Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 268 75,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

mounodoulos34

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2015
Μηνύματα
213
Like
311
Πόντοι
21
Το προσόν του Ελληνα είναι οτι είναι γεννημένος ραγιάς,το έχω γράψει πολλές φορές.Δηλαδή μπορεί να βγάζει πολλή και σκληρή δουλειά χωρίς να διαμαρτύρεται.
Σκεφτείτε το 90% των ανθρώπων στην αρχαιότητα ήταν σκλάβοι.Η Αθήνα είχε μισό εκατομμύριο πληθυσμό και 450000 σκλάβους.Συνεπώς οι περισσότεροι Ελληνες σήμερα(η συντριπτική πλειονότητα)είναι απόγονοι σκλάβων.Προσθέτουμε και τα 700 χρόνια ρωμαιοκρατίας,400 χρόνια τουρκοκρατίας κτλ ο Ελληνας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα ως ο τέλειος σκλάβος ραγιάς.
Ο γεννημένος σκλάβος το παίζει το αφεντικό στα δάχτυλα και όλοι οι ξένοι εργοδότες γουστάρουν παραγωγικούς τύπους να βγάζουν τη δουλειά,δηλαδή γεννημένους σκλάβους,δε θέλουν να πειραματίζονται με τυχαίους κτλ.
Για αυτό ο Ελληνας έχει εξαιρετική φήμη ως δουλευταράς.
Αντίθετα τους Γερμανούς,Ολλανδούς,Αγγλους δεν τους υποδούλωσε κανείς για αυτό είναι σαφώς κατώτεροι εκ του φυσικού σε επίδοση.Μιλάμε σε ρόλο σκλάβου πάντα.
Συγχαρητηρια φιλε. Πολυ ωραια αποψη. Μου αρεσε η σκεψη σου οπως την θετεις. Μπραβο!


Υστερογραφο.
Ειναι πολυ ωραιο να δημοσιευονται αντιστοιχα αρθρα
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.754
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Πιτσα ντελιβερυ δουλευει καλα.
Χαμηλο ενοικιο , πιτσα χαμηλο κοστος ουτως η αλλως.
Το προτιμαει ο γερμανος. Δουλευει καλα.

Πίτσα ντελίβερι δουλεύει καλά,αλλά οι Ιταλοί παίζουν μπάλα στον συγκεκριμένο τομέα εστίασης.
Έλληνα που έχει φάει Ιταλό στην πίτσα,δεν ξέρω..
Το ίδιο και στα παγωτά.
Αστείο να πάει κάποιος κόντρα στους Ιταλους.

Ακόμη και οι τούρκοι που αγοράζουν ολόκληρες επιχειρήσεις πίτσας ή παγωτού από τους Ιταλούς,αν και καραεθνίκια,δεν αλλάζουν ούτε τη μάρκα από τις χαρτοπετσέτες των Ιταλών.Ακόμη και κάποιο από το προσωπικό διατηρούν ίδιο.
Αν ο τούρκος που αγοράσει ιταλικό παγωτατζίδικο,κοτσάρει τη δεύτερη μέρα ημισέληνο και παγωτό μπαγκλαβά,σε μια βδομάδα έκλεισε.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.730
Κριτικές
1
Like
4.569
Πόντοι
1.706
Πίτσα ντελίβερι δουλεύει καλά,αλλά οι Ιταλοί παίζουν μπάλα στον συγκεκριμένο τομέα εστίασης.
Έλληνα που έχει φάει Ιταλό στην πίτσα,δεν ξέρω..
Το ίδιο και στα παγωτά.
Αστείο να πάει κάποιος κόντρα στους Ιταλους.

Ακόμη και οι τούρκοι που αγοράζουν ολόκληρες επιχειρήσεις πίτσας ή παγωτού από τους Ιταλούς,αν και καραεθνίκια,δεν αλλάζουν ούτε τη μάρκα από τις χαρτοπετσέτες των Ιταλών.Ακόμη και κάποιο από το προσωπικό διατηρούν ίδιο.
Αν ο τούρκος που αγοράσει ιταλικό παγωτατζίδικο,κοτσάρει τη δεύτερη μέρα ημισέληνο και παγωτό μπαγκλαβά,σε μια βδομάδα έκλεισε.
Ναι ετσι ειναι
Πιτσα τζιοβανι πιτσα τορινο πιτσα σιτσιλιανα κ ας ειναι ο αλλος απο την τουρκια.
Αν βαλι πιτσα ισμιρ τοτε επαιξε κ εχασε. Το ιιδιο κ με τα ελληνικα μμαγαζια. Παρολο που εξαγοραζονται απο ξενους πχ ιρανος ,συνεχιζει με το ιδιο ονομα κ μενου κ την ελληνικη σημαια πρωτη μουρη για να μην τον φαει η μαρμαγκα.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Το προσόν του Ελληνα είναι οτι είναι γεννημένος ραγιάς,το έχω γράψει πολλές φορές.Δηλαδή μπορεί να βγάζει πολλή και σκληρή δουλειά χωρίς να διαμαρτύρεται.
Σκεφτείτε το 90% των ανθρώπων στην αρχαιότητα ήταν σκλάβοι.Η Αθήνα είχε μισό εκατομμύριο πληθυσμό και 450000 σκλάβους.Συνεπώς οι περισσότεροι Ελληνες σήμερα(η συντριπτική πλειονότητα)είναι απόγονοι σκλάβων.Προσθέτουμε και τα 700 χρόνια ρωμαιοκρατίας,400 χρόνια τουρκοκρατίας κτλ ο Ελληνας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα ως ο τέλειος σκλάβος ραγιάς.
Ο γεννημένος σκλάβος το παίζει το αφεντικό στα δάχτυλα και όλοι οι ξένοι εργοδότες γουστάρουν παραγωγικούς τύπους να βγάζουν τη δουλειά,δηλαδή γεννημένους σκλάβους,δε θέλουν να πειραματίζονται με τυχαίους κτλ.
Για αυτό ο Ελληνας έχει εξαιρετική φήμη ως δουλευταράς.
Αντίθετα τους Γερμανούς,Ολλανδούς,Αγγλους δεν τους υποδούλωσε κανείς για αυτό είναι σαφώς κατώτεροι εκ του φυσικού σε επίδοση.Μιλάμε σε ρόλο σκλάβου πάντα.
εγω εχω αλλα νουμερα υποψην μου.
στην αρχαια αθηνα στο απωγειο του πληθυσμου και της οικονομιας της ειχε μισο πληθυσμο σκλαβους 400.000
οι αλλοι μισοι ελευθεροι ηταν οι μισοι γυναικες 200.000
και αλλοι 200.000 πολιτες-ανηλικα αγορια-γεροι ετσι βγαινουν και τα νουμερα πχ 30.000 στα ντουζενια τους ελευθεροι πολιτες πολεμησαν στον μαραθωνα. και αλλοι 30.000 οπλιτες ή ελευθεροι ναυτες στην σικελικη εκστρατεια.

σημειωτεον ότι η αθηνα και η κορινθος ειχαν 50% δουλους που ειχαν καλη οικονομια ή η σπαρτη 50% είλωτες και περιοικους που ειχε κορυφαιο στρατο, άλλες περιοχες ουσιαστικα ειχαν πολύ λιγους δουλους πχ η ορεινη μακεδονια και ηπειρος που στηριζοταν στην κτηνοτροφια ή η θρακη που δεν ειχε σοβαρη οικονομια για να εχει εισαγωγή και εμποριο δουλων. εκει οι δουλοι μπορει να μην υπηρχαν καν σε καποιους οικισμούς.

αγγλοι ολλανδοι γερμανοι ηταν από την εποχη του καισαρα και για 500 χρονια υπόδουλοι στους ρωμαιους και μετα υπόδουλοι σε ουννους. περιστασιακα μπορει να περασαν και από συντομη γαλλικη και ρωσικη κατοχή με ναπολεοντα και 2ο παγκοσμιο πολεμο. με την κατακτηση δεν εμφυτεύονται γονιδια ραγιαδισμού, υπαρχουν φυλες ρομποτακια σαν τους γιαπωνέζους, φυλες βρωμιαριδων κατσαπλιαδων που μονο να σφαζουν ξερανε και να κανουν επιδρομες σαν τους μογγολους, τους ιλλυριους-αλβανους, τους γυφτους κλπ. και φυλες με διαφορα χαρακτηριστικα στην ψυχοσυνθεση. παράδειγμα που διδάσκουμε στην βιολογια αν για 1000 γενιες κοβεις την ουρα από τα ποντικια ΔΕΝ γεννιουνται ποντικια χωρις ουρα. ομοιως αν για 1000 γενιες οι τσεχοι είναι δουλοι στα χωράφια δεν γενιουνται τσεχοι που μαθανε και γουσταρουν να δουλευουν ως δουλοι στα χωράφια.
 

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Μηνύματα
1.316
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Μπορεί κάποιος να δώσει πιο πολλές πληροφορίες για αγοραπωλησίες μικροεπιχειρήσεων όπως τις παραπάνω πιτσαρίες , παγωτατζίδικα κ.α στην Γερμανία?
Πόσο διαφέρει η λειτουργία τους σε σχέση με Ελλάδα για παράδειγμα σίγουρα θα έχουν κατά πολύ αυστηρότερο υγειονομικό ελέγχο από εδώ.
Προσωπικά θα ανέβω Γερμανία αργότερα και θα το ψάξω από κοντά αλλά κουβέντα να γίνεται για να σχηματίζεται μια εικόνα από τώρα.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.754
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Μπορεί κάποιος να δώσει πιο πολλές πληροφορίες για αγοραπωλησίες μικροεπιχειρήσεων όπως τις παραπάνω πιτσαρίες , παγωτατζίδικα κ.α στην Γερμανία?
Πόσο διαφέρει η λειτουργία τους σε σχέση με Ελλάδα για παράδειγμα σίγουρα θα έχουν κατά πολύ αυστηρότερο υγειονομικό ελέγχο από εδώ.
Προσωπικά θα ανέβω Γερμανία αργότερα και θα το ψάξω από κοντά αλλά κουβέντα να γίνεται για να σχηματίζεται μια εικόνα από τώρα.

Για χρηματα δεν μπορω να σου πω μιας και παίζει ρόλο το κρατίδιο και ένα σωρό άλλοι παράγοντες.

Για ένα να είσαι σίγουρος.
Τα μισά φαστφουντάδικα,πιτσαρίες,κ.λ.π. της Γερμανίας,στην Ελλάδα είτε θα τα είχε κλείσει το υγειονομικο,είτε θα είχαν κλείσει επειδή οι Έλληνες θα σιχαίνονταν να πάνε να φάνε.
Π.χ.σε ΟΛΕΣ τις πιτσαρίες πληρώνεις,ο τύπος παίρνει λεφτα,δίνει ρέστα και στα καπάκια πιάνει μια μπάλα ζυμάρι ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙ και συνεχίζει το ζύμωμα.
Θα πιάσει μετά και τις πιπεριές,κ.λ.π. και θα τις βάλει πάνω στην πίτσα.
Ντονεράδικα και κεμπαμπτζίδικα, ακόμη πιο κάφροι,όλα με γυμνό χέρι.
Επίσης αποδείξεις μην περιμένεις..
Στην Ελλάδα κόβουν περισσότερες.

Τέλος στο γρήγορο φαγητό,η ποιότητα είναι χειρότερη από την Ελλάδα.
Έχουμε μια αλυσίδα που λέγεται Backwerk,που βγάζει ποιότητα κατεψυγμένων lidl και άλλες  μαλακίες που ο κόσμος πάει και αγοράζει αβέρτα.

Στο ψωμί και τα αλλαντικά/κρέατα δεν πιάνονται οι Γερμανοί.
Μάστορες.

 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
ότι και να πιασεις με γυμνο χερι αμα υστερα ανεβει η θερμοκρασια του πανω από 80 παστεριώνεται, αν ανεβει πανω από 100 αποστειρώνεται.
το σερβίρισμα να μην γινεται με επαφη με γυμνα χερια.
 

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Μηνύματα
1.316
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Για χρηματα δεν μπορω να σου πω μιας και παίζει ρόλο το κρατίδιο και ένα σωρό άλλοι παράγοντες.

Για ένα να είσαι σίγουρος.
Τα μισά φαστφουντάδικα,πιτσαρίες,κ.λ.π. της Γερμανίας,στην Ελλάδα είτε θα τα είχε κλείσει το υγειονομικο,είτε θα είχαν κλείσει επειδή οι Έλληνες θα σιχαίνονταν να πάνε να φάνε.
Π.χ.σε ΟΛΕΣ τις πιτσαρίες πληρώνεις,ο τύπος παίρνει λεφτα,δίνει ρέστα και στα καπάκια πιάνει μια μπάλα ζυμάρι ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙ και συνεχίζει το ζύμωμα.
Θα πιάσει μετά και τις πιπεριές,κ.λ.π. και θα τις βάλει πάνω στην πίτσα.
Ντονεράδικα και κεμπαμπτζίδικα, ακόμη πιο κάφροι,όλα με γυμνό χέρι.
Επίσης αποδείξεις μην περιμένεις..
Στην Ελλάδα κόβουν περισσότερες.

Τέλος στο γρήγορο φαγητό,η ποιότητα είναι χειρότερη από την Ελλάδα.
Έχουμε μια αλυσίδα που λέγεται Backwerk,που βγάζει ποιότητα κατεψυγμένων lidl και άλλες  μαλακίες που ο κόσμος πάει και αγοράζει αβέρτα.

Στο ψωμί και τα αλλαντικά/κρέατα δεν πιάνονται οι Γερμανοί.
Μάστορες.

Καλά τώρα με κούφανες!!
Στο παρελθόν είχα ακούσει από Έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου ότι το υγειονομικό της Γερμανίας του ξεβίδωνε τους απορροφητήρες να δει αν μέσα ήταν βρόμικοι και αν ήταν τότε τον έτρωγε κανονικά ακόμα και για κλείσιμο έλεγε (παπαρολογίες?).
Το τι έχω να δω όταν ανέβω εκεί αναρωτιέμαι...(μάλλον από Μόναχο θα αρχίσω και βλέπω και που αλλού)
Για φαντάσου να ανοίξεις μαγαζί με προϊόντα σαν του Lidl και να πιάσει.

ότι και να πιασεις με γυμνο χερι αμα υστερα ανεβει η θερμοκρασια του πανω από 80 παστεριώνεται, αν ανεβει πανω από 100 αποστειρώνεται.
το σερβίρισμα να μην γινεται με επαφη με γυμνα χερια.

Αντικειμενικά ναι αλλά είναι και θέμα επαγγελματισμού και σεβασμού στον καταναλωτή και γενικά καλύτερης εικόνας που δείχνει το μαγαζί αλλά αν οι πελάτες δεν το βλέπουν αυτό...
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.730
Κριτικές
1
Like
4.569
Πόντοι
1.706
Μπορεί κάποιος να δώσει πιο πολλές πληροφορίες για αγοραπωλησίες μικροεπιχειρήσεων όπως τις παραπάνω πιτσαρίες , παγωτατζίδικα κ.α στην Γερμανία?
Πόσο διαφέρει η λειτουργία τους σε σχέση με Ελλάδα για παράδειγμα σίγουρα θα έχουν κατά πολύ αυστηρότερο υγειονομικό ελέγχο από εδώ.
Προσωπικά θα ανέβω Γερμανία αργότερα και θα το ψάξω από κοντά αλλά κουβέντα να γίνεται για να σχηματίζεται μια εικόνα από τώρα.
Εχει τυχει φιλος να παρει μικρη πιτσαρια ,ετοιμη, με πελατολογιο μικρο, τηλεφωνο,απομερη 4.000€. Απο ελληνα
Τσαμπα πραμα.
Νομιζω απο κει ξεκιναν οι τιμες. Αναλογως την πελατεια, την επενδυση το πόσο βιαζεται ο πωλητης.

Ψιλοβρωμια κ οτι δουλευουν χωρις γαντια ,επιβεβαιωνω τον βαλκανιο.

Για την ιστορια, ο φιλος την παρατησε την πιτσαρια παρολο που εβγαζε καλουτσικα λεφτα. Λεει πως το μετανοιωσε. Εχει τις συνταγες κ την γνωση ομως.
Το πιο σημαντικο,
με "ψηνει" να κανουμε μαζι την δουλεια. Να παρουμε μαζι μια πιτσαρια πιο κεντρικη, κτλ. Υψος επενδυσης 10.000€ μαξ.
Ο φιλος την ξερει την δουλεια, τον εμπιστευομαι αλλα κανω πισω ,
Εχω καει απο το συνεταιριλικι πολλες φορες.
Θα δουμε
 

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Μηνύματα
1.316
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Νούμερο ένα είναι το πελατολόγιο.
Όντος τσάμπα με 4.000 να πάρεις λειτουργική επιχείρηση στην Γερμανία και ας μην είναι τόσο δυνατή και ενθαρρυντικό για κάποιον σαν και εμένα που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσω πιο χαλαρά στην αρχή ειδικά μέχρι να μάθω καλά τα Γερμανικά και το πώς λειτουργεί η χώρα αυτή.
Και τα 10.000 που γράφεις μου φαίνονται πολύ καλά για Γερμανία νόμιζα ότι τα νούμερα θα ξεκίναγαν αρκετά πιο ψηλά λόγο της αγοραστικής δύναμης της εν λόγο χώρας και ναι μακριά από συνεταιριλίκια δεν δουλεύουν μακροχρόνια.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Καλά τώρα με κούφανες!!
Στο παρελθόν είχα ακούσει από Έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου ότι το υγειονομικό της Γερμανίας του ξεβίδωνε τους απορροφητήρες να δει αν μέσα ήταν βρόμικοι και αν ήταν τότε τον έτρωγε κανονικά ακόμα και για κλείσιμο έλεγε (παπαρολογίες?).
Το τι έχω να δω όταν ανέβω εκεί αναρωτιέμαι...(μάλλον από Μόναχο θα αρχίσω και βλέπω και που αλλού)
Για φαντάσου να ανοίξεις μαγαζί με προϊόντα σαν του Lidl και να πιάσει.

Αντικειμενικά ναι αλλά είναι και θέμα επαγγελματισμού και σεβασμού στον καταναλωτή και γενικά καλύτερης εικόνας που δείχνει το μαγαζί αλλά αν οι πελάτες δεν το βλέπουν αυτό...

Τα τουρκικα είναι πολύ βρώμικα.Μεχρι και κατσαρίδα βρήκα μια μέρα στο  Döner υποτίθεται σε καλό κεντρικό μαγαζί.
Τα ιταλικά είναι πιο καθαρά αλλά πιο ακριβά.
Οι Έλληνες είναι πολύ καλοί στη διαρρύθμιση των χώρων και ξέρουν από εστίαση,σέρβις κτλ.Εχει Αλβανούς εντελώς ζώα,μόνο που δε φτύνουν στο φαΐ σου και πολλοί κοροϊδεύουν με τις ποιότητες.
Μόνο οι Ιταλοί έχουν σταθερά ποιοτικά προϊόντα αλλά είναι δύο τρεις φορές ακριβότεροι.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Νούμερο ένα είναι το πελατολόγιο.
Όντος τσάμπα με 4.000 να πάρεις λειτουργική επιχείρηση στην Γερμανία και ας μην είναι τόσο δυνατή και ενθαρρυντικό για κάποιον σαν και εμένα που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσω πιο χαλαρά στην αρχή ειδικά μέχρι να μάθω καλά τα Γερμανικά και το πώς λειτουργεί η χώρα αυτή.
Και τα 10.000 που γράφεις μου φαίνονται πολύ καλά για Γερμανία νόμιζα ότι τα νούμερα θα ξεκίναγαν αρκετά πιο ψηλά λόγο της αγοραστικής δύναμης της εν λόγο χώρας και ναι μακριά από συνεταιριλίκια δεν δουλεύουν μακροχρόνια.

Οι Γερμανοί συνήθως δε μαγειρεύουνε γιατί δεν έχουν χρόνο και παραγγέλνουν απέξω.Αν φτιάχνεις κάτι ποιοτικό θα ξεχωρίσεις διότι τα δοκιμάζουν όλα.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν τα ίδια άνοστα πράγματα.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.730
Κριτικές
1
Like
4.569
Πόντοι
1.706
Νούμερο ένα είναι το πελατολόγιο.
Όντος τσάμπα με 4.000 να πάρεις λειτουργική επιχείρηση στην Γερμανία και ας μην είναι τόσο δυνατή και ενθαρρυντικό για κάποιον σαν και εμένα που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσω πιο χαλαρά στην αρχή ειδικά μέχρι να μάθω καλά τα Γερμανικά και το πώς λειτουργεί η χώρα αυτή.
Και τα 10.000 που γράφεις μου φαίνονται πολύ καλά για Γερμανία νόμιζα ότι τα νούμερα θα ξεκίναγαν αρκετά πιο ψηλά λόγο της αγοραστικής δύναμης της εν λόγο χώρας και ναι μακριά από συνεταιριλίκια δεν δουλεύουν μακροχρόνια.
τυπε τα κοστολογια στην γερμανια φαινονται χαμηλα για καποιον που ερχεται απο ελλαδα.

Ευκαιρειες επενδυσης πολλες σε:
Ελληνικα εστιατορια
Εστιατορια
Πιτσαρια
Πιτσαρια επωνυμη (franchise) πχ pizza domino's, smiley's κτλ
Fast food franchise πχ mcdonalds

Η επενδυση ειναι αναλογη. Πχ
Πιτσαρια με 4.000 με πελατεια 20 πιτσες την ημερα κ δουλευεις μονος σου.

McDonalds με 500.000 24ωρο, 15 ατομα προσωπικο
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.730
Κριτικές
1
Like
4.569
Πόντοι
1.706
Οι Γερμανοί συνήθως δε μαγειρεύουνε γιατί δεν έχουν χρόνο και παραγγέλνουν απέξω.Αν φτιάχνεις κάτι ποιοτικό θα ξεχωρίσεις διότι τα δοκιμάζουν όλα.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν τα ίδια άνοστα πράγματα.
Ετσι ακριβως.

Μια προτιμηση στην πιτσα την εχουν
Κ αυτο ειναι καλο για τον υποψηφιο γιατι η πιτσα εχει χαμηλο κοστολογιο, δεν εχεις φυρα σε αντιθεση με γυρο, ψητο κοτοπουλο κτλ.

Ανασταλτικος παραγοντας τα 15ωρα κ ο ανυπαρκτος χρονος για ρεπο.
Μια μικρη πιτσαρια-ντελιβερυ με μετρια δουλεια αφηνει κανα 3.000€ καθαρα τον μηνα
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ετσι ακριβως.

Μια προτιμηση στην πιτσα την εχουν
Κ αυτο ειναι καλο για τον υποψηφιο γιατι η πιτσα εχει χαμηλο κοστολογιο, δεν εχεις φυρα σε αντιθεση με γυρο, ψητο κοτοπουλο κτλ.

Ανασταλτικος παραγοντας τα 15ωρα κ ο ανυπαρκτος χρονος για ρεπο.
Μια μικρη πιτσαρια-ντελιβερυ με μετρια δουλεια αφηνει κανα 3.000€ καθαρα τον μηνα

Γυράδικο,σουβλατζίδικο είναι πολύ δύσκολο να πιάσει αφού τα μουσλιμια δεν τρώνε χοίρο.Υστερα οι μερίδες είναι μικρές συγκρινόμενες με τα πάμφθηνα Döner που φτάνουν και τα 2 ευρώ καμια φορά.
Οι Γερμανοί το λίπος το πετάνε οπότε το κλασικό αθηναϊκό καλαμάκι δεν πιάνει με τίποτα.
Αν ένας Έλληνας εφεύρει το ελληνικό χοιρινό γυρος-Döner όπως ο Τουρκαλας στο Βερολίνο που ανακάλυψε το Döner Kebab,θα θησαυρισει.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.730
Κριτικές
1
Like
4.569
Πόντοι
1.706
Παιζουν πολλα ρολο.

Αν βρεις φτηνο ενοικιο. (Ο φιλος εδινε 400€/ μηνα)
Αν εχει απο πανω κατοικια για σενα, εστω κ ακριβοτερα δλδ 600-700€/ μηνα τοτε ειναι τζακποτ.
Αν βρεις σωστους κ εμπειρους συνεργατες, να μπορεις να εμπιστευεσαι κ να μπορεις να παιρνεις ρεπο με ησυχο το κεφαλι.

Οποτε:
Μπορει απο το να επενδυσεις 5.000 κ να τα χασεις εως να φτιαξεις μια μικρη αλυσιδα franchise μετα απο καποια χρονια.

Γνωμη μου ειναι να εχεις ενα μαγαζι που να σου αρεσει ο χωρος, να το ελεγχεις 100% σε θεμα ποιοτητα, service εισπραξεις φορολογικα παρα να εχεις 4 μαγαζια με ελλειπη ελεγχο . Το μονο που θα σου μεινει ειναι το στρες. Δεν θα αξιζει.


Στην γερμανια αν εισαι σωστος selbstandige= ελευθερος επαγγελματιας αμοιβεσαι καλα.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Παιζουν πολλα ρολο.

Αν βρεις φτηνο ενοικιο. (Ο φιλος εδινε 400€/ μηνα)
Αν εχει απο πανω κατοικια για σενα, εστω κ ακριβοτερα δλδ 600-700€/ μηνα τοτε ειναι τζακποτ.
Αν βρεις σωστους κ εμπειρους συνεργατες, να μπορεις να εμπιστευεσαι κ να μπορεις να παιρνεις ρεπο με ησυχο το κεφαλι.

Οποτε:
Μπορει απο το να επενδυσεις 5.000 κ να τα χασεις εως να φτιαξεις μια μικρη αλυσιδα franchise μετα απο καποια χρονια.

Γνωμη μου ειναι να εχεις ενα μαγαζι που να σου αρεσει ο χωρος, να το ελεγχεις 100% σε θεμα ποιοτητα, service εισπραξεις φορολογικα παρα να εχεις 4 μαγαζια με ελλειπη ελεγχο . Το μονο που θα σου μεινει ειναι το στρες. Δεν θα αξιζει.


Στην γερμανια αν εισαι σωστος selbstandige= ελευθερος επαγγελματιας αμοιβεσαι καλα.

Σωστό.Το βασικό είναι να έχεις μόνο Έλληνες προσωπικό.Οι Γερμανοί δεν κάνουν υπερωρίες,βγαίνουν συχνά άρρωστοι κτλ.Οι άλλοι ξένοι είναι συνήθως αδιάφοροι και καφροι.
Εγώ αν είχα μικρή επιχείρηση,μόνο Έλληνες θα προσλάμβανα,αρκεί να τους κόβει λίγο και να είναι υγιείς.
Θα έβαζα και μια Σλάβα σερβιτόρα να της πιάνουν τον κώλο που λένε οι μεθυσμένοι πελάτες και να κονομαει.
Αλλά πρέπει να χτυπήσεις εκεί που ο Έλληνας είναι δυνατός,δηλαδή στο ελληνικό φαΐ δε θα ανοίξεις ιταλικό ή μαγαζί με αργεντινικη μπριζόλα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom