Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 999K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
τι μου θημισες τωρα ρε αιγεο. Στην αρχη της κρισης/προδοσιας, τοτε που ο βλακας ανακοινωσε την παραδοση της χωρας ανευ ορων και αμετακλητα. Τα γερμανικα μμε ελεγαν για χροκοπια της Ελλαδας μας.

Λοιον ειμαι σε ενα ελληνικο παντοπωλειο και ερχεται ενας εβριτης και λεει οτι θα σκισει το διαβατηριο του εαν η Ελλαδα χρεοκοπησει.
Ημουν στο αεροπλανο για Ελλαδα και ενα ζευγαρι παππουδων, ποντιων στη καταγωγη, ηταν παλια gastarbeiter ειπαν σε γερμανο οτι δεν ειναι ελληνες, ενιωθαν ντροπη;. Τα γερμανικα τους ηταν χειροτερα απο γερμανικα μωρου.
Μακρια απο λαζους! Δεν προκειται να οφελειθειτε σε τπτ οταν συναναστρεφεσται μαζι τους.

Οσο για τα δηθεν ελληνικα εστιατορια, το φαγιτο τελειως μετριο και προσαρμοσμενο στις γερμανιες προτιμησεις
Γάμησέ τα  :vomit:
Να πούμε όμως πως δεν είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων έτσι αλλά ένα ποσοστό που κι εδώ να έμεναν ξέρουμε όλοι τι ιδανικά θα είχαν ....
Να πω και την αντίστροφη ιστορία όταν έκανα βόλτα με μια πετσέτα με την Ελληνική σημαία σε παραλία της Βραζιλίας και με σταματάει ένας εξηντάρης περίπου Έλληνας και μόνο που δεν έκλαιγε όταν μας μιλούσε! Είχε 25 χρόνια να μιλήσει Ελληνικά με Έλληνες αυτοπροσώπως! Μας έκανε βόλτες με το αυτοκίνητο μας κέρασε και μας κάλεσε και στο σπίτι του( δεν πήγαμε και ανταποδώσαμε και το κέρασμα) ! Ενημερωνόταν για τη χώρα και ανησυχούσε για την κατάσταση!
Επίσης υπάρχουν πολλοί παλιοί που αν μπορέσουν να δώσουν δουλειά σε νεοαφιχθέντες το κάνουν ( χωρίς να το βλέπουν σαν εκμετάλλευση αλλά σαν βοήθεια) !
 

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
Τι μου θύμισες.2005 Κόζιτσε σταθμό λεωφορείων λίγο πριν φύγω για Ούζγκοροντ φάσωσα μια Σλοβάκα στο σταθμό που περίμενε και αυτή το λεωφορείο.
Κόζιτσε έχουν και ουγγρικό αίμα και είναι πιο θερμές από τις άλλες Σλοβάκες.
Αρχηγέ το μέρος έχει μείνει παρθένο! Το φάσωμα είναι σχετικά εύκολο!  
Επίσης να πω πως είναι η μοναδική χώρα που ο κόσμος δεν τσεκάρει το κινητό κάθε λεπτό!
Όταν έχεις κινητό στο χέρι σε δημόσιο χώρο είσαι περίεργος διότι δεν έχει κανένας και υπάρχει ακόμα το παιχνίδι των βλεμμάτων!
Και είναι δέος να σε κοιτάνε 20άχρονα ξανθουλικα μουνάκια με τέλεια προσωπάκια γεμάτα χαρά !

