dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Έχω γράψει ότι η ζωή στην Αμερική καθώς και οι συνθήκες εργασίας είναι πάρα πολύ καλύτερες από της άλλες χώρες.Εκει ο υπάλληλος έχει πολλά δικαιόματα.Και σίγουρα οι Έλληνες της Αμερικής ειναι πάρα πολύ καλύτεροι από της Γερμανίας.Δημητρακη εδω εισαι φαουλ.
Πριν καμποσα χρονια πηγα στην Νεα Υορκη στην Αστορια.
Πηγα επιτηδες, μονο και μονο επειδη απο μικρος ακουγα για την Αστορια και ηθελα να δω τι ειναι αυτη η Αστορια. Νομιζω οτι εχεις παει και εσυ...
Πηγα προκατειλημμενος, και επηρεασμενος απο κανα δυο Ελληνοαμερικανους που ειχα γνωρισει στη γειτονια μου και περιμενα να δω μια περιοχη γεματη σαν αυτους που ειχα ειχα στην σκεψη μου με τη βαρια προφορα, την ξιπασια και την βαρια ομιλια μισα Ελληνικα-μισα Αμερικανικα.
Εκανα λαθος... Μεγαλο λαθος...
Οι ανθρωποι εκει ητανε πολυ φιλικοι, καθολου ξιπασμενοι, καλοσυνατοι, και οταν εφυγα, εφυγα με το συναισθημα, οτι εκει κτυπα η καρδια της Ελλαδος...
Ζούνε σίγουρα αρκετά καλύτερα στις Η.Π.Α και δεν βγάζουν κακία.
Τώρα τα αρνητικά τους:Νομίζουν ότι πέτυχαν επειδή πήγαν Αμερική ας ζούνε χωρίς χαρτιά,δεν μπορούν να πάνε Ελλάδα διότι αν πάνε δε γυρίζουν ποτέ Αμερική.Επειδη ομως οι περισσότεροι ήταν πολυ φτωχοι στην Ελλάδα γ'αυτο και ειναι ευτυχησμενοι στην Αμερική.
Στην Αστόρια τα σπίτια είναι παράγκες η πλάκα είναι ότι δεν έχει κανένας πλυντήριο για ξεχάστε το.Ασε που οι τιμές είναι εξωπραγματικές Εγώ ήθελα 30 $ τη μέρα για να χορτάσω!
Έχω παει και έχω μείνει σε πολλά σπίτια φίλων μου εσύ λογικά θα έμεινες σε ξενοδοχείο.Και λογικά θα πήγες παλιά γιατί τώρα οι περισσότεροι Έλληνες έχουν φύγει και έχουν πάει προς Λοκ Άϊλαντ Τώρα η Αστόρια έχει περισσότερους Μεξικανους.Σκεφτομαι να πάω Νέα Υόρκη την άνοιξη αλλά εχω αρχισει να φοβάμαι πάρα πολύ τα αεροπλάνα!