Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
εισαι φυγομαχος γιατι δεν αγωνιστηκες στην ελλαδα για να βγαλεις 6.000 με τα προσοντα σου που ειναι δυσκολο
αλλα πηγες εξωτερικο για να βγαλεις 6.000 που ειναι ευκολο.

κι εγω αν οπως αντιστοιχοι συναδελφοι μου και φιλοι μας πηγαινα γαλλια-αγγλια-φινλανδια εννοειται θα βγαζα αντιστοιχα λεφτα, εδω καθομαι και πολεμαω και βγαζω πολυ λιγοτερα.

Ελα που ειναι ευκολο να βγαλεις 6000 ευρω εξωτερικο.Αν ηταν ετσι,ολοι θα μεταναστευαν.Το γαμησι που τρως για αυτα τα λεφτα ειναι διαστημικο.
Λαμογια στην Ελλαδα βγαζουν τα ιδια με τη μιση και λιγοτερη δουλεια και σιγουρα αν κανεις Ελλαδα αυτα που σου ζηταν εξω για να σου δωσουν 6000 ευρω,Ελλαδα θα βγαλεις τα διπλα,απλα Ελλαδα δε σε αφηνουν να τα κανεις,σε μπλοκαρει η λακλικαρια για να προστατεψουν το κονκλαβιο και τα εισοδηματα.
Ενας κονιασμενος,ευνοημενος,βυσμα Ελλαδα βγαζει πολυ ευκολοτερα χρημα απο ο,τι θα εβγαζε εξωτερικο απλα συνηθως ειναι ψωλας,για αυτο δεν παει πολυ ψηλα.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Xα!Χα!Χα!Xα!Χα!Χα!Xα!Χα!Χα!Xα!Χα!Χα!Xα!Χα!Χα!

Ρε μπογδάνο,δεν πας να βαρέσεις καμιά πηχτή με την αφίσα του κουφοντίνα που έχεις πάνω από το παιδικό σου κρεβάτι;

Ρώτησες τι προσφέρουμε,σου έγραψα ότι τα εμβάσματα από Γερμανία σε Ελλάδα κρατάνε ΖΩΝΤΑΝΕΣ ολόκληρες οικογένειες και εσύ το έκανες γαργάρα και συνεχιζεις να γράφεις ότι κοιτάμε το τομάρι μας και είμαστε φυγόμαχοι.

Ξέρω 28 χρονη γιατρό, που συντηρεί την οικογένειά της στην Ελλάδα,αποπληρώνει το στεγαστικο δάνειο της οικογένειας και σπουδαζει και τη μικρή της αδερφη.
Και θα έρθεις εσύ ρε ΚΛΟΟΥΝ να μιλήσεις για εγωιστες και που κοιτάνε το τομάρι τους.

Και τι ζορι τραβάς με τα ελληνικά ΑΕΙ;
Μια χαρά μας έχουν αναγνωρίσει τα πτυχία εδώ,όπως και την προϋπηρεσία μας.
Μας θεωρούν δε,ΑΡΙΣΤΑ εκπαιδευμένους,παρά τους κουφοντίνες που έκαναν κατάληψη στις σχολές μας με το έτσι θέλω.

Οπότε άραξε στα κυβικά σου και μη μιλάς για πράγματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάσεις.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Ρε μπογδάνο,δεν πας να βαρέσεις καμιά πηχτή με την αφίσα του κουφοντίνα που έχεις πάνω από το παιδικό σου κρεβάτι;

Ρώτησες τι προσφέρουμε,σου έγραψα ότι τα εμβάσματα από Γερμανία σε Ελλάδα κρατάνε ΖΩΝΤΑΝΕΣ ολόκληρες οικογένειες και εσύ το έκανες γαργάρα και συνεχιζεις να γράφεις ότι κοιτάμε το τομάρι μας και είμαστε φυγόμαχοι.

