Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Και αυτό αφορά στους κύκλους της υποτίθεται εξευγενισμένης ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας που έχω υπόψη μου, πόσο μάλλον μεταξύ των λιγότερο καλλιεργημένων ανθρώπων
Αδερφέ απο που προκύπτει αυτο? Η επειχηρηματικότητα ή οι ακαδημαικοί γιατι να ειναι περισσότερο καλλιεργημένοι από κάποιον εκτός αυτών των κύκλων ?

Καλώς ή κακώς η καλλιέργεια συνδέεται με το διάβασμα, την ορθολογική προσέγγιση και ένα υψηλό επίπεδο αφαιρετικής σκέψης που είναι καθημερινό εργαλείο δουλειάς σε ορισμένους χώρους.

Στο συγκεκριμένο δε περιβάλλον η ανοχή στην διαφορετικότητα (διάβαζε "ελληνική ιδιαιτερότητα") είναι δεδομένη κατάσταση αφού επιβάλλεται τόσο από τα ακαδημαϊκά ήθη όσο και από την επιχειρησιακή κουλτούρα των πολυεθνικών εταιριών.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Αυτή την στιγμή στο εξωτερικό οι έννοιες "Έλληνας" και "Ανυπόληπτος" είναι ταυτόσημες σε επίπεδο εθνοτικού στερεοτύπου. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στον καθένα μας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Ο οποιοσδήποτε από εμάς και μόνον με την επίδειξη ελληνικού διαβατηρίου στο εξωτερικό βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι οποιουδήποτε άλλου ευρωπαίου πολίτη όντας υποχρεωμένος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας τόσο στο κοινωνικό όσο και εργασιακό του περιβάλλον.

Και αυτό αφορά στους κύκλους της υποτίθεται εξευγενισμένης ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας που έχω υπόψη μου, πόσο μάλλον μεταξύ των λιγότερο καλλιεργημένων ανθρώπων.

Ακομη μια επισταμενη στατιστικη ερευνα και μελετη? Η μηπως - αποτυχημενη - αναγωγη προσωπικων εμπειριων σε απολυτη γενικη αληθεια ?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Να με συγχωρείς αλλά μάλλον τα έχεις πολυ΄μπερδεμένα τα πράγματα σχετικά με τον όρο ''καλλιέργεια'' Μικρή σχέση έχουν όσα ανέφερες

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Και αυτό αφορά στους κύκλους της υποτίθεται εξευγενισμένης ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας που έχω υπόψη μου, πόσο μάλλον μεταξύ των λιγότερο καλλιεργημένων ανθρώπων
Αδερφέ απο που προκύπτει αυτο? Η επειχηρηματικότητα ή οι ακαδημαικοί γιατι να ειναι περισσότερο καλλιεργημένοι από κάποιον εκτός αυτών των κύκλων ?

Απο τιποτα δε προκυπτει. Αν ο γραφων ειχε την παραμικρη επιγνωση των οσων εγραφε, θα ηξερε πολυ καλα οτι- ειδικα στους κολπους της ακαδημαικης και επιχειρηματικης κοινοτητας η υποληψη η ανυποληψια ΔΕ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ με την εθνικη καταγωγη η αν παιζει καποιο απειροελαχιστο ψηγμα ρολου, αυτος ερχεται σε βαρυτητα πολυ μετα απο χιλιους δυο αλλους παραγοντες. Η εθνικη καταγωγη γενικα ειναι ενα στοιχειο αδιαφορο εντελως στην αξιολογηση του ατομου
Και δευτερον σε ευρωπαικες χωρες η χωρες της βορειου αμερικης , στους κολπους ειδικα επιχειρηματικων και ακαδημαικων κυκλων υπαρχουν ατομα απο τοσο διαφορα εθνικα μπακγκρουντ που η οποια ειδικη ιδιαιτεροτητα χανεται και καθισταται τελειως αδιαφορη.
Τωρα σε κυκλους καποιος πιο ας πουμε " λαικους" αντε να πει κανενας καμια νυξη οτι εσεις που χρωστατε. Λες και εκει ο καθε πολιτης ξερει η ασχολειται η εχει ως πρωτο στην ατζεντα του την ελληνικη κριση χρεους. Τοσες εκατονταδες χωρες υπαρχουν στον κοσμο με πολυ χειροτερα και ενδημικα προβληματα απο οτι της Ελλαδας και κανενας δεν ασχολειται.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Ακομη μια επισταμενη στατιστικη ερευνα και μελετη? Η μηπως - αποτυχημενη - αναγωγη προσωπικων εμπειριων σε απολυτη γενικη αληθεια ?

Αγαπητέ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία και το συμπέρασμα από τα διαβάσματα μου - δεν παρουσιάζω διατριβή επί υφηγεσία σε ακαδημαϊκό αμφιθέατρο, απλά περνάω την ώρα μου στους νεκρούς χρόνους της δουλειάς μου.

Το εάν πείθεσαι ή όχι από τα γραφόμενα μου με αφήνει λοιπόν παγερά αδιάφορο.

Επειδή επιμένεις όμως βάζω υπότιτλους άπαξ επί προσωπικού και δεν επανέρχομαι: Τυχαίνει να είμαι διπλωματούχος ΗΜΜΥ του ΕΜΠ με περισσότερα από 10 χρόνια σπουδών, ερευνητικού επιστημονικού (μεταδιδακτορικού) έργου και εργασίας στην Ε.Ε. και άλλων τόσων χρόνων στην Ελλάδα (σε καθημερινή αλληλεπίδραση με συναδέλφους και πελάτες στο εξωτερικό).

Συνεπώς πράγματα που εδώ έχουν γραφεί και για τον οποιοδήποτε μη σχετικό με τον χώρο μοιάζουν φυσιολογικά είναι τόσο τερατωδώς και προφανώς ανακριβή στα μάτια που απλά με βγάζουν από τα ρούχα μου ... και έτσι νιώθω την ανάγκη να συνεισφέρω με την δική μου οπτική στην καφενειακού χαρακτήρα συζήτησή μας.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Αγαπητέ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία και το συμπέρασμα από τα διαβάσματα μου - δεν παρουσιάζω διατριβή επί υφηγεσία σε ακαδημαϊκό αμφιθέατρο, απλά περνάω την ώρα μου στους νεκρούς χρόνους της δουλειάς μου.

Το εάν πείθεσαι ή όχι από τα γραφόμενα μου με αφήνει λοιπόν παγερά αδιάφορο.

Επειδή επιμένεις όμως βάζω λοιπόν υπότιτλους άπαξ επί προσωπικού και δεν επανέρχομαι: Τυχαίνει να είμαι διπλωματούχος ΗΜΜΗ του ΕΜΠ με περισσότερα από 10 χρόνια σπουδών, ερευνητικού επιστημονικού (μεταδιδακτορικού) έργου και εργασίας στην Ε.Ε. και άλλων τόσων χρόνων στην Ελλάδα (σε καθημερινή αλληλεπίδραση με συναδέλφους και πελάτες στο εξωτερικό).

Συνεπώς πράγματα που εδώ έχουν γραφεί και για τον οποιοδήποτε μη σχετικό με τον χώρο μοιάζουν φυσιολογικά είναι τόσο τερατωδώς και προφανώς ανακριβή στα μάτια που απλά με βγάζουν από τα ρούχα μου ... και έτσι νιώθω την ανάγκη να συνεισφέρω με την δική μου οπτική στην καφενειακού χαρακτήρα συζήτησή μας.

Δεν το ανεφερες ως  προσωπικη εμπειρια αλλα " αυτη τη στιγμη οι εννοιες ανυποληψηα και ελληνας εχουν καταστει ταυτοσημες" ως γενικο καθολικο συμπερασμα.
Το οτι εδοσες αυτη την προσωπικη πληροφορια, προφανως και σημαινει οτι θα ερχεις αρκετες γνωσεις και ικανοτητες πανω σε μηχανικα θεματα.
Αλλα οσον αφορα την οποια αλληλοδραση με εξωτερικο στα πλαισια επαγγελματικων υποχρεωσεων, μαλλον δε σε καθιστα σε θεση εκφερεις απολυτα γενικα συμπερασματα για θεματα περαν αυτων που απτονται της επιστημης σου.
Τελος εφοσον γραφουμε σε ενα φορουμ, γραφουμε για να εκθετουμε αποψεις, αλλα και για να δεχομαστε κρ(ιτικη αυτων των αποψεων. Και οσο οξεια και να ειναι, ειναι ωστοσο καλοπιστη ( κανω τον κοπο να ασχοληθω με τα γραφομενα καποιου, οταν κρινω οτι αξιζει να αντιπαρατεθω ,κατι που συμβαινει πχ στο 5 % των περιπτωσεων εδω μεσα )

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Αν θέλεις αφήνουμε το καφενιακό επίπιδο όπως αναφέρεις και περνάμε στον πνευματικό για να έχει και περισσότερη ουσία η συζήτηση

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Αν θέλεις αφήνουμε το καφενιακό επίπιδο όπως αναφέρεις και περνάμε στον πνευματικό για να έχει και περισσότερη ουσία η συζήτηση

Φιλε, οσον αφορα το ποια κατηγορια εχει περισσοτερη καλλιεργεια και πως προκυπτει, κατα τη γνωμη μου ειδικα για το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, βλεπω με εντυπωση οτι αποφοιτοι τριτοβαθμιας εκπαιδευσης, εχουν τρομακτικο βαθμο ελλειψης παραγωγης συνθετικων κρισεων, λογικων συλλογισμων και διατυπωσεων και συμπερασματων και παραγωγης " γνωσης".
Αντιθετα επισης με εντυπωση βλεπω οτι ανθρωποι απο χαμηλοτερες βαθμικες εκπαιδευσης, εχουν πολυ πιο οξεια και καθαρη κριση, που αν και στερουνται της καταλληλης ορολογιας και εκφρασης εν τουτοις εχουν πολυ καλυτερη αντιληψη και βγαζουν ορθοτερα συμπερασματα.
Δηλαδη φαινεται πως ,γνωσιολογικα , η οποια βιωματικη εμπειρια αποκταται απο την καθημερινη τριβη με την πραγματικοτητα και τις αναγκες που θετει, ειναι πολυ πιο ικανη και  ισχυρη, απο τις διαδικασιες του επισημου κρατικα θεσμοθετημενου εκπαιδευτικου συστηματος, εκτος απο πολυ λιγες εξαιρεσεις που αφορα σε ορισμενους κλαδους, και αφορα επισης ορισμενους αποφοιτους.
Δεν αναφερομαι σε παλιοτερους, αλλα κυριως σε αποφοιτους του σημερινου εκπαιδευτικου συστηματος.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Δεν το ανεφερες ως  προσωπικη εμπειρια αλλα " αυτη τη στιγμη οι εννοιες ανυποληψηα και ελληνας εχουν καταστει ταυτοσημες" ως γενικο καθολικο συμπερασμα.

Διότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής άτυπης δημοσκόπησης μου επί κάμποσα χρόνια. Προφανώς και δεν μπορώ να γνωρίζω το 100% του πράγματος αλλά θεωρώ το δείγμα μου επαρκές ώστε να καταλήξω σε γενικά συμπεράσματα.

Η ουσία της κουβέντας όμως είναι άλλη ... και εκεί εστιάζεται η κριτική μου:

1. Στα περί διαρροής "ενγκεφάλων" μυθεύματα των ΜΜΕ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα θα βρεθεί σε δεινή θέση μελλοντικά διότι έχασε την αφρόκρεμα του επιστημονικού της δυναμικού - ως εάν οι παραμένοντες είναι οι εξ ορισμού ανίκανο-τεροι και οι μετανάστες εξ ορισμού ικανο-τεροι.

2. Στα κραυγαλέα ψεύδη, διαστροφή της πραγματικότητας, υπερβολές και ανακρίβειες που συνηθέστατα πουλάνε οι νεο-μετανάστες για τους παραδείσους που δήθεν βρήκαν στην αλλοδαπή (αμοιβές, αντιμετώπιση, γενικότερο βιοτικό επίπεδο κτλ)

3. Στην εξίσωση των όσων λάκισαν σε αναζήτηση παντεσπανιού με όσους επέλεξαν συνειδητά να παραμείνουν και να δώσουν την μάχη τους εντός χώρας αποδεχόμενοι να καταβάλουν ένα κάποιο προσωπικό τίμημα γι αυτή τους την επιλογή.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Διότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής άτυπης δημοσκόπησης μου επί κάμποσα χρόνια. Προφανώς και δεν μπορώ να γνωρίζω το 100% του πράγματος αλλά θεωρώ το δείγμα μου επαρκές ώστε να καταλήξω σε γενικά συμπεράσματα.

1. Στα περί διαρροής "ενγκεφάλων" μυθεύματα των ΜΜΕ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα θα βρεθεί σε δεινή θέση μελλοντικά διότι έχασε την αφρόκρεμα του επιστημονικού της δυναμικού - ως εάν οι παραμένοντες είναι οι εξ ορισμού ανίκανο-τεροι και οι μετανάστες εξ ορισμού ικανο-τεροι.

2. Στα κραυγαλέα ψεύδη, διαστροφή της πραγματικότητας, υπερβολές και ανακρίβειες που συνηθέστατα πουλάνε οι νεο-μετανάστες για τους παραδείσους που δήθεν βρήκαν στην αλλοδαπή (αμοιβές, αντιμετώπιση, γενικότερο βιοτικό επίπεδο κτλ)

3. Στην εξίσωση των όσων λάκισαν σε αναζήτηση παντεσπανιού με όσους επέλεξαν συνειδητά να παραμείνουν και να δώσουν την μάχη τους εντός χώρας αποδεχόμενοι να καταβάλουν ένα κάποιο προσωπικό τίμημα γι αυτή τους την επιλογή.

Centrino γλυκειέ μου

1. Αν σου πούνε "πήγαινε να πολεμήσεις για τον Ακη", εσύ θα πας ?
2. Αν ο εκλεγμένος Ακης σου πεί "Πήγαινε να πολεμήσεις για την Ελλάδα", εσύ θα πας ?

Ποιά μάχη, εντός ποιάς χώρας, για ποιούς ?
Μάχη για να πληρώνεις δάνεια που δεν πήρες ?

Εκτός της διαρροής εγκεφάλων, μήπως έχεις ρίξει καμμιά ματιά στο δημογραφικό?
Ξέρεις Θάνατοι-Γεννήσεις > 0

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

για το 1. Καποια τετοια μυθευματα οντως τα αναπαραγουν τα ΜΜΕ. Προφανως για αυτο την ευθυνη φερουν , τα ΜΜΕ και ουτε καν τα ΜΜΕ ετσι γενικα και αοριστα, αλλα τα συγκεκριμενα και οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι που τα μεταδιδουν.
Το κριτηριο για ποιον εφυγε - εμεινε δεν ειναι το " ικανοτερος- ανικανος" αλλα το αν καποιος εκρινε οτι ειχε προσωπικο οφελος η ζημια την εκαστοτε στιγμη. Επισης αυτος που σημερα επελεξε να μεινει,αυριο καλλιστα μπορει να κρινει τον συμφερει να φυγει και αντιστροφα, αυτος που τοτε εκρινε να φυγει, μπορει αυριο να επιλεξει να γυρισει στη χωρα.

2.Ορισμενοι γραφικοι προφανως το κανουν, ομως αυτο δε καθισταται γενικο χαρακτηριστικο εκ των προτερων οσον εχουν κανει την επιλογη να εργαστουν εκτος συνορων. Νομιζω ειναι κατι παραπανω απο προφανες και δε θελει περισσοτερη συζητηση.

3.Δεν υφισταται καμια εννοια " παλευω για τη χωρα". Ο καθενας για τον εαυτο του παλευει. Η παραμονη η οχι στη χωρα ειναι ενας παραγοντας , μια παραμετρος απλως σε αυτη την παλη. Εαν ειναι θετικη παραμετρος, καποιος μενει, εαν ειναι αρνητικη φευγει. Εκτος και αν γνωριζεις περιπτωσεις που καποιος καθεται και παρεχει εργασια δωρεαν για το κρατος, η την κοινωνια, η καποιος που η επιχειρηση του δε του αποφερει κερδη η ειναι ζημιογονα και εχει χρεη, την κρατα ανοιχτη, για να προσφερει θεσεις εργασιας η αν διατιθεσαι εσυ να το κανεις για παραδειγμα.
Τωρα αν καποιος θα ειχε τη δυνατοτητα επιλογης εξωτερικου με περισσοτερες οικονομικες απολαβες αλλα παραμενει στη χωρα με μικροτερες, προφανως δε το κανει επειδη θελει να παλεψει για τη χωρα, αλλα επειδη αξιολογει αλλες απολαβες στη χωρα ( κλιμα, οικογενεια, φιλους) περισσοτερο απο τις οποιες οικονομικες απολαβες. Η κλιμακα των αξιων του καθενα μπορει να ποικιλει, ωστοσο ειναι σιγουρο οτι το κανει για τον ιδιο και οχι για να παλεψει για τη χωρα.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Όπου φύγει φύγει από τη χώρα που κουμάντο κανεί ο Τσιπρας ο οποίος υποδεικνύει στους ηλιθιόυς Γερμανούς τη κυβέρνηση τους οι οποιοι ηλιθιόι ρίξαν τον Σαμαρα και στηρίζουν τους συμμορίτες ενώ ο ανόητος Σαμαράς λέει ότι δεν τον έριξαν οι Γερμανοι αλλά η Χα,αυτό τίποτα άλλο

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Όπου φύγει φύγει από τη χώρα που κουμάντο κανεί ο Τσιπρας ο οποίος υποδεικνύει στους ηλιθιόυς Γερμανούς τη κυβέρνηση τους οι οποιοι ηλιθιόι ρίξαν τον Σαμαρα και στηρίζουν τους συμμορίτες ενώ ο ανόητος Σαμαράς λέει ότι δεν τον έριξαν οι Γερμανοι αλλά η Χα,αυτό τίποτα άλλο
Ο Σαμαράς καλά τα πήγαινε. Εγω νομιζω τον φοβήθηκαν μην τα καταφέρει και τον ρίξανε. Δεν είναι ηλίθιοι οι Γερμανοί, με το τσίπρο μας αγόρασαν όλους για σκλάβους πολυ φτηνά.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436

1. Ειμαι επισης απόφοιτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Μου φαινεται αστείο που χρησιμοποιείς τη δικιά μας σχολή ως δημοσκοπικό πεδίο για να εξάγεις τα ανακριβή σου συμπεράσματα, μιας καθε ειναι πασίγνωστο πως οι μηχανικοί ειναι που χτυπήθηκαν περισσοτερο απο την κρίση. Λοιπόν σε πληροφορώ οτι ειδικά στους ΗΜΜΥ οι καλύτεροι (βάσει βαθμών) βγήκαν ΟΛΟΙ εξω. Ολοι μηδενος εξαιρουμένου. Δε βάζω τον εαυτό μου μεσα, μιας και έβγαλα τη σχολή με «μόλις» 8 και δεν ασχολήθηκα ποτε με το αντικείμενο.

2. Αν επιμένεις πως οι αμοιβές εξω δεν ειναι καλύτερες απο Ελλάδα μαλλον παραληρείς. Αν ηταν καλυτερα τα λεφτα στην Ελλάδα γιατι πιστεύεις μενουν κεντρο δυτική Ευρώπη όλοι αυτοί; Για τη θάλασσα που έχουν εκει η για τον ήλιο;

3. Σε εχω ρωτήσει δυο φορές μεχρι στιγμής και ακομα δεν απάντησες. Πως ακριβώς πολεμάς εσυ προςωπικα και τι αποτέλεσμα ειχες;

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
1. Ειμαι επισης απόφοιτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Μου φαινεται αστείο που χρησιμοποιείς τη δικιά μας σχολή ως δημοσκοπικό πεδίο για να εξάγεις τα ανακριβή σου συμπεράσματα, μιας καθε ειναι πασίγνωστο πως οι μηχανικοί ειναι που χτυπήθηκαν περισσοτερο απο την κρίση. Λοιπόν σε πληροφορώ οτι ειδικά στους ΗΜΜΥ οι καλύτεροι (βάσει βαθμών) βγήκαν ΟΛΟΙ εξω. Ολοι μηδενος εξαιρουμένου. Δε βάζω τον εαυτό μου μεσα, μιας και έβγαλα τη σχολή με «μόλις» 8 και δεν ασχολήθηκα ποτε με το αντικείμενο.

2. Αν επιμένεις πως οι αμοιβές εξω δεν ειναι καλύτερες απο Ελλάδα μαλλον παραληρείς. Αν ηταν καλυτερα τα λεφτα στην Ελλάδα γιατι πιστεύεις μενουν κεντρο δυτική Ευρώπη όλοι αυτοί; Για τη θάλασσα που έχουν εκει η για τον ήλιο;

3. Σε εχω ρωτήσει δυο φορές μεχρι στιγμής και ακομα δεν απάντησες. Πως ακριβώς πολεμάς εσυ προςωπικα και τι αποτέλεσμα ειχες;

Για όλα έχω ήδη απαντήσει ... συνοπτικά ...

1. Και τότε πάνω από τους μισους είχαμε φύγει στο εξωτερικό, αρχικά για μεταπτυχιακά και ορισμένοι και για δουλειά. Ναι φεύγουν περισσότεροι από παλιά , όχι δεν ήρθε η καταστροφή για την Χωρα. Πολλοί από αυτούς θα επιστρέψουν λίγα χρόνια μετά , όπως πάντα συνέβαινε ...

2. Το κόστος ζωής σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό της Αθήνας με τις αμοιβές να είναι συνήθως 2 ως 4 φορές υψηλότερες - Τα 60 χιλιάρικα καθαρά το χρόνο που πολλοί μεγαλομανεις ονειρεύονται ως έναν καλό μισθό, οι περισσότεροι θα τα βλέπουν με τα κυάλια για ΠΟΛΛΑ χρόνια μετά την μετανάστευση τους.

3. Φορολογία + ασφαλιστικές εισφορές + παραγωγή υπεραξίας εντός χώρας + παροχή υπηρεσιών σε εταιρίες τρίτων χωρών + συμμετοχή σε κάθε εκλογική διαδικασία (από αυτή του ΤΕΕ μέχρι τις εσωκομματικές, τις εθνικές και ευρωεκλογές ) +  συμμετοχή σε κάθε πολιτική ή άλλη κίνηση θεωρώ ότι είναι επωφελής και βρίσκω ενδιαφέρουσα ... Τίποτα περισσότερο από τις υποχρεώσεις ενός ενεργού πολίτη δηλαδή - για τις οποίες παραδόξως η πλειονότητα αδιαφορεί ...

H πλέον διασκεδαστική φάρα, πέρα των κατά φαντασίαν επιστημόνων, παραμένουμε οι μηχανικοί , ιδίως οι μετανάστευαντες στην διακεκαυμένη ζώνη ... εμιράτα κτλ ... που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τους παχηλους μισθούς χωρις ποτέ φυσικά  να αναφέρουν πχ τις μεσες θερμοκρασίες - υψηλότερες του θερμότερου ελληνικού Ιουλίου -  με επίπεδα υγρασίας τροπικής ζούγκλας που κάνουν, για 7 μήνες τον χρόνο, μια απλή βόλτα extreme sport που μπορεί να σε οδηγήσει στο νοσοκομείο ...

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
65
Like
3.281
Πόντοι
7.216
H πλέον διασκεδαστική φάρα, πέρα των κατά φαντασίαν επιστημόνων, παραμένουμε οι μηχανικοί , ιδίως οι μετανάστευαντες στην διακεκαυμένη ζώνη ... εμιράτα κτλ ... που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τους παχηλους μισθούς χωρις ποτέ φυσικά  να αναφέρουν πχ τις μεσες θερμοκρασίες - υψηλότερες του θερμότερου ελληνικού Ιουλίου -  με επίπεδα υγρασίας τροπικής ζούγκλας που κάνουν, για 7 μήνες τον χρόνο, μια απλή βόλτα extreme sport που μπορεί να σε οδηγήσει στο νοσοκομειο..

Φιλαρακι επειδή πολλά μας τα έχεις πει, για πες μου τι έργο θα κάνει ένας μηχανικός που θα μείνει Ελλάδα και τι ένας που θα πάει Εμιράτα?
Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με το να κάνεις αυθαίρετα ή πεα μεγεια σου με χαρά σου.
Άσε τους άλλους να πάνε να φτιάξουν κανέναν ουρανοξύστη.
Όλα είναι θέμα δυνατοτήτων και προοπτικής για το μέλλον.
Όσο για τις συνθήκες στα Εμιράτα εφόσον τις γνωρίζεις ακομα κι εσύ δεν αποκρύπτονται όπως υποστηρίζεις.
Και επίσης αυτή η κωλοπιλαλα που έχεις περί αγωνα, προφανώς είναι μεγαλύτερος ο αγώνας κάποιου που βρίσκεται σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες και υπό την πίεση σοβαρών έργων και όχι ανούσιων γραφειοκρατικών εργασιών που ασχολούνται στην ελλαδα

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Φιλαρακι επειδή πολλά μας τα έχεις πει, για πες μου τι έργο θα κάνει ένας μηχανικός που θα μείνει Ελλάδα και τι ένας που θα πάει Εμιράτα?
Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με το να κάνεις αυθαίρετα ή πεα μεγεια σου με χαρά σου.
Άσε τους άλλους να πάνε να φτιάξουν κανέναν ουρανοξύστη.
Όλα είναι θέμα δυνατοτήτων και προοπτικής για το μέλλον.
Όσο για τις συνθήκες στα Εμιράτα εφόσον τις γνωρίζεις ακομα κι εσύ δεν αποκρύπτονται όπως υποστηρίζεις.
Και επίσης αυτή η κωλοπιλαλα που έχεις περί αγωνα, προφανώς είναι μεγαλύτερος ο αγώνας κάποιου που βρίσκεται σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες και υπό την πίεση σοβαρών έργων και όχι ανούσιων γραφειοκρατικών εργασιών που ασχολούνται στην ελλαδα

Σε όσα γράφεις έχω ήδη απαντήσει: Άλλοι ξενιτεύονται για το ψωμί και άλλοι για το παντεσπάνι τους.

Η κριτική μου εστιάζεται στην παπαρολογία και διαστροφή της πραγματικότητας μεγάλου μέρους των νεο-μεταναστών - αυτό σχολιάζω.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
65
Like
3.281
Πόντοι
7.216
Η προοπτική που σου δίνει η ζωή σεενα ορθά οργανωμένο κράτος είναι δεδομένη, ασύγκριτη με Ελλάδα και ανεξαρτήτη της αιτίας μετανάστευσης.
Και αν ξέρεις ελάχιστα από ψυχολογία η προοπτική είναι η κινητήριο δύναμης της ζωής.
Αντιθέτως η έλλειψη αυτής είναι κινητήριο δύναμης της κατάθλιψης και άλλων ψυχιατρικών ασθενιων

AFESAYTOIS

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2017
Like
21
Πόντοι
1
Αν το ερώτημα πάντα είναι το:
Tι μπορώ να κάνω ΕΣΥ/ΕΓΩ για να βελτιώσω τόσο εμένα όσο και το περιβάλλον μου.
Δεν μπορείς να κανεις τίποτα,
το οικονομικό, πολιτικο, θρησκευτικό, κοινωνικό, θεσμικό σύστημα που ουσιαστικά κυβερνά τη χώρα είναι μπετόν.
Μια ελπίδα θα ηταν η παιδεία αλλά κι αυτή κρατικοδιαιτη οπότε, Γιάννης κερνάειΓιάνης πίνει.
Να σκεφτείτε πως ουτε οι λεγόμενοι αριστεροί πολιτικοί μας δεν εμπιστευονται το δημόσιο σχολείο,  ουτε οι δημοσιογράφοι των κρατικοδιαιτων ιδιωτικών ΜΜΕ δεν στελνουν τα παιδια τους στο δημόσιο σχολείο.
Ζούμε σε μια χώρα καπιταλιστική με νόμισμα το ευρώ αλλά η δομή της είναι κρατικοδιαιτη και ελεγχόμενη απο τις κρατικές επιδοτήσεις και επιδόματα.
Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και για ενα αλλο λογο,
οι ξένες κυβερνήσεις που για τα δικα τους συμφέροντα αδιαφορούν και ουσιαστικά πριμοδοτούν το παρόν πολιτικό κατεστημένο, δεν θελουν με τιποτα να αλλάξει πορεια η χώρα.
Παραδειγμα ο ρόλος του ΔΝΤ στα χρόνια της κρίσης, ήταν απαραδεκτος!
Αντί να επιδιώξουν αλλαγές βελτιώσεις και εξομείωση της λειτουργίας του κράτους με καποιο πετυχημένο μοντέλο, π.χ το Αμερικάνικο, το Γερμανικό, το Ελβετικό,
χρονοτριβουσαν σε ακριβα ταξείδια και πομπώδεις διακυρήξεις, με αποτέλεσμα το τέλμα.
Οσοι καταλαβαν τι γίνεται έφυγαν και καλά έκαναν, διότι η αυτοκτονία είναι αμαρτημα!
Και επιμένω,
μονη ελπίδα για να αλλαξει κατι και σε εμας είναι ο πρόεδρος Τράμπ.
Εάν καθαρίσει πρώτα τη χώρα του απο τοξικές νομοθεσίες και αναπνευσει η Αμερ. οικονομία,
αν καθαρίσει το Αμερ. Δημόσιο απο στρατιές δημοσιουπάλληλων,
μετά μπορεί να ανασανουμε κι εμείς.

Τα υπόλοιπα ασφαλώς είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Πολίτες που αυτοβελτιώνονται αποτελούν το μοναδικό ίσως εχέγγυο για μια χώρα να γίνει καλύτερη.

Όποιος επέλεξε να αυτοβελτιωθεί, με πληθώρα τρόπων, στο εξωτερικό ορθώς έπραξε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom