Δεν ξέρω για ποιο εξωτερικό μιλάς μεγάλε, αλλά σε 2 χώρες έχω μείνει έξω και η πλειοψηφία των διαμερισμάτων προς ενοικίαση είχαν όλα τα έπιπλα μέσα. Μόνο πιατικα και σεντόνια αγόραζα.
Και έχω μείνει και σε 7ετιας αλλά και σε καινούριο διαμέρισμα που μπήκα πρώτος
Ελβετία. Σπίτια ανακαινισμένα μεν, αλλά χωρίς ντουλάπες πολλά εξ αυτών.
Μάλιστα στην συγκεκριμένη χώρα συνηθίζεται η πολυκατοικίες να έχουν κοινόχρηστο πλυντήριο στο υπόγειο. Είναι πολλοί αυτοί που το χρησιμοποιούν και δεν μπαίνουν στην φάση να αγοράσουν δικό τους.
Γενικά στην ευρώπη ο κόσμος είναι περισσότερο της οργάνωσης και της πρακτικότητας παρά του θεαθήναι.
Αυτά που λέγονται για διάφορα θέματα όπως τα αυτοκίνητα είναι υπερβολές. Είναι απο τις λίγες φορές που ο κμαν έχει δίκαιο.
Ο μέσος ευρωπαίος, που τυγχάνει να είναι 3 επίπεδα πάνω απο τον έλληνα, ναι μεν έχει αμάξι πότε το χρησιμοποιεί είναι το ερώτημα.
Η απάντηση είναι μονο το ΣΚ.
Έξω τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες για την απαγόρευση του παρκαρίσματος. Επομένος ένας καφές με το αυτοκίνητο στοιχίζει όσο ο καφές + το καύσιμο + 10-20 ευρώ πάρκινγκ.
οι ντόπιοι λοιπόν χρησιμοποιούν ανελλιπως τα ΜΜΕ και τα ποδαράκια τους (εξ ού και είναι όλοι στυλάκια). Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιήσουν για καμια εξόρμιση στην εξοχή ή σε διπλανές πόλεις/χώρες το ΣΚ.
Φυσικά από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε άλλες πόλεις από αυτές που μένουν.
Και πάλι μην παίρνεις όρκο
Ελβετία ας πούμε το εισητήριο με το τρένο αλε ρετουρ μεταξύ 2 γειτονικών πόλεων (1 ώρα απόσταση 70-80 χλμ) είναι 80 φράγκα. Στο έτος δλδ 20.000! :S
Με το αμάξι θες κανα 20άρικο. Στο έτος 5.500. Το πρόβλημα όμως είναι το πάρκινγκ αν δεν στο παρέχει δωρεάν η εταιρεία..
Υπάρχει ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που κάνει 3.000.
Και καλύπτει και τα ΜΜΕ εντός πόλεων.
Γιατί να πάρει κάποιος το αμάξι; Τα τρένα είναι κάθε μέρα φίσκα κεντρική ευρώπη.
Άλλη κουλτούρα που λέει και ο κμαν
Δεν κοιτάν να πουλήσουν μούρη.
Να γίνεται η δουλειά τους οσο πιο ευκολα και οικονομικά γίνεται.
πρακτικά μυαλά.