* Αρχηγέ δεν διέκρινα υποβόσκον περιβάλλον για σπονσοριγκ και γενικά ο κόσμος έδειχνε καλοβαλμένος χωρίς να του λείπουν τα βασικά! Βέβαια εσύ έχεις άλλο μάτι και μπορεί να ξετρύπωνες σπονσορέτες!
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Εγω ισως ημουν απο τους τυχερους που ειχα καταγωγη απο ορεινο χωριο, οπου οι περισσοτεροι μεγαλοι-παλιοι ηταν ανθρωποι του μοχθου, αγροτες, κτηνοτροφοι, μαστορια, αγωγιατες, τεχνιτες, κλπ και ηταν πολυ καθως πρεπει ανθρωποι.
Εχω μονο τα καλυτερα να θυμαμαι. Παιζει μεγαλο ρολο και το οτι ηταν μακρια απο Αθηνα (Βορεια Ελλαδα) οποτε και δεν υπηρχε πολυς κοσμος που να ασχολειται με τον πυρηνα του δημοσιου, δηλαδη υπουργεια, Βουλη, κεντρικα ΔΕΚΟ, κλπ οπου οι οργανισμοι αυτοι λειτουργουν ως αλετηρες χαρακτηρων και οποιος μπλεξει για τα καλα με αυτους, το πιο πιθανο ειναι να χαλασει και να χαλασει και τους γυρω του (παιδια του, κλπ)
Ωστοσο, αυτη η παλια γενια ειναι πλεον ανω των 75, πολλοι εχουν φυγει απο τη ζωη και απο πισω ακολουθει μια τελειως διαφορετικη γενια, που ακομη και στην επαρχια εχει χαλασει. Καθομαι και μετραω σημερα ποσα σπιτια απο το χωριο μου, εχουν μισθο-συνταξη δημοσιου και τρομαζω με τα νουμερα! Και φαντασου οτι ειμαστε μακρια απο την Αθηνα. Πριν 35-40 χρονια, οι δημοσιοι του χωριου μου ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα, ενας δασκαλος, ενας αστυνομικος, ενας παπας, ενας κλητηρας, ενας γραμματεας και 2-3 ακομη. Ολοι οι υπολοιποι δουλευαν στον ιδιωτικο τομεα.
Το ηθος των νεων γενεων δεν φτανει ουτε το 20% απο το ηθος των παλαιοτερων. Κυριαρχει η βολεψη, αρεσει η ρουφιανια και η κακοβουλη κριτικη, ηδονιζει η επιδειξη πλουτου-επιτυχια-ποιοτητας ζωης (ζωαρα οπως την ονομασαμε πλεον)
Πληρης απουσια πλεον της σκληρης δουλειας, των ιδιαιτερων και αξιομνημονευτων ικανοτητων του καθενα, που ξεχωριζε τους παλιους (ο Γιωργης που κλαδευε τοσα δεντρα σε τοση ωρα, ο Κωστης που εσκαβε τοσο μερος σε τοση ωρα, ο Νικολας που κουβαλησε καποτε ενα αγριογουρουνο 80 κιλα στην πλατη για 2 χιλιομετρα, ο Παναγιωτης που ανεβαζε τοσους τενεκεδες τσιμεντο στον 4ο οροφο σε μια ωρα, κλπ)
Παιρνουμε πλεον λαικ για ωραιες φωτο σε τσιπουραδικα και παραλιες και οχι για ικανοτητες επανω στη δουλεια που μας κανουν να διακρινομαστε και να ειμαστε πιο χρησιμοι.

Δεν ξερω αν μπορεσει ποτε να γυρισει αυτο το μοντελο. Ο μονος τροπος ισως ειναι να αποτιναξουμε απο πανω μας τη λατρεια για το δημοσιουπαλληλικο-παρασιτισμο και να αναδειξουμε τα καλα που εχει ο ιδιωτικος τομεας, οχι οπως τον γνωριζουμε σημερα στη χωρα μας, αλλα οπως τον ζουν οι δυτικες χωρες.

 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.046
Πόντοι
216
Τι μου θύμισες.2005 Κόζιτσε σταθμό λεωφορείων λίγο πριν φύγω για Ούζγκοροντ φάσωσα μια Σλοβάκα στο σταθμό που περίμενε και αυτή το λεωφορείο.
Κόζιτσε έχουν και ουγγρικό αίμα και είναι πιο θερμές από τις άλλες Σλοβάκες.

Το αλλο account ρωτησε τυπε :grin:
 

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Μηνύματα
2.507
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Kατ αρχην, οι "ελληνες" που λες ειναι ελληνες ή γεννημενοι στη Γερμανια;
Γενικα αρκετοι απο αυτους που εχουν γεννηθει Γερμανια εχουν παρει τα κακα των γονιων τους και των παππουδων τους. Καχυποπτοι μεχρι αηδιας, ετσι τους ειπαν, ετσι κανουν. Παλιοτερα υπηρχε και το ρουφιανιλικη μεταξυ και των ελληνων. Αισθηματα κατωτεροτητας, γεννηθηκαν στους γονεις και μεταδοθηκαν στους απογονους, οπως και φοβος. Φαντασου παλιοτερα ηρθαν απο κατι βουνοχωρια αγροτες, στη Γερμνια, χωρις να γνωριζουν γλωσσα σε αλλη κουλτουρα και πολιτισμο. Φρικη!

Οι ελληνες διαφερουμε απο περιοχη σε περιοχη. Μακεδωνες, Ηπειρωτες, Θρακιωτες. Μεγαλες διαφορες. Γενικα, οι ελληνες απο κοντινους νομους ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με τον χαρακτηρα μας.
Απο την αλλη εαν καποιος δεν ξερει να ντινεται, αξυριστος, λετσος. Τοτε χειροτερευει την κατασταση.

Και τα δυο.  Έλληνες Γεννημένοι στην Γερμανία και Έλληνες από Ελλάδα Από Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Αίγιο, Κρήτη και πάει λέγοντας .
Άντρες και γυναίκες . Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο χειρότερες και αυτές που γεννήθηκαν εδώ και αυτές που ήρθαν μετά Αυτές που γεννήθηκαν εδώ ίσως είναι λίγο πιο ομιλητικές . 
Αυτές που ήρθαν αστα να πάνε γιοτ τον πούτσο 
Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί . Αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι για τον πούτσο.

Κάποιος εδώ μέσα είπε ότι  έχει σεβασμό για Γερμανούς Ισπανούς κτλ . καλά κρασιά Οι πουτάνας γιοι Γερμανοί όλο λαμόγιες κάνουν. Εδώ δεν είναι Ελλάδα να περνάνε καλά οι μετανάστες και να λένε τι κρίμα άνθρωποι είναι και αυτοί άντε να τους βοηθήσουμε (πάρε παράδειγμα σύριζα) εδώ έχει γαμήσι Οι Γερμανοί είναι σχεδόν πάντα Μάνατζερ και σε καλές θέσεις όχι με την αξία τους (να το θυμάσαι αυτό που λέω) εάν στην Ελλάδα πρέπει να έχεις κώνε εδώ πρέπει να είσαι Γερμανός.
Το θετικό είναι ότι τα λεφτά είναι καλύτερα από κάποιες άλλες χώρες  και σίγουρα καλύτερα από Ελλάδα  Όσο για τι παροχές ναι ισχύει και αυτές είναι καλύτερες από Ελλάδα .
Τα αρνητικά  είναι ότι γνωρίζεις πάρα πάρα πολλή δύσκολα κόσμο , για οτιδήποτε και αυτό το εννοώ
Οι ξένοι θα κάνουν παρέα σχεδόν μόνο με ξένους οι Γερμανοί λίγο δύσκολο να κάνουν παρέα με κάποιον ξένο έκτος και εάν έχει γεννηθεί εκεί . Το ίδιο ισχύει και στην δουλειά . Πάντα οι Γερμανοί θα έχουν τις καλύτερες θέσεις τα περισσότερα λεφτά και όλο και κάποια λαμόγια θα σου κάνουν .
Πάρε παράδειγμα πόσοι ξένοι τους βρίζουν .  Σχεδόν όλοι  Δες πόσοι Έλληνες είναι έξω και πως ζούνε τι τσαντίλα έχουνε με αυτά που έχουν τραβήξει.
Το γαμήσι το τρώνε όλοι οι ξένοι Οι Ισπανοί πρέπει να έχουν συγγένεια με τους φασιστές (φασιστές και αυτοι) γιατί ταιριάζουν αρκετά με τους Γερμανούς με την διάφορα ότι είναι πιο χαζοί.


Ξεχασα να σου πω . Οι ξενοι βριζουν τους Γερμανους για ενα  και μονο λογο .
ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Αμα ειχα τις ιδιες ευκαιριες και στην Ελλαδα σσιγα μην εφευγα,ενω εδω εχω καλυτερες ευκαιριες γιατι οι φασιστες θελουν να εχουν καλυτερες ευικαιρες.
 

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
Και τα δυο.  Έλληνες Γεννημένοι στην Γερμανία και Έλληνες από Ελλάδα Από Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Αίγιο, Κρήτη και πάει λέγοντας .
Άντρες και γυναίκες . Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο χειρότερες και αυτές που γεννήθηκαν εδώ και αυτές που ήρθαν μετά Αυτές που γεννήθηκαν εδώ ίσως είναι λίγο πιο ομιλητικές .  
Αυτές που ήρθαν αστα να πάνε γιοτ τον πούτσο  
Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί . Αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι για τον πούτσο.

Κάποιος εδώ μέσα είπε ότι  έχει σεβασμό για Γερμανούς Ισπανούς κτλ . καλά κρασιά Οι πουτάνας γιοι Γερμανοί όλο λαμόγιες κάνουν. Εδώ δεν είναι Ελλάδα να περνάνε καλά οι μετανάστες και να λένε τι κρίμα άνθρωποι είναι και αυτοί άντε να τους βοηθήσουμε (πάρε παράδειγμα σύριζα) εδώ έχει γαμήσι Οι Γερμανοί είναι σχεδόν πάντα Μάνατζερ και σε καλές θέσεις όχι με την αξία τους (να το θυμάσαι αυτό που λέω) εάν στην Ελλάδα πρέπει να έχεις κώνε εδώ πρέπει να είσαι Γερμανός.
Το θετικό είναι ότι τα λεφτά είναι καλύτερα από κάποιες άλλες χώρες  και σίγουρα καλύτερα από Ελλάδα  Όσο για τι παροχές ναι ισχύει και αυτές είναι καλύτερες από Ελλάδα .
Τα αρνητικά  είναι ότι γνωρίζεις πάρα πάρα πολλή δύσκολα κόσμο , για οτιδήποτε και αυτό το εννοώ
Οι ξένοι θα κάνουν παρέα σχεδόν μόνο με ξένους οι Γερμανοί λίγο δύσκολο να κάνουν παρέα με κάποιον ξένο έκτος και εάν έχει γεννηθεί εκεί . Το ίδιο ισχύει και στην δουλειά . Πάντα οι Γερμανοί θα έχουν τις καλύτερες θέσεις τα περισσότερα λεφτά και όλο και κάποια λαμόγια θα σου κάνουν .
Πάρε παράδειγμα πόσοι ξένοι τους βρίζουν .  Σχεδόν όλοι  Δες πόσοι Έλληνες είναι έξω και πως ζούνε τι τσαντίλα έχουνε με αυτά που έχουν τραβήξει.
Το γαμήσι το τρώνε όλοι οι ξένοι Οι Ισπανοί πρέπει να έχουν συγγένεια με τους φασιστές (φασιστές και αυτοι) γιατί ταιριάζουν αρκετά με τους Γερμανούς με την διάφορα ότι είναι πιο χαζοί.


Ξεχασα να σου πω . Οι ξενοι βριζουν τους Γερμανους για ενα  και μονο λογο .
ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Αμα ειχα τις ιδιες ευκαιριες και στην Ελλαδα σιγα μην εφευγα,ενω εδω εχω καλυτερες ευκαιριες γιατι οι φασιστες θελουν να εχουν καλυτερες ευικαιρες.
Είσαι τελείως λάθος! Σιγά μην πας σε μια ξένη χώρα και να σε κάνουν και μάνατζερ....
Αντί να είστε ευχαριστημένοι που σας δίνουν και δουλειά τους βρίζετε και από πάνω...
Αχαριστία στον μέγιστο βαθμό..
* Εχω ακούσει τα ίδια από Γερμανούς σε πολύ ιδιωτική συζήτηση να μου λένε για εβραϊκές εταιρίες στη Γερμανία όπου τις διευθυντικές θέσεις τις έχουν γόνοι εβραίοι που ψωλάρουν με ηγεμονικούς μισθούς και τη "λάτζα" της δουλειάς τη βγάζουν οι Γερμανοί χωρίς ελπίδα ανέλιξης!
Έτσι γίνονται οι σωστές  δουλειές και ερχεται το μανατζεριλίκι και όχι με γκρίνια και κατηγορώντας τους εργοδότες!
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.713
Κριτικές
1
Like
4.499
Πόντοι
1.706
Καλημερα  Μενω  Γερμανια εδω και 3+ χρονια. Ολοι οι πουτανες γιοι Ελληνες που γνωριζω με αποφευγουν γιατι νομιζουν οτι θα τους ζητησω χαρη.Δεν εχω ζητησει απο κανεναν τιποτα μονο να παμε για καμια μπυρα βολτα κτλ... και παλι με το ζορι. Τους εχω κοψει εδω και καιρο και τους εχω γραμμένους  .    Κανω την ζωη μου και ειμαι ευχαριστημενος. Ολα ειναι στο μυαλο.   Υπαρχουν αρκετοι που νομιζουν οτι ειναι γαμω αλλα δεν. Αυτο ισχυει για τους Ελληνες  γενικα. Αμα τους δεις παντα  οταν τους γνωρισεις ειναι σε αποσταση  μην τους ζητησεις τιποτα. 
Εχουν τον φοβο . Γνωρισα ενα ζωο και εκανα συζητηση για τις εκλογες 2019 . Η απαντηση ηταν αμεσως η κλασικη πουτανας γιου Ελληνα παθητικου μαλακα ...... Εεεεεεε  εγω δεν ξερω απο αυτα μην με μπλεκεις.

Ρε μαλακα πουτανας γιε παθητικε  ηλιθιε εισαι στην Γερμανια ρε μαλακα κανεις δεν ενδιαφερεται εδω τι κομμα εισαι ειναι συζητηση ....

τιποτα.
σε ποια πολη είσαι?
Νομιζω πως δεν ειναι παντου το ιδιο
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Υπαρχουν 2 κατηγοριες μανατζμεντ.

1. Θεση που απαιτει ειδικες ικανοτητες
2. Θεση που δεν απαιτει ειδικες ικανοτητες

Στην πρωτη, διδονται ευκαιριες στη δυση και για ικανα στελεχη αλλοδαπους, με βαρυ βιογραφικο. Ξερω αρκετες περιπτωσεις, οχι μονο μανατζερ αλλα και διευθυντες Ελληνες.

Στη δευτερη κατηγορια, δηλαδη μανατζερ που το μονο που χρειαζεται ειναι να ξερεις να μιλας, και αν ειναι γραφειο, να στελνεις email και να δουλευεις λιγο excel, συνηθως ειναι μανατζμεντ κατωτατου επιπεδου (ακριβως επανω απο τους απλους υπαλληλους) εκει τοποθετουνται ως επι το πλειστον ντοπιοι, και αν ειναι μικρη εταιρια, συνηθως γνωστοι-φιλοι του διευθυντη

Γενικα καποιος που περναει τα συνορα χωρις βαρυ βιογραφικο, θα αντιμετωπιζεται παντα οπως αντιμετωπιζοταν οι Αλβανοι απο εμας το 90, δηλαδη ως αναλωσιμοι υπαλληλοι που ειναι ετοιμοι για ατελειωτο γαμησι και σκουπα-μαπα, υπο την επιβλεψη καποιου αραχτου ντοπιου

 

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Μηνύματα
1.033
Like
928
Πόντοι
96
Και τα δυο.  Έλληνες Γεννημένοι στην Γερμανία και Έλληνες από Ελλάδα Από Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Αίγιο, Κρήτη και πάει λέγοντας .
Άντρες και γυναίκες . Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο χειρότερες και αυτές που γεννήθηκαν εδώ και αυτές που ήρθαν μετά Αυτές που γεννήθηκαν εδώ ίσως είναι λίγο πιο ομιλητικές . 
Αυτές που ήρθαν αστα να πάνε γιοτ τον πούτσο 
Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί . Αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι για τον πούτσο.

Κάποιος εδώ μέσα είπε ότι  έχει σεβασμό για Γερμανούς Ισπανούς κτλ . καλά κρασιά Οι πουτάνας γιοι Γερμανοί όλο λαμόγιες κάνουν. Εδώ δεν είναι Ελλάδα να περνάνε καλά οι μετανάστες και να λένε τι κρίμα άνθρωποι είναι και αυτοί άντε να τους βοηθήσουμε (πάρε παράδειγμα σύριζα) εδώ έχει γαμήσι Οι Γερμανοί είναι σχεδόν πάντα Μάνατζερ και σε καλές θέσεις όχι με την αξία τους (να το θυμάσαι αυτό που λέω) εάν στην Ελλάδα πρέπει να έχεις κώνε εδώ πρέπει να είσαι Γερμανός.
Το θετικό είναι ότι τα λεφτά είναι καλύτερα από κάποιες άλλες χώρες  και σίγουρα καλύτερα από Ελλάδα  Όσο για τι παροχές ναι ισχύει και αυτές είναι καλύτερες από Ελλάδα .
Τα αρνητικά  είναι ότι γνωρίζεις πάρα πάρα πολλή δύσκολα κόσμο , για οτιδήποτε και αυτό το εννοώ
Οι ξένοι θα κάνουν παρέα σχεδόν μόνο με ξένους οι Γερμανοί λίγο δύσκολο να κάνουν παρέα με κάποιον ξένο έκτος και εάν έχει γεννηθεί εκεί . Το ίδιο ισχύει και στην δουλειά . Πάντα οι Γερμανοί θα έχουν τις καλύτερες θέσεις τα περισσότερα λεφτά και όλο και κάποια λαμόγια θα σου κάνουν .
Πάρε παράδειγμα πόσοι ξένοι τους βρίζουν .  Σχεδόν όλοι  Δες πόσοι Έλληνες είναι έξω και πως ζούνε τι τσαντίλα έχουνε με αυτά που έχουν τραβήξει.
Το γαμήσι το τρώνε όλοι οι ξένοι Οι Ισπανοί πρέπει να έχουν συγγένεια με τους φασιστές (φασιστές και αυτοι) γιατί ταιριάζουν αρκετά με τους Γερμανούς με την διάφορα ότι είναι πιο χαζοί.


Ξεχασα να σου πω . Οι ξενοι βριζουν τους Γερμανους για ενα  και μονο λογο .
ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Αμα ειχα τις ιδιες ευκαιριες και στην Ελλαδα σσιγα μην εφευγα,ενω εδω εχω καλυτερες ευκαιριες γιατι οι φασιστες θελουν να εχουν καλυτερες ευικαιρες.

Δε καταλαβαίνω τί προσπαθείς να πεις. Στην Ελλάδα τους κάνουμε διευθυντές τους μετανάστες ενώ εκεί στη Γερμανία οι Γερμανοί σας κακομεταχειρίζονται;
Προφανώς, το να μιλάς τη γλώσσα και να έχεις την ίδια κουλτούρα με τους ντόπιους, εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτούς που θα σου δωσουν προαγωγή. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις χώρες.

Μια παρατήρηση. Είπες πριν ότι οι Έλληνες εκεί είναι μαλάκες γιατί νομίζουν ότι θα τους ζητήσεις κάποια χάρη και σε αποφεύγουν.
Έχει ενδιαφέρον ότι αμέσως μετά, ο kman έγραψε ακριβώς αυτό. Ότι δεν κάνει παρέα με Έλληνες γιατί του ζητάνε χάρες.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Το γερμανικό σύστημα στηρίζεται κυρίως στη σκληρή εργασία των ικανών προς εργασία.Πώς το κάνουν αυτό είναι ολόκληρο κεφάλαιο είναι στον κεντρικό πυρήνα της σκέψης.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Έχει ενδιαφέρον ότι αμέσως μετά, ο kman έγραψε ακριβώς αυτό. Ότι δεν κάνει παρέα με Έλληνες γιατί του ζητάνε χάρες.

Ζητάνε χάρες που παραβιάζουν νόμους και κανονισμούς.Γενικά πολλοί Ελληνες αγνοούν παντελώς το δυτικό σύστημα των νόμων και πάνε να επιβάλουν ελληνικό σύστημα όπου μεταναστεύουνε.Είναι τελείως ανεδαφικό.
Δηλαδή θεωρούν μηχανικά πως ό,τι γίνεται Ελλάδα θα έπρεπε να εφαρμόζεται και Γερμανία.Πάντα δηλαδή το ίδιο θέλουν προσωπική εξυπηρέτηση προνομιακή μεταχείριση και τρόπους να παρακάμψουν το σύστημα.
Στη Γερμανία όμως ο ντόπιος βλέπει τη μη τήρηση των νόμων σαν προσωπική προσβολή και καταπάτηση των συμφερόντων του και αντιδρά.Ραπορτάρει,καρφώνει και επιζητεί τιμωρία του παρανομούντος.Υπάρχει συνολική κοινωνική αντίδραση και οι Γερμανοί γουστάρουν την τιμωρία.Θεωρούν οτι οι απαγορεύσεις και οι τιμωρίες και η τήρηση των νόμων ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο και τα στάνταρντς στη χώρα.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Παντως φαινεται παραξενο, ολη η σχεση μεταξυ μεταναστων να περιστρεφεται γυρω απο "χαρες"
Μπορειτε να δωσετε 1-2 παραδειγματα τι εννοειτε; Σαν τι χαρες δηλαδη μπαινουν στη μεση και εμποδιζουν 2 συμπατριωτες σε μια ξενη χωρα, να βγουνε για μια μπυρα μια φορα το μηνα να τα χαλαρωσουν και να τα πουνε;
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Παντως φαινεται παραξενο, ολη η σχεση μεταξυ μεταναστων να περιστρεφεται γυρω απο "χαρες"
Μπορειτε να δωσετε 1-2 παραδειγματα τι εννοειτε; Σαν τι χαρες δηλαδη μπαινουν στη μεση και εμποδιζουν 2 συμπατριωτες σε μια ξενη χωρα, να βγουνε για μια μπυρα μια φορα το μηνα να τα χαλαρωσουν και να τα πουνε;

Οχι ρε τι λες τώρα?Θέλουνε άλλα πράγματα.Να κάνεις μια προσωπική εξυπηρέτηση με τη θέση που έχεις υπέρ κάποιου.Συνήθως εις βάρος Γερμανών βέβαια οπότε καταλαβαίνεις τι αντίδραση έχεις αν το επιχειρήσεις.
Είναι αυτό που λέω.Προσωπική εξυπηρέτηση για να παρακάμψουν το σύστημα.Θέλουν βύσμα.Αλλοι θέλουν να πάρουν επιδόματα κτλ.Γενικά θέλουν να αποφύγουν το μπελά με νόμους,διαδικασίες κανονισμούς και απαγορεύσεις και να κάνουνε γρήγορα τη δουλειά τους.Φυσικά αυτό Γερμανία δε γίνεται δηλαδή γίνεται αλλά παίρνεις μεγάλο ρίσκο και έχεις αντίδραση.
Αλλά γιατί να έρθω σε σύγκρουση με το σύστημα για να εξυπηρετήσω τον άλλο?αφού το σύστημα μου φέρεται καλά.Απλά τηρείς νόμους κανονισμούς,είσαι γρήγορος αποτελεσματικός βγάζεις πολλή δουλειά,γίνεσαι χρήσιμος,απαραίτητος και είναι όλα εντάξει.

Πολλοί Ελληνες βέβαια δεν έχουν τα σωματικά,ψυχικά προσόντα που απαιτεί η σκληρή δουλειά και λυγίζουνε και μετά αρχίζει η κατρακύλα την ψάχνουν με ευνοικές ρυθμίσεις επιδόματα κτλ.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Οχι ρε τι λες τώρα?Θέλουνε άλλα πράγματα.Να κάνεις μια προσωπική εξυπηρέτηση με τη θέση που έχεις υπέρ κάποιου.Συνήθως εις βάρος Γερμανών βέβαια οπότε καταλαβαίνεις τι αντίδραση έχεις αν το επιχειρήσεις.

Εγω δεν το καταννοω αυτο.
Οταν ημουν εξωτερικο βγαιναμε μια φορα τη βδομαδα τουλαχιστον για εναν καφε, χωρις ποτε να ζηταει κατι ο ενας απ τον αλλον. Απλη παρεα, καφες, μπυριτσα, βολτες, κουβεντουλα, κλαμπ, χορος.

Αυτο που λετε ισχυει μονο αν καποιος εχει πολυ κομβικη δουλεια, πχ στην υπηρεσια αλλοδαπων, στο job center, σε τμημα προσωπικου εταιριας, κλπ και φοβαται μην τον πιεζουν για επιδοματα, προσληψεις, κ.ο.κ.

Η πλειοωηφια ομως κανει δουλειες ασχετες, πχ προγραμματιστης, γιατρος, οδοντιατρος, κουζινα σε εστιατοριο, σερβιτορος, οδηγος, εργατης, τεχνιτης, οικοδομος, καθηγητης, κλπ

Τι χαρες μπορει να φοβουνται ολοι αυτοι;
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Υπαρχουν 2 κατηγοριες μανατζμεντ.

1. Θεση που απαιτει ειδικες ικανοτητες
2. Θεση που δεν απαιτει ειδικες ικανοτητες

Στην πρωτη, διδονται ευκαιριες στη δυση και για ικανα στελεχη αλλοδαπους, με βαρυ βιογραφικο. Ξερω αρκετες περιπτωσεις, οχι μονο μανατζερ αλλα και διευθυντες Ελληνες.

Στη δευτερη κατηγορια, δηλαδη μανατζερ που το μονο που χρειαζεται ειναι να ξερεις να μιλας, και αν ειναι γραφειο, να στελνεις email και να δουλευεις λιγο excel, συνηθως ειναι μανατζμεντ κατωτατου επιπεδου (ακριβως επανω απο τους απλους υπαλληλους) εκει τοποθετουνται ως επι το πλειστον ντοπιοι, και αν ειναι μικρη εταιρια, συνηθως γνωστοι-φιλοι του διευθυντη

Γενικα καποιος που περναει τα συνορα χωρις βαρυ βιογραφικο, θα αντιμετωπιζεται παντα οπως αντιμετωπιζοταν οι Αλβανοι απο εμας το 90, δηλαδη ως αναλωσιμοι υπαλληλοι που ειναι ετοιμοι για ατελειωτο γαμησι και σκουπα-μαπα, υπο την επιβλεψη καποιου αραχτου ντοπιου

Ετσι !! Ακριβώς.

Και για αυτούς της πρώτης κατηγορίας το grace period είναι 6 μήνες ευρώπη και 3 μήνες Αμερική και Καναδά. Νότιο Αμερική λίγο πιο χαλαρά.

Μετα το grace period η πιάνεις στόχους η το πούλο.

Αν ομως ξεπεράσεις στόχους εχει bonus και μάλιστα συμβολαιοποιημένο bonus το οποίο πάντα καταβάλεται και σε προκαθορισμένους χρόνους.

Εχει και εκεί βέβαια τζαμπατζήδες και βολεμένα κοματόσκυλα αλλά είναι...ράτσας. Πολύ λίγοι και μόνο σε πολύ υψηλές "πολιτικά διορίσιμες" θέσεις.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εγω δεν το καταννοω αυτο.
Οταν ημουν εξωτερικο βγαιναμε μια φορα τη βδομαδα τουλαχιστον για εναν καφε, χωρις ποτε να ζηταει κατι ο ενας απ τον αλλον. Απλη παρεα, καφες, μπυριτσα, βολτες, κουβεντουλα, κλαμπ, χορος.

Αυτο που λετε ισχυει μονο αν καποιος εχει πολυ κομβικη δουλεια, πχ στην υπηρεσια αλλοδαπων, στο job center, σε τμημα προσωπικου εταιριας, κλπ και φοβαται μην τον πιεζουν για επιδοματα, προσληψεις, κ.ο.κ.

Η πλειοωηφια ομως κανει δουλειες ασχετες, πχ προγραμματιστης, γιατρος, οδοντιατρος, κουζινα σε εστιατοριο, σερβιτορος, οδηγος, εργατης, τεχνιτης, οικοδομος, καθηγητης, κλπ

Τι χαρες μπορει να φοβουνται ολοι αυτοι;

Μιλάμε για Ελληνες.Οι Ελληνες ζητάνε παντού χάρη και προσωπική εξυπηρέτηση.Ο,τι μπορείς να φανταστείς.
Θα μου πεις οι Αραβες,οι Εβραίοι και οι Τούρκοι το κάνουν από αρχαιοτάτων και είναι δεμένοι αλλά στους Ελληνες δεν ισχύει αυτό,δεν υπάρχει δίκτυο αλληλουποστήριξης είμαστε πιο ατομιστές,κάπταιν,ελεύθεροι τύποι.Και από τους Γερμανούς πιο ατομιστές και άπληστοι είμαστε.
Σαν Ελληνας είσαι κάπταιν fuck,τελείως σταρχιδιστής και δεν έχεις αίσθηση οτι πρέπει να βοηθήσεις άλλους.Αλλο στο ελληνικό περιβάλλον χωρίς νόμους και με δούναι και λαβείν και άλλο έξω.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Μιλάμε για Ελληνες.Οι Ελληνες ζητάνε παντού χάρη και προσωπική εξυπηρέτηση.Ο,τι μπορείς να φανταστείς.
Θα μου πεις οι Αραβες,οι Εβραίοι και οι Τούρκοι το κάνουν από αρχαιοτάτων και είναι δεμένοι αλλά στους Ελληνες δεν ισχύει αυτό,δεν υπάρχει δίκτυο αλληλουποστήριξης είμαστε πιο ατομιστές,κάπταιν,ελεύθεροι τύποι.Και από τους Γερμανούς πιο ατομιστές και άπληστοι είμαστε.
Σαν Ελληνας είσαι κάπταιν fuck,τελείως σταρχιδιστής και δεν έχεις αίσθηση οτι πρέπει να βοηθήσεις άλλους.Αλλο στο ελληνικό περιβάλλον χωρίς νόμους και με δούναι και λαβείν και άλλο έξω.

Σορρυ και παλι δεν το καταλαβαινω, ειναι πολυ γενικο αυτο που λες.
Εγω μιλαω επι του πρακτεου.

Ερχεται στην πολη σου ενας καινουργιος προγραμματιστης, η οδοντιατρος, η οδηγος (διαλεξε ποιος ταιριαζει πιο κοντα στο δικο σου επαγγελμα για να εχετε κατι να συζητατε).
Πιανει το σπιτακι του, ξεκιναει δουλεια, και μετα απο 3 εβδομαδες πινετε καφε στο ιδιο μαγαζι, σε κοντινα τραπεζια, σε ακουει να μιλας ελληνικα στο κινητο και ερχεται και σου συστηνετε και πιανετε κοβεντα για τα κλασσικα, απο που εισαι, ποσο καιρο εχεις εδω, που δουλευεις, κλπ
Στο τελος αλλαζετε τηλεφωνα και λετε το κλασσικο "να κανονισουμε για καναν καφε-μπυρα οποτε βολεψει"

Λετε οτι δε θα τον καλεσεις ποτε, η αν σε καλεσει αυτος θα τον αποφυγεις για να μη σου ζητησει χαρη;

Σορρυ αλλα αυτο το θεωρω πιθανοτητα 1% να συμβει.
Μπορω να καταλαω το να μη θελει καποιος να κοινωνικοποιηθει, να ανοιχτει, να δεσμευτει σε φιλες και τις επακολουθες κοινωνικες υποχρεωσεις, κλπ αυτα ολα ειναι κατανοητα. Το "χαρες" ομως ακουγεται καθαρα σαν προφαση. Απορω πως το κανατε γενικο κανονα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom