Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.243
Πόντοι
3.656
Ποιο ειναι το θεαθηναι μαν; Οτι το 99% μενουνε σε μονοκατοικιες με 6-7 δωματια, αυλες, δεντρα, τον πιο κοντινο γειτονα στα 30 μετρα, κλπ που στην Ελλαδα μονο οι Βαρδινογιανναιοι εχουνε;
Κόψε κάτι... Καντο το 9% κι ίσως ισχύει

• Like
Αντιδράσεις: Begood

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.126
Πόντοι
7.216
Το θέμα δεν είναι ποιος τα χρωστάει αλλά ότι τα χρωστάς κυρίως και ιδίως σε ιδιώτες. Μακάρι το χρέος να ήταν μόνο δημόσιο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Επίσης θα δεις ότι θα σταματήσουν όπου να ναι να σε δανείζουν έτσι άτοκα. Όταν θα μπούνε κ άλλες χώρες σε δημόσιο οικονομική επιτήρηση. Περίμενε και θα δεις τι έχει να γίνει μόλις καλυτερέψει λίγο το πράγμα με τον ψωλοιο. Αν δεν βαριέσαι δες λίγο την γειτονική χώρα με το όνομα Ιταλία για το που οδεύει. Τι χρέος και έλλειμα έχει..
Εμένα μια χαρά μου δανείζουν, ποτέ βέβαια άτοκα. Και αυτό γιατί είμαι φερεγγυος και νοικοκυρης. Όλα αυτά που λες ισχύουν για το κράτος.

Τελευταία τροποποίηση:

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Εμένα μια χαρά μου δανείζουν, ποτέ βέβαια άτοκα. Και αυτό γιατί είμαι φερεγγυος και νοικοκυρης. Όλα αυτά που λες ισχύουν για το κράτος.
Το ότι σου δανείζουν προσωπικά δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας και πως θα αποπληρωθεί. Διότι από το χρέος κρίνεται η οικονομία μιας χώρας και για το που οδεύει στο μέλλον. Αυτά βέβαια είναι για άτομα που κατέχουν στοιχειώδης γνώση βασικών οικονομικών και όχι για μπακαληδες...

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Ρε μουλε.Εχω ζησει και αμερικη και ευρωπη.Ποια ειναι τα καλυτερα σπιτια της αμερικης?Στην αμερικη τα σπιτια ειναι ξυλινα ολα.Τα τσιμεντα ειναι μεσα στις μεγαλες πολεις.Ανθεκτικα και καλα σπιτια εχει η Ευρωπη.Αλλα σιγουρα μικροτερα σε χωρο.Αν για εσενα καλυτερο σπιτι=πιο μεγαλο σε χωρο και εκταση τοτε ναι η Αμερικη ειναι καλυτερα.Απο θεμα κατασκευης η Ευρωπη εχει καλυτερα σπιτια και γενικοτερα οικοδομες/πολυκατοικιες.Επισης στην Ευρωπη δυσκολα θα δεις καποιον να ζει σε κοντεινερ,τρειλερ η σκηνη.Αυτα μονο στο νεοφιλελε αμερικα που η φτωχεια ειναι 20 φορες μεγαλυτερη απο αυτη της ευρωπης.
H Αμερική έχει ωραία προάστια με μονοκατοικία με κήπο ακόμα και οι φτωχοί μόνο κατοικίες έχουνε.. Δηλαδή τύπε στο Αιγάλεω η στη δραοετσωνα πχ έχει πιο καλά σπίτια από Αμερική? Θα μας τρελάνεις?

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
H Αμερική έχει ωραία προάστια με μονοκατοικία με κήπο ακόμα και οι φτωχοί μόνο κατοικίες έχουνε.. Δηλαδή τύπε στο Αιγάλεω η στη δραοετσωνα πχ έχει πιο καλά σπίτια από Αμερική? Θα μας τρελάνεις?
Ευρωπη ειπα ρε τυπε οχι για βαλκανια και μεση ανατολη οπου και ανηκει η Ελλαδα.Εχεις δει τα σπιτια στην γερμανια,ολλανδια,σουηδια,αυστρια και ηνωμενο βασιλειο?Δεν ειναι ξυλινα οπως στις ΗΠΑ που τα παιρνουν οι ανεμοι και οι τυφωνες.Ειναι με τσιμεντο και ειναι ανθεκτικα και φυσικα απο γερη κατασκευη.Η Ελλαδα τυπε ειναι τσιμεντο αλλα ειναι full στην πολυκατοικια.Μαλιστα με τις περισσοτερες να ειναι απο τον μεσοπολεμο.Στην Ελλαδα μονο τα προαστια στις μεγαλες πολεις εχουν καλα σπιτια με κηπο και μεγαλο χωρο οπως στην Αμερικη ας πουμε(αλλα και παλι εκει τα σπιτια δεν ειναι ξυλινα οπως στις ΗΠΑ).Ολοι οι αλλοι μενουν σε πολυκατοικιες η σε μικρες μονοκατοικιες(ιδιωκτητες).

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Τι ακριβως εννοεις με το "με γλεντανε"΄;

Γιατι εγω βλέπω από τώρα καμια 15 εκατομμυρια κλεισμενα εισιτηρια διακοπων για του χρονου απο χωρες οπως Γερμανια, Πολωνια, Ρωσια, Αγγλια, Ελβετια, κλπ
Και αλλα 15 εκατομμυρια στη συνεχεια.

Δηλαδη καθε αεροπλανακι που προσγειωνετε σε οποιοδηποτε ελληνικο εδαφος, μας φερνει ενα χιλαρικακι γιουρος φρεσκα και μυρωδατα ανα κεφαλι

Δηλαδη πως ακριβως σε γλενταει μια χωρα οταν σου στελνει το 10% του πληθυσμου της για να σου ακουμπησει 1000 ευρω κολλαριστα εκαστος;
Δεν σου ακουμπάνε τίποτα,εκτός άμα είσαι ιδιοκτήτης κάποιου resort ή ξενοδοχείου.
Δηλαδή εσύ από την Καρδίτσα,δεν θα δεις καμιά διαφορά αν το κάθε Νammos δεκαπλασιάσει την
πελατεία του.
Άσε που έχει αποδειχθεί ότι ειδικά στην εστίαση η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο..

Την Ελλάδα την γλεντάει η κεντρική Ευρώπη,γιατί κατάφερε μόνη της να γίνει ο ζητιάνος της Ευρώπης.
Και η φήμη αυτή, ακολουθεί τον Έλληνα όπου και αν ταξιδέψει.

Εσύ νομίζεις ότι το να εκλέγεις έναν πρωθυπουργό που δεν ξέρει καν αγγλικά,γελοιοποιείται και γελοιοποιεί τη χώρα,δεν έχει αντίκρυσμα όσο αφορά το επίπεδο του λαού που τον εξέλεξε;
Κάτσε να δεις τι θα γίνει,αν ξαναπάει κανάς Γιωργάκης στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα,επίσημα πλέον, βασιλευόμενη βλακοκρατία

... 10-15 εργασιμες ημερες...

Δεν ισχύει.
Οι ημέρες διακοπών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες στη Γερμανία.
Τουλάχιστον 20 μέρες για όσους δουλεύουν πενθήμερο.
Τουλάχιστον 24 μέρες για όσους δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση:

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Δεν σου ακουμπάνε τίποτα,εκτός άμα είσαι ιδιοκτήτης του κάποιου resort ή ξενοδοχείου.
Δηλαδή εσύ από την Καρδίτσα,δεν θα δεις καμιά διαφορά αν το κάθε Νammos δεκαπλασιάσει την
πελατεία του.
Άσε που έχει αποδειχθεί ότι ειδικά στην εστίαση η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο..

Την Ελλάδα την γλεντάει η κεντρική Ευρώπη,γιατί κατάφερε μόνη της να γίνει ο ζητιάνος της Ευρώπης.
Και η φήμη αυτή, ακολουθεί τον Έλληνα όπου και αν ταξιδέψει.

Εσύ νομίζεις ότι το να εκλέγεις έναν πρωθυπουργό που δεν ξέρει καν αγγλικά,γελοιοποιείται και γελοιοποιεί,
δεν έχει αντίκρυσμα όσο αφορά το επίπεδο του λαού που τον εξέλεξε.
Κάτσε να δεις τι θα γίνει,αν ξαναπάει κανάς Γιωργάκης στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα,επίσημα πλέον, βασιλευόμενη βλακοκρατία

Δεν ισχύει.
Οι ημέρες διακοπών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες στη Γερμανία.
Τουλάχιστον 20 μέρες για όσους δουλεύουν πενθήμερο.
Τουλάχιστον 24 μέρες για όσους δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα.
All inclusive ερχονται οι περισσοτεροι τυποι απο την ευρωπη ιδιως η πλεμπα.Στην ουσια δεν αφηνουν τιποτα το ουσιωδης.Ολα ειναι πληρωμενα λιγο πολυ.Μονο οι ματσομενοι που πανε μυκονο και σαντορινη αφηνουν φραγκα αλλα εκει σιγουρα η μεγαλη πλειοψηφια που κανει τους μεγαλους τζιρους δεν ειναι ευρωπαιοι αλλα αραβες,αμερικανοι,ρωσοι,κινεζοι,ιαπωνες,ισραηλινοι κτλ.Επισης ο τουρισμος της Ελλαδας ειναι αστειος σε συγκριση παντα με τον τουρισμο στα γειτονικα κρατη.Τουρκια,Ιταλια,Ισπανια,Νοτια Γαλλια ακομα και καποιες χωρες στην βορεια Αφρικη εχουν καλυτερο τουρισμο απο την Ελλαδα λογο καλυτερων τιμων.Η Ελλαδα ειναι μια χωρα σχετικα ακριβη για να κανεις διακοπες ακομα και για εναν ευρωπαιο μεσσαιου σχετικα εισοδηματος.

Jason.vavv

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
394
Πόντοι
26
Τυπε τα εχω γραψει πολακις.Η Αμερικη ηταν μεχρι και το 60.Τοσο στην οικονομια οσο και στα κοινωνικα/δημογραφικο.Στα κοινωνικα πηρε την κατω βολτα οταν ηρθε στα πραγματα ο Johson.Στα δε οικονομικα αλλα και στο δημοφραφικο οταν ηρθε στα πραγματα ο νεοφιλελε Ρηγκαν.Τωρα το τι γραφουνε κατι τρολιδια εδω μεσα για Αμερικη που δεν εχουν πατησει το ποδι τους και δεν εχουν δουλεψει ουτε μια βδομαδα ειναι να χαμε να λεγαμε.Το μονο καλο με τις ΗΠΑ ειναι οτι πολεμησε τον κομμουνισμο οσο κανενας αλλος.Σε εναν μεγαλο βαθμο η Ελλαδα δεν εγινε σοβιετ λογο του θειου Σαμ.Γι'αυτο και πρεπει να τους ευχαριστουμε.Οποτε απο εμενα God Bless the USA παρολα τα κακα που εχει ως χωρα σημερα.Μακαρι να ξανα γινει η Αμερικη που ηταν καποτε αλλα πολυ δυσκολα πλεον.
Φίλε Great Awakening, για να το ελαφρυνω λίγο, ευχαριστούμε US και για όσα προσέφερε και στη μουσική, έτσι; κυρίως σε ο, τι αφορά καλλιτέχνες Country, soul, jazz, pop (όσοι ακούνε), punk rock και φυσικά metal (σε όλα τα παρακλάδια).

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Φίλε Great Awakening, για να το ελαφρυνω λίγο, ευχαριστούμε US και για όσα προσέφερε και στη μουσική, έτσι; κυρίως σε ο, τι αφορά καλλιτέχνες Country, soul, jazz, pop (όσοι ακούνε), punk rock και φυσικά metal (σε όλα τα παρακλάδια).
Ναι τυπε είμαι μεγάλος οπαδός της country και του Rock. Επίσης τους ευχαριστούμε για τον υπολογιστή, το ίντερνετ, την apple, την Nike ακόμα και για τα ωραία Jean που βγάζουν. Η Αμερική είναι πρωτοπόρα σε τεχνολογία και υλικά αγαθά. Μουσικη, σινεμά κτλ.Ομως στο θέμα του φαγητού είναι για τον πουτσο. Προβάλουν πολύ το junk food και την σαπίλα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να είναι χοντρός και να έχει χωλιστερινη. Προσωπικά αποφεύγω McDonald's, KFC, Burger King και τέτοιες μαλακιες. Όπως επίσης και τα εδώ σάπια σουβλακερι και πυτογυρα που απευθύνονται σε γάτες και σκύλους.. :confused:

Jason.vavv

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
394
Πόντοι
26
Ναι τυπε είμαι μεγάλος οπαδός της country και του Rock. Επίσης τους ευχαριστούμε για τον υπολογιστή, το ίντερνετ, την apple, την Nike ακόμα και για τα ωραία Jean που βγάζουν. Η Αμερική είναι πρωτοπόρα σε τεχνολογία και υλικά αγαθά. Μουσικη, σινεμά κτλ.Ομως στο θέμα του φαγητού είναι για τον πουτσο. Προβάλουν πολύ το junk food και την σαπίλα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να είναι χοντρός και να έχει χωλιστερινη. Προσωπικά αποφεύγω McDonald's, KFC, Burger King και τέτοιες μαλακιες. Όπως επίσης και τα εδώ σάπια σουβλακερι και πυτογυρα που απευθύνονται σε γάτες και σκύλους.. :confused:
Ναι, λένε ότι σε Αμερική, Γερμανία κλπ δεν το έχουν όπως εδώ με το να μαγειρέψει η μαμά σπίτι και να φάμε όλοι μαζί κλπ. Εννοείται ότι εκεί είναι πολύ του να τρώνε έξω, όπου η πιθανότητα να φας σαβούρα είναι αυξημένη.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Ναι, λένε ότι σε Αμερική, Γερμανία κλπ δεν το έχουν όπως εδώ με το να μαγειρέψει η μαμά σπίτι και να φάμε όλοι μαζί κλπ. Εννοείται ότι εκεί είναι πολύ του να τρώνε έξω, όπου η πιθανότητα να φας σαβούρα είναι αυξημένη.
Έτσι είναι. Στο εξωτερικό είναι βρωμιαρηδες και τρώνε σχεδόν κάθε μέρα απέξω. Γι'αυτο κάι βλέπεις πατσοκοιλιαδες και φάλαινες. Επίσης πίνουν πολύ περισσότερο από εμάς. Γενικά στο εξωτερικό τρως σαπίλα οπου και να πας.Αν δεν ξες να μαγειρεψεις κάτι την γαμησες και θα είσαι στα 50 με καρκίνο, εγκεφαλικό και καρδια. Η Ελλάδα είπαμε έχει μεσογειακή διατροφή και κλίμα τίποτα άλλο. Αν τα πάρουνε και αυτά τελείωσε...

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Έτσι είναι. Στο εξωτερικό είναι βρωμιαρηδες και τρώνε σχεδόν κάθε μέρα απέξω. Γι'αυτο κάι βλέπεις πατσοκοιλιαδες και φάλαινες. Επίσης πίνουν πολύ περισσότερο από εμάς. Γενικά στο εξωτερικό τρως σαπίλα οπου και να πας.Αν δεν ξες να μαγειρεψεις κάτι την γαμησες και θα είσαι στα 50 με καρκίνο, εγκεφαλικό και καρδια. Η Ελλάδα είπαμε έχει μεσογειακή διατροφή και κλίμα τίποτα άλλο. Αν τα πάρουνε και αυτά τελείωσε...
Κεντρική Ευρώπη,με χειρότερο καιρό και πρώτες ύλες,υπάρχει λιγότερη παχυσαρκία από Ελλάδα,βλέπεις μπαρμπάδια και θείες με ποδήλατα,πεζοπορίες,κ.λ.π.

Το να έχεις μεσογειακή διατροφή και κλίμα,αλλά να έχεις τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης,
είναι πραγματικά μεγάλο κατόρθωμα..
https://www.google.com/search?q=τα+πιο+παχύσαρκα+παιδιά+της+Ευρώπης&ei=B-6wYe-vG8iI9u8P-P2ZuAo&ved=0ahUKEwivz6Tg39T0AhVIhP0HHfh-BqcQ4dUDCA4&uact=5&oq=τα+πιο+παχύσαρκα+παιδιά+της+Ευρώπης&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EANKBAhBGAFQyQxYyQxgqRBoAXAAeACAAa0BiAGtAZIBAzAuMZgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz

Και εννοείται ότι οι Γερμανίδες μαγειρεύουν και μάλιστα τέζα βιολογικά..
'Οπως και ότι η μέση Γερμανίδα είναι πολύ πιο fit από τη μέση Ελληνίδα..
Όπως και ο Γερμανός,από τον Έλληνα.
Κατεβαίνω κάτω και βλέπω πιτσιρικάδες με πατσοκοιλιές..

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Κεντρική Ευρώπη,με χειρότερο καιρό και πρώτες ύλες,υπάρχει λιγότερη παχυσαρκία από Ελλάδα,βλέπεις μπαρμπάδια και θείες με ποδήλατα,πεζοπορίες,κ.λ.π.

Το να έχεις μεσογειακή διατροφή και κλίμα,αλλά να έχεις τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης,
είναι πραγματικά μεγάλο κατόρθωμα..
https://www.google.com/search?q=τα+πιο+παχύσαρκα+παιδιά+της+Ευρώπης&ei=B-6wYe-vG8iI9u8P-P2ZuAo&ved=0ahUKEwivz6Tg39T0AhVIhP0HHfh-BqcQ4dUDCA4&uact=5&oq=τα+πιο+παχύσαρκα+παιδιά+της+Ευρώπης&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EANKBAhBGAFQyQxYyQxgqRBoAXAAeACAAa0BiAGtAZIBAzAuMZgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz

Και εννοείται ότι οι Γερμανίδες μαγειρεύουν και μάλιστα τέζα βιολογικά..
'Οπως και ότι η μέση Γερμανίδα είναι πολύ πιο fit από τη μέση Ελληνίδα..
Όπως και ο Γερμανός,από τον Έλληνα.
Κατεβαίνω κάτω και βλέπω πιτσιρικάδες με πατσοκοιλιές..
Ναι Γερμανία και Αυστρία όπως και Ολλανδία(και γενικότερα στα γερμανικά κράτη) παίζει πολύ αθλητισμός, γυμναστήριο και διατροφή. Αυτά τα οποία έγραψα έχουν να κάνουν περισσότερο με Αμερική και UK. Αλλά και στην Γερμανία θα δεις πάρα πολλούς μπουχεσες από μπύρα, αλκοόλ και φαγητό. Στην Ελλάδα έχουμε όντως αρκετούς παχύσαρκους και σε αυτό κατά την γνώμη μου φταίει η έλλειψη παιδείας. Όλα έχουν να κάνουν με το τι σου μαθαίνουν από το σπίτι. Αν τρως σαβούρες από πιτσιρικάς και μπεκροπινεις είναι λογικό να είσαι σάπιοκοιλιάς. Επίσης το να μην γυμνάζεσαι η να μην αθλεισαι καθόλου.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.126
Πόντοι
7.216
Το ότι σου δανείζουν προσωπικά δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας και πως θα αποπληρωθεί. Διότι από το χρέος κρίνεται η οικονομία μιας χώρας και για το που οδεύει στο μέλλον. Αυτά βέβαια είναι για άτομα που κατέχουν στοιχειώδης γνώση βασικών οικονομικών και όχι για μπακαληδες...
Τυπε τα έχεις κάνει αχταρμα. Από το ιδιωτικό χρέος, δλδ από το αν χρωστάω εγώ κι εσύ σε μια τράπεζα, εξαρτάται η οικονομία του κράτους? Και θες να μας πεις ότι γνωρίζεις από οικονομικά? Μόνο το ανάποδο συμβαίνει. Δλδ η οικονομία του κράτους επηρεάζει τους ιδιώτες. Όπως έγινε και στην κρίση. Αν λοιπόν εσένα δεν σε ενδιαφέρει για τα δικά μου οικονομικά στα παπαριά μου κιόλας. Εμένα είναι τα μόνα που με ενδιαφέρουν στα παπαριά μου τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό χρέος. Όποιος είναι νοικοκυρης θα την βγάλει όπου και αν ζει. Όποιος είναι σκορδοπουτσογλου στην Ελλάδα τα ίδια σκατα θα είναι και εξω.-

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Τυπε τα έχεις κάνει αχταρμα. Από το ιδιωτικό χρέος, δλδ από το αν χρωστάω εγώ κι εσύ σε μια τράπεζα, εξαρτάται η οικονομία του κράτους? Και θες να μας πεις ότι γνωρίζεις από οικονομικά? Μόνο το ανάποδο συμβαίνει. Δλδ η οικονομία του κράτους επηρεάζει τους ιδιώτες. Όπως έγινε και στην κρίση. Αν λοιπόν εσένα δεν σε ενδιαφέρει για τα δικά μου οικονομικά στα παπαριά μου κιόλας. Εμένα είναι τα μόνα που με ενδιαφέρουν στα παπαριά μου τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό χρέος. Όποιος είναι νοικοκυρης θα την βγάλει όπου και αν ζει. Όποιος είναι σκορδοπουτσογλου στην Ελλάδα τα ίδια σκατα θα είναι και εξω.-
Εγώ όμως είμαι πατριώτης τυπε και θέλω το κράτος να είναι νοικοκυρης. Εσύ που είσαι μονοφαγας και ατομικιστης να κοιτάς την παρτι σου... Στα αρχιδια μου κιόλας. Νοικοκυρης είναι αυτός που έχει καλά τα δικά του οικονομικά και θέλει και το κράτος το οποίο ζει να είναι εξίσου νοικοκυρεμενο.Εσυ παίρνε δάνεια. Εγώ δεν τα χρειάζομαι. Σπίτι έχω, αμάξι έχω,εξοχικό έχω. Δόξα το θεό οικονομικά ειμαι καλά και δεν χρωστάω πουθενά. Τα δάνεια είναι για την πλεμπα.. Μάθε και αυτό!!!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Εγώ όμως είμαι πατριώτης τυπε και θέλω το κράτος να είναι νοικοκυρης. Εσύ που είσαι μονοφαγας και ατομικιστης να κοιτάς την παρτι σου... Στα αρχιδια μου κιόλας. Νοικοκυρης είναι αυτός που έχει καλά τα δικά του οικονομικά και θέλει και το κράτος το οποίο ζει να είναι εξίσου νοικοκυρεμενο.Εσυ παίρνε δάνεια. Εγώ δεν τα χρειάζομαι. Σπίτι έχω, αμάξι έχω,εξοχικό έχω. Δόξα το θεό οικονομικά ειμαι καλά και δεν χρωστάω πουθενά. Τα δάνεια είναι για την πλεμπα.. Μάθε και αυτό!!!
Xωρίς να έχω δανειστεί ποτέ, το να δανειστείς δε σε χαρακτηρίζει ως πλέμπα

Έχουν υπάρξει δε περιπτώσεις,που κάποιοι έκαναν εξαιρετική χρήση της δανειοληπτικής τους ικανότητας,
συσσωρεύοντας πλούτο

Tώρα για την Ελλάδα..
Τι ατομικός πλούτος...
Από την στιγμή που όποτε γουστάρουν σου επιβάλλουν capital controls με αποτέλεσμα να μην έχεις πρόσβαση καν στα χρήματά σου,μιλάμε για ασόβαρες καταστάσεις.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Xωρίς να έχω δανειστεί ποτέ, το να δανειστείς δε σε χαρακτηρίζει ως πλέμπα

Έχουν υπάρξει δε περιπτώσεις,που κάποιοι έκαναν εξαιρετική χρήση της δανειοληπτικής τους ικανότητας,
συσσωρεύοντας πλούτο
Ανάλογα το δάνειο τυπε και για ποιο λόγο ακριβώς το παίρνεις. Στο ελλαντα έπαιρναν τα δάνεια σαν αθλητικά παπούτσια και είδαμε τα χάλια τους τώρα που κλεγονται που τους τα παιρνει πίσω η τράπεζα επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν.Ειμαι κατά των δανείων γενικά και το θεωρώ παράλογο να δίνονται δάνεια από δω και από εκεί.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ανάλογα το δάνειο τυπε και για ποιο λόγο ακριβώς το παίρνεις. Στο ελλαντα έπαιρναν τα δάνεια σαν αθλητικά παπούτσια και είδαμε τα χάλια τους τώρα που κλεγονται που τους τα παιρνει πίσω η τράπεζα επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν.Ειμαι κατά των δανείων γενικά και το θεωρώ παράλογο να δίνονται δάνεια από δω και από εκεί.
Από κάτι τέτοια ζουν οι τράπεζες,αλλά ναι,για τέτοιους λόγους θα έπρεπε οι πολίτες να μην πέφτουν στην παγίδα.

Απλά υπάρχουν και άνθρωποι που ο τραπεζικός δανεισμός,είναι μέρος της μπίζνας τους.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Από κάτι τέτοια ζουν οι τράπεζες,αλλά ναι,για τέτοιους λόγους θα έπρεπε οι πολίτες να μην πέφτουν στην παγίδα.

Απλά υπάρχουν και άνθρωποι που ο τραπεζικός δανεισμός,είναι μέρος της μπίζνας τους.
Εδω τυπε έπαιρναν δάνεια για να χτίσουν σπίτι μεζονέτα η να πάρουν εξοχικό σε κάνα νησί. Άλλος πήγαινε έπαιρνε δάνειο γιατί ήθελε να πάρει Porsche. Όλοι αυτοί φαγαν χοντρό καβλι τα χρόνια των μνημόνιων και έμεινα στον δρόμο. Ναι, έχει άτομα που πήραν δάνειο για καθαρά επαγγελματικους λόγους και βγήκανε κερδισμένοι. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία το πήρε για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους. Οι τράπεζες κάνουν την δουλειά τους και σου πασάρουν το δάνειο. Αν δεν είσαι καλά αμοιβομενος με το να μπορέσεις να κάνεις μια απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα ποιος ο λόγος να το αγοράσεις? Για να το πληρώνεις μέχρι τα βαθιά γεράματα? Δεν υπάρχει λόγος.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Η Ελλάδα για μένα δεν έπρεπε αρχικά να μπει στο ευρώ,μιας και δεν είχε καν τις προϋποθέσεις.
Μπήκε με χαλκευμένα στοιχεία στην ευρωζώνη και ούτε καν για αυτό δεν έχουν επιρριφθεί ευθύνες.
Όχι,τι μίσος..Μακάρι να γίνει ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα.
η απαντηση εχει 2 παραμετρους, δεν ειχε ασ πουμε, τις προυποθεσεις. Γιατι δεν το ξεραμε/νε; Μα ο ιδιο ο τοτε καγκελαριος, Σρεντερ ειχε πει και το θυμαμαι οτι η Ελλαδα υοθετει το ευρω με πολιτικη απφαση. Ακομα και εαν το ξεχναμε εχουμετρανα παραδειγματα. Ακομα και αν το παραβλεψουμε, σημερα οικονομιες οπως της Βουλγαρια και της Λιθουανιας. Παμφτωχα κρατη σε χειρωτερη καταστασηγ απ τι ηταν η Ελλαδα οταν μπηκε στη ευρωζωνη..Τισ βαζουν στο ευρω! Τι λεμε τωρα! Αυτο ακομα να το παραβλεψουμε, δηλ, οι λογιστες των υπολοιπων κρατων ειναι μαλακες;;;;;
Η Ελλαδα οταν μπηκε ειχε 70%;(το μαγαλητερο) του χρεους της σε δικο νομιζμα, στη δραχμη. Απολοιτα διαχειρισιμο.
Ακομα και εαν το πραβλεψουμε αυτο, οι ελληνικες πολιτικες μαφιοζικες οικογενειες, ειπαν ψεματα και παραπλανισαν και τον ελληνικο λαο. Απο τον Καραμανλη τον δηθεν εθναρχη και μποχεσα, παμλουτη οικογενεια, μετα απο τοσα χρονια στο πολιτικο προσκηνιο...οπως και η σημιτικη ομαδα, μεχρι και σημερα στα πραγματα. Αυτοι και μονο αυτοι επελεξαν να μπει η Ελλαδα στο ευρω, επειδη αυτα τα καθαρματα επελεξαν κατι εντελως επιζημειο για το εθνος θα πρεπει να συνεχισουμε να ανεχομαστε την επιλογη τους.. ορισμος του παραλογισμου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom