εν πάσει περιπτώσει, με αλυσίδες να στέλνουμε emails.....
φιλε δεν ειναι ασπρο μαυρο τα εργασιακα!

αλλα το να βγαζει ο εργατης τα ιδια με το αφεντικο του δε στεκει!

ο εργατης πρεπει να πηγαινει στη δουλεια με το λεωφορειο και ο επιχειρηματιας να εχει μερσεντες! Τελος!
εδω ειχαν οι εργατες μερσεντες και το αφεντικο τους αρκετες φορες φιατακι! Και δεν ειναι υπερβολικη αυτη η συγκριση, ιδιως αν αναλογιστεις τους μικρομεσαιους "επιχειρηματιες"

αυτη την υπεροψια πληρωνει η ευρωπη!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Τhe return of december

Επισκέπτης
αφού απ ότι καταλαβα συμφωνείς μέ αυτό πού προτείνω αλλά λές δέν εφαρμόζετε ..διότι κανένας επιχειρηματίας δέν θά τό δεχθεί...
ερώτηση,
όπως ο εργαζόμενος θά υποχρεωθεί σέ ελαστικοποίηση τών όρων της εργασιας του ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ??/
αυτό πού προτείνω είναι απλο
εξαγορα ενός μέρους τής αμοιβής του εργαζομένου μέ ταυτόχρονο ΄συμμετοχή στό κεφαλαιο τής επιχείρησης.
To 10% επί του κέρδους της επιχείρησης είναι καλά λεφτά.

Επιχειρησείς=σύστημα,με το σύστημα δεν προκειται να τα βάλει ποτέ καμία κυβέρνηση.

Σου είπα καλύτερο το υπάρχει δουλεία δουλεύεις με όσα σου δινουμε κ αν θες,δεν υπάρχει->τρως πόδι.

Ελαστικοποιήση όρων εργασίας τί εννοείς;;;;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Αιτία πολέμου δηλώνει η ΓΣΕΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ, με τον πρόεδρό της, Γιάννη Παναγόπουλο, να προαναγγέλλει, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, την προσφυγή της συνομοσπονδίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, που χαρακτήρισε απαράδεκτο και αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Εργασίας.

«Το περιεχόμενο του ΠΔ, ωχριά μπροστά στο μνημόνιο που έχει προηγηθεί. Το απορρίπτουμε κατηγορηματικά και το επιστρέφουμε στον αποστολέα του ως επιεικώς απαράδεκτο», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ κατέστησε σαφές ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Τραγικοί παλιάτσοι, και δεν έχουν ακόμα καταλάβει το που βρισκόμαστε.

OP
OP
cooljohn

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11

ο εργατης πρεπει να πηγαινει στη δουλεια με το λεωφορειο και ο επιχειρηματιας να εχει μερσεντες! Τελος!
εδω ειχαν οι εργατες μερσεντες και το αφεντικο τους αρκετες φορες φιατακι! Και δεν ειναι υπερβολικη αυτη η συγκριση, ιδιως αν αναλογιστεις τους μικρομεσαιους "επιχειρηματιες"

ρε φιλαράκι, καταρχήν, έγραψα εγώ κάπου ότι πρέπει να παιρνει ο εργάτης όσα το αφεντικό;!!  :think:
και μια που αναφέρθηκες σαυτο, δε συμφωνώ καθόλου σε αυτή την άποψη! αλλά εσύ πρέπει να αναλογιστείς ακριβώς αυτό το ασπρο μαυρο που αναφέρεις και στα καπάκια αναιρείς!! αν ήμασταν στο ασπρο, τωρα πηγαμε στο μαυρο! αλλά ξέρεις, υπάρχει και μια μεσαία τάξη... αυτή που όπως φαίνεται θα εξαλείψουν! για αυτή μεταξύ της μερσέντες και του λεωφορείου, λεω. μήπως κάτι σου ξεφεύγει; λεω, μηπως...

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Eγω εχω ενα civic και ο εργοδοτης εχει ενα Α6 (30 ατομα στην εταιρια). Στην προηγουμενη εγω ειχα κλασσικα το civic, o εργοδοτης ειχε ενα 911 turbo (110 ατομα στην εταιρια). Εγω επαιρνα 1200e και ειχα απο πανω μου 3 διευθυντες που ξεκιναγανε απο 2500ε και εφταναν στα 6000ε χωρις φυσικα να κανουν τιποτα ιδιαιτερο περα απο αυτα που προσταζει η κοινη λογικη...

Για την ιστορια, και για το γελιο, αυτος με το 911 το εβαζε στην βουτα με κατι punto φτιαγμενα και μετα καμαρωνε που τους αφηνε χιλιομετρα πισω  :headbang: :headbang: :headbang:. Ηταν κουλος ομως και σε κοντρα το εχασε ετσι το porsche εσκασε σε κατι δεντρα και εγινε σωβρακο  :2funny: :2funny: :2funny: . Μετα απο κατι μερες επειδη πιστευε οτι εφταιγε το αμαξι που στουκαρε  :jerking: παραγγειλε μια 360 modena  :headbang: :headbang: :headbang:. Σημειωτεων ο τυπος πριν τα γνωστα του χρηματιστηριου το 99 δεν ειχε δευτερο βρακι

Αυτα πως σου φαινονται? Περιπτωσεις σαν αυτες που περιγραφεις υπαρχουν, αλλα απο οτι εχω δει τουλαχιστον ειναι λιγες για να μην πω ελαχιστες...

Επισκέπτης
Αναρωτιέμαι γιατί όσοι έχουν άχτι τους εργοδότες στην Ελλάδα
δεν γίνονται οι ίδιοι εργοδότες να βλέπαμε τι θα προσέφεραν στους εργαζόμενούς τους!

Μου θυμίζει το ΚΚΕ που ζητάει μισθό 1200€ ,
αλλά στις δικές του μπίζνες (ΝΕΟΣΕΤ/ΓΕΡΜΑΝΟΣ/Rock FM/902/ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ/ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κτλ ) δίνει μισθούς πείνας!!!!

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
δεν γίνονται οι ίδιοι εργοδότες να βλέπαμε τι θα προσέφεραν στους εργαζόμενούς τους!

αλλά στις δικές του μπίζνες (ΝΕΟΣΕΤ/ΓΕΡΜΑΝΟΣ/Rock FM/902/ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ/ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κτλ ) δίνει μισθούς πείνας!!!!
και το γελιο ειναι οταν τη ρωτησαν στο ντιμπειτ για τον ριζοσπαστη μολις ξεκωλησε το μαλο της ηταν αποστομοτικη
στο ριζοσπαστη εργαζονται εθελοντικα!!!!!!!!!!!!!!!

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

To KKE εχει τον rock fm? :new_shocked: :new_shocked:

Επισκέπτης
και το γελιο ειναι οταν τη ρωτησαν στο ντιμπειτ για τον ριζοσπαστη μολις ξεκωλησε το μαλο της ηταν αποστομοτικη
στο ριζοσπαστη εργαζονται εθελοντικα!!!!!!!!!!!!!!!
lakis33 δίνει το μέσο μισθό 700e-1200e το λιγότερο στην χειρότερη κ όλοι είναι ασφαλίσμενοι πάντα.

Ισχύει για έναν μεγάλο βαθμό εργαζομένων,με το ΚΚΕ υπάρχει μεγάλο πάθος ή  :jerking:,όπως θέλετε πείτε το.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
lakis33 δίνει το μέσο μισθό 700e-1000e το λιγότερο στην χειρότερη κ όλοι είναι ασφαλίσμενοι πάντα.

Ισχύει για έναν μεγάλο βαθμό εργαζομένων,με το ΚΚΕ υπάρχει μεγάλο πάθος ή  :jerking:,όπως θέλετε πείτε το.
στοιχηματικα το εδινε 1.01 οτι θα επεμβεις στο θρεντ εντος 3 λεπτων :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
ακομα και ετσι να ειναι ρε φιλε οταν εισαι υπρμαχος των 1200+ δεν ειναι να λες αυτες τις πατατες

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
lakis33 δίνει το μέσο μισθό 700e-1000e το λιγότερο στην χειρότερη κ όλοι είναι ασφαλίσμενοι πάντα.

μαλιστα, πρεπει να πουμε και μπραβο στο ΚΚΕ που δινει 700 ευρω, οταν η συλλογικη συμβαση των λιθογραφων ειναι 1600?

που τα πουλατε αυτα ρε?

Επισκέπτης
στοιχηματικα το εδινε 1.01 οτι θα επεμβεις στο θρεντ εντος 3 λεπτων :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
ακομα και ετσι να ειναι ρε φιλε οταν εισαι υπρμαχος των 1200+ δεν ειναι να λες αυτες τις πατατες
Τα πράγματα είναι σχετικά,1200e πρέπει να φτάσει να είναι ο μέσος μισθός,όχι όμως ότι αυτό σημαίνει να κλείσεις.

Η αριστερά δεν λέει δώστε 1200-1500e έχετε δεν έχετε,ούτε πρόκειται ''να κυνηγήσει'' τον μεσαίο ή μικροέμπορο που δεν μπορεί να τα δώσει λόγω εσόδων!!!

Τόσο δύσνοητα είναι ρε γμτ κάποια πράγματα!!! :headbang:

Επισκέπτης
μαλιστα, πρεπει να πουμε και μπραβο στο ΚΚΕ που δινει 700 ευρω, οταν η συλλογικη συμβαση των λιθογραφων ειναι 1600?

που τα πουλατε αυτα ρε?
Μπορούμε να δούμε αυτήν την σύμβαση αν έχετε την ευχαρίστηση;! :grin: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom