Διαφορετική άποψη: κι εγώ Γερμανία είμαι, κι εγώ σε software, κι εγώ με αντίστοιχες περγαμηνές, λίγο περισσότερες.
Συμφωνώ ότι οι Γερμανοί απόφοιτοι είναι για τα μπάζα. Αλλά το σύστημα εδώ είναι ότι θα μπεις σε εταιρεία και θα μάθεις, και μάλιστα θα μείνεις πολλά χρόνια.
Στη (μεγάλη) εταιρεία που δουλεύω η λογική είναι: ας πάρουμε κόσμο που θα μάθει και θα δουλεύει.
Ναι, εμπιστεύονται αρχικά περισσότερο τους Γερμανούς, γιατί ξέρουν τι θα συναντήσουν. Αλλά αν σε δουν και τους κάνεις, δε θα σε φτύσουν μόνο και μόνο επειδή δεν είσαι Γερμανός.
Ρατσισμό (σοβαρό) έξω δεν έχω συναντήσει σχεδόν πουθενά. Ιδίως για Ελλάδα, οι περισσότεροι την έχουν σαν τόπο διακοπών και την αγαπούν πολύ. Και δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της χώρας και των ανθρώπων από τη μια, και του κράτους/δημόσιας διοίκησης από την άλλη. Εσύ αν πήγαινες στις Σεϋχέλλες, θα σκεφτόσουν τι έλλειμα έχει ο προϋπολογισμός τους;
Ναι, αστειάκια του στυλ "α, εσείς φάγατε τα λεφτά" γίνονται --- και απαντιούνται με αντίστοιχα "τι θα γίνει με το αεροδρόμιο στο Βερολίνο, θα το τελειώσετε ποτέ;".
Περί δουλειάς: σε σχέση με το τι τράβαγα στην Ελλάδα, εδώ μου φαίνεται παράδεισος!
30 μέρες άδεια το χρόνο, συν 11 αργίες φέτος (πέρισυ ήταν 13). Η δουλειά εντατική, αλλά στο 8ωρο. Ή μάλλον στο 40ωρο τη βδομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσουν να κάτσεις παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλέσουν στο κινητό εκτός ωραρίου, και για Σαββατοκύριακο δε συζητάμε. Ξέρουν ότι σε πληρώνουν για 8 ώρες, περιμένουν να τις πάρουν με σωστή εργασία (όχι κωλοβάρεμα), και δε ζητάνε παραπάνω.
Περί προσλήψεων: τα πάντα είναι με βάση τις αγγελίες. Δηλαδή αυτό που στην Αμερική (και λίγο στην Αγγλία) λες "θα στείλω το βιογραφικό" και ο άλλος λέει "καλός φαίνεται, θα τον πάρω και κάπου θα τον βολέψω" εδώ δεν υπάρχει. Πρέπει να ψάχνουν για κάποιον και μόνο τότε θα κοιτάξουν αυτούς που απαντάνε στην αγγελία.
Αυτά από τη δική μου εμπειρία...
Δεν ξερω εαν εισαι κλωνος οποτε απαντω.
Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με ελλαδα. Σε αυτο δεν υπαρχει θεμα κανενα.
Αλλα δεν ειναι παραδεισος θελει τρεξιμο τρεξιμο τρεξιμο.
30 μερες αδεια εχω και εγω. Δεν λεμε για τετοια.Οσο για το τηλ. Εχω και ΣΚ πρεπει να ειμαι εκει αν γινει κατι.
Αστεια εχω και εγω λιγο πιο χοντρα τα οποια ουτε καν απαντω και δεν σχολιαζω. Απλα τους γραφω και οταν χρειαστει εξηγω ιτ και πως για την Ελλαδα.
Περι προσληψεων κοσμος παιρνουν γιατι εχουν δουλεια αλλιως δεν θα περνανε. Η λογικη που λες οτι κοσμος εδω μενει χρονια ισχυει . Μετα το probe θεωρειται δυσκολο να σε διωξουνε (αν και υπαρχουν περιστατικα ) και γιαυτο ο κομσος μενει πολλα χρονια σε μια δουλεια.
δεν υπαρχει αυτο που γινεται στην Ελλαδα. Συμβαση εδω συμβαση εκει κτλ κτλ.
εχει πολλα καλα αλλα εχει και τα κακα. Εγω οπως ειπα ο μονος λογος για να την κανω απο εδω ειναι λογο ρατσισμου.