Νέα

Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα; Αποζημιώσεις; Laaaaast year...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cooljohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 192
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
αλήθεια τάχει πεί αυτά ο καρατζαφέρηςν καί δέν τόξερα?
νάξερες σέ πόσα διαφωνώ μαζί του καί τελεικά θά τόν ψηφίσω σάν το χείρων βέλτιστο...
Μα φαίνεται,τόσο καραμπινάτη πίπα μόνο αυτό το κόμμα θα την έλεγε!!! :booty:

Δεν παίρνω κ όρκο πάντως,αν δεν το εχεί πει μπορείς να εισηγηθείς,θα το υιοθετήσει σίγουρα!!! :dancing:

thessalos

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
8
Πόντοι
16
εδω μας γαμανε ασαλιωτα και σεις παλι αμπελοφιλοσοφειτε...... :tickedoff:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Λευκα σκλαβακια χωρις αλυσιδες..

Επισκέπτης
ολοι κανετε πως δεν βλεπετε το προφανες. Οτι δεν ειναι ολες οι επιχειρησεις τοσο κερδοφορες οσο οι αριστεροι παπαρολογοι θελουν να πιστευουν και γι αυτο ο εργαζομενος δεν θελει να αναλαβει το ρισκο.

παπαζολη συνεχισε να πετας μπαρουφες.
Αααα καλά εντάξει,μπορείς να πιστεύεις ότι πρώτα δεν θα θέλει ο εργαζόμενος κ ύστερα το αφεντίκο!!!

Ελεύθερα....

Επισκέπτης
Προς το παρόν πάντως:

Στο μισό η αποζημίωση, υπερδιπλάσιες απολύσεις, πάμφθηνες οι προσλήψεις

βαλε αντιστοιχα τα στοιχεια για την κερδοφορια των επιχειρησεων.
ποσες κλεινουν ??
ποσες αντιμετωπιζουν τεραστια χρεη ??

Επισκέπτης
βαλε αντιστοιχα τα στοιχεια για την κερδοφορια των επιχειρησεων.
ποσες κλεινουν ??
ποσες αντιμετωπιζουν τεραστια χρεη ??
Πάμπολες,για αυτό κ οι απολύσεις ή φθηνές προσλήψεις αλλώστε,αλυσίδα είναι.

6 στις 10 επιχειρήσεις βλέπουν μείωση κερδών και απολύσεις

Επισκέπτης
Πάμπολες,για αυτό κ οι απολύσεις ή φθηνές προσλήψεις αλλώστε,αλυσίδα είναι.

6 στις 10 επιχειρήσεις βλέπουν μείωση κερδών και απολύσεις

οποτε επιμενεις ακομα οτι ειναι οι επιχειρησεις που δεν θελουν συνεταιρο στην αποτυχια ??

Επισκέπτης
οποτε επιμενεις ακομα οτι ειναι οι επιχειρησεις που δεν θελουν συνεταιρο στην αποτυχια ??
Νέα επιχείρηση=όνειρα για κερδή στα οποία δεν χωράνει πολλοί(λογικό).

Παλιά κερδοφόρα επιχείρηση=δεν θα θέλει να κάνει μετόχους τους υπαλλήλους για να χάσει κέρδη.

Επιχείρηση υπό ζημιά δεν θα κάνει προσλήψεις ή θα κοιτάξει για πάμφηνες,σιγά μην κάνει κ συνεταίρους τους υπαλλήλους.

Επισκέπτης
Θα μου πεις να τους κοροιδέψει....

Ναι πιθανόν,αλλά να αντιμετώοισει κ ένα δικαστήριο για απάτη + ότι πάει για κλείσιμο είναι πολύ νομίζω!!!

Επισκέπτης
Συνεπώς από τον επιχειρηματία ξεκινάει κ αυτός θέλει/δεν θέλει ή μπορεί/δεν μπορεί,μετά έρχεται ο υπάλληλος!!! ;)

Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώσεις και να προσποιηθείς ότι είσαι έξυπνος.

Επισκέπτης
Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώσεις και να προσποιηθείς ότι είσαι έξυπνος.
Το άλλο τρελό ενδεχόμενο είναι να δουμέ λανθάνουσα νομοθεσία με τέτοιες υποχρεωτικές συμβάσεις πρόσληψης αλλά αυτό δεν παίζει γιατί:

Α)Θα χρειαστεί να τα βάλουνε με τις μεγάλες επιχειρήσεις κ θα βρούνε αντιδράσεις.

Β)Θα κλείσουνε πολλές μικρές μη κερδοφόες επιχειρήσεις μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτές.

Καλό θα ήτανε εκτός από το να μου τα χώνεις να επιχειρηματολογείς κιόλας!!! :grin:

Επισκέπτης
Το άλλο τρελό ενδεχόμενο είναι να δουμέ λανθάνουσα νομοθεσία με τέτοιες υποχρεωτικές συμβάσεις πρόσληψης αλλά αυτό δεν παίζει γιατί:

Α)Θα χρειαστεί να τα βάλουνε με τις μεγάλες επιχειρήσεις κ θα βρούνε αντιδράσεις.

Β)Θα κλείσουνε πολλές μικρές επιχειρήσεις μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτές.

Καλό θα ήτανε εκτός από το να μου τα χώνεις να επιχειρηματολογείς κιόλας!!! :grin:

Δεν προκειται να χασω το χρονο μου μιλώντας με στοκους που απλα θελουν βημα να λενε μακακιες για να νιώθουν σπουδαιοι.

Επισκέπτης
Δεν προκειται να χασω το χρονο μου μιλώντας με στοκους που απλα θελουν βημα να λενε μακακιες για να νιώθουν σπουδαιοι.
Αυτή είναι πιο ηλίθια φράση ακόμα κ από την ηλιθιότητα που ίσως κουβαλάω,με βάση ότι το site είναι ανώνυμο.

Σε ανώνυμο site αν έχει κάποιος 5 δράμια μυαλό ούτε σπουδαίος νιώθει,ούτε γελοίος.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Δεν υπάρχει λόγος να δεχτεί ουδής επιχειρηματίας τέτοια καινοτομία,μια χαρά είναι η παλιά καλή συνταγή: παεί καλά η επιχείρηση έχεις δουλειά,δεν πάει->τρως πόδι(τόσο απλό)!!! :rolleyes:
αφού απ ότι καταλαβα συμφωνείς μέ αυτό πού προτείνω αλλά λές δέν εφαρμόζετε ..διότι κανένας επιχειρηματίας δέν θά τό δεχθεί...
ερώτηση,
όπως ο εργαζόμενος θά υποχρεωθεί σέ ελαστικοποίηση τών όρων της εργασιας του ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ??/
αυτό πού προτείνω είναι απλο
εξαγορα ενός μέρους τής αμοιβής του εργαζομένου μέ ταυτόχρονο ΄συμμετοχή στό κεφαλαιο τής επιχείρησης.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Να και το κερασάκι στην τούρτα    :tickedoff:

- Κύριε Παπαδόπουλε, η εταιρεία δεν πάει καλά και πρέπει να σας κάνουμε μείωση 20% στο μισθό σας.
- Μα, δε είναι δυνατόν να δεχθώ μια τέτοια αναπροσαρμογή!
- Οκ, σε 1 μήνα απολύεστε...

Και θα πάρετε τα μισά σαν αποζημίωση και με δόσεις κλπ κλπ κλπ.....

Απίθανο; Δε νομίζω!!!!
Ερχεταιιιιιι   :headbang:

καλα, τραγουδατε....

που να ξερατε δηλαδη οτι στην κατα τα αλλα σοσιαλιστικη και ευρωστη Γαλια, το οριο συνταξιοδοτησης πηγε στα 41,5 χρονια εργασιας δηλαδη...

Αυτα που ξερατε τοσο καιρο, οτι ο εργατης θα εχει αποδοχες ιδιες με το αφεντικο του να τα ξεχασετε! Και ο μονος υπευθυνος για το ψωνισμα αυτο των εργατων ειναι η αριστερα!

Αυτη τη στιγμη, 2,5 δισσεκατομμυρια εργαζομενοι στην Κινα αλλα και την ραγδαια ανερχομενη Ινδια, δουλευουν για μισθους που ο μεσος υρωπαιος εργαζομενος τους χαλαει σε μια μερα! ΟΛΕΣ οι επιχειρησεις την κανουν σιγα σιγα κατα κει για να παραμεινουν ανταγωνιστικες στο νεο σκηνικο που δημιουργειται!

Σκεφτηκε ομως κανεις τι θα συμβει αν κλεισουν ολα τα Ευρωπαϊκα εργοστασια και μεταφερθουν στην Κινα και την Ινδια? Αναλογιστηκε κανενας αριστερος ποσα εκατομμυρια θεσεις εργασιας θα χαθουν? Το χειροτερο ειναι δε, οτι με την αριστερα να πιεζει για υψηλοτατες αποδοχες των Ευρωπαιων εργαζομενων και απο την αλλη η οικονομικη κριση να μαστιζει τις βιομηχανιες, αυτο που σας περιεγραψα πριν δεν ειναι καθολου μακρια.....

ας σκεφτει ο καθενας λοιπον και ας αναλαβει τις ευθυνες του!

σημ. αυτα δεν ισχυουν τοσο για την περιπτωση της Ελλαδας,εδω ειναι διαφορετικη η κατασταση γιατι ΔΕΝ υπαρχει βιομηχανια, φροντισε τοσα χρονια ο σοσιαλισμος και η αριστερα να την μεταναστευσον....
Εδω απλα ισχυει η θεληση των παγκοσμοιητων για απογνωση του κοσμου ωστε να καμφθουν οι αντιδρασεις τους σε αυτα που ερχονται...

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
για να μιλας για εργατικα δικαιωματα, πρωτα πρεπει να υπαρχει ΕΡΓΑΣΙΑ.

Πολυ φοβαμαι οτι και το εργατικο κοστος να μειωθει, οταν η φορολογια των κερδων εχει φτασει (πρακτικά) το 45% (25% στη πηγή και τα υπόλοιπα στην κλίμακα φυσικών προσώπων) οι εταιρίες θα ΦΥΓΟΥΝ. Οι παραγωγικες διπλα 9βουλγαρια, σερβια με 10%) και οι εμπορικές/υπηρεσιων θα βάλουν ένα ξένο εταιρο (πχ θα μεταβιβάσουν σε μια Κυπριακή Εταιρία τα μεριδια) οπότε ολα τα κερδη θα πηγαίνουν εξω και θα φορολογούνται εκει.

Ξέρω ηδη από το χώρο μου οτι πανω απο 70% των εταιριων δρομολογησαν να φυγουν. Δεν προλαβαινουν οι consultans.

Τα έχει κανει ΜΟΥΝΙ το ΥΠΟΙΚ. Αντι να βαλει ενα φορο εισπραξιμο και αποδιδομενο (15% πχ) εδιωξε και αυτους που μπορουν να το δωσουν.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
εξαγορα ενός μέρους τής αμοιβής του εργαζομένου μέ ταυτόχρονο ΄συμμετοχή στό κεφαλαιο τής επιχείρησης.

Καλό ακούγεται. Ανάλογη να είναι και η επιβάρυνση των υπαλλήλων στα liabilities.

για να μιλας για εργατικα δικαιωματα, πρωτα πρεπει να υπαρχει ΕΡΓΑΣΙΑ.

Να προσθέσω...για να μιλάς για εργασιακά θέματα γενικότερα πρέπει να έχεις δουλέψει.
Και να έχεις δουλέψει για να συντηρείς σπίτι κλπ, όχι για να αγοράζεις μπάφους και γυαλιά ηλίου και να σε ξεσκατώνει και να σου μαγειρεύει η μαμά.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Aυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ολα αυτα ειναι πουτσες. Και απο προσωπικη εμπειρια λεω οτι τα τελευταια 10-12 χρονια πεφτει μεγαλο γαμισι στον εργαζομενο και σε μισθους και σε ωραρια. Και καθε φορα που περναει επισημα καποιο μετρο, τα συνδικατα και οι λοιποι φορεις κανουν σαν να το ακουνε πρωτη φορα (πχ πριν 2 χρονια αν θυμαμαι καλα που ειπαν οτι δεν θα πληρωνονται οι υπερωριες :2funny: :2funny: :2funny:, εχω να πληρωθω υπερωρια απο το '99). Το ιδιο και με απολυσεις, αποζημιωσεις κλπ, και αν καποιος φιλος το αμφισβητει θα παραθεσω γεγονοτα...

Memosan ειλικρινα δεν καταλαβαινω την λογικη του τελευταιου ποστ. Τι λες δηλαδη οτι πρεπει να γινω κινεζος η ινδονησιος?
Να δουλευω 16 ωρες τη μερα για ενα πιατο ρυζι? Και να ταιζω με αυτο την οικογενεια μου? και να κοιμομαστε 45 ανθρωποι σε 50 τετραγωνικα? Και να μεγαλωσω τα παιδια μου σαν σκλαβους? και να λεω και ευχαριστω? Οχι ρε φιλε αστο δεν θα παρω, και οσο ζω δεν θα το επιτρεψω να γινει οποιο και να ειναι το κοστος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom