flirter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Αυγ 2010
- Μηνύματα
- 2.070
- Like
- 242
- Πόντοι
- 36
Πλάκα κάνεις τώρα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.Σιγά τα λαμόγια τους Σέρβους.Εδώ και gay pride γίνεται πλέον στο Βελιγράδι.
Πλάκα κάνεις τώρα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.Σιγά τα λαμόγια τους Σέρβους.Εδώ και gay pride γίνεται πλέον στο Βελιγράδι.
Πλάκα κάνεις τώρα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Πλάκα κάνεις τώρα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Συγχαρητηρια φιλε. Πολυ ωραια αποψη. Μου αρεσε η σκεψη σου οπως την θετεις. Μπραβο!Το προσόν του Ελληνα είναι οτι είναι γεννημένος ραγιάς,το έχω γράψει πολλές φορές.Δηλαδή μπορεί να βγάζει πολλή και σκληρή δουλειά χωρίς να διαμαρτύρεται.
Σκεφτείτε το 90% των ανθρώπων στην αρχαιότητα ήταν σκλάβοι.Η Αθήνα είχε μισό εκατομμύριο πληθυσμό και 450000 σκλάβους.Συνεπώς οι περισσότεροι Ελληνες σήμερα(η συντριπτική πλειονότητα)είναι απόγονοι σκλάβων.Προσθέτουμε και τα 700 χρόνια ρωμαιοκρατίας,400 χρόνια τουρκοκρατίας κτλ ο Ελληνας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα ως ο τέλειος σκλάβος ραγιάς.
Ο γεννημένος σκλάβος το παίζει το αφεντικό στα δάχτυλα και όλοι οι ξένοι εργοδότες γουστάρουν παραγωγικούς τύπους να βγάζουν τη δουλειά,δηλαδή γεννημένους σκλάβους,δε θέλουν να πειραματίζονται με τυχαίους κτλ.
Για αυτό ο Ελληνας έχει εξαιρετική φήμη ως δουλευταράς.
Αντίθετα τους Γερμανούς,Ολλανδούς,Αγγλους δεν τους υποδούλωσε κανείς για αυτό είναι σαφώς κατώτεροι εκ του φυσικού σε επίδοση.Μιλάμε σε ρόλο σκλάβου πάντα.
Πιτσα ντελιβερυ δουλευει καλα.
Χαμηλο ενοικιο , πιτσα χαμηλο κοστος ουτως η αλλως.
Το προτιμαει ο γερμανος. Δουλευει καλα.
Ναι ετσι ειναιΠίτσα ντελίβερι δουλεύει καλά,αλλά οι Ιταλοί παίζουν μπάλα στον συγκεκριμένο τομέα εστίασης.
Έλληνα που έχει φάει Ιταλό στην πίτσα,δεν ξέρω..
Το ίδιο και στα παγωτά.
Αστείο να πάει κάποιος κόντρα στους Ιταλους.
Ακόμη και οι τούρκοι που αγοράζουν ολόκληρες επιχειρήσεις πίτσας ή παγωτού από τους Ιταλούς,αν και καραεθνίκια,δεν αλλάζουν ούτε τη μάρκα από τις χαρτοπετσέτες των Ιταλών.Ακόμη και κάποιο από το προσωπικό διατηρούν ίδιο.
Αν ο τούρκος που αγοράσει ιταλικό παγωτατζίδικο,κοτσάρει τη δεύτερη μέρα ημισέληνο και παγωτό μπαγκλαβά,σε μια βδομάδα έκλεισε.
εγω εχω αλλα νουμερα υποψην μου.Το προσόν του Ελληνα είναι οτι είναι γεννημένος ραγιάς,το έχω γράψει πολλές φορές.Δηλαδή μπορεί να βγάζει πολλή και σκληρή δουλειά χωρίς να διαμαρτύρεται.
Σκεφτείτε το 90% των ανθρώπων στην αρχαιότητα ήταν σκλάβοι.Η Αθήνα είχε μισό εκατομμύριο πληθυσμό και 450000 σκλάβους.Συνεπώς οι περισσότεροι Ελληνες σήμερα(η συντριπτική πλειονότητα)είναι απόγονοι σκλάβων.Προσθέτουμε και τα 700 χρόνια ρωμαιοκρατίας,400 χρόνια τουρκοκρατίας κτλ ο Ελληνας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα ως ο τέλειος σκλάβος ραγιάς.
Ο γεννημένος σκλάβος το παίζει το αφεντικό στα δάχτυλα και όλοι οι ξένοι εργοδότες γουστάρουν παραγωγικούς τύπους να βγάζουν τη δουλειά,δηλαδή γεννημένους σκλάβους,δε θέλουν να πειραματίζονται με τυχαίους κτλ.
Για αυτό ο Ελληνας έχει εξαιρετική φήμη ως δουλευταράς.
Αντίθετα τους Γερμανούς,Ολλανδούς,Αγγλους δεν τους υποδούλωσε κανείς για αυτό είναι σαφώς κατώτεροι εκ του φυσικού σε επίδοση.Μιλάμε σε ρόλο σκλάβου πάντα.
Μπορεί κάποιος να δώσει πιο πολλές πληροφορίες για αγοραπωλησίες μικροεπιχειρήσεων όπως τις παραπάνω πιτσαρίες , παγωτατζίδικα κ.α στην Γερμανία?
Πόσο διαφέρει η λειτουργία τους σε σχέση με Ελλάδα για παράδειγμα σίγουρα θα έχουν κατά πολύ αυστηρότερο υγειονομικό ελέγχο από εδώ.
Προσωπικά θα ανέβω Γερμανία αργότερα και θα το ψάξω από κοντά αλλά κουβέντα να γίνεται για να σχηματίζεται μια εικόνα από τώρα.
Για χρηματα δεν μπορω να σου πω μιας και παίζει ρόλο το κρατίδιο και ένα σωρό άλλοι παράγοντες.
Για ένα να είσαι σίγουρος.
Τα μισά φαστφουντάδικα,πιτσαρίες,κ.λ.π. της Γερμανίας,στην Ελλάδα είτε θα τα είχε κλείσει το υγειονομικο,είτε θα είχαν κλείσει επειδή οι Έλληνες θα σιχαίνονταν να πάνε να φάνε.
Π.χ.σε ΟΛΕΣ τις πιτσαρίες πληρώνεις,ο τύπος παίρνει λεφτα,δίνει ρέστα και στα καπάκια πιάνει μια μπάλα ζυμάρι ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙ και συνεχίζει το ζύμωμα.
Θα πιάσει μετά και τις πιπεριές,κ.λ.π. και θα τις βάλει πάνω στην πίτσα.
Ντονεράδικα και κεμπαμπτζίδικα, ακόμη πιο κάφροι,όλα με γυμνό χέρι.
Επίσης αποδείξεις μην περιμένεις..
Στην Ελλάδα κόβουν περισσότερες.
Τέλος στο γρήγορο φαγητό,η ποιότητα είναι χειρότερη από την Ελλάδα.
Έχουμε μια αλυσίδα που λέγεται Backwerk,που βγάζει ποιότητα κατεψυγμένων lidl και άλλες μαλακίες που ο κόσμος πάει και αγοράζει αβέρτα.
Στο ψωμί και τα αλλαντικά/κρέατα δεν πιάνονται οι Γερμανοί.
Μάστορες.
ότι και να πιασεις με γυμνο χερι αμα υστερα ανεβει η θερμοκρασια του πανω από 80 παστεριώνεται, αν ανεβει πανω από 100 αποστειρώνεται.
το σερβίρισμα να μην γινεται με επαφη με γυμνα χερια.
Εχει τυχει φιλος να παρει μικρη πιτσαρια ,ετοιμη, με πελατολογιο μικρο, τηλεφωνο,απομερη 4.000€. Απο ελληναΜπορεί κάποιος να δώσει πιο πολλές πληροφορίες για αγοραπωλησίες μικροεπιχειρήσεων όπως τις παραπάνω πιτσαρίες , παγωτατζίδικα κ.α στην Γερμανία?
Πόσο διαφέρει η λειτουργία τους σε σχέση με Ελλάδα για παράδειγμα σίγουρα θα έχουν κατά πολύ αυστηρότερο υγειονομικό ελέγχο από εδώ.
Προσωπικά θα ανέβω Γερμανία αργότερα και θα το ψάξω από κοντά αλλά κουβέντα να γίνεται για να σχηματίζεται μια εικόνα από τώρα.
Καλά τώρα με κούφανες!!
Στο παρελθόν είχα ακούσει από Έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου ότι το υγειονομικό της Γερμανίας του ξεβίδωνε τους απορροφητήρες να δει αν μέσα ήταν βρόμικοι και αν ήταν τότε τον έτρωγε κανονικά ακόμα και για κλείσιμο έλεγε (παπαρολογίες?).
Το τι έχω να δω όταν ανέβω εκεί αναρωτιέμαι...(μάλλον από Μόναχο θα αρχίσω και βλέπω και που αλλού)
Για φαντάσου να ανοίξεις μαγαζί με προϊόντα σαν του Lidl και να πιάσει.
Αντικειμενικά ναι αλλά είναι και θέμα επαγγελματισμού και σεβασμού στον καταναλωτή και γενικά καλύτερης εικόνας που δείχνει το μαγαζί αλλά αν οι πελάτες δεν το βλέπουν αυτό...
Νούμερο ένα είναι το πελατολόγιο.
Όντος τσάμπα με 4.000 να πάρεις λειτουργική επιχείρηση στην Γερμανία και ας μην είναι τόσο δυνατή και ενθαρρυντικό για κάποιον σαν και εμένα που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσω πιο χαλαρά στην αρχή ειδικά μέχρι να μάθω καλά τα Γερμανικά και το πώς λειτουργεί η χώρα αυτή.
Και τα 10.000 που γράφεις μου φαίνονται πολύ καλά για Γερμανία νόμιζα ότι τα νούμερα θα ξεκίναγαν αρκετά πιο ψηλά λόγο της αγοραστικής δύναμης της εν λόγο χώρας και ναι μακριά από συνεταιριλίκια δεν δουλεύουν μακροχρόνια.
τυπε τα κοστολογια στην γερμανια φαινονται χαμηλα για καποιον που ερχεται απο ελλαδα.Νούμερο ένα είναι το πελατολόγιο.
Όντος τσάμπα με 4.000 να πάρεις λειτουργική επιχείρηση στην Γερμανία και ας μην είναι τόσο δυνατή και ενθαρρυντικό για κάποιον σαν και εμένα που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσω πιο χαλαρά στην αρχή ειδικά μέχρι να μάθω καλά τα Γερμανικά και το πώς λειτουργεί η χώρα αυτή.
Και τα 10.000 που γράφεις μου φαίνονται πολύ καλά για Γερμανία νόμιζα ότι τα νούμερα θα ξεκίναγαν αρκετά πιο ψηλά λόγο της αγοραστικής δύναμης της εν λόγο χώρας και ναι μακριά από συνεταιριλίκια δεν δουλεύουν μακροχρόνια.
Ετσι ακριβως.Οι Γερμανοί συνήθως δε μαγειρεύουνε γιατί δεν έχουν χρόνο και παραγγέλνουν απέξω.Αν φτιάχνεις κάτι ποιοτικό θα ξεχωρίσεις διότι τα δοκιμάζουν όλα.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν τα ίδια άνοστα πράγματα.
Ετσι ακριβως.
Μια προτιμηση στην πιτσα την εχουν
Κ αυτο ειναι καλο για τον υποψηφιο γιατι η πιτσα εχει χαμηλο κοστολογιο, δεν εχεις φυρα σε αντιθεση με γυρο, ψητο κοτοπουλο κτλ.
Ανασταλτικος παραγοντας τα 15ωρα κ ο ανυπαρκτος χρονος για ρεπο.
Μια μικρη πιτσαρια-ντελιβερυ με μετρια δουλεια αφηνει κανα 3.000€ καθαρα τον μηνα
Παιζουν πολλα ρολο.
Αν βρεις φτηνο ενοικιο. (Ο φιλος εδινε 400€/ μηνα)
Αν εχει απο πανω κατοικια για σενα, εστω κ ακριβοτερα δλδ 600-700€/ μηνα τοτε ειναι τζακποτ.
Αν βρεις σωστους κ εμπειρους συνεργατες, να μπορεις να εμπιστευεσαι κ να μπορεις να παιρνεις ρεπο με ησυχο το κεφαλι.
Οποτε:
Μπορει απο το να επενδυσεις 5.000 κ να τα χασεις εως να φτιαξεις μια μικρη αλυσιδα franchise μετα απο καποια χρονια.
Γνωμη μου ειναι να εχεις ενα μαγαζι που να σου αρεσει ο χωρος, να το ελεγχεις 100% σε θεμα ποιοτητα, service εισπραξεις φορολογικα παρα να εχεις 4 μαγαζια με ελλειπη ελεγχο . Το μονο που θα σου μεινει ειναι το στρες. Δεν θα αξιζει.
Στην γερμανια αν εισαι σωστος selbstandige= ελευθερος επαγγελματιας αμοιβεσαι καλα.