Ξέρω 28 χρονη γιατρό, που συντηρεί την οικογένειά της στην Ελλάδα,αποπληρώνει το στεγαστικο δάνειο της οικογένειας και σπουδαζει και τη μικρή της αδερφη.
Και θα έρθεις εσύ ρε ΚΛΟΟΥΝ να μιλήσεις για εγωιστες και που κοιτάνε το τομάρι τους.

Μας θεωρούν δε,ΑΡΙΣΤΑ εκπαιδευμένους,παρά τους κουφοντίνες που έκαναν κατάληψη στις σχολές μας με το έτσι θέλω.

Οπότε άραξε στα κυβικά σου και μη μιλάς για πράγματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάσεις.

Αν σε ενοχλεί η όψη σου στον καθρέφτη, άλλαξε την - ο καθρέφτης κάνει απλά την δουλειά του ...

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Οντως ο Ελληνας εχει φοβερη εκπαιδευση συγκρινομενος με το μεσο Ευρωπαιο.Ποιος Ευρωπαιος κανει δυο τρια χρονια ιδιαιτερα και φροντιστηρια για να εχει επιδοσεις στο λυκειο και στις πανελληνιες?Ποιος Ευρωπαιος διαβαζει σα σκυλος πρωι μεσημερι βραδυ για μηνες, χωρις υπνο για να περασει εξετασεις στο πανεπιστημιο?
Ενας νορμαλ Ελληνας τους εχει,το νιωθεις αμεσως αυτο αν και καμια φορα οι πολλες γνωσεις κανουν κακο αν δεν μπορεις να τα παρουσιασεις σωστα με κριτικη σκεψη,ευαισθησιες κτλ οπως οι ξενοι.
Εχεις arrogant styl,του λες τις μας λες ρε παπαριδη,βαριεμαι να σου εξηγησω τωρα,κανε αυτο ετσι και θα παμε καλα,και αυτο τους εκνευριζει αφου οι ξενοι ειναι πιο πολυ της ομαδικης προσπαθειας και θελουν να τους εξηγεις(αν και δεν τους χαλαει αμα εισαι captain και παιρνεις ολο το ρισκο).
Ο Ελληναρας ειναι σκληρος απομνημονευτης,ο καλυτερος στο ειδος του.Αναπαραγει αυτα που λενε οι διαννοιες,χωρις να ειναι διαννοια ο ιδιος.
Γενικα η βασικη διαφορα της εκπαιδευσης σε Ελλαδα,Δυση ειναι οτι Ελλαδα σου μαθαινουν το πιστευε και μη ερευνα για να γαμεις και να δερνεις με αυτα που λενε οι διαννοιες ενω στη Δυση σου μαθαινουν την κριτικη σκεψη να εχεις αμφιβολια για να υπονομευεις την αυθεντια και να παιρνεις πρωτοβουλιες.
Βασικα το προβλημα ειναι να εξηγεις,θελει τοση ενεργεια να εξηγησεις που σαν Ελληναρας βαριεσαι,αφου θελεις γρηγορες λυσεις και δεν το θεωρεις σημαντικο.Δε θεωρεις σημαντικα τα προσωπα και σολαρεις ενω ο Δυτικος αφιερωνει τεραστια προσοχη στο ανθρωπινο περιβαλλον.
Δηλαδη ο Ελληναρας λεει,δε με ενδιαφερει ποιος θα το κανει ουτε πως θα γινει,στα αρχιδια μου εντελως η διαδικασια,εγω απλως θελω να γινει,ενω ο Δυτικος δινει τεραστια σημασια στις διαδικασιες,στην καταγραφη,ποιος θα το κανει,κατω απο ποιες συνθηκες,αν ακολουθησε τα στανταρτς κτλ.
Βεβαια ο Ελληναρας παιζει σουβλακι,φραπεδια κτλ,δηλαδη ανωτερο βαλκανικο στυλ,οποτε εχει αδικαιολογητα μεγαλη ενεργεια και ανεση που μπορει να θεωρηθει αθεμιτος ανταγωνισμος.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
1) Η πλειοψηφία όσων φύγαν είναι άντρες.
2) Και εδώ να μέναν αυτές σιγά μην κάναν παιδιά. Η Ελλάδα μαστίζεται από υπογεννητικότητα εδώ και δεκαετίες.

1)Στην περίπτωση της Γερμανίας που κατέχω,δεν είναι άντρες η πλειοψηφία,για τον απλό λόγο ότι η Γερμανία είχε/έχει τεράστια κενά σε "γυναικεία" επαγγέλματα.
Νηπιαγωγους,νοσοκόμες,κ.λ.π.Οπότε από Ελλάδα ήρθαν περισσότερες γυναίκες.
Υπάρχουν ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας που έχουν φέρει ολόκληρα γκρουπ νηπιαγωγών από Ελλαδα.

2)Αν θα έκαναν κάποιες,θα ήταν οι συγκεκριμένες γιατί δεν είναι παθητικές και loosers,το έγραψε και ο Kman από πάνω.
Ήδη κάνουν οικογένειες εδω.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Αν σε ενοχλεί η όψη σου στον καθρέφτη, άλλαξε την - ο καθρέφτης κάνει απλά την δουλειά του ...

Έγινε ρε μπογδάνε,λέω στη θέση του καθρέφτη να βάλω μια αφίσα του κουφοντίνα να τη δω τελείως αλλιως τη φάση

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
1)Στην περίπτωση της Γερμανίας που κατέχω,δεν είναι άντρες η πλειοψηφία,για τον απλό λόγο ότι η Γερμανία είχε/έχει τεράστια κενά σε "γυναικεία" επαγγέλματα.
Υπάρχουν ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας που έχουν φέρει ολόκληρα γκρουπ νηπιαγωγών από Ελλαδα.

2)Αν θα έκαναν κάποιες,θα ήταν οι συγκεκριμένες γιατί δεν είναι παθητικές και loosers,το έγραψε και ο Kman από πάνω.

1) Οι περισσότεροι που φύγαν γενικά είναι άντρες. Το δείχνουν οι στατιστικές μετανάστευσης. Μάλιστα ανέβηκε και άρθρο στο νήμα για τις Ελλεεινίδες που δείχνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο φύλα στην Ελλάδα έχει ανοίξει υπέρ των γυναικών λόγω αυτού. Για Γερμανία δεν ξέρω αριθμούς αλλά λογικά άμα ψάξω θα βρω.

2) Δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι' αυτό. Ειδικά αυτές είναι που συνήθως δεν κάνουν οικογένεια. Το ότι κάποιες κάναν οικογένεια εκεί δεν μου λέει κάτι. Υπάρχει κάποιος δείκτης που λέει ότι έχουν μεγαλύτερη γονιμότητα από τον γενικό γυναικείο πληθυσμό;

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
1) Οι περισσότεροι που φύγαν γενικά είναι άντρες. Το δείχνουν οι στατιστικές μετανάστευσης. Μάλιστα ανέβηκε και άρθρο στο νήμα για τις Ελλεεινίδες που δείχνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο φύλα στην Ελλάδα έχει ανοίξει υπέρ των γυναικών λόγω αυτού. Για Γερμανία δεν ξέρω αριθμούς αλλά λογικά άμα ψάξω θα βρω.

2) Δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι' αυτό. Ειδικά αυτές είναι που συνήθως δεν κάνουν οικογένεια. Το ότι κάποιες κάναν οικογένεια εκεί δεν μου λέει κάτι. Υπάρχει κάποιος δείκτης που λέει ότι έχουν μεγαλύτερη γονιμότητα από τον γενικό γυναικείο πληθυσμό;

1)Όταν έμενα Κολωνία και είχα νταραβέρια με την πρεσβεία στο Ντύσσελντορφ,στο κρατίδιο NRW από νεομετανάστες ήταν στα στοιχεία τους περισσότερες οι ελληνίδες

2)Δεν έχουν μεγαλύτερη γονιμότητα,απλά δεν είναι οι παθητικες καναπεδογκομενες που θα περιμενουν τον πρίγκηπα στο λευκο άλογο μέχρι τα 35 ή θα πιστέψουν τις υποσχέσεις του κάθε τσίπρα.
Βγήκαν έξω για να παρουν τη ζωή στα χέρια τους.
Ξέρω και κοπέλες που μέσω της δουλειάς τους,έφεραν μετά και τους Ελληνες φίλους/άντρες τους επάνω.
Μάχιμες.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Πιο πολυ αντρες ερχονται πιστευω.Ο λογος ειναι οτι οι αντρες μπορουν να δουλεψουν ευκολοτερα σα χειρωνακτες.Ο αλλος ο οικοδομος μου ελεγε οτι βγαζει 18 ευρω την ωρα ανατολικη Γερμανια,φαντασου τι βγαζουν οι χειριστες μηχανηματων.
Πολλες γυναικες δουλευουν σαν καθαριστριες,πρεπει να παιρνουν γυρω στα 1500 ευρω αλλα δεν ειναι ευκολη δουλεια.Sozialhilfe,Sozialdienst δηλαδη να φροντιζουν και να ξεσκατωνουν Γερμανιδες γριες δεν πανε ακομη πολλες Ελληνιδες οπως και baby sitters,αλλα βλεπω τα ποσοστα συντομα να αυξανονται αφου αυτα πληρωνουν καλα.
Οι αντρες συνηθως αλλαζουν δουλειες,εδω και εκει ειναι.Ο σερβιτορος γινεται ντιλιβερας σε αλλο μαγαζι και μετα μπορει να γινει οικοδομος η ταξιτζης.
Γενικα πιο σιγουρα για γυναικες,σαφως πιο σιγουρη απασχοληση.Στα ελληνικα εστιατορια δουλευει ολη η οικογενεια και Ελληνες γνωστοι περιστασιακα.
Το προβλημα των Ελληνων ειναι οτι μπλεκουν συχνα με ναρκωτικα,τζογο και αλκοολ,γινονται για τον πουτσο και τους θρεφουν οι γυναικες τους.
Γενικα πολλοι τραγικοι Ελληνες,βεβαια δε συγκρινονται με τους Τουρκους στα χαλια.Οι Τουρκοι ειναι αλλο επιπεδο,οι απολυτα μαλακες,ραχατηδες και γκετοποιημενοι.
Γενικα οι ΒΛΑΚΕΣ,κατωτεροι ειναι μονο οι Αραπηδες και τα πακια.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Πιο πολυ αντρες ερχονται πιστευω.Ο λογος ειναι οτι οι αντρες μπορουν να δουλεψουν ευκολοτερα σα χειρωνακτες.Ο αλλος ο οικοδομος μου ελεγε οτι βγαζει 18 ευρω την ωρα ανατολικη Γερμανια,φαντασου τι βγαζουν οι χειριστες μηχανηματων.
Πολλες γυναικες δουλευουν σαν καθαριστριες,πρεπει να παιρνουν γυρω στα 1500 ευρω αλλα δεν ειναι ευκολη δουλεια.Sozialhilfe,Sozialdienst δηλαδη να φροντιζουν και να ξεσκατωνουν Γερμανιδες γριες δεν πανε ακομη πολλες Ελληνιδες οπως και baby sitters,αλλα βλεπω τα ποσοστα συντομα να αυξανονται αφου αυτα πληρωνουν καλα.
Οι αντρες συνηθως αλλαζουν δουλειες,εδω και εκει ειναι.Ο σερβιτορος γινεται ντιλιβερας σε αλλο μαγαζι και μετα μπορει να γινει οικοδομος η ταξιτζης.
Γενικα πιο σιγουρα για γυναικες,σαφως πιο σιγουρη απασχοληση.Στα ελληνικα εστιατορια δουλευει ολη η οικογενια και Ελληνες γνωστοι περιστασιακα.

Ποιοι σερβιτόροι και καθαρίστριες ρε συ..
Το κύμα με το οποίο ήρθα και εγω,ήταν από 25-35 ετων οι περισσότερο απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανέβηκαν στοχευμένα.
Αυτοι που λες εσυ είναι λούμπεν στοιχεία μειοψηφίες σαν τον Paralimnio,που οι περισσότεροι μάλιστα γυρίζουν και πίσω.

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
1)Όταν έμενα Κολωνία και είχα νταραβέρια με την πρεσβεία στο Ντύσσελντορφ,στο κρατίδιο NRW από νεομετανάστες ήταν στα στοιχεία τους περισσότερες οι ελληνίδες

2)Δεν έχουν μεγαλύτερη γονιμότητα,απλά δεν είναι οι παθητικες καναπεδογκομενες που θα περιμενουν τον πρίγκηπα στο λευκο άλογο μέχρι τα 35 ή θα πιστέψουν τις υποσχέσεις του κάθε τσίπρα.
Βγήκαν έξω για να παρουν τη ζωή στα χέρια τους.
Ξέρω και κοπέλες που μέσω της δουλειάς τους,έφεραν μετά και τους Ελληνες φίλους/άντρες τους επάνω.
Μάχιμες.

1) Με πολύ πρόχειρο ψάξιμο νομίζω ότι σε όλη τη Γερμανία έχουν μεταναστεύσει περισσότεροι άντρες από Ελλάδα παρά γυναίκες. Επιφυλάσσομαι όμως, πολύ πρόχειρο ψάξιμο.

2) Οι γυναίκες δεν κάνουν συνήθως οικογένεια με όποιον να 'ναι. Θέλουν έναν άντρα που να είναι καλύτερος από αυτές. Όταν έχουν λοιπόν οι ίδιες πολύ καλό επάγγελμα πολύ δύσκολο να βρουν κάποιον κατάλληλο. Γι' αυτό το λέω.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ποιοι σερβιτόροι και καθαρίστριες ρε συ..
Στο κύμα με το οποίο ήρθα και εγω ήταν από 25-35 ετων οι περισσότεροι ήταν απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανέβηκαν στοχευμένα.
Αυτοι που λες εσυ είναι λούμπεν στοιχεία μειοψηφίες σαν τον Paralimnio,που οι περισσότεροι μάλιστα γυρίζουν και πίσω.

Μπα,η πλειονότητα δεν είναι μορφωμένοι.Ερχονται απλά για τα 20 ευρω την ωρα του οικοδόμου ή τα 15 ευρώ την ώρα του βιομηχανικού εργάτη.Το χειρότερο είναι οι σερβιτόροι στα ελληνικά εστιατόρια.Αυτοί και αν είναι για τον πούτσο καβάλα.
Ψιλορεμάλια πολλοί.Γενικά δεν πολυμπλέκω με Ελληνες γιατί μιλάνε πολύ.Εχει και μάγκες αλλά καλύτερα να μην έχεις πολλά πάρε δώσε γιατί μιλάνε.
Γενικά πιο παλαβούς και ψυχοπαθείς από τους Ελληνες εδώ δεν έχει.Είναι και οι Γερμανοί ψυχάκηδες,αλλά οι Ελληνες άλλο επίπεδο.
Τι ακούς?Τι λένε?Δεν υπάρχει αυτό.Βεβαια Ελλάδα ακούω τα ίδια,οπότε τους παίρνω σα δεδομένους,Ελληνας είναι,παλαβός θα είναι.Οι Γερμανοί λόγω άλλης παράνοιας μας θεωρουν γραφικους,σαν ακακους τρελακηδες.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
1) Με πολύ πρόχειρο ψάξιμο νομίζω ότι σε όλη τη Γερμανία έχουν μεταναστεύσει περισσότεροι άντρες από Ελλάδα παρά γυναίκες. Επιφυλάσσομαι όμως, πολύ πρόχειρο ψάξιμο.

2) Οι γυναίκες δεν κάνουν συνήθως οικογένεια με όποιον να 'ναι. Θέλουν έναν άντρα που να είναι καλύτερος από αυτές. Όταν έχουν λοιπόν οι ίδιες πολύ καλό επάγγελμα πολύ δύσκολο να βρουν κάποιον κατάλληλο. Γι' αυτό το λέω.

1)Ψάξτο και Βαυαρία,ακόμη περισσότερες.
Μιλαω για παραγωγικες ηλικιες 25-35 πάντα,όχι 50άρηδες γκαρσόνια,κ.λ.π. που έγραψε ο kman.

2)Βρισκουν καλύτερους από αυτες και μάλιστα Γερμανους.
Όποια μάχιμη Ελληνίδα ήρθε ελεύθερη επάνω,συνήθως με επίσης μάχιμο Γερμανό καταλήγει και αυτό λέει από μόνο του πολλά.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Μπα,η πλειονότητα δεν είναι μορφωμένοι.Ερχονται απλά για τα 20 ευρω την ωρα του οικοδόμου ή τα 15 ευρώ την ώρα του βιομηχανικού εργάτη.Το χειρότερο είναι οι σερβιτόροι στα ελληνικά.Αυτοί και αν είναι για τον πούτσο καβάλα.
Ψιλορεμάλια πολλοί.Γενικά δεν πολυμπλέκω με Ελληνες γιατί μιλάνε πολύ.Εχει και μάγκες αλλά καλύτερα να μην έχεις πολλά πάρε δώσε γιατί μιλάνε.

Σε ελληνικα γυράδικα και καφενεια,τι εικονα περιμενεις να έχεις;
Πλειοψηφία αμόρφωτων..

Τα άτομα που σου λέω,δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτουν αυτά τα μαγαζιά.

Τι να πάνε να κάνουν 25άρες κοπέλες στο ελληνικο καφενείο και το γυράδικο..

Άμα είχες νταραβερια με αυτές τις ηλικιες,θα έβλεπες τι κοσμος έχει ανέβει.

Υ.Γ.Τέσπα,δε θα έγραφα καν αν δεν ήταν ο μπογδάνος.
Τώρα απομένει να γράψει ο Αλεξ ξανά για αύξηση μισθων στο δημόσιο :S ώστε να αναγκαστώ να ξανασυνδεθώ

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
1)Ψάξτο και Βαυαρία,ακόμη περισσότερες.
Μιλαω για παραγωγικες ηλικιες 25-35 πάντα,όχι 50άρηδες γκαρσόνια,κ.λ.π. που έγραψε ο kman.

2)Βρισκουν καλύτερους από αυτες και μάλιστα Γερμανους.
Όποια μάχιμη Ελληνίδα ήρθε ελεύθερη επάνω,συνήθως με επίσης μάχιμο Γερμανό καταλήγει και αυτό λέει από μόνο του πολλά.

1) ΟΚ, όταν βρω χρόνο θα το κοιτάξω.

2) Αυτό είσαι σε θέση να το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Σε ελληνικα γυράδικα και καφενεια,τι εικονα περιμενεις να έχεις;
Πλειοψηφία αμόρφωτων..

Τα άτομα που σου λέω,δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτουν αυτά τα μαγαζιά.

Τι να πάνε να κάνουν 25άρες κοπέλες στο ελληνικο καφενείο και το γυράδικο..

Άμα είχες νταραβερια με αυτές τις ηλικιες,θα έβλεπες τι κοσμος έχει ανέβει.

Υ.Γ.Τέσπα,δε θα έγραφα καν αν δεν ήταν ο μπογδάνος.
Τώρα απομένει να γράψει ο Αλεξ ξανά για αύξηση μισθων στο δημόσιο :S ώστε να αναγκαστώ να ξανασυνδεθώ

Στα Ελληνάδικα όλοι άντρες είναι,εννοείται.
Απλά οι Ελληνες αυτό γουστάρουν,καφενείο φάση.
Να έρχεσαι Γερμανία για να παίζεις τάβλι και να πίνεις φραπεδιά ενώ βλέπεις Ολυμπιακάρα,εντάξει είναι κλασσική ελληναράδικη φάση.Τι να πω στα παιδιά?Αφού έχουν δίκιο.
Σου λένε κάτσε να πιεις 5 ούζα από εμάς,τόσο ο λογαριασμός από εμάς,θα σου βρούμε γυναίκα όλα.
Πολλοί Ελληνες δηλα΄δή το 90% σε αυτό το στυλ είναι.Σιγά μην κάνουν προσπάθεια να γερμανοποιηθούν.Ελληνες γεννήθηκαν Ελληνες πεθαίνουν.

Τον Αλεξ τον είχα καταλάβει.Ελεος,λεφτά υπάρχουν,αλλά εμείς δεν είμαστε ΓΑΠ.Ψηφίστε Ν.Δ. για γερές μάσες.
Και να το παίζουν εκσυγχρονιστές,μνημονιακοί,νεοφιλελεύθεροι,δεν ξέρω εγώ τι.
Λες και δεν τους ξέραμε.
Εντάξει κωμωδία,5 κόμματα,μια πολιτική,10 κόμματα,μια πολιτική,απλά απαξία χρόνου να ασχολείσαι.
Δώστε παραδάκι στους Δ.Υ. να φτιάξετε την οικονομία αλά ελληνικά.
Τι να πεις.
Οι τύποι είναι αστείοι.
8 χρόνια προσπάθεια δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο?Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν που λένε.
Εντάξει για γέλια.Αλλά ο κόσμος τους δικαιολογεί αφού δεν υπάρχει άλλη πρόταση.Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Σου λέει ο άλλος νομικός είμαι,δεν το είπα τόσο κομψά,εννοούσα θα φάμε όλοι,με δανεικά όπως πάντα.
Δεν παίζονται γενικώς.Και τώρα ακόμα.
Κάπου τα βαριέσαι.Το ίδιο έργο 30 χρόνια τώρα.Και αν ήταν ο Κώστας αντί για τον Κυριάκο,τι θα άλλαζε δηλαδή?
Αλλά σου λέει αυτός αυτό γουστάρει ο κόσμος.Οπως και Τσι,σανό αυτό θέλουν όλοι,μαστούρα και ψευδαισθήσεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ποιος μίλησε για ηρωισμούς και τα τοιαύτα ?

Μιλάω για τις προφανείς υποχρεώσεις ενός ενεργού πολίτη - αν θέλετε να λέγεται τέτοιος ...

Το ερώτημα πάντα είναι το: Tι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για να βελτιώσω τόσο εμένα όσο και το περιβάλλον μου. Όχι το τι μπορούν να κάνουν οι "άλλοι".

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το στυλάκι στ'αρχίδια μου, ο σώζων εαυτόν σωθήτω, πέραν του ότι δείχνει γλαφυρά την προσωπική συγκρότηση και ηθική ποιότητα του καθενός, λειτουργεί συχνά εις βάρος και του κουτσαβάκη που εν αρχή το υιοθετεί.

Τυπικό παράδειγμα: Άλλο το να βγάλει ο Έλληνας ένα μέρος των αποταμιεύσεων του εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος (σεντούκια ή εξωτερικό) για λόγους ασφάλειας και διασποράς κινδύνου αφήνοντας ένα σημαντικό ποσοστό εντός για λόγους ευστάθειας των Τραπεζών και άλλο να μην αφήσει σέντσι στο ταμείο της Ελληνικής Τράπεζας.

Η δεύτερη επιλογή (όλα έξω) εφόσον ο συγκεκριμένος κλασσικός μαλάκς έλληνας ζεί, εργάζεται ή απλά έχει οποιαδήποτε ουσιαστικά περιουσιακά στοιχεία εντός Ελλάδας, μεσοπρόθεσμα αποβαίνει είς βάρος του αφού η Τραπεζική κρίση μεταφέρεται λόγω περιορισμένης δανειοδότησης άμεσα στην αγορά επηρεάζοντας τελικά και τον ίδιο ...

Δεν φταίνε πάντα "οι άλλοι".

Τέλος να σημειώσω ότι ο κάθε πουθενάς που με ένα κωλόχαρτο από ελληνικό AEI και ένα MSc της πούτσας το παίζει επιστήμονας, μπρούκλης και παραγνωρισμένος στον τόπο του "Ενγκέφαλος" της αλλοδαπής - πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους αυτόχθονες αφελείς - καλά θα κάνει να κοιτάξει την μάπα του στον καθρέφτη και να πεί την αλήθεια πρώτα απ'όλα στον εαυτό του ...

μετα απο αυτο το παραληρημα να σε πληροφορησω οτι κανενας δε παει πουθενα για να το παιξει επιστημονας εγκεφαλος και λοιπα ωραια στον... "αφελη αυτοχθονα"(!) .Παει για το μεροκαματο το οποιο δε βρισκει στη χωρα του.
Και πριν αρχισουν οι γραφικοτητες περι παλης για τη χωρα κλπ πριν απο ολα ο αλλος εχει παιδια να θρεψει μπορει να εχει αρρωστους γονεις πισω, χρεη και ποιος ξερει τι αλλο.Θα τα αφησει για να " παλεψει " για τι ακριβως;θα του πει κανενας ευχαριστω μηπως? εδω αλλοι στο μετωπο τραυματιζοταν κ το κρατος μετα τους αφηνε να λιμοκτονουν.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
φιλε μου περα απο τις θεωριες και τα ωραια λογια καποιος παει σε αλλο μερος ειτε πολη ειναι αυτη ειτε χωρα προς
μετα απο αυτο το παραληρημα να σε πληροφορησω οτι κανενας δε παει πουθενα για να το παιξει επιστημονας εγκεφαλος και λοιπα ωραια στον... "αφελη αυτοχθονα"(!) .Παει για το μεροκαματο το οποιο δε βρισκει στη χωρα του.
Και πριν αρχισουν οι γραφικοτητες περι παλης για τη χωρα κλπ πριν απο ολα ο αλλος εχει παιδια να θρεψει μπορει να εχει αρρωστους γονεις πισω, χρεη και ποιος ξερει τι αλλο.Θα τα αφησει για να " παλεψει " για τι ακριβως;θα του πει κανενας ευχαριστω μηπως? εδω αλλοι στο μετωπο τραυματιζοταν κ το κρατος μετα τους αφηνε να λιμοκτονουν.

Προφανώς έχουμε διαφορετικές παρέες.

Συντριπτικό μέρος των πτυχιούχων νεο-μεταναστών αυτοπροσδιορίζονται ως "επιστημονικό προσωπικό" που η ελληνική αγορά εργασίας αδυνατεί να απορροφήσει μή-ετεροαπασχολούμενους λόγω υπερβολικών προσόντων. Πολλοί από αυτούς τους τύπους - που προσλαμβάνονται ως κατώτερο/μέσο αναλώσιμο υπαλληλικό προσωπικό στις χώρες υποδοχής - επιμένουν να αυτοπροβάλλονται ως "επιτυχημένοι και αναγνωρισμένης επιστημοσύνης" έλληνες της διασποράς διαστρέφοντας την πραγματικότητα.

Την θέση μου την έχω συνοψίσει πολλάκις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις - όπως έχω ήδη γράψει άλλοι μεταναστεύουν για το ψωμί και άλλοι για το παντεσπάνι τους.

Σέβομαι του πρώτους και ασκώ κριτική στους δεύτερους.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Παιδιά, τό μαγαζί έχει κλείσει. Δέν τό έχετε καταλάβει άκόμα; Ό σώζων έαυτώ σωθείτω έχει γίνει. Δέν βγαίνουν τά νούμερα. Καί δέν μιλάω γιά τήν οίκονομία. Μιλάω γιά τό δημογραφικό. Σέ 20-50 χρόνια θά είμαστε μειοψηφία καί γερόντια έδω μέσα. Θά ζούμε όπως οί Ίνδιάνοι στίς Η.Π.Α. Άπομονωμένοι καί δυστυχισμένοι. Κρίμα, πολύ κρίμα...

Έτσι να γράφουμε και τίποτε πιο σοβαρό ενιότε, με τους Καζάκους που εμφανιστήκανε εδώ τριγύρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom