Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Καποιοι ξενιτεύονται για το ψωμί τους και κάποιοι για το παντεσπάνι τους. Και οι μεν και οι δε συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι μπουρδελο, ανίκανη να τους εξασφαλίσει τα όσα «υποχρεούται» πραγματοποιώντας τα όνειρα τους.

Έτσι διάλεξαν να μεταναστεύσουν σε χώρες του γούστου τους - εκεί όπου οι ντόπιοι κάτοικοι παρέμειναν εντός μαχόμενοι αντί να φύγουν, καταφέρνοντας έτσι να κάνουν τις χώρες τους καλύτερες - ανασυγκροτώντας τις συχνά από τα ερείπια (αναζητήστε εικόνες από την Γερμανία του ´45).

Έτσι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να χαίρονται την ζωή τους κοιτώντας με βλέμμα συμπάθειας τους ατυχείς παραμένοντες στην πατρίδα και σχολιάζοντας εκ του μακρόθεν, από το απυρόβλητο των μετόπισθεν, τα εκεί τεκταινόμενα.

Δικαίωμα τους.

Και δικαίωμα όλων των υπολοίπων να αξιολογούν και να κρίνουν τα πεπραγμενα τους, και τους ίδιους ...
παραλληρεις έτσι; Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι εσύ και γω έχουμε τον χρόνο να αρχιδολογουμε στο bourdela. com  όμως κάποιοι πρέπει να βρουν λύση για την οικογένεια τους χθες. Η Ελλάδα δεν δύναται για κάτι τέτοιο σήμερα αν δεν έχεις μπάρμπα στη κορώνη

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
παραλληρεις έτσι; Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι εσύ και γω έχουμε τον χρόνο να αρχιδολογουμε στο bourdela. com  όμως κάποιοι πρέπει να βρουν λύση για την οικογένεια τους χθες. Η Ελλάδα δεν δύναται για κάτι τέτοιο σήμερα αν δεν έχεις μπάρμπα στη κορώνη

Η πραγματική Ελλάδα είναι πριν και πάνω απ όλα οι κάτοικοι της.

Η κάθε γενιά ζει έναν τουλάχιστον πόλεμο - μια τουλάχιστον καταστροφή. Αυτής της γενιάς της έτυχε ΑΥΤΟΣ ο πόλεμος, αυτή η καταστροφή.

Έτσι  ο καθένας μας, εδώ και τώρα, κρίνεται ως στρατιώτης αυτού του πολέμου.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
centrino και alex71 σοβαρευτείτε λίγο, είστε και μεγάλοι άνθρωποι. Κάνετε σαν τις γκόμενες που όταν τις παρατάς σε ξεκινάνε στα "σαν εμένα δε θα βρεις άλλη" και "δε σου αξίζει κάποια σαν εμένα" και λοιπές πίπες. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων λέει σε όσους φύγανε και να τους κουνάνε λέει το δάκτυλο όσοι μείνανε και τα αρχίδια μας κουνιούνται...

Όσον αφορά το δικαίωμα ψήφου, είναι προς όφελος της Ελλάδος να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ως κανόνας, και αυτό αφορά όλες τις φυλές και όλα τα κράτη, οι άνθρωποι που έχουν μεταναστεύσει τείνουν να ψηφίζουν ορθότερα. Προσωπικά και να μου κόψει κάποια κυβέρνηση το δικαίωμα ψήφου στα αρχίδια μου, σάμπως και τώρα που το έχω ψηφίζω; Άσε να ψηφίζουν οι υπόλοιποι που επιλέγουν με βάση το ποιος υποσχέθηκε τις περισσότερες παροχές.

Όσον αφορά το να φτιάξουμε τη χώρα, εγώ δεν είδα τη χώρα να έχει φτιαχτεί καθόλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι εκτός, ίσα ίσα από το κακό στο χειρότερο πάει, μάλλον κάτι κάνετε λάθος εσείς εκεί κάτω. Αλλά ποια χώρα να φτιαχτεί και από ποιους; Εδώ ο Άλεξ που και καλά το παίζει σοβαρός και λέει πως η πρόοδος έρχεται με αυξήσεις μισθών δημοσίου, σκεφτείτε τι μυαλά κουβαλάνε οι νίκοι πλατ. Κάθεσαι εσύ τώρα κακόμοιρε Chevalier Fidèle και προσπαθείς να εξηγήσεις; Τι να πρωτοεξηγήσεις και σε ποιους; Μιλαμε για λαό που ψήφισε όχι σε ένα δημοψήφισμα που δεν καταλάβαινε, πανηγύρισε για αυτό αλλά μετά στο καπάκι επιβράβευσε αυτόν που του έκανε το όχι ναι...

Προσωπικά η Ελλάδα δε σημαίνει κάτι για μένα. Την επισκέπτομαι τακτικά επειδή εκεί μένουν οι γονείς μου και οι παιδικοί μου φίλοι. Επίσης επειδή έχει ωραίες θάλασσες, ήλιο και φτηνές πουτάνες. Αν τα παραπάνω πάψουν να υφίστανται θα γίνει το ίδιο αδιάφορη στα μάτια μου όσο και πχ η Φινλανδία.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
centrino και alex71 σοβαρευτείτε λίγο, είστε και μεγάλοι άνθρωποι. Κάνετε σαν τις γκόμενες που όταν τις παρατάς σε ξεκινάνε στα "σαν εμένα δε θα βρεις άλλη" και "δε σου αξίζει κάποια σαν εμένα" και λοιπές πίπες. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων λέει σε όσους φύγανε και να τους κουνάνε λέει το δάκτυλο όσοι μείνανε και τα αρχίδια μας κουνιούνται...

Όσον αφορά το δικαίωμα ψήφου, είναι προς όφελος της Ελλάδος να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ως κανόνας, και αυτό αφορά όλες τις φυλές και όλα τα κράτη, οι άνθρωποι που έχουν μεταναστεύσει τείνουν να ψηφίζουν ορθότερα. Προσωπικά και να μου κόψει κάποια κυβέρνηση το δικαίωμα ψήφου στα αρχίδια μου, σάμπως και τώρα που το έχω ψηφίζω; Άσε να ψηφίζουν οι υπόλοιποι που επιλέγουν με βάση το ποιος υποσχέθηκε τις περισσότερες παροχές.

Όσον αφορά το να φτιάξουμε τη χώρα, εγώ δεν είδα τη χώρα να έχει φτιαχτεί καθόλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι εκτός, ίσα ίσα από το κακό στο χειρότερο πάει, μάλλον κάτι κάνετε λάθος εσείς εκεί κάτω. Αλλά ποια χώρα να φτιαχτεί και από ποιους; Εδώ ο Άλεξ που και καλά το παίζει σοβαρός και λέει πως η πρόοδος έρχεται με αυξήσεις μισθών δημοσίου, σκεφτείτε τι μυαλά κουβαλάνε οι νίκοι πλατ. Κάθεσαι εσύ τώρα κακόμοιρε Chevalier Fidèle και προσπαθείς να εξηγήσεις; Τι να πρωτοεξηγήσεις και σε ποιους; Μιλαμε για λαό που ψήφισε όχι σε ένα δημοψήφισμα που δεν καταλάβαινε, πανηγύρισε για αυτό αλλά μετά στο καπάκι επιβράβευσε αυτόν που του έκανε το όχι ναι...

Προσωπικά η Ελλάδα δε σημαίνει κάτι για μένα. Την επισκέπτομαι τακτικά επειδή εκεί μένουν οι γονείς μου και οι παιδικοί μου φίλοι. Επίσης επειδή έχει ωραίες θάλασσες, ήλιο και φτηνές πουτάνες. Αν τα παραπάνω πάψουν να υφίστανται θα γίνει το ίδιο αδιάφορη στα μάτια μου όσο και πχ η Φινλανδία.

Η χώρα δεν θα φτιαχτεί μόνη της.

Κάποιοι θα την φτιάξουν - αν την φτιάξουν.

Και σίγουρα εκείνοι που θα την φτιάξουν δεν θα έχουν την δική σου νοοτροπια.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Η χώρα δεν θα φτιαχτεί μόνη της.

Κάποιοι θα την φτιάξουν - αν την φτιάξουν.

Και σίγουρα εκείνοι που θα την φτιάξουν δεν θα έχουν την δική σου νοοτροπια.

Το χωράφι που λέγεται Ελλάδα είναι τίγκα στα παράσιτα. Επιδόματιε και βύσματα βγάζουν κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν ως δούλους τους άξιους για να συντηρούνται οι άχρηστοι που ψηφίζουν όμως.. Έχεις καμιά ιδέα για το πως μπορεί να αλλάξει αυτό?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το χωράφι που λέγεται Ελλάδα είναι τίγκα στα παράσιτα. Επιδόματιε και βύσματα βγάζουν κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν ως δούλους τους άξιους για να συντηρούνται οι άχρηστοι που ψηφίζουν όμως.. Έχεις καμιά ιδέα για το πως μπορεί να αλλάξει αυτό?

Ο συνασπισμός των εντιμων και ικανών έναντι των δολιων και ανικανων με την μαζική συμμετοχή των πρώτων σε κάθε διαθέσιμη δραστηριότητα - κυρίως πολιτική, αλλά όχι μόνον.

Η φυγομαχία και κάθε άλλη αποχη είναι *συνενοχή* και μάλιστα του χειροτερου είδους.

Αν ο καθένας αύριο το πρωί αποφασίσει ως επαγγελματίας να κάνει ελάχιστα έστω καλύτερα απλα την δουλειά του ΟΛΑ σύντομα θα βελτιωθούν ...

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Ο συνασπισμός των εντιμων και ικανών έναντι των δολιων και ανικανων με την μαζική συμμετοχή των πρώτων σε κάθε διαθέσιμη δραστηριότητα - κυρίως πολιτική, αλλά όχι μόνον.

Η φυγομαχία και κάθε άλλη αποχη είναι *συνενοχή* και μάλιστα του χειροτερου είδους.

Αν ο καθένας αύριο το πρωί αποφασίσει ως επαγγελματίας να κάνει ελάχιστα έστω καλύτερα απλα την δουλειά του ΟΛΑ σύντομα θα βελτιωθούν ...

Φίλε μιλάμε για εκλογές εκεί όλοι οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία.. Μόνο οι αριθμοί μετράνε και οι πραγματικά εργαζόμενοι άνθρωποι δεν θα ξεπεράσουν ποτέ σε ψήφους το κάθε λογής κηφιναρια και λαμογια.
Φυγομαχια.. Στην Ελλάδα έβγαζα λιγότερα αλλά ευκολότερα χρήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είμαι φυγομαχος που έφυγα..

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Η κάθε γενιά ζει έναν τουλάχιστον πόλεμο - μια τουλάχιστον καταστροφή. Αυτής της γενιάς της έτυχε ΑΥΤΟΣ ο πόλεμος, αυτή η καταστροφή.

Αθανάσιε Διακε αυτα τα χρονια του πολέμου πως ακριβως πολεμησες και τι ακριβώς κατάφερες; Χωρίς να θελω να σε στεναχωρήσω, κρινοντας απο τα αποτελέσματα, μαλλον χειρότερα τα έκανες...

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.620
Πόντοι
606
:hi: για δουλεια ευρωπη, αμερικη, η αυστραλια για τον ελληνα?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αθανάσιε Διακε αυτα τα χρονια του πολέμου πως ακριβως πολεμησες και τι ακριβώς κατάφερες; Χωρίς να θελω να σε στεναχωρήσω, κρινοντας απο τα αποτελέσματα, μαλλον χειρότερα τα έκανες...

Ποιος μίλησε για ηρωισμούς και τα τοιαύτα ?

Μιλάω για τις προφανείς υποχρεώσεις ενός ενεργού πολίτη - αν θέλετε να λέγεται τέτοιος ...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Φίλε μιλάμε για εκλογές εκεί όλοι οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία.. Μόνο οι αριθμοί μετράνε και οι πραγματικά εργαζόμενοι άνθρωποι δεν θα ξεπεράσουν ποτέ σε ψήφους το κάθε λογής κηφιναρια και λαμογια.
Φυγομαχια.. Στην Ελλάδα έβγαζα λιγότερα αλλά ευκολότερα χρήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είμαι φυγομαχος που έφυγα..

Η κάθε - σε προσωπικό επίπεδο - σεβαστή επιλογή έχει μια κοινωνική διάσταση για την οποία ο καθένας μας κρίνεται και ενίοτε λογοδοτεί.

Άλλο το "έφυγα διότι έτσι εκρινα" και άλλο οι τερατολογίες και απόπειρες διαστροφής της πραγματικότητας που έχουν εδώ γράφει (δεν αναφέρομαι ειδικά σε εσένα).

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.614
Πόντοι
506
Ξεχναμε κατι, τις ανατροπες δεν τις εφεραν ποτε οι πλειοψηφιες αλλα οι συγκροτιμενες μειοψηφιες.

AFESAYTOIS

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2017
Like
21
Πόντοι
1
Σωστός ο Ανώτερος,
" μιλάμε για εκλογές εκεί όλοι οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία.."
Αν υποθέσουμε οτι καποιο κομμα ταξει επιδομα αλληκεγγύης σε νέους, ανέργους, συνταξιούχους, μονογονεικές και ζωντοχήρες,
είναι σίγουρο πως θα ξαναεκλεγεί με τα τα τσαρούχια,
που λένε στο χωριό μου!
Τάξε μου, διόρισέ με, δώσε μου επιδομα, βοήθημα, κουπόνια, χάρισε μου και κανα δανειο, να σε ψηφίσω!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΟΣ και....
Ακόμα όμως υπάρχουν αξιοπρεπεις άνθρωποι, νέοι μορφωμένοι που διαβαζουν , βλέπουν τι γίνεται εξω απο τα σύνορά μας αλλά κυρίως ακομα υπάρχουν πραγματικοί επιχειρηματίες, πλούσιοι, εφοπλιστές που έφυγαν εδώ και καιρό. Κοντά σ αυτούς εργαζονται χιλιάδες στελέχη, σε χώρες ανταγωνιστικές και φορολογικά,,,,τίμιες.
Δεν μπορουν να κοροιδεψουν αυτους τους ανθρώπους παρα μονον θα συνεχίσουν να τους παρακολουθούν και να τους εκβιάζουν με αστυνομικά-φορολογικά μέτρα και ελεγχους, τα χρεωκοπημένα χριστιανικά κράτη της λεγόμενης 'δημοκρατικής" Δύσης.
Η κρίση δεν είναι μονάχα Ελληνική, η κρίση είναι σε ολοκληρο τον δυτικό κόσμο και είναι κρίση αξιών και ηθών.
Η κρίση μας ήρθε απο τις ΗΠΑ, και επομένως η κριση θα τελειώσει μόνον αν ο πρόεδρος Τράμπ καταφέρει να αλλάξει να βελτιώσει τα οικονομικά-φορολογικά στις ΗΠΑ απο την καταντια που επεφεραν οι λαικιστικες τυχοδιωκτικές κυβερνήσεις των "Δημοκρατικών".
Οτι αλλαγή  γίνεται στις ΗΠΑ, αισθανόμαστε το αποτέλεσμά της μετά απο 5-10 χρόνια.
Ολοκληρη η Ευρώπη υποφερει απο οικονομική κρίση αλλά τα ΜΜΕ ασκούν σφιχτή λογοκρισία,  το capital control ισχύει στην Ευρώπη και ΗΠΑ και οχι μονο στην Ελλάδα. Ο στενός έλεγχος των τραπεζών θα τις οδηγήσει σε χρεωκοπία, θα σκάσουν διοτι δεν εχουν κέρδη, δεν ασκούν τραπεζικές πλέον λειτουργίες, η πολιτική των 0δενικών επιτοκίων δεν οδηγεί πουθενά,
αποβιομηχάνιση αποεπενδυση και τα αεροπλάνα για την Ασία φεύγουν πάντα πλήρη.
Στην Γερμανία δεν μπορουν να σχηματήσουν κυβέρνηση διότι αφ ενός κανένα κόμμα δεν αποχτά αυτοδυναμία,
δεν τους θελει δεν τους ψηφίζει ο κόσμος απο την αλλη,
προσπαθουν να συμμαχήσουν με αυτους που ευθυνονται για την οικονομική παρακμή SPD (λέγε με ΠΑΣΟΚ).
Ομως ο λαός ψηφίζει κόμμα δεν ψηφίζει συμμαχιες!
Στην Αυστρία αυτός ο νεαρός θα μας βγεί και ακροδεξιός στο τέλος ή απλά κοροιδευει τους ψηφοφορους του;
Η μόνη μας ελπίδα είναι ο Τράμπ, όσο αντέξει απο τις γυναικείες οργανώσεις και τα διευθαρμενα ΜΜΕ και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Συγνώμη για το σεντόνι,
συνεχίστε ...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Σωστός ο Ανώτερος,
" μιλάμε για εκλογές εκεί όλοι οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία.."
Αν υποθέσουμε οτι καποιο κομμα ταξει επιδομα αλληκεγγύης σε νέους, ανέργους, συνταξιούχους, μονογονεικές και ζωντοχήρες,
είναι σίγουρο πως θα ξαναεκλεγεί με τα τα τσαρούχια,
που λένε στο χωριό μου!
Τάξε μου, διόρισέ με, δώσε μου επιδομα, βοήθημα, κουπόνια, χάρισε μου και κανα δανειο, να σε ψηφίσω!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΟΣ και....
Ακόμα όμως υπάρχουν αξιοπρεπεις άνθρωποι, νέοι μορφωμένοι που διαβαζουν , βλέπουν τι γίνεται εξω απο τα σύνορά μας αλλά κυρίως ακομα υπάρχουν πραγματικοί επιχειρηματίες, πλούσιοι, εφοπλιστές που έφυγαν εδώ και καιρό. Κοντά σ αυτούς εργαζονται χιλιάδες στελέχη, σε χώρες ανταγωνιστικές και φορολογικά,,,,τίμιες.
Δεν μπορουν να κοροιδεψουν αυτους τους ανθρώπους παρα μονον θα συνεχίσουν να τους παρακολουθούν και να τους εκβιάζουν με αστυνομικά-φορολογικά μέτρα και ελεγχους, τα χρεωκοπημένα χριστιανικά κράτη της λεγόμενης 'δημοκρατικής" Δύσης.
Η κρίση δεν είναι μονάχα Ελληνική, η κρίση είναι σε ολοκληρο τον δυτικό κόσμο και είναι κρίση αξιών και ηθών.
Η κρίση μας ήρθε απο τις ΗΠΑ, και επομένως η κριση θα τελειώσει μόνον αν ο πρόεδρος Τράμπ καταφέρει να αλλάξει να βελτιώσει τα οικονομικά-φορολογικά στις ΗΠΑ απο την καταντια που επεφεραν οι λαικιστικες τυχοδιωκτικές κυβερνήσεις των "Δημοκρατικών".
Οτι αλλαγή  γίνεται στις ΗΠΑ, αισθανόμαστε το αποτέλεσμά της μετά απο 5-10 χρόνια.
Ολοκληρη η Ευρώπη υποφερει απο οικονομική κρίση αλλά τα ΜΜΕ ασκούν σφιχτή λογοκρισία,  το capital control ισχύει στην Ευρώπη και ΗΠΑ και οχι μονο στην Ελλάδα. Ο στενός έλεγχος των τραπεζών θα τις οδηγήσει σε χρεωκοπία, θα σκάσουν διοτι δεν εχουν κέρδη, δεν ασκούν τραπεζικές πλέον λειτουργίες, η πολιτική των 0δενικών επιτοκίων δεν οδηγεί πουθενά,
αποβιομηχάνιση αποεπενδυση και τα αεροπλάνα για την Ασία φεύγουν πάντα πλήρη.
Στην Γερμανία δεν μπορουν να σχηματήσουν κυβέρνηση διότι αφ ενός κανένα κόμμα δεν αποχτά αυτοδυναμία,
δεν τους θελει δεν τους ψηφίζει ο κόσμος απο την αλλη,
προσπαθουν να συμμαχήσουν με αυτους που ευθυνονται για την οικονομική παρακμή SPD (λέγε με ΠΑΣΟΚ).
Ομως ο λαός ψηφίζει κόμμα δεν ψηφίζει συμμαχιες!
Στην Αυστρία αυτός ο νεαρός θα μας βγεί και ακροδεξιός στο τέλος ή απλά κοροιδευει τους ψηφοφορους του;
Η μόνη μας ελπίδα είναι ο Τράμπ, όσο αντέξει απο τις γυναικείες οργανώσεις και τα διευθαρμενα ΜΜΕ και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Συγνώμη για το σεντόνι,
συνεχίστε ...

Το ερώτημα πάντα είναι το: Tι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για να βελτιώσω τόσο εμένα όσο και το περιβάλλον μου. Όχι το τι μπορούν να κάνουν οι "άλλοι".

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το στυλάκι στ'αρχίδια μου, ο σώζων εαυτόν σωθήτω, πέραν του ότι δείχνει γλαφυρά την προσωπική συγκρότηση και ηθική ποιότητα του καθενός, λειτουργεί συχνά εις βάρος και του κουτσαβάκη που εν αρχή το υιοθετεί.

Τυπικό παράδειγμα: Άλλο το να βγάλει ο Έλληνας ένα μέρος των αποταμιεύσεων του εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος (σεντούκια ή εξωτερικό) για λόγους ασφάλειας και διασποράς κινδύνου αφήνοντας ένα σημαντικό ποσοστό εντός για λόγους ευστάθειας των Τραπεζών και άλλο να μην αφήσει σέντσι στο ταμείο της Ελληνικής Τράπεζας.

Η δεύτερη επιλογή (όλα έξω) εφόσον ο συγκεκριμένος κλασσικός μαλάκς έλληνας ζεί, εργάζεται ή απλά έχει οποιαδήποτε ουσιαστικά περιουσιακά στοιχεία εντός Ελλάδας, μεσοπρόθεσμα αποβαίνει είς βάρος του αφού η Τραπεζική κρίση μεταφέρεται λόγω περιορισμένης δανειοδότησης άμεσα στην αγορά επηρεάζοντας τελικά και τον ίδιο ...

Δεν φταίνε πάντα "οι άλλοι".

Τέλος να σημειώσω ότι ο κάθε πουθενάς που με ένα κωλόχαρτο από ελληνικό AEI και ένα MSc της πούτσας το παίζει επιστήμονας, μπρούκλης και παραγνωρισμένος στον τόπο του "Ενγκέφαλος" της αλλοδαπής - πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους αυτόχθονες αφελείς - καλά θα κάνει να κοιτάξει την μάπα του στον καθρέφτη και να πεί την αλήθεια πρώτα απ'όλα στον εαυτό του ...

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Για εμας καταστροφη ηταν αυτο που συνεβαινε πριν το 2008.Τα ειχαν μπλοκαρει ολα οι πουστηδες.
Αυτα που συμβαινουν τωρα ειναι τελειως αυτονοητα.Οι ψωλαδες εχουν βγει μπροστα και απλως δε θελουν τις συνεπειες των επιδοσεων τους.
Επρεπε οι ικανοι να αυξησουν τις επιδοσεις τους για να αντιρροπησουν το ψωλιασμα των ψωλαδων.Ετσι νομιζαν αυτοι οτι θα γινοταν.Ομως εγινε το αλλο.
Σου λεει ο αλλος τι στον πουτσο δεν παει καλα?Ποιοι ειναι αυτοι τελος παντων?
Γενικα ειναι πολυ απλα τα πραγματα,μπορουσες πολυ ευκολα να καταλαβεις οτι το συστημα πηγαινε προσω ολοταχως για χρεοκωπια μετα το 1997.
Αυτοι οι ψωλαδες δε θα μας συγχωρεσουν ποτε.Δεν καταλαβαινουν την τρομακτικη μας ανωτεροτητα.Και ποσο επικινδυνοι ειμαστε αν βρεθουμε σε θεσεις ισχυος.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Στο τελευταίο κύμα μετανάστευσης φύγανε ως επί των πλείστων τα ΝΙΑΤΑ της χώρας.
Οι μελλοντικές μητέρες της χώρας.

Ξέρετε πόσες νηπιαγωγοί,νοσοκόμες,γιατρίνες έχουν ανέβει;
Αυτές ακόμη και Έλληνα να παντρευτούν,τα παιδιά τους θα έχουν πρωτη γλώσσα τα γερμανικα/αγγλικά και θα έρχονται Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Και είναι κοπέλες που για να στέκονται επαγγελματικά εδώ με αξιώσεις,θα μπορουσαν να προσφέρουν και στη χώρα τους.

Και φυσικά είναι και Braidrain,μιας και το τελευταίο κύμα μετανάστευσης δεν ήταν Gastarbeiter σε φάμπρικες,αλλά καταρτισμένο δυναμικό.

Εσένα Άλεξ που τα φιλαράκια σου γύρισαν πίσω,ήταν επειδή ήρθαν,αναμετρήθηκαν και βγήκανε λειψοί.
Ήταν αδύναμοι,με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή έκαναν ΚΡΑΚ και γύρισαν πίσω να φάνε το παστίτσιο της μαμάς.
Αυτοί γύρισαν πίσω,οι ΑΔΥΝΑΜΟΙ,οι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, που μαζί με τους νικ βλακ,τους κλαρινογαμπρους αποφοίτους ΤΕΕ και τον πακιστανοαφγανικό πολιτιστικό εμπλουτισμό της χώρας θα συγκροτησουν το μέλλον της Ελλαδας.

Centrino με το περισπουδαστο υφάκι..
Τι προσφέρουμε εμείς;Western Union και Moneygram ξέρεις τι είναι;
Για ρώτα λίγο πόσα λεφτά φεύγουν ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ από ιδιώτες στην Ελλάδα.
Πόσοι εργάζονται εδω και κρατανε ολόκληρες οικογένειες κάτω.

Και είμαστε ριψάσπιδες εμείς;
Οι λούληδες γιωτάδες,τα παρασιτα ανθέλληνες τύπου νικα βλακ,τα βυσματα και οι καρανίκες τι είναι;

Αλεξ,αυξηση μισθών;Σοβαρά;
Mε τι πραγματική οικονομία;
Πάλι με δανεικά;
Aπο που και ως που να έχει η Ελλάδα μισθούς ανεπτυγμένων χωρών,τι στον ΠΟΥΤΣΟ παράγει πλέον;
Θέλεις πάλι εφάπαξ και σύνταξη στα 50;
Για να τα ξοδέψουν οι νικ βλακ που τα λεφτά;
Σε Καγιέν και σε εξοχικά;
Γιατί τεχνογνωσία ΔΕΝ,επιστημοσύνη ΔΕΝ..
Θες να μονιμοποιήσεις έναν ΧΑΛΒΑ 33 χρονων που δεν καταφερε να μάθει καν την μητρική του γλώσσα και να του δώσεις και 2000 ευρώ;

Centrino,τι προσφεραμε όσο είμασταν κάτω;
Τι να προλάβει να προσφέρει η γενιά μου που τα βύσματα μας είχαν ταράξει στη σφαλιάρα
Το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα δούλευα σε τριτοβάθμιο εκαιδευτικο ίδρυμα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.
Τι ηθελες να κάνω εχοντας διδακτορικό;
Να πάω στα χωράφια του παππου,να ανοίξω κανά χοτ ντογκάδικο ή να γλείφω τον τσίπρα για μια εξάμηνη σύμβαση;
Tι πιθανότητες είχα να κάνω οικογένεια;
ΜΗΔΕΝ
Που θα γεννούσε η γυναίκα μου ρε ξεφτέρια,στα νοσοκομεια του πολλάκη χωρίς σεντονια;
Που οι ενδονοσολομειακες λοιμώξεις θερίζουν εξαιτίας ελλειπούς συντήρησης;
Φτωχός θα ήμουν,του κλώτσου και του μπατσου και θα έβλεπα τους νικ βλακ να μου κουνάνε το δάχτυλο.

Οντως ο πληθυσμος που φευγει ειναι ο ανθεκτικοτερος αφου εχουν τα αντερα να ανταγωνιστουν στις διεθνεις συνθηκες ανταγωνισμου.Γονοι,βυσματα απλα κλανουν.Δεν μπαινουν καν στη διαδικασια σουφρα provider,συνεπως παρακολουθουν μακροθεν τα τεκταινομενα.
Για εμας η παγκοσμιοποιηση ειναι καλη αφου μπορουμε να λιωσουμε τον ανταγωνισμο.Για τα βυσματα κτλ δεν ειναι καλο αφου ξεβρακωνονται και θελουν ειδικες συνθηκες προστασιας.
Αυτοι θελουν να βγαζουν λεφτα ψωλαροντας ενω αυτο γινεται μονο οταν δουλευουν αλλοι για αυτους που δε γινεται πλεον αφου οι αλλοι δουλευουν για αλλους.Δεν μπορουν να κανουν τιποτα,εχουν μπλεξει τα μπουτια τους.
Εχει και πολυ χαβαλε η ολη κατασταση.
Οταν οι δικοι μας επιστρεψουν με τα διαμερισματα και τις καγιεν θα γινει ο χαμος.Τωρα η κατασταση δεν καταγραφεται ειναι lost in space,o σωζων εαυτον σωθητω.
Σιγουρα παντως αν οι ψωλαραδες παιρναμε την εξουσια θα κοβαμε πολλους κωλους.Θα σας καναμε ολους πλουσιοτερους αλλα πρεπει να βαλεις το κεφαλι σου στο ντορβα.
Τους πιο πολλους τους ενδιαφερει πως θα οικονομησουν και θα γαμησουν δεν εχουν ιδιαιτερες πολιτικες φιλοδοξιες.

Σε αυτο που λες για τις γκομενες εχεις δικιο.Εχω γνωρισει πανεξυπνες Ελληνιδες που τα πραττουν εξω,στην Ελλαδα το πολυ να ρουφαγαν την ψωλη κανενος καθηγητακου για 1000 ευρω,στο εξωτερικο απλα φτιαχτηκανε με πολυ παρα.(βεβαια και λογω φεμινισμου).
Για ελληαναραδικους πουτσους ειναι σαφως πιο δυσκολο το περιβαλλον απο ο,τι για τις γκομενες αλλα τελικα επιβαλεσσαι απλα λογω φυσικης υπεροχης.Σου φαινονται ολοι αργοι,μαλθακοι,απατεωνες και ψωλαδες γενικα ευκολος ανταγωνισμος,piece of cake.

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Οντως ο πληθυσμος που φευγει ειναι ο ανθεκτικοτερος αφου εχουν τα αντερα να ανταγωνιστουν στις διεθνεις συνθηκες ανταγωνισμου.Γονοι,βυσματα απλα κλανουν.Δεν μπαινουν καν στη διαδικασια σουφρα provider,συνεπως παρακολουθουν μακροθεν τα τεκταινομενα.
Για εμας η παγκοσμιοποιηση ειναι καλη αφου μπορουμε να λιωσουμε τον ανταγωνισμο.Για τα βυσματα κτλ δεν ειναι καλο αφου ξεβρακωνονται και θελουν ειδικες συνθηκες προστασιας.
Αυτοι θελουν να βγαζουν λεφτα ψωλαροντας ενω αυτο γινεται μονο οταν δουλευουν αλλοι για αυτους που δε γινεται πλεον αφου οι αλλοι δουλευουν για αλλους.Δεν μπορουν να κανουν τιποτα,εχουν μπλεξει τα μπουτια τους.
Εχει και πολυ χαβαλε η ολη κατασταση.
Οταν οι δικοι μας επιστρεψουν με τα διαμερισματα και τις καγιεν θα γινει ο χαμος.Τωρα η κατασταση δεν καταγραφεται ειναι lost in space,o σωζων εαυτον σωθητω.
Σιγουρα παντως αν οι ψωλαραδες παιρναμε την εξουσια θα κοβαμε πολλους κωλους.Θα σας καναμε ολους πλουσιοτερους αλλα πρεπει να βαλεις το κεφαλι σου στο ντορβα.
Τους πιο πολλους τους ενδιαφερει πως θα οικονομησουν και θα γαμησουν δεν εχουν ιδιαιτερες πολιτικες φιλοδοξιες.
εν μερη εχεις δικιο φιλε. δεν φευγουν μονο οι ανθεκτικοι. φευγουν και οι βολεμενοι.
Σημερα η ευρωπη δεν εχει αναγκη εργάτες αλλα επιστημονικο προσωπικο. οποτε ποιοι εχουν δυνατοτητα για διδακτορικα και μεταπτυχιακα? γονοι δημοσιων υπαλληλων που πηραν εφαπαξ και το επενδυσαν στις σπουδες των παιδιων,κλεφτες που φοροδιαφευγαν και αλλοι που νομιμα ειχαν λεφτα, γιατι αν δεν εχεις λεφτα δεν ειναι ευκολο να πας εξωτερικο να κανεις μεταπτυχιακα και να βεις το δρομο σου . και ξερω πολλες περιπτωσεις αναλογες

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
εν μερη εχεις δικιο φιλε. δεν φευγουν μονο οι ανθεκτικοι. φευγουν και οι βολεμενοι.
Σημερα η ευρωπη δεν εχει αναγκη εργάτες αλλα επιστημονικο προσωπικο. οποτε ποιοι εχουν δυνατοτητα για διδακτορικα και μεταπτυχιακα? γονοι δημοσιων υπαλληλων που πηραν εφαπαξ και το επενδυσαν στις σπουδες των παιδιων,κλεφτες που φοροδιαφευγαν και αλλοι που νομιμα ειχαν λεφτα, γιατι αν δεν εχεις λεφτα δεν ειναι ευκολο να πας εξωτερικο να κανεις μεταπτυχιακα και να βεις το δρομο σου . και ξερω πολλες περιπτωσεις αναλογες

Εξωτερικο ειναι γαμησι.Για να σου δωσει η επιχειρηση 5000 ευρω το μηνα καθαρα πρεπει να βγαλεις για αυτον 15000-20000 ευρω αν εισαι ξενος κ.ο.κ.Σε θεωρουν α πριορι κατωτερο απο τους ντοπιους ιδιας κλασης.
Ενας απλος βυσματικος,χωρις γλωσσα,γνωση του συστηματος,χωρις ταχυτητες,χωρις αποτελεσμα δηλαδη αν ειναι ποντικαρας,ψαρακλας και δεν παραγει τιποτα χρειαζεται πλατη απο Ελλαδα,δηλαδη να τον πληρωνει η Ελλαδα με εμμεσο τροπο.Αλλιως δεν.
Αυτοι που πανε και περιμενουν να τους στρωσουν κοκκινα χαλια σα να ειναι βασιλιαδες παιρνουν τον πουλο σε dt.
Στην αρχη χρειαζονται οντως λεφτα για νοικι,εγγυησεις,αεροπορικα,θες δηλαδη ενα αρχικο κεφαλαιο 5000-10000 ευρω.
Οι βολεμενοι τα ζυγιζουν συνεχως και δεν τους συμφερει να φυγουν.Κυριως λογω του τρομερου ανταγωνισμου.Πρακτικα ξεβολευεσαι αν στην Ελλαδα απολαμβανεις προνομιων.Δεν παει αυτος να δουλεψει 5 φορες σκληροτερα για δυο φορες περισσοτερα λεφτα οποτε μενουν οι κωλοπετσωμενοι και οι διψασμενοι που δεν ειναι παντως λιγοι.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εισαι φυγομαχος γιατι δεν αγωνιστηκες στην ελλαδα για να βγαλεις 6.000 με τα προσοντα σου που ειναι δυσκολο
αλλα πηγες εξωτερικο για να βγαλεις 6.000 που ειναι ευκολο.

κι εγω αν οπως αντιστοιχοι συναδελφοι μου και φιλοι μας πηγαινα γαλλια-αγγλια-φινλανδια εννοειται θα βγαζα αντιστοιχα λεφτα, εδω καθομαι και πολεμαω και βγαζω πολυ λιγοτερα.

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
Στο τελευταίο κύμα μετανάστευσης φύγανε ως επί των πλείστων τα ΝΙΑΤΑ της χώρας.
Οι μελλοντικές μητέρες της χώρας.

Ξέρετε πόσες νηπιαγωγοί,νοσοκόμες,γιατρίνες έχουν ανέβει;
Αυτές ακόμη και Έλληνα να παντρευτούν,τα παιδιά τους θα έχουν πρωτη γλώσσα τα γερμανικα/αγγλικά και θα έρχονται Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Και είναι κοπέλες που για να στέκονται επαγγελματικά εδώ με αξιώσεις,θα μπορουσαν να προσφέρουν και στη χώρα τους.

1) Η πλειοψηφία όσων φύγαν είναι άντρες.
2) Και εδώ να μέναν αυτές σιγά μην κάναν παιδιά. Η Ελλάδα μαστίζεται από υπογεννητικότητα εδώ και δεκαετίες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom